Cum să taie o oală de teracotă

Terracotta vasele sunt destul de robuste până când începeți să forați sau să tăiați în ele, ceea ce este o problemă dacă doriți să vă reproiectați vasul într-un cuptor tandoor, la felinar, casa de broască sau grădina de zână, printre alte idei crafty. Deci, înainte de a merge la oală cu un ferăstrău sau un polizor, citiți răspunsurile la câteva dintre întrebările cheie pe care le-ați putea avea. Îți vei îmbunătăți șansele de a termina cu rezultate frumoase în loc de o grămadă de shads de teracotă!

Pași

Întrebarea 1 din 9:
Ce instrument ar trebui să folosesc?
  1. Imagine intitulată Tăiați un vas de teracotta Pasul 1
1. Utilizați un ferăstrău rotativ (cum ar fi Dremel) pentru a tăia o oală mai mică. Nu va fi tăiat ca untul, dar face treaba! Veți obține cele mai bune rezultate cu atașarea roții de tăiere cu diamant pe Dremel (sau un instrument de ferăstrău rotativ de mână similar). Iată câteva sfaturi pentru a ține minte:
  • Puneți mănuși de lucru, protecția ochilor și o mască de praf.
  • Înmuiați oala în apă timp de 20 de minute, astfel încât să producă mai puțin praf. Totuși, va fi o slujbă prăfuită, așa că lucrați afară.
  • Puneți oala într-o vise (în siguranță, dar fără a-l sparge!) să-l stabilizeze în timp ce tăierea.
  • Porniți ferăstrăul și atingeți ușor lama de rotire la oală. Aplicați chiar presiune în loc să încercați să forțați lama prin teracotă. Etch în și, în cele din urmă, prin material, apoi deplasați lent lama de-a lungul liniei tăiate.
  • Se toarnă sau squirpe pe mai multă apă la fiecare ori atât de des pentru a menține oala de la supraîncălzirea.
  • Nisip cu grijă în jos orice margini jagged de-a lungul tăierii cu un bloc de șlefuit de 80 griți.
  • 2. Optați pentru un șlefuitor de unghi pentru a tăia o oală mai mare. Tehnica de configurare și tăiere este destul de identică cu utilizarea unui ferăstrău rotativ, dar un polizor de unghi este mai mare și mult mai puternic! Asigurați-vă că ați pus un echipament de protecție, înmuiați vasul pentru a tăia praful, etch prin teracotă cu presiune ușoară și nisip în jos margini jagged cu un bloc de șlefuit.
  • Spre deosebire de un ferăstrău rotativ, pe care îl puteți controla cu o singură mână, va trebui să utilizați ambele mâini pentru a păstra un șlefuitor de unghi constant. Asigurați-vă vasul într-o vise - fără a fi strâns prea strâns - astfel încât să puteți păstra ambele mâini libere pentru a controla polizorul.
  • Un atașament cu roți de tăiere cu diamante funcționează excelent, dar o lamă de zidărie primește și treaba.
  • Unghiul de măcinat sunt tare, deci este o idee bună să puneți și protecția la urechi.
  • 3. Utilizați un hacksaw cu o lamă de carbură ca o alternativă mai lentă, dar eficientă. Dacă aveți timp și rezistență pentru a tăia oala cu mâna, opriți lama standard de hacksaw pentru o lamă de carbură. Această lamă se taie cu granulație (mai mult ca șmirghel) mai degrabă decât dinții metalici. Ca atunci când utilizați uneltele electrice, înmuiați vasul, puneți-vă pe uneltele de siguranță, marcați-vă tăierea și puneți oala într-o vise pentru cele mai bune rezultate. Tăiat cu lovituri lungi, chiar, constante, aplicând doar o presiune suficientă pentru a îndepărta teracota.
  • Pentru a înlocui o lamă de ferăstrău, slăbiți linișul în apropierea mânerului rotindu-l în sens invers acelor de ceasornic. Ridicați lama veche de pe cei 2 știfturi, apoi glisați noua lama pe pini. Răsuciți în sensul acelor de ceasornic pentru a strânge linișul.
  • Întrebarea 2 din 9:
    OK ce nu ar trebui eu folosesc?
    1. Imagine intitulată Tăiați un vas de teracotta Pasul 4
    1. Evitați să utilizați ferăstraie cu putere sau ferăstraie de mână cu lame dințate. Cu cât sunt mai mari dinții de pe lamă, cu atât este mai probabil ca ei să prindă pe teracotă și fie să-l spargă, fie să-l deșeze. Optați întotdeauna pentru tăierea uneltelor care se mănâncă în teracotă, mai degrabă decât să rup în ea.
    • Indiferent dacă utilizați un instrument rotativ, un șlefuitor de unghi sau o ferăstrău de mână, alegeți un atașament de tăiere - cum ar fi un diamant sau o lamă de carbură - care este proiectată să se rănească prin materiale precum zidărie sau sticlă.
    Întrebarea 3 din 9:
    Cum am tăiat fundul de pe oală?
    1. Imagine intitulată Tăiați o oală de teracotta Pasul 5
    1. Începeți încet ferăstrăul rotativ sau șlefuitorul de unghi în jurul vasului. Indiferent dacă marcați o linie de tăiere pentru a urmări sau a decide să tăiați liberă, tăiați cel puțin 1 din (2.5 cm) deasupra fundului vasului pentru a reduce șansa de a-l sparge. Etch un canal de mică adâncime în teracota cu ferăstrăul sau polizorul, rotiți-l puțin, continuați gravarea canalului și continuați să mergeți în jur și în jur până când tăiați tot drumul.
    • Probabil că va dura 1-2 tot drumul în jurul valorii de a tăia teracota cu un șlefuitor de unghi și 2-3 trece cu un ferăstrău rotativ.
    • Asigurați-vă vasul într-o vise pentru a face o tăietură mai precisă, sau pune-o pe partea sa pe pământ dacă sunteți mai puțin îngrijorat de precizie.
    Întrebarea 4 din 9:
    Pot tăia potul chiar în jumătate?
    1. Imagine intitulată Tăiați un vas de teracotta Pasul 6
    1. Da-etch linia de tăiere cu ferăstrăul sau polizorul, apoi împărțit cu atenție. Marcați o linie de tăiere care împarte oala în jumătate și fixează vasul într-o vise, partea orientată în sus. Etch de-a lungul liniei tăiate cu lama, folosind lumină, chiar și presiune. Scopul de a reduce aproximativ 1/2 la 2/3 din drum spre teracotă. Potul se poate împărți în două pe cont propriu, pe măsură ce terminați gravura - dacă nu, atingeți-o foarte ușor de-a lungul liniei de tăiere cu un mallet mic de cauciuc sau obiect similar.
    • Dacă tăiați complet prin teracotă cu ferăstrăul rotativ sau cu unghiul de șlefuire, oala este mai probabil să se spargă și să se desprindă.
    • Tăierea nu va fi complet curată, deci urmăriți marginile jagged.
    Întrebarea 5 din 9:
    Pot gasi sau scula decoratiunile?
    1. Imagine intitulată Tăiați un vas de teracotta Pasul 7
    1. Puteți face gravuri cu un gravor handheld. Curățați și înmuiați potul, apoi utilizați șabloane (sau doar trageți manual) pentru a aplica designul (designul) pe care doriți să-l gravați. Puneți pe mănușile de siguranță, protecția ochilor și masca de praf și porniți gravorul handheld. Utilizați vârful creionului pentru a atrage designul la adâncimea pe care o preferați. Ștergeți praful cu o cârpă curată.
    • Ca și cu ferăstraiele rotative, Dremel este o marcă bine-cunoscută, dar nu singura opțiune.
    • Luați în considerare punerea potului într-o vise pentru a ține-o constant în timp ce lucrați.
  • 2. Utilizați un gravator de mână pentru a scufunda tot drumul prin teracotă, de asemenea. Singura diferență reală aici este că doriți să continuați să lucrați la vârful gravului handheld în teracotă până când se aprinde. Odată ce ați folosit, utilizați atât capătul, cât și partea laterală a vârfului de gravare pentru a continua să vă scufundați decorarea. Sfatul de gravare de mare viteză ajută la netezirea unor margini jagged, dar este posibil să aveți nevoie să utilizați șmirghel atunci când ați terminat.
  • Aceasta este o modalitate excelentă de a crea un efect Jack-O-Lantern cu vasele dvs. de teracotă!
  • Întrebarea 6 din 9:
    Dacă vreau doar să fac o gaură?
    1. Imagine intitulată Tăiați un vas de teracotta Pasul 9
    1. Burgi cu grijă cu un bit de zidărie și măriți gaura cu biți mai mari. Înmuiați vasul în apă timp de cel puțin 20 de minute - sau chiar peste noapte - să-l înmoaie puțin și să tăiați praful. Puneți banda de mascare într-o formă X peste fața pe care doriți să o trageți. Asigurați-vă cel mai mic bit de zidărie pe care îl aveți în forarea dvs. de energie și încercați încet prin teracota-împingeți în jos pe burghiu doar suficient de greu pentru a păstra bitul de la sărituri în jur.
    • Utilizați cel de-al doilea cel mai mic bit de zidărie pentru a face gaura mai mare, dacă este necesar, și continuați să lucrați prin bituri mai mari și mai mari până când gaura este dimensiunea de care aveți nevoie.
    • Purtați ochelari de protecție și mănuși de lucru în cazul în care gheața.
    • Amintiți-vă să lăsați burghiul de filare să facă munca - veți zdrobi potul dacă încercați să împingeți bitul în teracotă!
    Întrebarea 7 din 9:
    Cum pot rupe o oală în scop?
    1. Imagine intitulată Tăiați un vas de teracotta Pasul 10
    1. Utilizați o resturi de lemn și un ciocan pentru o pauză semi-controlată. Puneți ochelari de protecție, mănuși de lucru, cizme și mâneci lungi și pantaloni pentru a vă proteja de shardurile de teracotă. Țineți resturile de lemn - cum ar fi o bucată de cherestea dimensională - față de peretele interior al vasului, în zona în care doriți să creați pauza. Smack partea exterioară a vasului direct opus de resturile de lemn cu ciocanul tău. Va rupe probabil cel puțin un ciorc de teracotă mai mare, împreună cu mai multe bucăți mai mici.
    • Așezați un prosop peste oală pentru o protecție suplimentară împotriva ciobelor de teracotă care zboară.
    • S-ar putea să vă întrebați de ce în lume doriți să rupeți o oală în mod intenționat, dar există numeroase idei de artizanat pentru vase sparte - de exemplu, grădina din ce în ce mai populară!
    • Dacă doriți să faceți o grădină de zână, încercați să întrerupeți o parte a vasului, păstrând în același timp fundul intact.
    Întrebarea 8 din 9:
    Cum fac o grădină de zână?
    1. Imagine intitulată Tăiați o oală de teracotta Pasul 11
    1. Umpleți vasul cu piesele sparte, solul, plantele și decorul de grădină zână. Umpleți potul rupt aproximativ 1/4 din calea cu solul, apoi aranjați poșetele mai mari și mai mici (bucăți de teracotă rupte) și adăugați mai mult sol pentru a crea un perete, zonă înclinată și scară înfășurătoare. Adăugați câteva plante miniaturale (cum ar fi respirația bebelușului și buclele albastre) și o casă de zână, castel sau orice altceva doriți.
    • Magazin online, la hobby-uri sau chiar la comercianții cu amănuntul pentru acvarii pentru decor de dimensiuni de fairy.
    • Caută "Grădină spartă"Online pentru inspirație. Unele dintre exemplele pe care le veți vedea sunt foarte impresionante!
    Întrebarea 9 din 9:
    Oops, oala a zdrobit-acum ce?
    1. Imagine intitulată Tăiați un vas de teracotta Pasul 12
    1. Nu aruncați doar shardurile de teracotă rupte-upcycle-le! Dacă potul dvs. este prea zdrobit pentru a face o grădină bună de zână, căutați alte modalități de a folosi piesele. De exemplu, umpleți partea inferioară a vaselor de plantare cu shaduri de teracotă pentru a îmbunătăți drenajul. Sau, puneți cioburile din jurul bazinelor de plante pentru a păstra veverițele de la găurile de săpat.
    • Secțiunile sparte ale rozului de sus fac etichete de plante bune - scrieți numele fiecărui element pe care l-ați plantat și apăsați cioburile în sol.
    • Doar rețineți că fragmentele de teracotă pot fi într-adevăr ascuțite - astfel încât să le gestioneze cu grijă!

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar