Cum să diagnosticați o problemă a computerului

Mulți oameni se confruntă cu probleme de calculator în fiecare zi. Unele probleme de calculator sunt ușor de fixat, dar ar putea să meargă nediagnosticate. Thiste parere cum să diagnosticați problemele comune ale computerului pe un computer Windows.

Pași

  1. Imagine intitulată Gestionarea cablurilor într-un PC Pasul 5
1. Verificați dacă cablurile și componentele sunt conectate corespunzător. Acest lucru este deosebit de important dacă ați actualizat recent computerul. Deschideți computerul și asigurați-vă că toate cablurile, chips-urile RAM, placa video, placa de sunet, cardul de rețea și alte componente sunt în siguranță atașate la placa de bază.
  • Imagine intitulată Repararea unui computer Pasul 5
    2. Verificați postul. Post standuri pentru "Puterea de autotestare". Aceasta face parte din programul de pornire al unui computer utilizat pentru a diagnostica tastatura, memoria de acces aleatoriu (RAM), unități de disc și alte hardware pentru a vă asigura că funcționează corect. Dacă postul detectează orice erori din hardware, acesta va afișa un mesaj de eroare text pe ecran sau o serie de bipuri scurte și lungi.
  • Dacă apare un mesaj de eroare pe măsură ce porniți computerul, tastați mesajul exact de eroare într-o căutare Google pentru a găsi mai multe informații despre eroare. Utilizați telefonul mobil sau alt computer, dacă este necesar. Dacă auziți o serie de semnale sonore pe măsură ce computerul pornește, faceți o notă a modelului și vizita https: // Computerhope.com / beep.HTM Pentru a vedea ce eroare indică modelul.
  • Imagine intitulată Repararea unui computer Pasul 9
    3. Verificați timpul de încărcare al sistemului de operare. Timpul necesar pentru ca un sistem de operare să se încarce când un computer cizmează foarte mult depinde de hardware-ul computerului. Dacă observați că sistemul dvs. de operare durează mult mai mult pentru a încărca, acest lucru poate indica o problemă cu unitatea hard disk care împiedică calculatorul să recupereze informațiile de pe hard disk.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei probleme a calculatorului Pasul 4
    4. Verificați pentru orice probleme grafice. Dacă computerul dvs. este capabil să pornească corect, dar observați probleme grafice, acest lucru poate indica eșecurile driverului sau eșecurile hardware cu plăci grafice. Dacă suspectați că ar putea exista o problemă cu placa dvs. grafică, trebuie mai întâi Actualizați driverele de plăci grafice. Dacă problema persistă, puteți Descărcați software-ul Pentru a testa placa grafică.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei probleme a calculatorului Pasul 5
    5. Verificați problemele hardware. Multe probleme de calculator sunt cauzate de eșecuri hardware sau probleme cu driverele hardware. Windows vă va notifica, de obicei, despre dispozitivele care au o problemă. De asemenea, puteți utiliza Device Manager pentru a verifica starea diferitelor dispozitive hardware.Faceți dublu clic pe o categorie din Managerul dispozitivului pentru a afișa toate dispozitivele din categoria respectivă. Apoi faceți dublu clic pe un anumit dispozitiv. Orice erori cu dispozitivul vor fi afișate în "Starea dispozitivului" caseta sub "General" tablo.Verificați toate dispozitivele. Utilizați următorii pași pentru a deschide managerul dispozitivului:
  • Faceți clic pe meniul de pornire Windows din colțul din stânga jos.
  • Tip Panou de control.
  • Faceți dublu clic pe panoul de control din meniul Start Windows.
  • Clic Hardware și sunet.
  • Clic Manager de dispozitiv de mai jos "Dispozitive și imprimante".
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei probleme a calculatorului Pasul 6
    6. Verificați orice software nou instalat. Un anumit software poate necesita mai multe resurse decât sistemul poate oferi. Șansele sunt că, dacă începe o problemă după începerea software-ului, software-ul provoacă acest lucru. Dacă problema apare direct la pornire, poate fi cauzată de software-ul care pornește automat pe boot. Dezinstalați orice programe instalate recent și vedeți dacă problema continuă. De asemenea, puteți dori Limitați numărul de programe de pornire.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei probleme a calculatorului Pasul 7
    7. Verificați consumul RAM și CPU. Dacă computerul dvs. este plin de culoare sau este lent, este o practică bună să vedeți dacă un program consumă mai multe resurse decât calculatorul poate oferi. O modalitate ușoară de a verifica acest lucru este de a utiliza managerul de activități, faceți clic dreapta pe bara de activități din partea de jos a ecranului și faceți clic pe Gestionar de sarcini. Apasă pe Procese tablo. Clic CPU Pentru a afișa un grafic al utilizării CPU curente. Clic Memorie Pentru a vedea un grafic al consumului RAM.
  • Dacă graficul computerului dvs. CPU funcționează la 80% -100% de cele mai multe ori, este posibil să fiți în stare Actualizați procesorul de calculator.
  • Dacă computerul dvs. utilizează prea multă memorie, închideți toate filelele de programe și browser-ul și vedeți dacă performanța computerului dvs. se îmbunătățește. Limitați cantitatea de multi-tasking pe care o faceți pe computerul dvs. Dacă computerul dvs. nu are suficientă memorie pentru a face operațiuni de bază, unele computere vă permit să achiziționați și să instalați mai multe RAM.
  • Imaginea intitulată Recuperarea unui hard disk mort Pasul 4
    8. Ascultați computerul. Dacă hard diskul este zgârierea sau făcând zgomote puternice, opriți computerul și aveți un diagnosticare profesională a hard disk-ului. De asemenea, ascultați ventilatorul CPU. Dacă fanul suflă greu, acest lucru ar putea însemna că procesorul dvs. devine prea fierbinte, deoarece funcționează prea tare.
  • Dacă bănuiți că aveți un hard disk deteriorat, asigurați-vă că faceți copii de rezervă a tuturor datelor importante de la unitate imediat și opriți computerul. De fiecare dată când porniți un computer cu un hard disk deteriorat, acesta va deteriora continuarea unității hard disk.Dacă nu reușiți să vă copiați datele, să eliminați unitatea hard disk și să o luați la un profesionist pentru recuperarea datelor.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei probleme a calculatorului Pasul 9
    9
    Rulați o scanare de virus și malware. Problemele de performanță pot fi cauzate de malware pe computer. Rularea unei scanări de viruși poate descoperi orice probleme. Utilizați un program antivirus de încredere, care este frecvent actualizat, cum ar fi Norton, McAfee sau Malwarebytes.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea unei probleme a calculatorului Pasul 10
    10
    Verificați problema în modul sigur. Ca un efort ulterior, verificați problema în modul sigur. Dacă problema persistă în modul sigur, este un pariu corect că sistemul de operare este vina. Este posibil să aveți nevoie Reinstalați ferestrele.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu vă simțiți confortabil diagnosticarea sau repararea unei probleme de calculator, este mai bine să luați computerul la un tehnician certificat și să îl reparați pentru o taxă moderată.
  • Aceste proceduri vor începe să restrângă problemele comune, dar pentru a găsi o problemă specifică, pot fi necesare instrumente sau tehnici de specialitate.
  • Avertizări

    Consultați întotdeauna un tehnician de calculator competent, indiferent dacă veți face depanarea pe cont propriu sau sub supraveghere.
  • Nu încercați să reparați problemele dacă nu sunteți sigur că știți ce faceți
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar