Cum se fixează fisurile de tavan

Dacă un plafon de gips-carton în casa ta a dezvoltat o fisură, îl puteți repara relativ ușor. Începeți prin așezarea plasticului și îndepărtați orice hârtie sau resturi libere de la gips-carton, apoi aplicați o singură bucată de bandă de gips-carton de peste crack. Acoperiți banda cu 2 straturi de noroi de 5 minute, șlefuirea după fiecare strat, apoi vopsea crack-ul patch-urilor. Acest proiect ar trebui să dureze aproximativ 30 de minute (fără a include o oră de uscare).

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea și înregistrarea unui crack de plafon
  1. Imagine intitulată Fixați fisurile de tavan Pasul 1
1. Puneți o foaie de plastic în jos sub crack. Din moment ce veți slăbi resturile, aplicați noroi și, în general, făcând o mizerie în timp ce vă reparați crack-ul tavanului, este inteligent să puneți o foaie mare de plastic în prealabil. În acest fel, odată ce ați terminat fixarea crackului, puteți să aruncați foaia de plastic și să nu vă faceți griji cu privire la curățarea podelelor.
  • De asemenea, puteți elimina mobilierul acoperit cu țesături din încăpere, deoarece va fi dificil să curățați vopseaua și praful de pe ea.
  • Imagine intitulată Fixați fisurile de tavan Pasul 2
    2. Configurați o scară de cadre. Un cadru A va oferi stabilitate pe măsură ce stați pe ea pentru a ajunge la tavan. Asigurați-vă că toate cele patru picioare sunt stabile și plate pe podea înainte de a vă urca și evita mișcările bruște în timp ce sunteți pe scară. În cazul în care scara dvs. are o secțiune îndoită de la Top Rung, puteți utiliza acest lucru pentru a ține banda, noroiul și alte consumabile de reparații.
  • Scările A-Frame ar trebui să fie disponibile pentru cumpărare la un magazin de hardware local sau la un magazin de alimentare la domiciliu. Un 6- sau 8-picior (1.8-2.4 m) scara va fi cea mai utilă.
  • Dacă aveți un plafon scăzut, ați putea folosi fezabil un scară pas cu pas pentru a fixa crack-ul. Dezavantajul, totuși, ar fi că veți fi mai echilibrat mai preciar pe scara pasului și veți avea o modalitate de a vă stabili materialele de patch-uri la îndemână.
  • Imagine intitulată Fixul de tavan fisuri Pasul 3
    3. Răsturnați materialul liber cu un cuțit de gips-carton. Poziționați cuțitul de gips carton de 6 inci (15 cm) la aproximativ un unghi de 15 ° față de plafonul de lângă crack. Glisați-o sub orice bucăți libere de hârtie gips-carton care sunt rupte în apropierea crackului. Utilizați cuțitul pentru a tăia aceste, având grijă să nu deteriorați gips-ul de dedesubt.
  • Cuțite de gipswall vor fi disponibile la orice magazin de hardware, vopsea sau magazin de alimentare. Multe dimensiuni vor fi disponibile, deși 6-inch (15 cm) este de obicei cea mai eficientă.
  • Imagine intitulată Fixați fisurile de tavan Pasul 4
    4. Aplicați banda de gipswall mesh direct peste crack. Această bandă va fi adezivă, deci va rămâne ferm la tavan. Utilizați benzi lungi de bandă pentru a acoperi întreaga crăpătură. De fapt, în funcție de lungimea fisurii, este posibil să puteți acoperi întregul lucru folosind o bandă de bandă. Poziționați banda, astfel încât este centrat direct peste fisură și apăsați-l ferm pe tavan. Nu aplicați mai mult decât un singur strat de bandă.
  • Du-te peste bandă de câteva ori cu un pin de rulare sau poate să-l ajute.
  • Aceasta este aceeași bandă pe care o utilizați pentru a conecta cusăturile atunci când instalați gips-carton în primul rând. Este disponibil pentru cumpărare la un magazin de hardware local sau la un magazin de alimentare la domiciliu.
  • Dacă magazinul are o varietate de casete, asigurați-vă că achiziționați o versiune adezivă.
  • Partea 2 din 3:
    Patching crack cu noroi de 5 minute
    1. Imagine intitulată Fixați fisurile de tavan Pasul 5
    1. Amestecați noroi de 5 minute alimentat cu apă. Agitați aproximativ 1 lb (0.45 kg) în valoare de noroi uscat într-un recipient de plastic mare. Adăugați apă călduță din bucătăria dvs. În timp ce țineți recipientul peste chiuveta de bucătărie, utilizați cuțitul de chit pentru a amesteca cu atenție noroi de 5 minute. Continuați să adăugați apă și să amestecați până când noroiul este aproximativ consistența maionezului.
    • De asemenea, puteți fixa crackul de tavan cu compusul articulat. Cu toate acestea, noroi de 5 minute va fi stabilit mai ferm decât compusul articulat și va susține integritatea structurală a cartonului de tavan.
    • Nămolul de cinci minute va fi disponibil pentru achiziționarea la magazinul dvs. local sau la magazinul de acasă. Ar trebui doar să aveți nevoie doar de un 3 lb (1.4 kg) sac de nisip. Acest lucru ar trebui să vândă între $ 5 USD și 7 USD USD.
    • De asemenea, puteți folosi noroi cu un timp mai lung de uscare, cum ar fi noroi de 20 de minute. Folosirea noroiului cu un timp mai lung de uscare vă va oferi mai mult timp pentru a face reparația.Atâta timp cât nu amestecați noroiul prea apus, nu va cădea pe tine, dar veți avea nevoie de mai mult timp la început pentru a obține atârnă de tencuială un tavan.
    • Pulverizați plafonul cu o sticlă de apă pulverizată pentru a ajuta noroiul să adere la tencuiala existentă.Noroi nu se potrivește cu praful, uleiul, matrița, suprafețele prea plate sau libere.
  • Imagine intitulată Fixul de tavan fisuri Pasul 6
    2. Aplicați un strat de noroi la crack-ul tavanului. Folosind marginea largă a cuțitului de chit, aplicați un strat unic, neted de noroi. Asigurați-vă că acoperiți complet banda de plasă cu noroi. Dacă puteți, aplicați noroiul într-o singură direcție, paralel cu fisura. Lucrați repede, deoarece noroiul va fi uscat în 5 minute.
  • Odată ce ați aplicat primul strat, așteptați 30 de minute pentru noroi să se usuce complet.
  • Dacă stratul de noroi pare neuniform, folosiți un burete umed pentru ao netezi înainte de a se usina.
  • 3. Adăugați textura la noroi dacă plafonul este texturat. Teterturizarea noroiului va ajuta să se amestece cu restul tavanului. Cea mai bună modalitate de a adăuga textura la noroi depinde de ce fel de plafon aveți.
  • Dacă plafonul dvs. are o textura turnătoare, utilizați o pensulă moale pentru a recrea modelul în noroi.
  • Dacă plafonul are o textură de blocare, apăsați o bucată de hârtie fermă, umedă în noroi pentru a replica textura.
  • Dacă plafonul are o textură de popcorn, pulverizați peste noroi cu un pulverizator de plafon de popcorn.
  • 4. Nisip primul strat de noroi odată ce este uscat. Șlefuirea noroiului între straturi va ajuta la obținerea rezultatului final mai fină și mai profesionist. Utilizați un burete de șlefuire pentru a nisip ușor orice patch-uri dur pe noroi, lucrând într-o mișcare din spate și înapoi.
  • Imagine intitulată Fixați fisurile de tavan Pasul 7
    5. Se amestecă un al doilea lot de noroi de 5 minute. Al doilea strat trebuie să fie mai subțire decât primul, deci asigurați-vă că adăugați mai multă apă din bucătăria dvs. Atingeți la aceeași cantitate de nisip. Stratul mai subțire va acoperi orice fisuri sau bulgări prezente în primul strat de noroi. Se amestecă acest lot până când este aproximativ coerența smântânii.
  • Utilizați colțurile și marginea cuțitului de chit pentru a elimina orice buzunare de nisip uscat din colțurile sau marginile containerului de amestecare din plastic.
  • Imagine intitulată Fixați fisurile de tavan Pasul 8
    6. Aplicați un al doilea strat de noroi. Utilizați aceeași tehnică pe care ați folosit-o pentru primul strat. Acoperiți complet banda de plasă cu noroiul. Acest strat trebuie să acopere modelul de rețea al benzii, așa că nu va fi vizibil după ce ați șlefuit și pictat plafonul.
  • Ca și în cazul primului strat de noroi, va trebui să așteptați 30 de minute pentru ca acest strat să se usuce complet. Ar trebui să fie uscat în 5 minute, dar este mai bine să-i dați timp suplimentar pentru a vă asigura că este complet uscat și gata pentru vopsea.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea reparației
    1. Imagine intitulată Fixul de tavan fisuri Pasul 9
    1. Nisip straturile de noroi cu un burete de șlefuire. Acum că crack-ul este reparat structural, va trebui să netezească patch-urile aspre. Luați buretele de șlefuire și rulați-o peste zona pe care ați acoperit-o cu noroi. Nisip folosind o mișcare din spate și până când noroiul uscat care acoperă fosta zonă crăpată este netedă și spălă cu restul tavanului.
    • Bureții de șlefuire pot fi achiziționați la magazinul dvs. local de hardware. Dacă vin într-o gamă de grâu, optați pentru un burete de șlefuire fină.
    • În funcție de cât de mult noroi uscat de nisip, poate face destul de multă mizerie. Încercați să vă asigurați că majoritatea cade pe foaia de plastic pe care ați stabilit-o. Dacă aveți încă mobilier acoperit cu țesături în cameră, luați în considerare punerea cârpelor de scădere peste ele pentru a evita deteriorarea permanentă.
    • Dacă încercați să potriviți o suprafață foarte plană, amestecați ultimul strat de noroi puțin mai apus decât primele 2 straturi și aplicați-o la tavan cu o mistrie de 14 sau 18 inci. Mânăstarea mai lungă va umple petele mici, făcând o suprafață mai mare.
  • Imagine intitulată Fixul de tavan fisură Pasul 10
    2. Găsiți o culoare de vopsea care se potrivește cu tavanul dvs. Porțiunea de plafon pe care ați patch-o și șlefuită va trebui să fie vopsită pentru a se potrivi cu restul tavanului. Dacă aveți ceva rămășițe de vopsea de când (sau contractori) pictura tavanul inițial, puteți utiliza acest lucru pentru a picta peste fisura reparată.
  • Dacă nu aveți vopsea rămase, va trebui să vizitați un magazin de vopsea sau un magazin de alimentare la domiciliu pentru a găsi un strat de vopsea potrivită. Magazinele de hardware mai mari pot varia și amesteca vopseaua, de asemenea.
  • Ridicați mai multe benzi de culori de vopsea și comparați fiecare culoare împotriva tavanului pentru a găsi cel mai apropiat meci.
  • De asemenea, puteți aduce un eșantion de vopsea la centrul local de îmbunătățire a casei sau la magazinul de vopsea și să le potriviți cu culoarea pentru dvs. utilizând un computer.
  • Imagine intitulată Fixați fisurile de tavan Pasul 11
    3. Vopsea porțiunea tavanului pe care l-ați șlefuit. Odată ce aveți vopseaua dvs., se toarnă aproximativ ½ ceasca (113 grame) într-o tavă de pictor metalic. Rotiți cu roleul în sus și în jos prin vopsea până când întreaga suprafață a periei este acoperită cu vopsea. Apoi, care lucrează de la un capăt al crack-ului patch la altul, utilizați peria pentru a aplica vopsea un strat de vopsea în tavan.
  • După ce ați terminat pictura și vopseaua sa uscat, tavanul dvs. ar trebui să fie o singură culoare și textură.
  • sfaturi

    Deși este tentant, nu aplicați doar spațiale sau compusul articulat pe o fisură în carton cu tavan. Această fixă ​​cosmetică poate deține o vreme, dar după câteva luni, crack-ul va reapta, probabil mai mare decât înainte.
  • Rețineți că fisurile din gips-carton apar de obicei din cauza mișcării în casă în timp. Chiar dacă o rezolvați, șansele sunt că fisurile vor reapari în cele din urmă.
  • Avertizări

    Dacă sunteți preocupat de a obține praf în ochii tăi sau de a inhala în timp ce șlefuiți noroi uscat, purtați o pereche de ochelari de protecție a ochilor de protecție. De asemenea, puteți purta o mască de chirurgie sau puteți lega o bandană peste gură. Ambele materiale vor fi disponibile la un magazin local de hardware.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Scară de cadre
    • Bandă de gips carton autoadezivă
    • Cuțit de gips-carton de 6 inci (15 cm)
    • NOU EASY NOU DE NOU DE 5 minute
    • Casă de plastic sau container de amestec
    • Burete de șlefuit
    • Chirurgie Mască (opțional)
    • Ochelari de protecție (opțional)
    • Vopsea care se potrivește cu culoarea tavanului
    • Roller perie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar