Cum să vopsească părul roșu

Părul roșu este la modă și la modă. Este, de asemenea, la fel de rar ca este frumos. Din fericire, este posibil să vă vopsiți părul roșu, chiar dacă aveți părul întunecat. Știind cum să vă pregătiți părul pentru că vopsirea este la fel de important ca și procesul în sine. Luarea îngrijirii corecte a părului vopsite este, de asemenea, importantă. Nu numai că va păstra părul sănătos, dar va ajuta culoarea să dureze mai mult.

Pași

Partea 1 din 4:
Pregătiți-vă să vă vopiți părul
  1. Imagine intitulată vopsea părul tău roșu pas 1
1. Alegeți un colorant de păr roșu care merge bine cu subtilitatea pielii. Părul vine în subtilitate caldă și rece, la fel ca și pielea. Alegeți o umbră care este opus din subtilitatea pielii. De exemplu, dacă aveți pielea caldă cu subtilități galbene, alegeți o nuanță rece de roșu cu subtilități violet. Dacă aveți pielea rece cu subtilități roz, mergeți la o nuanță caldă de roșu cu subtilitățile de cupru.
  • Imagine intitulată Vopsea părul roșu Pasul 2
    2. Alegeți o nuanță de roșu care se potrivește cu tonul pielii. Spre deosebire de subtil, tonul pielii se referă la modul în care este lumina sau întunericul pielii. În general, mai ușor pielea ta este, roșu mai ușor ar trebui să vizezi - cu atât pielea ta mai întunecată este, roșu mai întunecat ar trebui să te duci. De exemplu:
  • Dacă aveți o piele corectă, optați pentru un cupru strălucitor sau o blondă de căpșuni. Evitați nuanțele de vin și de burgundă, dacă nu doriți un aspect palid sau gotic.
  • Dacă aveți un ton mediu de piele, alegeți o nuanță medie de roșu, cum ar fi cuprul sau Auburn. Evitați nuanțele purpurii, deoarece acestea pot face ca pielea să pară pălăvastă.
  • Dacă aveți pielea întunecată, încercați o nuanță medie de Auburn sau o nuanță maronie. Evitați roșii răcire care au prea mult albastru în ele, totuși, deoarece pot face ca pielea să apară verzui. În schimb, du-te pentru un roșu cald care are niște portocalii în ea.
  • Imagine intitulată vopsea părul roșu pas 3
    3. Se potrivesc roșu la umbra naturală dacă doriți să evitați albire. Părul roșu poate varia de la lumină la întuneric, la fel ca părul maro și blond. De exemplu, dacă aveți părul maro mediu, consultați o nuanță medie de roșu. În acest fel, nu va trebui să vă înălțați părul.
  • Dacă aveți păr negru negru sau foarte închis, este posibil să trebuiască să vă înălțați părul într-o anumită măsură pentru a obține culoarea roșie adevărată. Dacă utilizați un colorant cu cutie, culoarea va procesa atâta timp cât este amestecată cu dezvoltatorul care este inclus în kit. Cu toate acestea, dacă aveți păr negru sau negru închis, roșu nu poate ieși la fel de viu ca și cum doriți.
  • Imagine intitulată vopsea Părul roșu Pasul 4
    4. Determinați dacă trebuie să vă înălțați părul. În funcție de cât de întuneric este părul tău și cât de ușoară doriți ca culoarea finală să fie, este posibil să trebuiască să vă înălțați mai întâi părul. În cele mai multe cazuri, oamenii cu păr brun închis sau negru vor trebui să-și alunece părul pentru ca vopseaua să apară.
  • Dacă părul tău este mai ușor decât culoarea pe care o vei vopsi, nu trebuie să-l înălbiți mai întâi.
  • Dacă părul tău este de la 1 la 2 nuanțe mai întunecate, puteți sări peste albire, dar fiți conștienți de faptul că culoarea va ieși mai întunecată decât ceea ce se află pe cutie.
  • Dacă părul tău este de 3 sau mai multe nuanțe mai întunecate, ar trebui să-l umfliți.
  • Imagine intitulată vopsea părul tău roșu pas 5
    5
    Bleachați-vă părul la aceeași lumină ca și roșu dorit. Părul roșu vine în nuanțe ușoare, medii și întunecate, la fel ca părul maro și blond. Va trebui să vă înălțați părul la cea mai apropiată nuanță blondă sau maro. De exemplu, dacă aveți păr negru și doriți să mergeți din Auburn, ar trebui să vă înălțați părul la o nuanță medie-maro.
  • Asigurați-vă că părul este uscat și sănătos. Aplicați mai întâi înălbitorul la capete, nu rădăcinile.
  • Utilizați timpul recomandat de dezvoltare ca ghid. Verificați părul la fiecare 10 minute în cazul în care procesează mai repede.
  • Nu lăsați niciodată înălbitorul în păr mai mult decât timpul recomandat.
  • Imagine intitulată colorant de păr roșu pas 6
    6. Faceți oa doua sesiune de înălbire dacă părul nu este suficient de ușor. Așteptați cel puțin o zi întreagă înainte de a încerca să vă înălțați din nou părul. Dacă părul se simte uscat, ar fi mai bine dacă ați așteptat până în săptămâna următoare, astfel încât să se poată recupera din procesul de albire dur. Alternativ, vă puteți mulțumi pentru o nuanță mai închisă de roșu. Va arăta încă grozav, iar părul tău nu va ajunge la fel de deteriorat.
  • Aplicați o mască de condiționare profundă între secțiunile de albire pentru a vă ajuta să vă recuperați părul.
  • Imagine intitulată vopsea părul roșu Pasul 7
    7
    Tune-ți părul Dacă vopsiți-l un roșu rece. Albirea tinde să-ți facă părul galben sau portocaliu. În timp ce acest lucru este bine pentru roșu cald, poate face roșii răcoroase să apară mai puțin vibrante. Achiziționați o sticlă de șampon de tonifiere purpurie sau albastră de la un magazin de salon sau de frumusețe, apoi utilizați-l în conformitate cu instrucțiunile de pe spate.
  • Doar pentru că șamponul arată purpuriu sau albastru nu înseamnă că este un șampon toning. Trebuie să spunem "tonifiere" pe sticlă.
  • Exemple de roșii răcoroase includ: Garnet, Mahogany, Burgundia, Clare, și Blonde Rosewood.
  • Partea 2 din 4:
    Aplicarea colorantului roșu
    1. Imagine intitulată vopsea părul roșu pas 8
    1. Achiziționați colorantul dvs. de la un magazin de aprovizionare de frumusețe. Puteți utiliza un colorant profesional sau un kit de colorant cu cutie. Dacă alegeți să utilizați un colorant profesional, va trebui să obțineți un dezvoltator de volum 10, precum și o pereche de mănuși de vopsire din plastic. Dacă alegeți să mergeți cu vopsea în cutie, sunteți toți setați - caseta va avea tot ce aveți nevoie în interior.
    • Dacă aveți păr lung, gros, un singur kit de colorant cu cutie poate să nu fie de ajuns. Achiziționați 2 kituri, doar în cazul în care.
  • Imagine intitulată vopsea părul roșu pas 9
    2. Amestecați colorantul într-un castron non-metal. Se toarnă dezvoltatorul de cremă într-un vas de sticlă sau din plastic. Adăugați colorantul, apoi amestecați-l în utilizarea unei linguri de plastic sau mânerul periei de tăcere. Să se agită până când culoarea este consecventă și nu rămân fără dungi.
  • Cât de mult vopsea vă pregătiți depinde de cât timp și gros este părul tău. Faceți suficient pentru a vă satura complet părului.
  • Puteți pregăti coloranți în cutie folosind sticla furnizată, dar ar fi mai bine să o pregătiți într-un castron, cum ar fi colorantul profesional.
  • Imagine intitulată vopsea părul roșu Pasul 10
    3. Împărțiți părul uscat, desfăcut în sferturi. Utilizați mânerul unui pieptene de coadă pentru a vă împărți părul în jos în centru, de pe frunte până la capă. Drape fiecare secțiune de păr peste umeri, astfel încât spatele nu se amestecă. Apoi, părți părul orizontal, de la ureche la ureche. Răsuciți și fixați cele mai bune 2 secțiuni din cale, apoi răsuciți și fixați secțiunile de jos 2.
  • Imagine intitulată vopsea părul roșu Pasul 11
    4. Protejați-vă îmbrăcămintea, pielea și contorul. Puneți o cămașă veche sau draperii unui prosop vechi în jurul umerilor voștri. Aplicați petrol jeleu la părul, urechile și spatele gâtului. Trageți pe o pereche de mănuși de vopsire din plastic, apoi acoperiți contorul cu ziare sau pungi de plastic pentru ao păzi pe pete.
  • Imaginea intitulată vopsea părul roșu Pasul 12
    5. Aplicați colorantul la prima secțiune, pornind de la rădăcini. Alegeți o secțiune pentru a începe, apoi dezactivați-o. Pieptenei secțiunea, apoi aplicați colorantul la acesta utilizând o perie de tăcere. Masați vopseaua în părul dvs. folosind degetele de mănuși. Începeți de la rădăcini și lucrați la capăt la capete.
  • Dacă aveți păr gros, este posibil să aveți nevoie să împărțiți secțiunea pe care o lucrați mai întâi în secțiuni mai mici. Încercați să separați secțiunea în secțiuni mai mici, care sunt de aproximativ 1 inch (2.5 cm) pentru a vă asigura că părul dvs. este complet saturat în colorant.
  • Dacă ați ales să amestecați colorantul în sticla, aplicați-l la părul direct din sticlă. Lucrați în părul dvs. cu degetele.
  • Imagine intitulată vopsea părul roșu pas 13
    6. Răsuciți și clipiți secțiunea finită, apoi treceți la următoarea. Continuați în acest mod până când toate cele 4 secțiuni sunt complete. Asigurați-vă că obțineți firele de păr fine la frunte, temple și ca și gâtul gâtului.
  • Partea 3 din 4:
    Finalizarea postului de colorant
    1. Imaginea intitulată vopsea părul roșu Pasul 14
    1. Acoperiți părul cu un capac de duș din plastic. Acest lucru vă va ajuta să vă păstrați împrejurimile curate. De asemenea, va prinde căldura generată de capul dvs. și va ajuta procesul de colorant să fie mai rapid. Puteți utiliza acest timp pentru a șterge orice vopsea de pe piele utilizând o minge de bumbac și o remodelare de machiaj bazată pe alcool.
  • Imagine intitulată vopsea părul tău roșu pas 15
    2. Permiteți colorantului să se dezvolte pentru moment recomandat pachetului. Cât timp ajungeți în așteptare depinde de tipul de coloranți pe care îl utilizați, citiți cu atenție instrucțiunile. Cele mai multe kituri de colorant cu boxe necesită să așteptați 20-25 de minute. Coloranții profesioniști au de obicei un timp de dezvoltare de 20-45 de minute. Nu treceți peste timpul recomandat sau riscați deteriorarea părului.
  • Imaginea intitulată vopsea părul roșu Pasul 16
    3. Clătiți colorantul din părul dvs. folosind apă rece. Odată ce timpul este în sus, scoateți capacul de duș și clemele. Clătiți colorantul în chiuvetă sau în duș, folosind apă rece. Nu utilizați niciun șampon sau veți risca să clătiți colorantul.
  • Dacă apa este prea rece pentru dvs., puteți să-l rotiți la o temperatură călduță.
  • Imagine intitulată vopsea părul roșu Pasul 17
    4. Aplicați un balsam sigur la părul dvs., apoi clătiți-l. Utilizați balsamul care a venit în kitul dvs. de colorant. Aplicați balsamul la părul dvs., așteptați 2 până la 3 minute, apoi clătiți balsamul. Asigurați-vă că utilizați apă rece la apă călduță pentru acest lucru.
  • Dacă kitul dvs. nu a venit cu un balsam, achiziționați un balsam de culoare fără silicon din magazin și să utilizați acest lucru.
  • Imagine intitulată vopsea părul roșu pas 18
    5. Uscați și stilul părului dvs. după cum doriți. Ar fi mai bine să vă lăsați părul să se usuce la aer, dar puteți sufla și ea. Evitați stilul de căldură în următoarele două zile, astfel încât să se poată recupera de la procesul de vopsire (și de albire). Dacă trebuie să utilizați un fier curling sau un fier plat, aplicați mai întâi un protector de căldură la părul dvs. și utilizați o setare cu căldură redusă.
  • Partea 4 din 4:
    Menținerea culorii părului
    1. Imagine intitulată vopsea părul roșu pasul 19
    1. Nu vă spălați părul timp de cel puțin 3 zile. Acest lucru poate suna grosolan, dar dacă vă spălați părul prea repede după ce vopsiți, roșu poate să se estompeze parțial sau complet din păr. Așteptați cel puțin 3 zile înainte de a vă spăla părul din nou. Dacă părul începe să se simtă gras, puteți folosi șamponul uscat pe acesta. Șamponul uscat nu va cauza culoarea să se estompeze.
    • După ce aceste 3 zile sunt în sus, vă puteți spăla din nou părul. Limitați-vă spălarea părului la nu mai mult de două ori pe săptămână pentru a vă ajuta să vă păstrați culoarea.
  • Imagine intitulată vopsea părul roșu Pasul 20
    2. Spălați-vă părul de două ori pe săptămână, folosind apă rece și șampon de culori. Nu folosiți niciodată apă caldă pe părul dvs. sau vopsea va ieși. Utilizați cea mai rece temperatură pe care o puteți ocupa, chiar dacă este doar călduță. Dacă este posibil, utilizați un șampon și balsam special formulat pentru părul tratat cu culori. Dacă nu puteți găsi, folosiți ceva care este fără sulfat.
  • Cele mai multe șampoane și balsamuri vor afișa pe sticlă dacă sunt fără sulfat. Dacă nu spun "Sulfate-free," Probabil conțin sulfați.
  • Verificați eticheta ingredientului. Evitați orice care conține cuvântul "sulfat" În ea, cum ar fi "Lauril sulfat de sodiu" sau "Sulfat de sodiu."
  • Imaginea intitulată vopsea părul roșu pasul 21
    3. Aplicați o condiție profundă o dată pe săptămână, mai ales dacă l-ați alocat. Vopsirea este un proces aspru pentru părul tău, chiar mai mult dacă l-ai umplut mai întâi. Dacă părul vă simțiți mai bine sau uscat, aplicați un balsam adânc de sulfat sau în siguranță la el. Lăsați condiționerul adânc pentru timpul recomandat pe sticlă (de obicei în jur de 5 minute). Apoi, utilizați apă rece pentru a clăti balsamul, deoarece acest lucru va etanșa cuticula și blocarea în umiditate.
  • Imagine intitulată vopsea Părul tău roșu Pasul 22
    4. Clătiți părul cu oțet de apă pentru a vă ajuta să păstrați culoarea. Se amestecă 1 galon (3.8 l) de apă rece, cu un cap-plin de oțet de cidru de mere. Înclinați-vă capul înapoi și turnați apa de oțet peste păr. Acest lucru va ajuta la sigilarea cuticulei și va face ca vopsirea să fie mai lungă. De asemenea, vă va ajuta să vă faceți părul Shinier!
  • Nu obțineți apa de oțet în ochii tăi. Se va stinge.
  • Nu vă faceți griji cu privire la mirosul. Va dispărea odată ce părul se usucă.
  • Dacă aveți părul uleios, puteți face clătirea o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă aveți păr uscat, limitați-vă o dată sau de două ori pe lună.
  • Imaginea intitulată vopsea părul roșu Pasul 23
    5. Limitați stilul de căldură. Curling, îndreptare și chiar uscarea suflare a părului prea des va determina că colorantul roșu să se estompeze mai repede. Permiteți-vă părului să se usuce la aer atunci când este posibil și îmbrățișați textura naturală. Dacă trebuie să vă încălziți stilul, aplicați mai întâi un protector de căldură. Utilizați o setare mai mică a căldurii pe uscător de păr, curling fier sau îndrepitor ori de câte ori este posibil.
  • 6. Planificați să vă reluați culoarea părului la fiecare 4 până la 8 săptămâni. Toate colorantele de păr se estompează, dar colorantul roșu tinde să se estompeze mai repede datorită pigmenților. Planificați-vă să vă atingeți părul la fiecare 4 până la 8 săptămâni sau ori de câte ori observați rădăcinile dvs. afișate și culoarea se estompează.
  • Luați în considerare aplicarea unui luciu (colorant de păr diluat) între sesiunile de vopsire. Acest lucru va ajuta culoarea să rămână vibrantă puțin mai lungă.
  • sfaturi

    Dacă aveți vopsea pe piele, utilizați o minge de bumbac sau un tampon de bumbac înmuiată într-un remover de machiaj bazat pe alcool pentru ao șterge.
  • Dacă părul tău este uscat, fragil sau nesănătoasă, săriți înălbitorul și lăsați-l pentru o culoare mai închisă.
  • Utilizați o aplicație de makeover online pentru a testa diferite culori de păr. De asemenea, puteți merge la un magazin de peruci și încercați pe peruci diferite în culorile care vă interesează.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Bleach și dezvoltator (dacă este necesar)
    • Colorant de păr și dezvoltator de volum 10 (sau kit cutie)
    • Mănuși de vopsire din plastic
    • Cămașă veche sau prosop
    • Pieptene de coafură
    • Clipuri mari de păr
    • Capac de duș din plastic
    • Sticlă sau bowl de amestecare din plastic
    • Perie de tăcere
    • Balsam de culori
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar