Cum de a scula lemnul

Sculptura de lemn este un vechi hobby și artist, care este foarte recompensat atunci când vedeți că modelele dvs. încep să se formeze. Pentru a începe, tot ce aveți nevoie este tipul potrivit de lemn, un cuțit de sculptură, o piatră de ascuțire și poate un gouge pentru sculptarea lucrurilor cum ar fi lingurile de lemn. Cu o practică și o mulțime de răbdare, veți fi în cele din urmă sculptând tot felul de lucruri din lemn!

Pași

Metoda 1 din 3:
Începând de a scula lemnul
  1. Imagine cu titlu de scrupă de lemn Pasul 1
1. Începeți sculptura cu rasinoase cum ar fi balsa, basswood, pin sau butternut. Acestea sunt alegeri populare pentru a începe sculptura de lemn, deoarece acestea sunt mult mai ușor de sculptură decât de lemn de esență tare. Obțineți basswood sau balsa de la un magazin de artizanat local și cumpărați pin sau butternut la o curte de cherestea.
  • Basswood și balsa sunt foarte moi, păduri cu granulație fină, care sunt cele mai ușoare pentru începători să scară.
  • Pinul și butternutul sunt mai mari din păduri granulare, dar sunt încă suficient de ușor pentru începători să scară.
  • Când alegeți lemnul pentru a sculpta, evitați piesele cu noduri sau inele de creștere. Acestea vor fi greu de sculpt.
  • Imagine intitulată din lemnul sculptorului 2
    2. Obțineți un cuțit de sculptură de lemn și o piatră de ascuțire ceramică. Un cuțit construit în scopuri pentru sculptură de lemn cu o lamă fixă ​​și un mâner lung este cel mai confortabil instrument pentru a scula lemnul cu. Cumpărați cuțitul și o piatră de ascuțire ceramică la un magazin de lemn, un magazin de artizanat sau să le ordonați online.
  • Un începător al lui Bearking Costul de cuțit de 15 USD și puteți obține o piatră de ascuțire mai mică de 10 USD USD.
  • Imagine cu titlu de scrupă de lemn Pasul 3
    3. Ascuțiți cuțitul când se oprește să facă tăieturi curate. Împingeți lama cuțitului peste piatra de ascuțire la un unghi de 10-20 de grade. Îndoiți-vă cot ușor pentru a păstra unghiul constant. Țineți încheietura mâinii în timp ce mutați cuțitul peste piatră. Comutați cuțitul între mâini pentru a ascuți ambele părți ale lamei.
  • Păstrarea cuțitului ascuțit este o parte importantă a siguranței sculpturii lemnului. Este mult mai probabil că vă veți tăia cu un cuțit plictisitor decât cu unul ascuțit.
  • Imagine intitulată din lemnul sculptorului 4
    4. Purtați o mănușă de sculptură de lemn pe mâna care ține lemnul. Utilizați o mănușă de lucru de piele de piele de piele sau cumpărați o mănușă proiectată pentru sculptura de lemn. Aveți nevoie doar de 1 mănușă pentru mâna dvs. non-dominantă. Mâna care ține cuțitul, mâna dvs. dominantă, va fi fără mănușă.
  • Puteți proteja degetul mare pe mâna de tăiere cu o gardă din piele pentru sculptură de lemn.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind tehnici de sculptură de bază
    1. Imagine intitulată Lemn de lemn Pasul 5
    1. Urmăriți-vă designul cu un creion înainte de a începe să sculuați. Deschideți ușor ideea dvs. pentru designul pe bucata de lemn pe care doriți să o sculați. Acest lucru vă va ghida în timpul procesului, deoarece piesa începe să schimbe forma și să vă ajute să vizualizați produsul final.
    • Schița nu trebuie să fie detaliată. Pur și simplu vă ajută să vă păstrați orientați în timp ce vă scufundați diferite bucăți de lemn.
  • Imagine intitulată din lemnul sculptorului 6
    2. Țineți cuțitul cu mâna dominantă și stabilizați-o cu celălalt deget mare. Țineți bucata de lemn în mâna dvs. non-dominantă și cuțitul tău în mâna ta dominantă. Așezați degetul mare al mâinii dvs. non-dominante pe partea din spate, partea blondă a cuțitului.
  • De exemplu, dacă aveți dreptate, atunci țineți cuțitul ferm în mâna dreaptă și piesa din lemn în mâna stângă. Așezați partea ascuțită a cuțitului dvs. unde doriți să faceți o tăietură și apăsați degetul mare pe partea din spate a lamei.
  • Imagine cu titlu de scrupă de lemn Pasul 7
    3. Utilizați o mișcare de scooping cu cuțitul pentru a scoate bucăți de lemn. Sculptați prin rotirea încheieturii mâinii de mână dominantă pentru a scoate bucăți de lemn. Utilizați degetul mare pe care ați plasat-o pe spatele cuțitului ca o suport pentru a păstra cuțitul de alunecare. Această metodă se numește accident vascular cerebral și vă oferă cel mai mult control asupra tăieturilor.
  • Tăierea de sculptură de lemn este numită o tăietură imediat. Acest lucru este folosit cel mai mult în timpul primelor etape ale unei sculptură pentru a obține forma brută. Faceți mai multe tăieturi lungi, subțiri departe de corpul dvs. pentru a micșora lemnul la forma și dimensiunea dorită pentru designul dvs.
  • De asemenea, puteți utiliza cuțitul de sculptură în același mod în care ați folosi un cuțit pentru a coaja un măr. Această tăietură se numește cursa de tragere sau se taiează și este utilizată pentru a crea detalii mai fine în piesa dvs. Doar fii foarte atent să nu-ți tăiați degetul mare!
  • Cu cât îți unghi mai puțin cuțitul, mai subțire bucățile de lemn pe care le-ai scos va fi. Utilizați unghiuri mai clare pentru a tăia bucăți mai mari pe măsură ce vă modelați sculptura și mai puțin un unghi pentru a tăia bucăți subțiri și adăugați detalii mai fine la designul dvs.
  • Păstrați proporțiile designului dvs. în timp ce vă scufundați. Puteți încerca să sculgeți o piesă realistă, să exagereze proporțiile sau o combinație a celor două. Tu ești artistul!
  • Imagine intitulată Sarcina de lemn Pasul 8
    4. Tăiați cu cerealele din lemn cât de mult puteți. Drepturile mai întunecate care rulează prin lemn sunt cerealele. Tăiat paralel cu aceste boabe în direcția care asigură cea mai mică rezistență. Aceasta se numește tăiere cu cerealele.
  • Dacă lemnul pare să fie rupt sau taie când tăiați, atunci probabil că tăiați împotriva cerealelor. Răsturnați lemnul în jurul valorii și tăiați invers. Dacă pare mai ușor, atunci acesta este modalitatea corectă de a tăia cu cereale din bucata de lemn.
  • Este în regulă să faceți tăieturi scurte în diagonală sau peste cereale dacă aveți nevoie să o faceți pentru a vă completa designul. Doar evitați tăierea în sus față de cereale, deoarece acest lucru va face ca acesta să se rupă și să cip.
  • Imagine cu titlu de scrupă de lemn Pasul 9
    5. Lucrați în etape pentru a obține mai întâi forma de bază, apoi rafina forma. Faceți tăieturi mai mari pentru a elimina mai mult lemn și pentru a obține mai întâi forma brută a designului dvs. Treceți treptat tăieri mai mici și mai fine, deoarece piesa se formează până când vă atingeți designul prevăzut.
  • Odată ce sunteți mulțumit de forma generală a designului dvs., puteți utiliza vârful cuțitului de sculptură pentru a adăuga detalii fine. De exemplu, dacă sculptați o persoană sau un animal, atunci puteți folosi vârful cuțitului pentru a scuza liniile fine care arată ca părul.
  • Imagine cu titlu de scrupă de lemn Pasul 10
    6. Utilizați un gouge pentru a crea zone goale sau curbe pe lemn. Asigurați-vă piesa la o suprafață de lucru cu cleme sau o viciu. Țineți un gouge cu o aderență în mână în mâna voastră non-dominantă, puneți lama curbă împotriva lemnului, apoi împingeți partea de jos a mânerului cu mâna dominantă pentru a scoate bucăți de lemn.
  • Gouges vin în toate dimensiunile diferite și pot fi folosite pentru a goli zone mari, superficiale sau pentru a crea mici detalii fine pe piesele tale.
  • Imagine cu titlu de scrupă din lemnul 11
    7
    Utilizați un instrument electric Dremel În loc de instrumente de mână pentru a experimenta. Instrumentele Dremel sunt un instrument electric rotativ care este folosit pentru a scula lemnul, printre altele. Aflați elementele de bază ale modului de utilizare a unui instrument Dremel și experimentați cu diferite biți Dremel pe lemn pentru a crea modele.
  • Purtați ochelari de protecție când utilizați un Dremel, deoarece lemnul de lemn pot zbura spre fața voastră.
  • Asigurați-vă că vă asigurați întotdeauna bucățile de lemn cu cleme sau vicii înainte de a utiliza un instrument Dremel pentru a le scutura.
  • Metoda 3 din 3:
    Sculptând o lingură de lemn
    1. Imagine cu titlu de lemn de scrupă Pasul 12
    1. Obțineți o bucată dreaptă, plată de lemn pe care doriți să o sculțați. Veți avea nevoie de o bucată de lemn care este 0.5-0.75 în (1.3-1.9 cm) grosime, 10-12 în (25-30 cm) lung și 2-3 în (5.1-7.6 cm) lățime pentru a face o lingură de bucătărie. Asigurați-vă că nu există noduri sau deformări în lemn.
    • Puteți modifica măsurătorile și experimentați cu diferite tipuri de lemn pentru a crea o mare varietate de linguri de lemn.
    • Dacă este prima dvs. lingură, este mai bine să mergeți cu un rasinoase ușor de lucru, cum ar fi pin până când vă întoarceți. Apoi puteți trece la linguri de sculptură din lemn de esență tare mai dificilă.
    • Unele lemnoase bune pentru a scula linguri de arțar moale, plop, cireșe și nuc negru.
  • Imagine cu titlu de scrupă de lemn Pasul 13
    2. Desenați o schiță pentru lingura pe o bucată de hârtie. Fold o bucată de hârtie în jumătate în centru și trageți jumătate din conturul designului lingurii pe care doriți să-l împliniți. Tăiați-l în timp ce hârtia este încă pliată pentru a obține o schiță complet simetrică.
  • Există posibilități nesfârșite pentru lingurile pe care le puteți crea. Servirea lingurilor au, de obicei, casci mai largi, mai profunde și mânere mai scurte. Spațiile de amestecare au mai multe boluri mai superficiale și mânere mai lungi. Este complet până la dvs. ce stil de lingură de a sculpta și nu există designuri greșite!
  • Imagine cu titlu de sculptură din lemn 14
    3. Urmăriți schița pe bucata de lemn cu un creion. Desfaceți conturul pe care l-ați tăiat și plasați-l plat în mijloc și cu cerealele, pe bucata de lemn. Urmăriți tot drumul în jurul său cu un creion și scoateți șablonul. Trageți în formă de castron pe care îl veți scufunda.
  • Încercați să aliniați șablonul cu boabele de lemn cât mai curând posibil, astfel încât să ruleze drept prin toată lingura.
  • Imagine cu titlu de scrupă din lemnul 15
    4. Asigurați-vă bucata de lemn într-un viciu pe o bancă de lucru. Așezați laturile plate ale bucei de lemn în viciu și strângeți-o pentru ao menține în poziție. Asigurați-vă că este un nivel înainte de a începe sculptura.
  • Dacă nu aveți viciu, puteți utiliza, de asemenea, cleme pentru a fixa bucata de lemn în jos pe o suprafață de lucru.
  • Imagine cu titlu de scrupă din lemnul 16
    5. Utilizați un gouge pentru a scoate vasul lingurii. Țineți o gouge ascuțită, cu o aderență în mână în mâna dvs. non-dominantă și puneți vârful gougei în centrul conturului pe care l-ați tras. Împingeți-vă în partea de jos a mânerului gougiului cu mâna dominantă și apăsați gouge-ul în lemn cu mișcări de tăiere și scooping.
  • Puteți începe să sculuați cereale cu gougeul pentru a obține forma brută a castronului. Utilizați tăieturi mai ușoare cu cereale de lemn pentru a aprofunda și a netezi vasul.
  • Ajută la utilizarea unor tăieturi suprapuse până când ajungeți la conturul castronului lingurii. De exemplu, se suprapune lama gouge-ului chiar lângă prima tăiere, apoi scoateți bucata de lemn chiar lângă el pentru următoarea tăiere.
  • Imagine cu titlu de scrupă din lemnul 17
    6. Utilizați un cuțit de sculptură pentru a forma exteriorul castronului și mânerului. Ajustați poziția lemnului în viceul dvs. pentru a vă permite să vă scufundați în jurul valorii de contur. Tăiați cu cerealele și folosiți o mișcare de scoopare pentru a scoate bucăți de lemn care sunt în afara conturului dvs.
  • Sculptați bucăți mai mari la început pentru a obține forma brută, urmată de tăieturi progresive mai mici pentru a-l îmbunătăți și a rafina forma.
  • Lucrați pe mâner ultima dată când este cea mai delicată parte. Nu doriți să puneți prea multă presiune și să vă rupeți în timp ce modelați lingura.
  • Dacă sculptați prima lingură, este mai bine să o faceți cel puțin 1 din (2.5 cm) gros, astfel încât să nu se fixeze cu ușurință. Este bine să ajungeți la o lingură ciudată pentru prima dată!
  • Puteți lăsa partea superioară și inferioară a mânerului, unde degetele ar merge în timp ce o folosește, plat.
  • Imagine cu titlu de scrupă din lemnul 18
    7. Nisip în jos lovituri și crestături pe lingură până când este netedă. Începeți cu un șmirghel dur, cum ar fi 60 de gresie, apoi treceți la un șmirghel mediu, cum ar fi 150 de griți și, în final, utilizați un șmirghel de 220 de gresie pentru a termina complet lingura. Rotund și netezi toate marginile până când vă mulțumiți cu finisajul.
  • Puteți freca ulei de grad alimentar, cum ar fi ulei de tung sau ulei de susan, în lingura cu o cârpă fără scame pentru a finaliza finisajul și a păstra lemnul. Lăsați-l să se vindece timp de 2-3 zile într-un loc răcoros și uscat înainte de ao pune la uz.
  • sfaturi

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Sculptând o lingură de lemn

    • Straight, bucată de lemn
    • Hârtie
    • Creion
    • Viciu
    • Scoate
    • Cuțit de sculptat
    • Șmirghel de la 60 de griți la 220-grit
    • Ulei de grad alimentar, cum ar fi ulei de tung sau ulei de susan (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar