Cum să curățați un computer și să remediați probleme gratuite

Cu cât folosiți mai mult un computer fără a efectua o întreținere de bază, cu atât mai lent va deveni. Dacă ați observat o scădere semnificativă a vitezei computerului dvs. în ultima vreme sau încercați să obțineți un computer mai vechi care rulează fără probleme, există mai multe lucruri pe care le puteți face. Dacă întâmpinați erori sau alte probleme, soluția poate fi la fel de simplă ca și repornirea computerului. Dacă aveți o infecție adware, există programe concepute pentru a scana și a elimina aceste amenințări.

Pași

Metoda 1 din 6:
Depanare de bază
  1. Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele pentru pasul liber 1
1. Reporniți computerul dacă vă confruntați cu probleme. Acest lucru poate părea o sugestie simplă, dar repornirea calculatorului dvs. va rezolva mai multe probleme decât vă puteți gândi. Asigurați-vă că salvați orice documente deschise înainte de repornire.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 2
    2. Resetați rețeaua dvs. dacă nu vă puteți conecta la Internet. Dacă ați putea vizita site-uri web și acum nu puteți, încercați să reporniți hardware-ul de rețea. Acest lucru va remedia adesea problemele de conectare cu modemurile și routerele.
  • Deconectați cablul de alimentare de la modem și deconectați cablul de alimentare de la router (dacă aveți unul).
  • Așteptați aproximativ treizeci de secunde, apoi conectați-vă modemul înapoi.
  • După ce luminile de pe modemul dvs. au terminat pornirea, conectați routerul înapoi. Rețeaua dvs. ar trebui să fie mai sus și să ruleze din nou în aproximativ un minut.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 3
    3. Verificați ceasul computerului. Dacă ceasul dvs. de sistem a fost setat incorect, este posibil să nu puteți încărca certificate de securitate de pe site-urile web. Acest lucru poate provoca probleme de încărcare a mai multor pagini web. Verificați ceasul de sistem și setați-l la ora corectă.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 4
    4. Reporniți imprimanta dacă nu vă puteți conecta la acesta. Dacă imprimanta dvs. nu mai apare, reporniți-l să o facă să apară din nou. Opriți imprimanta cu butonul de alimentare, fie trageți cablul de alimentare afară. Așteptați aproximativ treizeci de secunde, apoi porniți-l înapoi.
  • Metoda 2 din 6:
    Eliminarea adware și a browserelor de curățare (Windows)
    1. Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele pentru Pasul 5 gratuit 5
    1. Deschideți panoul de control. Dacă browserele dvs. web rulează lent sau dvs. afectate cu ferestre pop-up, anunțuri și bare de instrumente, este posibil să aveți o infecție adware. Adware este un software nedorit, care este proiectat să vă deturneze browserul web, să vă conducă la căutări diferite și să vă lăsați browserul cu anunțurile. Primul pas spre eliminarea acestor infecții este prin dezinstalarea programelor necunoscute prin panoul de control. Procesul variază puțin în funcție de versiunea dvs. de Windows:
    • Windows 10 și 8 - Faceți clic dreapta pe butonul Windows și selectați "Panou de control."
    • Windows 7, Vista și XP - Faceți clic pe butonul Start și selectați "Panou de control" Din meniul Start.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 6
    2. Selectați "Dezinstalați un program" sau "Programe si caracteristici." Aceasta va afișa o listă a tuturor programelor instalate pe computer.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele pentru Pasul liber 7
    3. Găsiți programe recent instalate pe care nu le recunoașteți. Puteți sorta lista de către data instalării, care vă poate ajuta să găsiți programe care ar fi putut fi instalate recent fără cunoștințele dvs. Treceți prin fiecare program din listă și notați cele pe care nu le recunoașteți. Efectuați o căutare web pentru fiecare intrare nerecunoscută pentru a determina dacă este un program nedorit.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele pentru pasul gratuit 8
    4. Selectați un program nedorit și faceți clic pe "Dezinstalați." Urmați instrucțiunile pentru a elimina programul din sistemul dvs. Repetați pentru orice programe suplimentare pe care doriți să le eliminați.
  • Acest lucru ar fi un moment bun pentru a elimina programele pe care le recunoașteți, dar nu mai aveți nevoie. Jocuri vechi, browsere neutilizate, utilități pe care le-ați folosit o dată și apoi niciodată folosite și alte programe legitime pot adăuga la umplutura computerului. Eliminați-le pentru a elibera un spațiu și a accelera timpul de pornire al computerului.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 9
    5. Descărcați Adwcleaner. Acesta este un utilitar gratuit care va scana pentru adware și malware comun, apoi eliminați ceea ce găsește. Puteți descărca AdwCleaner de la Toolslib.NET / Descărcări / Viewdownload / 1-AdwCleaner /.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 10
    6. Rulați Adwcleaner. Apasă pe "Scanați" Butonul din Adwcleaner pentru a scana computerul pentru infecții. Acest lucru poate dura 20 de minute sau astfel pentru a finaliza. Odată ce scanarea este completă, faceți clic pe "Curat" Pentru a elimina orice infecții pe care le-a găsit Adwcleaner.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 11
    7. Descărcați și instalați Malwarebytes anti-malware. Versiunea gratuită a acestui program poate găsi și elimina cele mai multe infecții. Puteți descărca instalatorul vizitând Malwarebytes.Org și selectarea "Descarca." Apoi puteți face clic pe "Descărcați versiunea gratuită" buton. Rulați instalatorul după descărcarea acesteia pentru a instala programul.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 12
    8. Rulați o scanare în anti-malware. Lansați MalwareBytes Anti-Malware și descărcați orice actualizări dacă vi se solicită. Porniți o scanare a computerului dvs., care poate dura 20-30 de minute. Îndepărtați tot ce găsește scanarea făcând clic pe "Carantină All" După terminarea scanării.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele pentru pasul gratuit 13
    9. Descărcați și executați un dispozitiv de curățare rapidă. Multe infecții adware vor adăuga linkuri la comenzile rapide ale browserului dvs., ceea ce va determina încărcarea site-ului greșit chiar și după îndepărtarea infecției. O curățare rapidă gratuită creată de comunitatea anti-malware poate scana toate comenzile rapide și poate elimina legăturile rău intenționate. Puteți descărca scanerul Aici. Rulați programul descărcat pentru a scana rapid și remediați comenzile rapide ale browserului.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 14
    10. Resetați browserele web. Browserele dvs. web pot avea în continuare rămășițe persistente ale malware-ului eliminate de scanere. Resetarea browserelor dvs. va elimina orice software suplimentar și va returna la setările implicite:
  • Internet Explorer - Faceți clic pe butonul Instrumente și selectați "Optiuni de internet." Apasă pe "Avansat" Tab și faceți clic pe "Resetare." Verifică "Ștergeți setările personale" casetă și faceți clic pe "Resetare."
  • Chrome - Faceți clic pe butonul Meniu Chrome și selectați "Setări." Clic "arata setarile avansate" și apoi defilați la partea de jos. Clic "Reseteaza setarile" și apoi faceți clic pe "Resetare."
  • Firefox - Faceți clic pe butonul Meniu Firefox și apoi faceți clic pe "?". Selectați "Informatii de depanare" și apoi faceți clic pe "Reîmprospătați Firefox." Clic "Reîmprospătați Firefox" din nou pentru a confirma.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 15
    11. Reporniți computerul și executați din nou anti-malware și adwcleaner. După ce ați terminat curățarea și resetarea comenzilor rapide și a browserelor, trebuie să reporniți computerul și să rulați ambele scanări din nou. Ar putea fi în continuare urme care apar din nou după o repornire.
  • Metoda 3 din 6:
    Eliminarea adware-urilor de curățare Safari (Mac)
    1. Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 16
    1. Îndepărtați orice programe necunoscute din dosarul Aplicații. Dosarul aplicațiilor dvs. găzduiește toate programele instalate în sistemul dvs. Dacă vedeți câteva programe suspecte pe care nu le recunoașteți, trageți-le la gunoi pentru a le dezinstala.
    • Efectuați o căutare web pentru fiecare program pe care nu îl recunoașteți pentru a vedea ce face și dacă este în siguranță.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 17
    2. Descărcați și instalați Malwarebytes Anti-Malware pentru Mac. Acest program a fost numit adwareic și este unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru găsirea și eliminarea malware-ului pe un Mac. Puteți descărca programul gratuit de la Malwarebytes.Org / Antimalware / Mac /.
  • Odată ce ați descărcat fișierul, faceți dublu clic pe el și trageți anti-malware pentru Mac în dosarul Aplicații.
  • Dacă primiți un mesaj spunând că nu puteți instala programul, deoarece nu este de la magazinul de aplicații, faceți clic dreapta (Ctrl-Faceți clic pe) Fișierul descărcat, selectați "Deschis," Apoi selectați "Deschis" din nou.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele pentru Pasul liber 18
    3. Lansați anti-malware pentru Mac și scanați computerul. Vi se va solicita parola de administrator când lansați anti-malware pentru prima dată. Acest lucru este necesar pentru a elimina anumite fișiere din zonele protejate care au nevoie de privilegii speciale. Apasă pe "Scanați" Buton pentru a începe scanarea Mac pentru Malware. Acest lucru va dura aproximativ 15-20 de minute.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 19
    4. Clic "Șterge elementele selectate" După ce scanarea este completă. Acest lucru va elimina tot ce găsește anti-malware în timpul scanării. Este posibil să vi se solicite să reporniți computerul pentru a finaliza procesul.
  • Metoda 4 din 6:
    Optimizarea computerului (Windows)
    1. Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 20
    1. Actualizați ferestrele. Instalarea celor mai recente actualizări disponibile poate ajuta la remedierea erorilor pe care le experimentați și vă va păstra computerul sigur și stabil. Actualizarea Windows va gestiona toate verificările și instalarea. Deschideți meniul Start sau ecranul și tastați "Windows Update" Pentru a găsi utilitarul Windows Update.
    • În Windows 10, puteți găsi utilitarul Windows Update în "Actualizare și securitate" Secțiunea din meniul Nou Setări.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele pentru Free Pasul 21
    2. Verificați spațiul liber disponibil. Cantitatea de spațiu de pe hard disk nu are în mod normal un impact masiv asupra performanței dvs., dar dacă vă dați mai puțin de 20% spațiu liber pe unitatea ferestrelor, este posibil să observați o încetinire. Windows se bazează pe acest spațiu liber pentru a deplasa și a stoca fișiere temporare și fără ea calculatorul dvs. poate încetini cu crawlere. Clădirea regulată a fișierelor vechi vă poate ajuta să vă mențineți fără probleme sistemul.
  • Deschideți computerul / această fereastră PC (⊞ Câștigați+E) și găsiți unitatea dvs. Windows (de obicei C :). Această unitate ar trebui să aibă cel puțin 20% spațiu liber disponibil pentru o performanță optimă.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele pentru Free Pasul 22
    3. Rulați instrumentul de curățare a discului pentru a scana și a elimina vechile fișiere temporare. Deschideți meniul Start sau ecranul și tastați "Discul de curățare a discurilor" Pentru a găsi utilitatea. Selectați unitatea Windows și așteptați ca acesta să fie analizat. Verificați casetele pentru fiecare dintre tipurile de fișiere pe care doriți să le eliminați. Fiecare intrare va afișa cât spațiu veți recupera prin ștergerea acestora.
  • Verificați dosarele de descărcări și documente pentru a vedea dacă stocați fișiere vechi pe care nu mai aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 23
    4. Dezinstalați programele vechi, neutilizate. Pe măsură ce utilizați computerul, veți acumula o varietate de programe pe care le-ați folosit o dată, dar apoi ați uitat. Aceste programe vechi pot prelua o mulțime de spațiu pe unitatea dvs., iar unele pot fi difuzate în fundal, luând resurse de sistem. Dezinstalarea regulată a programelor vechi vă poate ajuta să vă mențineți fără probleme computerul.
  • Deschideți panoul de control și selectați "Dezinstalați un program" sau "Programe si caracteristici." Faceți-vă calea prin lista de programe instalate și eliminați cele pe care nu le utilizați. Evidențiați un program și faceți clic pe "Dezinstalați" pentru ao elimina. Dacă nu sunteți sigur ce este un program, uitați-vă folosind o căutare web.
  • Un program gratuit numit "PC Decapifier" puteți scana computerul pentru software pe care mulți oameni îl consideră inutil. Aceste programe nedorite sunt de obicei preinstalate pe computere și sunt menționate ca "Blotatware." Puteți descărca gratuit Decrapifier gratuit pentru utilizarea la domiciliu la PCDECRAPIFIER.COM. Nu este necesar să fie instalat, pur și simplu rulați programul după descărcarea acesteia și lăsați-o să scaneze computerul. Dacă găsește orice bloatware, poate elimina toate o dată.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele pentru Free Pasul 24
    5. Curățați secvența de pornire. Multe programe se vor stabili pentru a începe alături de Windows. Deși acest lucru face ca programul să fie mai rapid atunci când aveți nevoie, prea multe programe pot avea un impact semnificativ asupra timpului necesar pentru ca Windows să înceapă.
  • Windows 10 și 8 - Apăsați Ctrl+ ⇧ Shift+Esc Pentru a deschide managerul de activități. Clic "Mai multe detalii" Pentru ao extinde, apoi faceți clic pe "Lansare" tablo. Selectați elementele pe care doriți să le eliminați din pornire și faceți clic pe "Dezactivați." Dacă nu sunteți sigur ce este un program sau dacă este necesar pentru pornire, efectuați o căutare web pentru acesta.
  • Windows 7 și Vista - Apăsați ⊞ WIN+R și tip "Msconfig." Apasă pe "Lansare" tablo. Debifați caseta de lângă fiecare element pe care doriți să îl dezactivați. Dacă nu știți ce este unul dintre programe, puteți să-l căutați online. Doar tastați "Punct de pornire" numele într-un motor de căutare și primele rezultate ar trebui să vă informeze ce este.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite
    6. Încercați programe alternative pentru unele dintre favoritele dvs. O mulțime de programe populare sunt slab optimizate și vă pot încetini calculatorul în jos când se execută. Vinzile comune includ Norton Antivirus, iTunes și Adobe Reader. Toate aceste programe au alternative gratuite, ușor de greutate, care pot accelera în mod semnificativ computerul.
  • În loc să folosiți Norton ca antivirus, luați în considerare utilizarea apărătorului Microsoft Microsoft Windows ". Avast și Bit-Defender sunt, de asemenea, două opțiuni gratuite populare. Vedea Porniți apărătorul Windows Pentru instrucțiuni privind utilizarea apărătorului Windows.
  • Dacă utilizați iTunes pentru mass-media dvs., luați în considerare un program ca Foobar2000 sau MediaMonkey, ambele care suportă sincronizarea dispozitivului IOS.
  • Metoda 5 din 6:
    Optimizarea computerului (Mac)
    1. Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 26
    1. Instalați cele mai recente actualizări disponibile. Mac OS X și alte actualizări de software pot păstra starea sistemului dvs. stabil și funcționează fără probleme. Actualizările ar trebui să se instaleze automat, dar este bine să verificați din când în când și să vedeți dacă o actualizare esențială este coada de așteptare.
    • Deschideți Mac App Store și faceți clic pe fila Actualizări din partea de sus a ferestrei. Revizuiți și instalați toate actualizările disponibile pentru programele dvs. și instalate.
  • Imagine intitulată Curățarea unui computer și a remedierilor probleme pentru Free Pasul 27
    2. Spațiul liber pe hard disk. Dacă rulați un spațiu liber, performanța Macului poate lua o lovitură. Ștergerea dosarelor și a programelor vechi poate merge mult spre îmbunătățirea capacității de reacție a Macului.
  • Dezinstalați programele vechi prin glisarea acestora din dosarul Aplicații la gunoi.
  • Verificați dosarele de descărcări și documente pentru a vedea dacă există fișiere vechi pe care le puteți șterge.
  • Programe precum CleanMyMAC3, Inventarul de discuri X și DaisyDisk pot găsi și pot elimina tone de fișiere junk vechi de pe computer. Puteți elibera o cantitate semnificativă de spațiu utilizând un instrument de eliminare a fișierelor.
  • Utilizați monolingual pentru a elimina fișierele lingvistice neutilizate. Puteți obține gratuit de la monolingual.Sourceforge.net/. Nu eliminați limba pe care o utilizați sau limba engleză, deoarece acest lucru poate provoca probleme cu sistemul de operare.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite 28
    3. Îndepărtați icoanele excesive de pe desktop. Dacă desktop-ul dvs. este plin de icoane, acest lucru ar putea încetini sistemul. Pare jos pictogramele și fișierele de pe desktop pentru a ajuta la îmbunătățirea performanței.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 29
    4. Curățați secvența de pornire. Unele programe se vor stabili pentru a începe ca în sus. Acest lucru îl face ușor mai ușor de încărcat programul atunci când aveți nevoie de ea, dar prea mulți vă vor face Mac să ia pentru totdeauna să înceapă.
  • Faceți clic pe meniul Apple și selectați "Preferințe de sistem."
  • Selectează "Utilizatori și grupuri" opțiunea apoi selectați "Articole de conectare."
  • Selectați o aplicație pe care doriți să o împiedicați la încărcarea la pornire și faceți clic pe "-" buton. Este posibil să trebuiască să faceți mai întâi parola de administrare.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 30
    5. Verificați hard diskul cu utilitate de disc. Uneori, fișierele și permisiunile sunt corupte, ceea ce poate provoca probleme cu Mac. Utilitarul de disc inclus poate scana și fixa aceste tipuri de probleme.
  • Lansați Utilitarul de disc din folderul Utilitare din dosarul Aplicații.
  • Selectați hard diskul în cadrul din stânga.
  • Apasă pe "Primul ajutor" fila și apoi faceți clic pe "Verificați discul." Scanarea va începe, ceea ce poate dura ceva timp pentru a finaliza.
  • Apasă pe "Reparați discul" Dacă scanarea raportează erori.
  • Metoda 6 din 6:
    Păstrați computerul să funcționeze fără probleme
    1. Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 31
    1. Fiți foarte atenți la descărcarea programelor de pe Internet. Cea mai comună sursă de infecții adware este software suplimentar instalat în timp ce credeai că instalați altceva. Ori de câte ori descărcați un program de pe Internet, acordați o atenție deosebită fiecărui ecran al instalatorului, mai ales dacă este gratuit. Asigurați-vă că ați refuzat ofertele suplimentare și verificați dublu fiecare casetă de selectare.
    • Căutați alternative open-sursă, care, în general, nu vor avea adware în instalator.
    • Evitați descărcarea site-urilor precum CNET sau TUSTOWS, deoarece acestea vor încerca să vă utilizeze programele de manager de descărcare de anunțuri.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite Pasul 32
    2. Rulați un antivirus ușor. Dacă utilizați un computer Windows, ar trebui să aveți un program antivirus care rulează la virtual tot timpul. Windows Defender este, de obicei, mai mult decât suficient, dar puteți folosi și Avast, Bit-Defender, Kaspersky sau alte programe antivirus reputate, de asemenea. Doar asigurați-vă că aveți doar un antivirus activat la un moment dat, deoarece se pot confrunta unul cu celălalt.
  • Vedea Instalați un antivirus Pentru instrucțiuni detaliate privind găsirea și instalarea unui program antivirus.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite 33
    3. Aruncați praful în mod regulat. Prea multă praf poate provoca căldură pentru a construi în interiorul computerului. Dacă computerul devine prea fierbinte, componentele vor încetini automat pentru a încerca să scadă temperatura. Menținerea calculatorului curat și răcoros vă poate ajuta să vă asigurați că se execută întotdeauna la eficiența vârfului. Acest lucru este și mai important dacă aveți animale de companie sau fum în casă.
  • Puteți achiziționa cutii de aer comprimat sau puteți utiliza un compresor de aer pentru a îndepărta cele mai multe praf din interiorul computerului.
  • Vedea Curățați un PC Pentru sfaturi privind curățarea întregului praf din computer.
  • Imagine intitulată Curățați un computer și rezolvați problemele gratuite 34
    4. Dezinstalați programele când ați terminat cu ei. Dacă stați în partea de sus a programelor instalate, puteți păstra computerul să nu fie gratuit pentru o lungă perioadă de timp. Eliminați programele odată ce nu mai aveți nevoie de ele și veți elibera o mulțime de spațiu. Puteți păstra chiar backup-urile instalatoarelor, astfel încât să le puteți instala rapid în viitor, fără a fi nevoie să re-descărcați fișierele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar