Cum de a alege o viteză de declanșare a camerei

Viteza obturatorului este perioada de timp, declanșatorul permite trecerea luminii prin lentilă la film sau senzor digital. O combinație corectă de setări de expunere - viteza obturatorului, diafragma lentilei și ISO Sensibilitate - va da imagini luminoase, contrastante. O viteză de declanșare adecvată vă va oferi fotografiile frumoase pe care le doriți.

Pași

Metoda 1 din 2:
Alegerea vitezei de declanșare
  1. Imagine intitulată Alegeți o viteză de declanșare a camerei Pasul 6
1. Alegeți o viteză care nu se blochează când fotografiați obiecte. Principalul lucru pe care doriți să-l faceți atunci când faceți o fotografie este eliminarea mișcării camerei. Utilizați o viteză mai rapidă de declanșare pentru a evita zgomotul camerei. Încercați cel puțin 1/60 pentru acest tip de fotografie. Dacă aveți mâini constante, 1/30 poate produce o imagine bună.
  • Pentru această situație, o schimbare a vitezei de declanșare nu are nici un efect (altul decât nivelul de expunere globală), cu excepția cazului în care ceva se mișcă suficient în timpul expunerii pentru a le froma cu cel puțin o lățime de pixeli. Chiar și atunci, va face ca imaginea să fie puțin moale, cu excepția cazului în care ceva se mișcă suficient pentru ao froja pe mai multe lățimi de pixeli.
  • O lentilă sau o cameră de stabilizare a imaginii vă poate permite să țineți camera o oprire sau două mai lent, ca poate Tehnica de exploatație atentă.
  • Setarea aparatului foto pe ceva robust ca un trepied elimină mișcarea camerei, mai ales atunci când alegeți o viteză mai lentă a obturatorului.
  • Imagine intitulată Alegeți o viteză de declanșare a camerei Pasul 7
    2. Alegeți o viteză rapidă de declanșare dacă doriți să înghețați mișcarea. Determinarea dacă ceea ce doriți să fotografiați este încă sau în mișcare vă ajută să alegeți o viteză de declanșare. Dacă doriți să fotografiați ceva care se mișcă, aveți nevoie de o viteză rapidă de declanșare. De exemplu, ați folosi o viteză rapidă de declanșare pentru a captura dansatori, muzicieni sau chiar vorbitori publici care se mișcă în jurul lui.
  • Utilizați 1/500 pentru fotografierea generală a evenimentelor de zi cu zi, a sporturilor și a subiecților.
  • Utilizați 1 / 1000-1 / 4000 atunci când fotografiați subiecți care sunt extrem de rapizi și în sus. 1 / 1000-1 / 2000 funcționează bine atunci când fotografiați păsările. 1/1000 funcționează bine când faceți fotografii ale mașinilor.
  • Imagine intitulată Alegeți o viteză de declanșare a camerei Pasul 8
    3. Utilizați o viteză lentă de declanșare pentru a prinde blur mișcare. Când luați o imagine a ceva în mișcare, o viteză lentă de declanșare va prinde mișcarea ca o blur.
  • De exemplu, ați putea folosi un obturator lent pentru a fotografia stopurile mașinilor, care vor crea un curent de lumină.
  • De asemenea, puteți utiliza această tehnică pentru a împiedica acțiunea, arătând un subiect încă pe un fundal în mișcare. Pentru aceasta, utilizați o viteză de declanșare de 1/15.Urmați subiectul astfel încât, în cea mai mare parte, fundalul, mai degrabă decât subiectul, se mișcă în raport cu camera și este neclară.
  • S-ar putea să utilizați, de asemenea, o viteză lentă de declanșare pentru a captura un obiect care este perfect, cum ar fi arhitectura sau un obiect inanimat într-o cameră cu nimeni altcineva în ea.
  • Imagine intitulată Alegeți o viteză de declanșare a camerei Pasul 9
    4. Determinați viteza obturatorului bazată pe lumină. Lumina afectează expunerea imaginii. Sursa de lumină determină ce fel de viteză de declanșare veți alege. Dacă permiteți prea multă lumină, fotografia dvs. va fi supraexpusă. Dacă lăsați prea puțină lumină, va fi subexpusă.
  • Vitezele de declanșare mai rapide funcționează bine cu o mulțime de lumină.
  • Vitezele de declanșare mai lente sunt folosite cu mai puțină lumină, astfel încât lumina să poată intra aparatul foto și să ilumineze fotografia. În situațiile în care aveți lumină foarte scăzută, este posibil să doriți să utilizați mai multe viteze de declanșare mai mare. Pentru aceasta, veți avea nevoie de un trepied sau altceva pentru a stabiliza camera.
  • Vitezele de declanșare lente pot fi utilizate pe timp de noapte. Acest lucru vă va da trasee ușoare, cum ar fi mașini sau focuri de artificii. Încercați 2-30 secunde dacă doriți să atingeți acest efect.
  • Pentru a obține o acțiune împușcată într-o zonă întunecată, măriți sensibilitatea ISO și alegeți o viteză de declanșare lentă. Utilizați un bliț extern și combinat cu viteza de declanșare lentă (cum ar fi 1/250), puteți îngheța mișcarea.
  • Metoda 2 din 2:
    Înțelegerea elementelor de bază ale camerei de fotografiere
    1. Imagine intitulată Alegeți o viteză de declanșare a camerei Pasul 1
    1. Înțelegeți viteza obturatorului și a declanșatorului. Declanșatorul este dispozitivul dintr-o cameră care împiedică lumina la senzor. Când aparatul de fotografiere se aprinde, declanșatorul se deschide pe scurt pentru a expune senzorul camerei la o cantitate controlată de lumină. Declanșatorul se închide apoi, obstrucționând din nou lumina.
    • Viteza obturatorului este momentul în care declanșatorul este deschis. Aceasta înseamnă că este timpul când senzorul de imagine al camerei vede scena. Aceasta este de obicei o mică parte dintr-o secundă.
  • Imagine intitulată Alegeți o viteză de declanșare a camerei Pasul 2
    2. Știți cum este măsurată viteza obturatorului. Vitezele de declanșare sunt măsurate în fracții de secunde. Aceste vremuri variază de la 1/8000 până la câteva secunde. Viteze de 1/60 sau mai rapide sunt vitezele cele mai frecvent utilizate.
  • Orice sub 1/60 poate duce la mișcarea camerei, ceea ce cauzează estomparea imaginii. Va trebui să utilizați un trepied dacă utilizați viteze mai mici.
  • În mod obișnuit, numai numitorul este marcat pe cameră. De exemplu, "125" înseamnă 1/125 secunde.
  • Unele camere vă permit să faceți fotografii la o viteză de declanșare în câteva secunde, cum ar fi 1, 2 sau 10 secunde. Acest lucru este folosit pentru fotografierea cu lumină scăzută și o mulțime de mișcări.
  • Imagine intitulată Alegeți o viteză de declanșare a camerei Pasul 3
    3. Aflați diferența dintre vitezele de declanșare rapidă și lentă. Pentru a afla care viteza de declanșare ar trebui să utilizați într-o situație, trebuie să știți mai întâi ce este o viteză de declanșare rapidă și lentă. În general, 1/60 este viteza de declanșare de bază care marchează granița dintre rapid și lent.
  • Denominatorii mai mari de 60, ca 1/125, 1/500, sau 1/2000, sunt viteze rapide ale declanșatorului. Denomorii sub 60 de ani, ca 1/30 și 1/15 sunt lentă.
  • Vitezele de declanșare care sunt de câteva secunde lungi, cum ar fi 1 sau 2 secunde, sunt viteze foarte lente de declanșare.
  • Imagine intitulată Alegeți o viteză de declanșare a camerei Pasul 4
    4. Găsiți modul dvs. de fotografiere prioritară a declanșatorului. Cele mai multe camere au o setare prioritară a declanșatorului. Acest mod vă va permite să alegeți viteza obturatorului bazată pe imaginea pe care doriți să o luați în timp ce aparatul foto se potrivește cu diafragma, astfel încât să obțineți cea mai bună expunere.
  • Pe majoritatea camerelor, setarea priorității declanșatorului este etichetată "S." Pe unele camere, ca și canoane, această setare este etichetată "Televizor."
  • Puteți fotografia în modul de diafragmă și lăsați camera să aleagă viteza obturatorului în timp ce setați diafragma lentilei.
  • În modul manual, etichetat "M," Setați viteza de declanșare și diafragma.
  • Imagine intitulată Alegeți o viteză de declanșare a camerei Pasul 5
    5. Gândiți-vă la lungimea focală. Lungimea focală a obiectivului poate provoca agitarea camerei. Din acest motiv, trebuie să luați în considerare durata focală atunci când alegeți o viteză de declanșare. Dacă aveți o lungime focală lungă, probabil că doriți să utilizați o viteză mai rapidă de declanșare.
  • Denumimatorul vitezei de declanșare trebuie să fie cel puțin egal, dacă nu mai mare decât lungimea focală. De exemplu, o lentilă de 50 mm ar trebui să fie acționată în mod obișnuit la vitezei nu mai lent decât 1/50 secunde - un obiectiv de 200 mm nu ar trebui să fie mai lent decât 1/200.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Este posibil ca setările ISO să fie ajustate atunci când faceți fotografii. De asemenea, pot fi ajustate setările de diafragmă.
  • Dacă o cameră expune adesea filmul incorect în ciuda măsurării atente și a condițiilor normale de iluminare, declanșatorul poate avea nevoie de reparații.
  • Avertizări

    Nu atingeți niciodată obloane cu degetele sau lovitura pe ele cu gura. Acest lucru poate provoca daune sau a lăsa contaminarea care le corodează în timp. Dacă ceva nu merge bine, obțineți servicii profesionale dacă camera are multă valoare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar