Cum să tăiați cercurile cu un dremel

Pentru cei dintre noi care nu au un spațiu de lucru gigant plin cu jigsaw-uri, ferăstraie de masă și routere de plonjare, tăierea cercurilor curate poate fi un fel de durere. Dremel nu poate părea ca o soluție evidentă, deoarece majoritatea oamenilor îl folosesc la detalii poloneze, nisip sau tăiate, dar cu un singur atașament de 15-20 $, Dremel poate fi transformat într-o mașină de tăiere a cercului! Pentru a obține cercuri curate, tot ce aveți nevoie este kitul de ghid de tăiere a cercului - un atașament ieftin pentru instrumentul dvs., care, în principiu, îl transformă într-un jigsaw pe un jig de tăiere a cercului. Țineți minte, în timp ce există zeci de instrumente diferite produse de compania numită Dremel, acești pași se aplică numai instrumentului rotativ popular pe care majoritatea oamenilor îl gândesc când îl referi la "Dremel."

Pași

Partea 1 din 2:
Asamblarea tăietorului cercului
  1. Imagine intitulată Cercuri tăiate cu o pas cu pas 1
1. Achiziționați un kit de ghid de tăiere a cercului pentru a face cercurile de tăiere o briză. Dremel este un mare router liber, dar nu este proiectat să taie cercuri perfecte. Cu toate acestea, puteți tăia cercuri frumoase din cele mai multe materiale dacă achiziționați un ghid de tăiere Dremel Circle. Acest kit este ieftin, ceea ce este bun, deoarece acest lucru este, în principiu, singura modalitate de a tăia cercuri curate cu un Dremel.
  • Ar trebui să puteți cumpăra un kit de tăiere a cercului online pentru 15-20 $. Magazinele de aprovizionare cu construcții mai mari le pot purta, dar probabil că nu le veți găsi la magazinul local de mame și pop.
  • Kitul de tăiere a cercului vă va permite să tăiați cercurile care sunt /4-12 inci (1.9-30.5 cm) în diametru. Pentru ceva mai mic decât asta, puteți purta o gaură cu un vârf de router. Pentru ceva mai mare decât atât, va trebui să desființați un jigsaw, ferăstrău de masă sau un jig de tăiere a cercului pentru jigsaw-ul tău.
  • Imagine intitulată Cercuri tăiate cu un pasul 2 DREMEL 2
    2. Introduceți un pic de tăiere rotundă în Dremel pe baza materialului pe care îl tăiați. Deconectați-l pe Dremel și țineți apăsat butonul de blocare a arborelui de pe partea laterală a sculei pentru ao debloca. Utilizați o cheie pentru a răsuci arborele care deține bitul curent în loc în sens invers acelor de ceasornic. Când bitul este slăbit, glisați-l și introduceți un bit rotund de tăiat construit pentru materialul pe care îl tăiați. Strângeți arborele și eliberați butonul de blocare.
  • Bitul pe care îl folosiți depinde de materialul pe care îl tăiați. Dacă tăiați lemnul, bitul de tăiere multifuncțional este o alegere excelentă. Dacă tăiați țiglă, aveți nevoie de un bit de tăiere destinat ceramicii. Dacă tăiați metalul, veți avea nevoie de un pic conceput pentru tipul de metal pe care îl tăiați.
  • Dacă aveți capacul de locuință, care este capacul din plastic care trece peste arbore, scoateți-l și lăsați-l deoparte după instalarea bitului drept. Nu aveți nevoie de acest capac pentru a utiliza tăietorul cercului.
  • Imagine intitulată Cercuri tăiate cu un pasul 3
    3. Înșurubați carcasa ghidajului de tăiere în capătul sculei rotative. Carcasa rotundă, lipit de o parte a ghidajului de tăiere este carcasa ghidajului dvs. de tăiere. Glisați bitul de tăiere al lui Dremel prin mijlocul carcasei din plastic cu linia de ghidare, care este lungimea plană a metalului cu marcajele de hash, în partea de jos. Răsuciți carcasa în sensul acelor de ceasornic până când filetarea captează la capătul sculei dremel. Transformați-l la fel de strâns cum va merge.
  • Nu vă faceți griji dacă carcasa se alunecă înainte și înapoi după ce strângeți-o. Este conceput pentru a face acest lucru! Că piesa de alunecare stabilește adâncimea tăieturii. Îl strângeți într-o secundă, dar nu vă faceți griji pentru asta acum.
  • Țineți-vă degetele departe de bit de tăiere în timp ce strângeți carcasa. Probabil că nu te va tăia, dar este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău!
  • Imagine intitulată Cercuri tăiate cu un pasul Dremel Pasul 4
    4. Montați butonul pivotului de tăiere a cercului prin înșurubarea în ghid. Butonul de pivotare este micul cerc mic, cu două puncte care lipsesc din ambele părți. Răsturnați butonul de pivotare semi-circulară în jurul valorii de până când știftul filetat (nu PIN-ul punctului) se îndreaptă spre. Apoi, așezați știftul filetat sub linia de ghidare și împingeți-l prin deschidere în mijloc, astfel încât știftul principal să scadă dedesubt. Înșurubați capacul care a venit cu setul de tăiere a cercului în știftul filetat, dar nu strângeți tot drumul.
  • Dacă tăiați un cerc mai mare de 4 inci (10 cm), introduceți butonul de pivotare cu partea semi-circulară îndreptată spre Dremel. Dacă tăiați un cerc mai mic de 4 cm (10 cm), îndreptați partea semi-circulară spre Dremel.
  • Imagine intitulată Cercuri tăiate cu un pasul DREMEL 5
    5. Utilizați șurubul degetului mare pe carcasă pentru a seta adâncimea tăierii. Uită-te pe partea de carcasă din plastic pentru un buton mic. Rotiți acest buton în sens invers acelor de ceasornic de 2-3 ori și ridicați-l puțin. Pe partea laterală a piesei care iese din carcasă, există semne de hash cu măsurători. Găsiți adâncimea de tăiere dorită și aliniați-o cu baza carcasei. Strângeți butonul de pe partea laterală a carcasei în sensul acelor de ceasornic pentru a bloca această adâncime de tăiere în poziție.
  • Puteți seta adâncimea de a fi mai lungă decât grosimea materialului dvs. Dacă vă loviți un cerc curat sau puteți seta adâncimea de ¼-¾ grosimea materialului pentru a sculpta o canelură în suprafață.
  • Dacă tăiați tot drumul printr-un material, setați adâncimea de tăiere pentru a fi cel puțin /4 inch (0.64 cm) mai mult decât lățimea materialului dvs.
  • Dacă nu tăiați tot drumul printr-un material, măsurați grosimea și scădeți 25-75% din înălțime pentru a evita tăierea prea adâncă în lemn, țiglă, spumă sau altă suprafață de tăiere.
  • Partea 2 din 2:
    Făcând cercul tăiat
    1. Imagine intitulată Circuri de tăiere cu un pasul 6
    1. Desenați cercul de pe suprafața pe care o veți tăia. Dacă aveți deja măsurătorile sau conturul dvs., minunat! În caz contrar, utilizați o bandă de măsurare pentru a calcula diametrul cercului pe care doriți să îl tăiați. Țineți banda de măsurare până la suprafață și trageți un punct la punctul central. Apoi, utilizați o busolă sau un șablon pentru a schița cercul înconjurător.
    • De asemenea, puteți tăia o lungime de șir pentru a se potrivi cu raza cercului și pentru a lega un capăt unui creion și celălalt capăt la o legătură. Setați tacatul deasupra punctului dvs. și țineți-l în poziție. Apoi, trageți creionul din jurul punctului central.
    • Instrumentul pe care îl utilizați pentru a desena materialul depinde de materialul și de preferința dvs. personală. Ați putea folosi un creion regulat, creion de tâmplărie sau un marker de grăsime pentru lemn. Dacă tăiați țiglă, ești mai bine cu un marker șters.
  • Imagine intitulată Cercuri tăiate cu un pasul DREMEL 7
    2. Găuriți o gaură pilot prin centrul cercului pe care l-ați tras. Atașați o /8 în (0.32 cm) Bit pilot la un burghiu. Țineți bitul peste punctul central al cercului și conduceți încet bitul pilot în materialul la un unghi perpendicular. Acest lucru va crea un mic divot pentru acel pin care se desprinde din baza butonului pivotului și ancorează-l în materialul pe care îl tăiați.
  • Adâncimea acestei găuri nu este foarte importantă, atâta timp cât picioarele ascuțite lipind din butonul de pivotare se potrivește complet în interiorul acesteia.
  • Din păcate, nu există nici o modalitate de a utiliza instrumentul de tăiere a cercului fără a fora acest punct central. Deci, dacă intenționați doar să tăiați part-calea printr-un material, va trebui să completați această gaură de centru sau să o deghizați într-un fel când ați terminat.
  • Imagine intitulată cercuri tăiate cu un pasul DREMEL 8
    3. Blocați butonul de pivotare în linia de ghidare, astfel încât să se potrivească cu raza cercului. Găsiți marcajul hash pe linia de ghid care se potrivește cu raza din cerc. Apucați capacul care stă pe partea superioară a butonului de pivotare și trageți-l de-a lungul liniei de ghidare. Aliniați pinul sub piciorul pivotului cu marcajul hash pe linia de ghidare. Strângeți capacul răsuciți-l în sensul acelor de ceasornic pentru a bloca raza de tăiere în poziție.
  • Acest capac nu trebuie să fie foarte strâns, dar nu ar trebui să se bată sau să se miște nici măcar.
  • Imagine intitulată Circlele tăiate cu o pas cu pas 9
    4. Glisați știftul punctului pe butonul de picior în interiorul gaurei pilot pe care le-ați forat. Țineți capacul pe care tocmai l-ați strâns peste gaura pilot pe care ați forat-o și o coborâți lent în gaură. Verificați baza liniei de ghidare pentru a vă asigura că se odihnește plat pe suprafața pe care le tăiați și verificați dublu bitul de tăiere pe Dremel pentru a vă asigura că acesta se ridică cu cercul pe care l-ați tras înainte de a vă deplasa înainte.
  • Dacă linia de ghid nu sta la spălare pe suprafața pe care o tăiați, deoarece bitul Dremel este prea lung, găurați o gaură pilot pe schița dvs. pentru a da bit de tăiere o cameră pentru a rămâne în partea de jos în timp ce introduceți piciorul pivotului În punctul central.
  • Imaginea intitulată cercuri tăiate cu un pasul 10
    5. Întoarceți Dremel și împingeți-l în jurul cercului pe care l-ați tras. Plasați o mână pe jumătatea din față a dremelului și pe cealaltă mână pe declanșator. Întoarceți Dremel și împingeți-l încet în jurul cercului pe care l-ați tras. Aplicați o presiune descendentă de lumină pentru a menține piciorul pivotului ferm plantat în gaura pilot și linia de ghidare plat față de suprafața pe care o tăiați. Conduceți bitul de tăiere în jurul cercului pentru a vă tăia tăierea.
  • Păstrați-vă mâinile departe de linia de ghidare și de piciorul de pivotare. Atâta timp cât nu ridicați în mod activ instrumentul, atașamentul de tăiere a cercului ar trebui să rămână acolo unde este.
  • Dremel se taie într-o poziție fixă ​​pe măsură ce îl mutați într-un cerc. Nu ar trebui să se abată de la cercul pe care l-ai atras, chiar dacă nu-l împing într-un cerc perfect.
  • Partea reală a acestui proces ar trebui să fie extrem de ușoară și simplă dacă ați setat totul în mod corect.
  • Imagine intitulată Cercuri tăiate cu un pasul Dremel Pasul 11
    6. Eliberați declanșatorul și ridicați instrumentul în sus când ați terminat. Țineți instrumentul ferm când vă apropiați de finalizarea tăierii. De îndată ce vă completați tăierea, eliberați declanșatorul și țineți-l ferm instrumentul în ambele mâini. Ridicați-l și fixați-l pe partea sa pentru a dezasambla kitul de tăiere a cercului sau a măsura următoarea tăiere.
  • Păstrați o strângere fermă pe Dremel, mai ales dacă tăiați un cerc din material complet. Dacă renunți la instrumentul odată ce materialul cade, veți avea o piesă scumpă și periculoasă, care se încadrează la podea și vă tăiați picioarele.
  • Puteți curăța orice margini brute lăsate de Dremel ștergând tăierea cu șmirghel sau o cârpă curată, în funcție de ceea ce tăiați.
  • sfaturi

    Dremel este numele companiei, dar este, de asemenea, numele celui mai popular instrument pe care îl fac - Instrumentul Rotary Handheld. Dacă aveți un "instrument Dremel" care nu a fost realizat în mod special de compania Dremel, este posibil să nu puteți utiliza kitul de tăiere a cercului.
  • Puteți obține întotdeauna un bit de rutare pentru Dremel dvs. dacă încercați doar să puneți găuri mici într-un material. Acești biți vin într-o varietate de stiluri și dimensiuni, dar majoritatea nu vor conduce o gaură mai mare de 1 din (2.5 cm) în diametru.
  • Puteți tăia absolut o formă rotundă liberă, dar este aproape imposibil să obțineți o tăietură curată fără a lăsa niște margini neuniforme în spatele. Nu numai că este conceput Dremel să facă.
  • Avertizări

    Țineți întotdeauna ambele mâini pe Dremel în timp ce bit-ul de tăiere funcționează. Nu trebuie să puneți o mână pe altceva decât Dremel în sine.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ghid de tăiere a cercului
    • Bandă de măsurare
    • Marker, stilou de grăsime sau creion
    • Cheie
    • /8 în (0.32 cm) Bit
    • Burghiu
    • Compass sau Stencil (opțional)
    • Șir și creion (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar