Cum de a repara computerele lente

Computerul dvs. funcționează mai lent decât melasa în ianuarie? Dacă da, sau dacă doriți doar o creștere a vitezei, există o varietate de trucuri și optimizări pe care le puteți efectua pentru a vă ajuta să vă măriți viteza. Cele mai multe dintre aceste trucuri sunt gratuite și vor necesita doar câteva minute din timpul tău. Vedeți pasul 1 de mai jos pentru a afla cum să accelerați ambele computere Windows și Mac.

Pași

Metoda 1 din 2:
Windows
  1. Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 1
1
Rulați virusul și scanările malware. Virușii și alte programe malware sunt una dintre cauzele principale ale performanței lente. Adware poate să-ți bată computerul și să-ți conectezi conexiunea la rețea, iar virușii pot face CPU-ul și hard diskul utilizează SkyRocket. Eliminarea unor programe rău intenționate ar trebui să fie prioritatea dvs. de top și ar trebui să aveți întotdeauna un program antivirus ușor instalat, cum ar fi BitDefender sau Avast.
  • Eliminarea virușilor poate fi un proces dificil și, de multe ori poate fi mai ușor de făcut simplu și reinstalați sistemul dvs. de operare în loc să încercați să îl urmăriți și să îl eliminați.
  • Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 2
    2
    Verificați sănătatea unității hard disk. O hard disk de eșec poate încetini în mod semnificativ viteza computerului de zi cu zi și poate duce în cele din urmă la corupția fișierului și defectarea calculatorului. Toate hard disk-urile nu reușesc în cele din urmă, deci este o idee bună să rămâi în partea de sus a sănătății hard diskului.
  • Puteți rula instrumente de verificare a erorilor utilizând utilitarul de gestionare a discului încorporat sau puteți descărca mai multe programe extinse care pot efectua o varietate de teste pe hard disk.
  • Defragmentarea. O unitate hard disk fragmentată va încetini computerul și va afecta viteza la care se încarcă programele și scrie pe hard disk. Defragmentarea hard disk-ului dvs. în mod regulat vă va asigura că programele dvs. se încarcă cât mai repede posibil. Defragmentarea se întâmplă automat pe majoritatea versiunilor mai noi de Windows, dar este important să verificați în mod regulat.
  • Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 3
    3
    Curățați secvența de pornire. Pe măsură ce adăugați tot mai multe programe pe computer, veți găsi că multe dintre ele se adaugă la secvența de pornire a computerului. Deși acest lucru poate fi util dacă utilizați adesea programele, prea multe programe pot avea un efect negativ asupra vitezei computerului, în special timpul necesar pentru a porni în sus. Eliminarea acestor programe neutilizate pentru secvența de pornire a computerului.
  • Chiar dacă utilizați adesea un program, nu trebuie neapărat să pornească cu computerul. Cele mai multe programe vor funcționa bine dacă le porniți mai târziu, deci nu aveți nevoie să blocați secvența de pornire cu o grămadă de programe.
  • Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 4
    4
    Curățați unitatea hard disk. Dacă aveți mai puțin de 15% spațiu liber pe hard disk, acesta ar putea afecta performanța sistemului. Pentru o performanță optimă, ar trebui să încercați să păstrați cel puțin 25% din hard disk gratuit. Acest lucru va permite programelor să citească și să scrie mult mai repede. Dezinstalați programele vechi pe care nu le mai utilizați și curățați-vă în mod regulat fișierele și documentele vechi.
  • CCleaner este un program foarte puternic de curățare a unității hard disk. Versiunea de bază este gratuită și poate analiza rapid computerul și poate curăța fișierele neutilizate și intrările de registry.
  • Dezinstalarea programelor vechi este o modalitate excelentă de a vă menține computerul performant. Multe programe rulează în fundal și porniți cu computerul. Dacă nu folosiți aceste programe, acestea ocupă resurse care ar putea fi utilizate mai bine în altă parte.
  • Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 5
    5
    Verificați programele greșite. Unele programe, din orice motiv, doar nu funcționează foarte bine. Când se întâmplă acest lucru, ele pot mânca toată puterea de procesare sau monopolizați viteza de citire și scriere a hard diskului, încetinind orice altceva pe computer. Identificarea și eliminarea acestor programe vă va ajuta să vă asigurați că totul funcționează la fel de ușor posibil.
  • Puteți vedea ce programe pornesc toate resursele dvs. utilizând managerul de activități. Căutați programe care iau 90% sau mai mult din procesorul dvs. sau ia majoritatea memoriei dvs. disponibile. Puteți încheia aceste programe din managerul de sarcini dacă nu sunt critice.
  • Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 6
    6
    Instalați mai multă memorie. Dacă ați epuizat toate opțiunile gratuite pentru accelerarea computerului, dar încă nu obțineți performanța dorită, este posibil să fie timp pentru un upgrade hardware. Primul loc pentru a începe să cauți este memoria calculatorului dvs. Aceasta este memoria pe care programele le utilizează pentru a stoca temporar datele în timp ce se execută. În general, instalarea mai multor RAM vă va permite să rulați mai multe programe simultan, deși se vor diminua randamente. Cantitatea de bază generală de RAM pentru computerele desktop moderne este de 4 GB. 8 GB este recomandat pentru majoritatea computerelor de jocuri.
  • RAM este una dintre opțiunile de upgrade mai ieftine și puteți fi instalat în doar câteva minute.
  • Când instalați memoria desktop, aproape întotdeauna veți instala în perechi. Ambele bastoane vor trebui să fie același producător, model, dimensiune și viteză. Dacă nu se potrivesc, RAM-ul dvs. va fi clasificat la cea mai mică viteză, iar calculatorul dvs. nu va porni.
  • Majoritatea RAM este vândută în perechi. Laptopurile au, în general, o cameră de respirație mult mai puțin când vine vorba de modernizarea RAM.
  • Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 7
    7
    Instalați o hard disk mai rapid. Cele mai multe hard disk-uri standard se execută la 7200 rpm, în timp ce cele mai multe unități standard laptop rulează la 5400 rpm. Actualizarea unității hard disk la o viteză mai mare, cum ar fi o unitate solidă de stare (SSD), poate îmbunătăți dramatic timpul de încărcare de pe computer. Acest lucru va fi în special notabil în timpul fazei de pornire.
  • Dacă actualizați hard diskul pe care sistemul dvs. de operare este instalat, va trebui să reinstalați sistemul de operare.
  • SSD-urile sunt de obicei mult mai scumpe pe GB decât un hard disk standard și, ca atare, sunt, în general, mai mici. O configurare populară este să instalați sistemul de operare și programele esențiale pe SSD și apoi să utilizați un hard disk standard mai mare pentru stocarea media și a documentelor. Acest lucru vă va oferi viteze foarte rapide ale sistemului de operare și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la dimensiunea mai mică.
  • Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 8
    8
    Reinstalați sau actualizați sistemul de operare. Uneori, cel mai bun mod de a îmbunătăți performanța este pur și simplu să ștergeți ardezia și să începeți de la zero. Reinstalarea Windows vă va șterge hard disk-ul și va îmbunătăți performanța. Actualizarea la o versiune mai nouă a Windows va crește adesea performanța, deși obținerea unei versiuni mai noi vă va reveni la aproximativ 100 de dolari.
  • Dacă puteți, încercați să formați și să reinstalați sistemul de operare cel puțin o dată pe an. Acest lucru vă va asigura că computerul dvs. funcționează întotdeauna la o viteză optimă.
  • Mulți oameni sunt dezactivați de gândul investiției de timp necesare pentru reinstalarea sistemului de operare. Dacă aveți deja un sistem de rezervă bun, puteți avea formatul computerului dvs. și sistemul dvs. de operare reinstalat în aproximativ o oră. Când vine vorba de reinstalarea vechilor programe, probabil că veți găsi că ați folosit de fapt mai puțin decât credeai.
  • Metoda 2 din 2:
    Mac OS X
    1. Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 9
    1
    Examinați elementele dvs. de pornire. Pe măsură ce instalați tot mai multe programe pe Mac, veți descoperi că unele dintre ele fac calea în procesul dvs. de pornire, indiferent dacă le utilizați sau nu în mod regulat. Curățarea coada de pornire poate reduce drastic timpul necesar OS X la pornire.
    • Multe programe se atașează la procesul de pornire, dar nu trebuie să înceapă cu computerul. Cele mai multe programe vor fi finale dacă le deschideți mai târziu, accelerând timpul necesar pentru a porni computerul.
  • Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 10
    2
    Curățați hard diskul. Având spațiu liber pe Mac dvs. va ajuta alte programe și va reduce timpul de încărcare și salvare dramatic. Încercați întotdeauna să aveți cel puțin 15% din spațiul dvs. de hard disk gratuit și disponibil.
  • Există mai multe programe disponibile pentru Mac, care pot face curățarea și întreținerea hard disk-ului mult mai ușor, cum ar fi Onyx, Cleanmymac și Mackeeper. Acestea vă permit să vedeți exact ce tipuri de fișiere asumează cel mai mult spațiu, permițându-vă să eliminați rapid fișierele pe care nu le mai aveți nevoie.
  • Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 11
    3
    Verificați programele greșite. Programele vor opri ocazional funcționarea corectă și când acestea pot mânca toate resursele de pe computerul dvs. Identificarea și eliminarea acestor programe proaste va merge mult spre îmbunătățirea sănătății și performanței computerului.
  • Monitorul de activitate vă permite să verificați ce programe cauzează sistemul dvs. cel mai stresant. Puteți deschide monitorul de activitate din subfolderul utilităților din dosarul Aplicații.
  • Procesele care iau majoritatea procesorului sau memoriei vor avea un impact mare asupra performanței computerului. Utilizați coloanele din monitorul activității pentru a determina programele de infracțiune.
  • Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 12
    4
    Reinstalați sistemul OS X. Uneori, pur și simplu șterg totul și începeți să vă pot oferi unele dintre cele mai bune creșteri de performanță. Reinstalarea sistemului de operare va șterge totul de pe hard disk, deci asigurați-vă că înapoi totul în primul rând. Odată ce fișierele dvs. sunt susținute, reinstalarea sistemului de operare ar trebui să dureze doar aproximativ o oră.
  • Faceți stocul de programe pe care le utilizați de fapt. Puteți găsi după reinstalarea că utilizați mai puține programe decât ați crezut că ați făcut-o, adică mai mult spațiu liber și mai puțin timp petrecut de reinstalarea programelor.
  • Imagine intitulată Fix Calculatoare lente Pasul 13
    5
    Actualizați-vă hardware-ul. Dacă ați încercat totul, dar totuși nu vă puteți mări viteza, este posibil să doriți să luați în considerare actualizarea memoriei Macului. RAM nu este incredibil de scump și poate ajuta la îmbunătățirea performanței destul de puțin. Nu este garantat să remedieze totuși totul, așa că nu cheltuiți prea mulți bani pentru câștiguri pe care nu le puteți realiza nici măcar.
  • RAM poate fi instalat în doar câteva minute, atât pe desktop-uri, cât și pe MacBooks. Diferite sisteme necesită diferite tipuri de memorie RAM, deci asigurați-vă că verificați documentația pentru Mac dvs. pentru a vedea ce fel trebuie să obțineți și cât de mult acceptă computerul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar