Cum se detectează și elimina keyloggerii

Un keylogger este o bucată de software sau hardware instalat pe computerul dvs. care jurnalizează ceea ce scrieți.În timp ce acestea pot fi utilizate în mod legitim în circumstanțe rare, ele pot fi, de asemenea, utilizate de cibernetice pentru a aduna informații personale și parole. De asemenea, pot provoca încetinirea calculatorului dvs. Toți te-ai detectat și elimina tastatorii IT.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea computerului
  1. Imagine intitulată Detectarea și eliminarea keyloggers Pasul 1
1
Actualizați-vă sistemul de operare și aplicații. Software-ul depășit poate să fi expus găuri de securitate care vă pot deschide calculatorul până la infecție.
  • Asigurați-vă că toți utilizatorii calculatorului nu știu să nu facă clic pe Internet, în special pe pop-up-uri și să evite freebies culoc costuri.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea keyloggers Pasul 2
    2. Configurați setările de securitate ale browserului Web.Procesul de configurare a browserului web este diferit de un browser web la altul.Deschideți meniul Setări din browserul dvs. web și căutați setările de confidențialitate și / sau de securitate.Dezactivați orice plug-in-uri nedorite, blocați site-urile rău intenționate și ștergeți istoricul browserului. Ștergeți cookie-urile care urmăresc informațiile personale.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea keyloggers Pasul 3
    3. Instalați software de securitate de reputație pe computer. Instalați atât un anti-malware la cerere, cât și antivirus mereu pe antivirus. Opțiunile gratuite includ Malwarebytes (pentru malware) și avast sau panda (pentru antivirus). Păstrați-vă software-ul de securitate actualizat.
  • Partea 2 din 3:
    Detectarea keyloggers
    1. Imagine intitulată Detectarea și eliminarea keyloggers Pasul 4
    1. Deschideți managerul de activități.Utilizați următorii pași pentru a deschide managerul de activități:
    • Faceți clic dreapta pe bara de activități din partea de jos a paginii.
    • Clic Gestionar de sarcini În meniul pop-up.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea tayloggers Pasul 5
    2. Clic Mai multe detalii.Este în colțul din stânga jos al managerului de activități.Aceasta afișează o listă a tuturor proceselor care rulează pe computer.Acestea includ aplicații pe care le-ați deschis, precum și procesele care rulează în fundal.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea keyloggers Pasul 6
    3. Verificați procesele suspecte.Veți găsi cel mai probabil procesele suspecte care rulează în fundal.Verificați aplicațiile pe care nu le recunoașteți.
  • Dacă nu sunteți sigur ce este un proces, faceți clic dreapta pe el și faceți clic pe Căutați online.Aceasta va face o căutare Google a aplicației sau a procesului.
  • Dacă găsiți un proces pe care doriți să îl opriți, faceți clic pe proces și apoi faceți clic pe Sarcina finala În colțul din dreapta jos.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea keyloggers Pasul 7
    4. Apasă pe Lansare tablo.Este în partea de sus a managerului de sarcini.Aceasta afișează o listă de programe care pornesc cu computerul.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea tayloggers Pasul 8
    5. Verificați pentru orice programe suspecte.Uită-te prin toate programele de pornire și vezi dacă există ceva ce nu recunoașteți.
  • Dacă dvs. nu sunteți sigur ce este un program, faceți clic dreapta pe el și faceți clic pe Căutați online.Aceasta face o căutare Google a programului.
  • Dacă găsiți un program pe care doriți să îl dezactivați.Faceți clic pe program și faceți clic pe Dezactivați În colțul din dreapta jos.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea keyloggers Pasul 9
    6. Scanați pentru viruși și malware. Mulți keyloggers se ascund atât de la Msconfig, cât și de la managerul de sarcini sau se ascund ca programe legitime. Utilizați anti-malware-ul de reputat pentru a scana viruși și malware pe computer.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea tayloggers Pasul 10
    7. Verificați computerul desktop. Dacă aveți un computer desktop, acesta poate avea și un tastator hardware pe el. Uită-te la locul unde cablul tastaturii se conectează la turnul tău. Dacă există un dispozitiv conectat între cablul tastaturii și turn, ar putea fi un tastator hardware.
  • Rețineți că acest lucru poate fi, de asemenea, un convertor sau un dispozitiv legitim.Dacă găsiți un dispozitiv nefamiliar atașat la computer, aflați cine a pus-o acolo și de ce.
  • Partea 3 din 3:
    Eliminarea cheresteaului
    1. Imagine intitulată Detectarea și eliminarea keyloggers Pasul 11
    1. Determinați dacă cheia este vizibilă. Dacă KeyLogger detectat este vizibil ca o înregistrare din lista de programe din panoul de control, atunci ar putea fi un program de keylogger legitim cu un dezinstalator. Dezinstalați programul și utilizați un anti-malware pentru a elimina orice rămășițe.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea tayloggers Pasul 12
    2. Încercați un dezinstalator. Cu unele programe Keylogger, cum ar fi Kindlogger-ul revealerului Logixoft, instalatorul poate fi folosit pentru a dezinstala KeyLogger. Descărcați programul de instalare și utilizați acest lucru pentru a dezinstala kewloggerul. De asemenea, puteți dezinstala programele prin meniul Setări.Îndepărtați resturile de la Keylogger folosind un scaner anti-malware reputat.
  • Dacă nu reușiți să dezinstalați programul, încercați să reporniți computerul în modul sigur și să o dezinstalați în timp ce este în modul sigur.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea tayloggers Pasul 13
    3
    Rulați Windows Defender offline.După obținerea celor mai recente actualizări pentru antivirus, executați un detector de rootkit, cum ar fi Windows Defender offline.Pentru a vă rula, trebuie să mergeți adânc în setări sau să creați suporturi offline.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea keyloggers Pasul 14
    4. Căutați sfaturi specifice pentru Keylogger, după nume. Faceți o căutare Google pentru numele programului specific al programului.Unele programe Keylogger, cum ar fi refunctul, împiedică în mod activ dezinstalarea. Verificați forumurile de internet, cum ar fi calculatorul de blestemare pentru a vedea cum puteți elimina programul fără a vă rupe computerul.
  • Hijack Acesta este un instrument bun pentru eliminarea programelor care sunt îngropate adânc în registrul Windows.Cu toate acestea, trebuie să Utilizați Hijack acest lucru cu prudență.De asemenea, poate fi utilizat pentru a șterge din greșeală lucrurile pe care Windows trebuie să funcționeze.Faceți o căutare Google înainte de a șterge orice elemente de registry.
  • Imagine intitulată Detectarea și eliminarea keyloggers Pasul 15
    5. Luați în considerare reinstalarea sistemului de operare al computerului.Mulți keyloggers sunt îngropați adânc în sistemul de operare Windows, făcându-le dificil de îndepărtat.În unele cazuri, cea mai ușoară soluție poate fi de a crea copii de siguranță ale fișierelor și reinstalați ferestrele.
  • Reinstalarea Windows va elimina totul de pe computer.Asigurați-vă că ați copiat fișierele înainte de a reinstala sistemul.Puteți crea copii de rezervă ale fișierelor utilizând un hard disk extern sau un serviciu de cloud, cum ar fi Google Drive, Dropbox sau o unitate.
  • Ar trebui să reinstalați sistemul de operare dacă ați detectat un keylogger pe un computer pe care intenționați să îl utilizați pentru tranzacțiile bancare sau de a face față secretelor comerciale, deoarece keyloggerul ar putea să nu fi fost complet eliminat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă ați utilizat computerul pentru a efectua tranzacții bancare, parolele dvs. au fost compromise. Imediat, schimbați parolele utilizând un computer cunoscut ca fiind sigur. Contactați banca dacă vedeți orice tranzacții suspecte efectuate utilizând contul dvs.
  • Unele instalații gratuite bune includ - avast și comodo.
  • Avertizări

    Anumite programe Keylogger sunt invizibile pentru programele anti-spyware și firewall.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar