Cum să rezolvați o crăpătură într-un cymbal

Datorită modului în care sunt făcute chimvale și materialul din aliaj pe care îl fac, nu puteți plasa sau repara o crăpătură într-un cymbal. Cu toate acestea, puteți tăia zona deteriorată pentru a păstra spânzurarea și îmbunătățirea moderată a sunetului Cymbal crăpat. Mulți muzicieni utilizează aceste cybals semi-reparate ca cicluri de efect de la deschiderea din bronz mărește reverbul și ecoul când îl lovești cu un tambur. Țineți minte, este posibil să puteți obține un înlocuitor gratuit de la producător în cazul în care Cymbal crăpată orizontal în mijlocul metalului, deoarece aceste fisuri sunt adesea rezultatul defectelor de fabricație.

Pași

Metoda 1 din 2:
Tăierea în jurul unei fisuri verticale
  1. Imaginea intitulată fixează o fisură într-o etapă Cymbal 1
1. Apuca un instrument Dremel pentru a tăia în jurul crack-ului pe jantă. Ridicați un instrument Dremel, care este un mic instrument de găurit cu un disc de tăiere la sfârșit. Atașați un bit de carbură la capătul sculei, deblocând vârful și alunecarea unui nou bit în slot înainte de strângerea acesteia.
  • Aceasta este opțiunea ideală dacă aveți o fisură pe RIM externă care duce spre centrul Cymbalului. Aceste fisuri sunt cauzate de lovirea cymbalului prea tare, dar ele pot fi tăiate pentru a îmbunătăți sunetul lui Cymbal.
  • Puteți folosi o masă sau o bandă ferăstrău dacă aveți unul, dar majoritatea oamenilor nu au aceste instrumente care stau în jurul valorii și sunt destul de greu de utilizat dacă nu sunteți familiarizați cu ei. Puteți cumpăra un Dremel pentru $ 50-100 sau închiriați unul din magazinul dvs. de hardware local pentru $ 15-20.
  • Acest lucru funcționează într-adevăr dacă fisura dvs. este de 2-3 inci (5.1-7.6 cm) lung. Tăierea oricărui mai mare decât acest lucru va deteriora drastic sunetul Cymbalului.
  • Imaginea intitulată Fixați o fisură într-o etapă Cymbal 2
    2. Puneți niște mănuși groase și ochelari de protecție pentru a rămâne în siguranță. Ia niște mănuși groase pentru a vă proteja mâinile de la orice scântei în timp ce tăiați fisura și purtați ochelari de protecție pentru a păstra cioburile de bronz să zboare în ochi și mâini pe măsură ce tăiați Cymbal.
  • Imaginea intitulată Fix o fisură într-o etapă Cymbal 3
    3. Desenați un 1-2 inci (2.5-5.1 cm) V- sau u-formă în jurul crackului în marker. Puteți face acest lucru manual sau plasați marginea unei canale sau a șablonului peste crack și urmați-o în jurul lui. Utilizați un marker permanent întunecat pentru a desena 1-2 inci (2.5-5.1 cm) în jurul crackului pentru ao acoperi într-o jumătate de cerc mare sau o formă V. Acest lucru marchează marginea pe care o veți tăia în jur, astfel încât forma tăierii este în întregime până la tine.
  • Dacă tăiați o formă V, faceți fiecare linie aceeași dimensiune, astfel încât punctul din partea superioară a punctelor V îndreptat direct spre centrul Cymbalului.
  • Trebuie să fie un v sau u deoarece tăierea trebuie să fie simetrică. Dacă tăiați o formă asimetrică din Cymbal, puteți ajunge cu niște texturi funky în sunet.
  • Bacsis: O formă V este mai puțin probabil să provoace rezonarea unui sunet sau echo, dar este mai probabil să provoace un sunet menționat atunci când ați lovit Cymbal. Forma U va avea cel mai mic impact asupra sunetului, dar poate provoca zgomote pentru a rămâne puțin mai mult. Oricum, nu veți vedea o diferență masivă în sunet dacă fisura este mai mică de 2-3 inci (5.1-7.6 cm).

  • Imaginea intitulată fixează o fisură într-o etapă Cymbal 4
    4. Strângeți cymbalul pe o ferăstrău sau pe marginea mesei. Obțineți niște cleme de mână și setați Cymbal pe o ferăstrău sau marginea de masă. Dacă utilizați marginea unei mese, lăsați zona crăpată agățat peste margine. Strângeți fiecare clemă și așezați fălcile în jos peste Cymbal și suprafața dedesubt pentru ao menține în poziție. Utilizați cel puțin 2 cleme pentru a ține Cymbal în jos.
  • Acest lucru va păstra Cymbal să se rătăcească în timp ce tăi în ea.
  • Imaginea intitulată Fixați o fisură într-o etapă Cymbal 5
    5. Line lama dremel până la marginea conturului pentru a începe tăierea. Țineți dremelul cu ambele mâini și setați lama de lângă un capăt al conturului. Țineți Dremel trageți orizontal declanșatorul pentru ao aprinde. Apăsați încet lama la marginea formei pe care ați subliniat-o pentru a începe să o tăiați.
  • Țineți întotdeauna Dremel departe de tine pentru a evita tăierea accidentală.
  • Imaginea intitulată Fix o fisură într-o etapă Cymbal 6
    6. Deplasați lama Dremel înainte și înapoi pentru a tăia porțiunea subliniată. Deplasați încet lama înainte și înapoi pentru a continua eliminarea porțiunilor conturului. Manevrați cu atenție lama pentru a evita tăierea porțiunii din jurul valorii de contur. Lucrați în jurul întregii contururi pentru a elimina porțiunea crăpată a Cymbalului.
  • Aveți grijă să tăiați în interiorul conturului. Este posibil să găsiți mai ușor să eliminați lent porțiunile de contur dintr-un moment într-un moment în loc să tăiați tot drumul în jurul formei pe care le-ați tras.
  • Dacă utilizați o bandă sau o masă ferăstrău, țineți Cymbal pe partea opusă a marginii crăpate și deplasați încet porțiunea crăpată sub lama pentru a tăia forma afară.
  • Imaginea intitulată Fix o fisură într-o etapă Cymbal 7
    7. Fișier sau nisip marginile în jos pentru a le ușura. Fie apuca un fișier, fie o foaie de șmirghel de 200 de gresie. Strângeți șmirghelul sau fișierul pe laturile opuse și o rulați cu grijă înainte și înapoi peste marginea pe care ați tăiat-o pentru ao lăsa în jos. Acoperiți fiecare porțiune a marginii tăiate de 5-10 ori pentru ao netezi și a menține marginile de tăiere în viitor.
  • Cymbalul va lipsi o parte din jantă, dar crackul nu va continua să se răspândească și sunetul va fi mult mai bun decât a fost inițial. În cel mai rău caz, vă puteți aștepta la o reverb adăugată și inconsecvența ocazională.
  • Acum puteți folosi Cymbal același mod în care în mod normal! Sunetul nu va fi cu siguranță perfect, dar mulți oameni folosesc chimvale ca acestea ca efecte Cymbals pentru sunete de accent sau modele unice.
  • Metoda 2 din 2:
    Găurisc o fisură orizontală
    1. Imaginea intitulată Fixați o fisură într-o etapă Cymbal 8
    1. Schițați crack-ul în marcator permanent pentru a facilita munca. Apucați un marcator permanent întunecat și executați cu atenție vârful peste marginile fisurii. Aceste crăpături orizontale sunt destul de ușor de pierdut, astfel încât să sublinieze că va face mult mai ușor să lucrați. De asemenea, veți putea spune când ați eliminat complet porțiunea crăpată.
    • Aceasta este în esență singura modalitate de a face față fisurilor în mijlocul unui Cymbal.
    • Acest lucru va funcționa pentru orice crăpături orizontale care ocupă mai puțin de ¼ din simbol. Pentru ceva mai mare, într-adevăr nu veți putea repara sunetul Cymbal într-un mod semnificativ.

    Bacsis: Crăpăturile orizontale sunt de obicei cauzate de defectele de fabricație. Contactați compania care a fabricat Cymbal pentru a vedea dacă vor acoperi aceste tipuri de fisuri. Multe companii le acoperă timp de 2-4 ani după ce ați achiziționat Cymbal.

  • Imaginea intitulată fixează o fisură într-o etapă Cymbal 9
    2. Purtați ochelari de protecție și mănuși pentru a vă proteja ochii și mâinile. Nu treceți de la ochelari. În cazul în care burghiul se alunecă, veți fi fericiți că aveți ceva deținuți de bronz din ochi. Puneți niște mănuși groase pentru a vă menține mâinile în siguranță.
  • Imaginea intitulată Fix o fisură într-o etapă Cymbal 10
    3. Atașați o /8- /4 în (0.32-0.64 cm) Bitul de tăiere a bronzului la burghiu. Deblocați capul de foraj și îndepărtați orice tip de burghiu a fost instalat acolo. Apoi, glisați un burghiu de tăiere de bronz în foraj și blocați-l. Dimensiunea bitului depinde de lățimea fisurii, dar în majoritatea cazurilor veți avea nevoie de A /8- /4 în (0.32-0.64 cm) Bit pentru asta.
  • Dacă nu aveți un burghiu conceput special pentru bronz, orice carbură sau un pic de diamant ar trebui să funcționeze.
  • În ceea ce privește dimensiunea bitului, aveți nevoie să fie puțin mai mare decât lățimea crackului. Cele mai multe dintre aceste crăpături orizontale sunt destul de subțiri, astfel încât nu veți avea nevoie de un burghiu masiv de cele mai multe ori.
  • Imaginea intitulată fixează o fisură într-o etapă Cymbal 11
    4. Strângeți Cymbal la un set de tăietori cu nimic sub crack. Setați 2 ferovii de pe ambele părți ale Cymbalului. Înfășurați fălcile în jurul Cymbalului și a ferăstrăului pentru ao menține în poziție. Asigurați-vă că orientați Cymbalul, astfel încât să nu existe nimic sub fisură pentru a vă menține exercițiul de deteriorare.
  • Imaginea intitulată Fix o fisură într-o etapă Cymbal 12
    5. Drill o gaură curată până la capătul fisurii de pe ambele părți. Începeți la fiecare capăt al fisurii. Glisați vârful burghiului în deschidere la capătul fisurii și țineți-l pe burghiu perpendicular pe Cymbal. Trageți declanșatorul pe burghiu încet pentru a începe să conduceți bit prin crack. Continuați să forați prin fisură până când tăiați curat prin Cymbal.
  • În funcție de grosimea cymbalului, acest lucru face 10-45 secunde.
  • Luați-vă timpul să faceți acest lucru și să eliberați declanșatorul ori de câte ori vă aflați pierderea controlului asupra burghiului. Acest lucru poate fi cam ciudat, deci mergeți încet.
  • Imaginea intitulată Fix o fisură într-o etapă Cymbal 13
    6. Adăugați o altă gaură pe marginea opusă a fisurii. Repetați acest proces pe capătul opus al fisurii prin găurirea prin partea superioară a Cymbalului. Țineți bitul în locația unde se termină crack-ul și conduceți lent bit prin Cymbal.
  • Acest lucru va păstra fisura să se răspândească în timp ce trageți prin restul crackului. Dacă nu găuriți găuri prin cele două capete ale fisurii în timp ce lucrați, crack-ul poate deveni mai mare pe măsură ce lucrați.
  • Imaginea intitulată fixează o fisură într-o etapă Cymbal 14
    7. Puneți găuri suplimentare la fiecare /4- /2 în (0.64-1.27 cm) pentru a conecta găurile. Pentru restul fisurii, repetați acest proces prin găurirea unei secvențe de găuri chiar lângă altul. Deplasați-vă de la un capăt al fisurii la cealaltă parte și conduceți burghiul prin fiecare porțiune a crack-ului. Acest lucru va slăbi considerabil porțiunile rămase ale bronzului și vor face mult mai ușor să se formeze pe măsură ce continuați să lucrați.
  • Imaginea intitulată Fixați o fisură într-o etapă Cymbal 15
    8. Glisați bitul de la o singură gaură la alta pentru a conecta găurile. Introduceți burghiul în orice gaură pe care ați forat-o. Trageți trăgaciul pentru a roti burghiul și rotiți-l ușor înainte și înapoi în gaură pentru a eroda straturile de bronz în interiorul crackului. Continuați să faceți acest lucru până când veți trece la următoarea gaură. Repetați acest proces până când vă purtați complet prin întreaga crăpătură.
  • Puteți folosi un instrument Dremel cu un pic foarte subțire pentru a tăia fisura dacă preferați. Doar conduceți Dremel pic vertical prin fisură pentru a îndepărta metalul rămas.
  • Imaginea intitulată Fix o fisură într-o etapă Cymbal 16
    9. Nisip și modelați marginile cu un bit de șlefuit sau o foaie de șmirghel de 200 de gresie. O modalitate de a nisip crack-ul este de a atașa un pic de șlefuire mic la forajul dvs. și să o rulați între crack pentru a netezi marginile în jos. De asemenea, puteți să glisați o foaie de șmirghel între crack și să o mutați înapoi și înapoi pe fiecare porțiune a fisurii. Nisip fiecare secțiune de 5-10 ori pentru a elimina marginile.
  • Materialul lipsă din Cymbal va schimba sunetul pe care îl face atunci când îl lovești, dar va rămâne în continuare relativ bun și crackul nu va continua să se răspândească.
  • Bacsis: Acum puteți transforma cu ușurință Cymbal într-un Cymbal cu efect de ozon prin forarea unei forme simetrice pe partea opusă a primei piese pe care ați scos-o. Pentru a face acest lucru, măsurați pur și simplu lungimea fisurii și distanța de la centrul Cymbalului. Desenați o formă simetrică pe partea opusă a primei găuri pe care le-ați lovit și repetați întregul proces.

    sfaturi

    Unii oameni încearcă să umple fisuri cu o rășină epoxidică cu 2 părți. Cu siguranță puteți face acest lucru dacă doriți, dar aceasta este o soluție temporară în cea mai bună. Crackul va continua să se răspândească prin Cymbal, deoarece epoxidul se lasă exteriorul fisurii, dar nu poate păstra bronzul interior să continue să se despartă.

    Avertizări

    Asigurați-vă că purtați ochelarii de protecție și mănușile de protecție atunci când tăiați în Cymbal. Dacă nu, vă puteți tăia sau vă răni serios vederea.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Tăierea în jurul unei fisuri verticale

    • Marker permanent
    • Cleme
    • Sawmorse sau tabel
    • Dremel Tool
    • Șaibă
    • Ochelari de protectie
    • Mănuși

    Găurisc o fisură orizontală

    • Marker permanent
    • Ochelari de protectie
    • Brill de tăiat bronz
    • Burghiu
    • Cleme
    • Sawhorse
    • Șaibă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar