Cum să taie părul permeabil (și să arate bine)

Dacă intenționați să vă tăiați părul (sau dați un iubit un ornament), sunteți cu siguranță singur! Tunsori la domiciliu au devenit din ce în ce mai populare, deoarece a devenit mai greu și uneori imposibil, pentru a ajunge la salonul de păr. Dacă aveți părul permeabil, planificați să renunțați la o oră sau pentru a vă ocupa de încuietori. Îi vei tăia curl by curl, astfel încât să poți reîmprospăta și să-ți revitalizeze aspectul fără a fi nevoie să-ți părăsești casa.

Pași

Partea 1 din 3:
Înființat
  1. Imagine intitulată Cut Permed Pasul 1
1. Spălați-vă și uscați-vă părul înainte de ao tăia pentru cele mai bune rezultate. Hair uscat, fără produse vă permite să tăiați fiecare curl la locul potrivit. Este, de asemenea, mai ușor să vedeți cum reacționează părul dvs. și remediați-l pe măsură ce pierde greutatea, astfel încât să puteți face ajustări pe măsură ce lucrați. Acest lucru ar putea părea contraintuitiv dacă ați avut doar reduceri umede înainte, dar este o practică super-comună și utilă pentru persoanele cu permira.
  • Unii experți cu părul curly au tăiat părul permit atunci când este umed. În cele din urmă, decizia depinde de dvs. Riscul este că atunci când părul se usucă, modelul curl ar putea fi oprit, deoarece firele individuale pot reacționa diferit și pot fi micșorați mai mult decât vă puteți aștepta.
  • Imagine intitulată Cut Permed Pasul 2
    2. Utilizați foarfece ascuțite de tăiere a părului pentru a tăia încuietori. Acest lucru ar putea părea evident, dar foarfecele ascuțite produc un rezultat mult mai bun decât cele plictisitoare. Dacă nu aveți foarfece de tăiere a părului (pe care le puteți găsi la magazinul local de aprovizionare de frumusețe), foarfecele de precizie sunt o alternativă excelentă.
  • Veți observa că foarfecele de tăiere a părului sunt mult mai scurte decât perechea de foarfece tradiționale. Asta pentru că, în general, nu utilizați întreaga lungime a lui Blade când tăiați părul - doar capetele foarte ascuțite sunt folosite pentru a face tăieri precise.
  • Imagine intitulată Cut Permed Pasul 3
    3. Configurați mai multe oglinzi dacă vă tăiați părul propriu. Dacă vă dați un decor, poate fi dificil să faceți tăieturi precise atunci când nu puteți vedea ce faceți. Încercând să echilibreze o oglindă și o pereche de foarfece în timp ce tăiat este, de asemenea, destul de dificil! Dacă este posibil, setați-vă în fața unei oglinzi și plasați o altă în spatele dvs., așa că este mai ușor să vedeți ce faceți.
  • O oglindă handheld vă ajută, de asemenea, să verificați toate unghiurile pe măsură ce lucrați.
  • Imagine intitulată Cut Permed Pasul 4
    4. Puneți un prosop peste umeri pentru a vă menține părul de pe haine. Acest lucru este opțional, dar dacă doriți să păstrați purtarea aceluiași costum, veți dori să o protejați în timp ce vă tăiați părul. Dacă prosopul este suficient de mare, trageți-l peste umeri și înapoi în jur, așa că sunteți complet acoperit. Dacă aveți nevoie, suprapuneți 2 prosoape mai mici.
  • Dacă aveți o capă de tăiere a părului, chiar mai bine! Dar nu este necesar să ieșiți și să cumpărați ceva nou dacă nu faceți acest lucru.
  • Pentru curățarea mai ușoară, tăiați părul în afara dacă vremea este frumoasă.
  • Partea 2 din 3:
    Tehnica de tăiere
    1. Imagine intitulată Cut Permed Pasul 5
    1. Scuturați părul înainte și înapoi, astfel încât acesta se stabilește în starea sa naturală. Acest lucru este deosebit de util dacă ți-ai tăiat părul în spatele urechilor sau dacă ar fi tras în lateral. Dacă aveți părul lung, partiți-l în jos și trageți fiecare parte peste umeri. Căutați capete moarte, zone care sunt deosebit de frizante sau limpezi, și la forma generală a părului dvs. pentru a vă ajuta să decideți unde trebuie să tăiați.
    • S-ar putea să vă gândiți că acest lucru nu este cu siguranță cum vă tăiați părul pre-perceptibil. Dacă vă ajută, încercați să vă amintiți că ați transformat într-o persoană cu părul curată odată ce ați primit permanența. Astfel încât tăierea, stilul și îngrijirea părului dvs. Arătați un pic diferit de înainte.
  • Imagine intitulată Cut Permed Pasul 6
    2. Ridicați o curl din partea din față a liniei de păr și întindeți-o. Începeți de-a lungul marginii feței, mai degrabă decât în ​​mijlocul sau spatele părului. Imaginați-vă că fața ta este un ceas și întindeți acel fir de păr spre poziția sa de coordonare pe ceas.
  • De exemplu, buclele de la vârful capului merg spre pozițiile de la 11, 12 și la ora 1. Părul de pe părțile laterale se îndreaptă spre pozițiile de 2, 3, 4 și 8, 9 și la ora 10. Buclele din punctul de jos spre pozițiile 5, 6 și 7.
  • Din moment ce faci o tăietură uscată, nu trebuie să te secțiu părul. De fapt, vă ajută să vedeți toate buclele împreună, astfel încât să puteți face fiecare tăietură la locul potrivit.
  • Imagine intitulată Cut Permed Pasul 7
    3. Țineți curl între 2 degete în care intenționați să tăiați. Dacă există capete moarte, planificați tăierea în legătură cu /8 la /4 în (0.32 la 0.64 cm) de la sfârșit. Pentru o tăietură mai dramatică, măsurați aproximativ 1 până la 2 inci (2.5 până la 5 ani.1 cm).
  • Când ați tăiat părul permeabil, pierderea excesului de greutate face buclele să apară chiar mai departe decât anticipați. Deci, uneori pierdeți mai multă lungime decât cantitatea de păr pe care l-ați tăiat.
  • Imagine intitulată Cut PerMed Pasul 8
    4. Tăiați deasupra degetelor de-a lungul curbei cu capetele foarfecelor. Evitați să vă țineți foarfecele într-un unghi și să faceți tot posibilul pentru a face cât mai drept o tăietură posibilă.
  • Răbdarea este esențială aici - ați putea dori să vă grăbiți și să vă tăiați, dar să vă luați timpul. Mai ales cu părul permat, curl, texturat, o tăietură accidentală ar putea însemna că trebuie să tăiați mult mai mult decât ați intenționat.
  • Imagine intitulată Cut Permed Pasul 9
    5. Lucrați-vă calea în jurul capului și continuați să tăiați curl by curl. După fiecare tăietură, eliberați curl și priviți unde se află și cum arată. Îndepărtați un pic mai mult dacă aveți nevoie. Utilizați oglinzi pentru a vedea spatele capului și pentru a vă scutura periodic părul astfel încât să se reintezească și facilitează să vedeți zone pe care le-ați pierdut.
  • În funcție de forma și sănătatea părului, este posibil să nu trebuie să tăiați fiecare curl.
  • Partea 3 din 3:
    Perm Care
    1. Imagine intitulată Cut Permed Pasul 10
    1. Tratați părul la a Tratament de înaltă condiționare să-l păstreze sănătoși. Când îți pui părul, arborii devin mai poros decât au fost înainte. Aceasta înseamnă că încuietorile dvs. au nevoie de o umiditate mai mare decât ar putea avea în viața dvs. pre-perm! Păstrați-vă părul hidratat și condiționat pentru a vă face buclele cele mai bune.
    • Încercați să programați un tratament de condiționare cel puțin o dată pe săptămână. Le puteți face mai des dacă părul are nevoie de ea.
  • Imagine intitulată Cut Permed Pasul 11
    2. Utilizați șampoane și balsamuri fabricate special pentru părul curat. Și evitați produsele care sunt în mod special cremoase sau grele, așa cum vă vor cântări încuietori.
  • Evitați produsele care conțin alcool, parabeni și sulfați.
  • Imagine intitulată Cut Permed Pasul 12
    3. Optați pentru un tee moale în locul unui prosop când vă usați încuietorile. Ușor și scrunch părul tău pentru ao ajuta să se usuce mai repede, dar nu-l freca. Frecarea părului crește spargerea și creează frizz.
  • Un prosop microfibră funcționează, de asemenea, bine dacă doriți să vă înfășurați părul după un duș pe măsură ce vă pregătiți.
  • Imagine intitulată Cut Permed Pasul 13
    4. Evitați instrumentele de styling de căldură cât mai mult posibil. Părul tratat chimic este mult mai susceptibil la deteriorarea căldurii. Săriți părul și îndreptarea de păr și lăsați-vă părul să se usuce în mod natural când puteți.
  • Dacă doriți să vă îndreptați părul permat, verificați Acest mare articol Pentru câteva sfaturi și trucuri utile.
  • Imagine intitulată Cut Permed Pasul 14
    5. Spălați-vă părul la fiecare 3 zile pentru ao păstra de la uscare. Încercați să evitați apa cât mai mult posibil atunci când aveți o permeațare - apa va relaxa curl. De-a lungul timpului, poate provoca chiar părul să se îndrepte spre spate.
  • Dacă părul dvs. are nevoie de un ajutor puțin între spălări, verificați șamponul uscat - poate reîmprospăta și ridicați încuietorile pentru a le oferi o vitalitate între spălări.
  • Spălarea rare înseamnă că uleiurile naturale au mai mult timp să se acumuleze și să vă hidrateze părul.
  • Imagine intitulată Cut Permed Pasul 15
    6. Îndepărtați părul permanent la fiecare 3-4 luni pentru întreținerea regulată. Noua creștere cântărește părul și face ca buclele să arate un pic mai scăzut decât au făcut inițial. Menținerea permanenței dvs. este cea mai bună modalitate de a vă menține părul să privim sănătos și frumos!
  • Utilizați cea mai bună judecată atunci când decideți dacă aveți nevoie de o tunsoare sau nu. Dacă observați capete uscate, încurcături excesive, capete despicate sau noduri frecvente, ați putea dori să vă tăiați părul chiar dacă nu a fost încă de 3-4 luni încă.
  • Dacă doriți să vă schimbați lungimea sau aspectul părului, nu trebuie să așteptați o anumită perioadă de timp.
  • sfaturi

    Este un mit care tunderea părului permit vă face să pierdeți tot curl! Doar dacă nu vă tăiați părul până la punctul de creștere a noii creșteri, permanența dvs. ar trebui să fie perfectă chiar și după o declanșare.
  • Poate fi descurajant să vă tăiați părul propriu sau altcuiva, mai ales dacă sunteți nou la el. Nu uitați să o luați lent, fiți răbdători și mergeți din bucată.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Foarfece de tăiere a părului
    • Oglinzi
    • Prosoape
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar