Cum de a tăia tubul acrilic

Tubul acrilic este un produs durabil, malleabil, care este adesea folosit în echipamente chirurgicale, construcții de clădiri și kituri de răcire cu apă PC. Dacă lucrați cu tuburi acrilice, atunci șansele sunt vor trebui să le tăiați de câteva ori pentru a se potrivi în poziție. Bineînțeles, nu veți dori să rupă sau să distrugeți tubul, deci probabil că aveți câteva întrebări despre cum să faceți acest lucru corect. Din fericire, acesta este un loc de muncă mai ușor decât credeți! Suntem aici pentru a răspunde la toate întrebările pentru a vă putea aborda această slujbă fără probleme.

Pași

Întrebarea 1 din 8:
Pot folosi o amenajare pentru a tăia tubul acrilic?
  1. Imagine intitulată Tubul acrilic tăiat Pasul 1
1. Da, orice văzut va lucra pe acril, atâta timp cât este bine dințată. Există multe tipuri de mânere sau ferăstrău disponibile și toate instrumentele aprobate pentru tăierea tuburilor acrilice. O ferăstrău fină este cel mai bun pentru că este mai puțin probabil să se rupă la plastic în timp ce vă tăiați și vă oferă o tăietură mai curată.
  • Pentru a tăia tubulatura cu o amenajare, marcați locul în care doriți să tăiați tubul. Țineți-l în jos pe o masă sau un banc de lucru, apoi începeți să fiți cu presiune ușoară asupra acelui loc. Continuați până când tăiați întregul tub.
  • Nu aplicați o mulțime de presiune în timp ce tăiați sau puteți rupe tubul. Doar rotiți ferăstratul înainte și înapoi și lăsați-l să funcționeze prin tub.
Întrebarea 2 din 8:
Va lucra un tăietor de tuburi pe tubul acrilic?
  1. Imagine intitulată Tubul acrilic tăiat Pasul 2
1. Da, acesta este, de asemenea, un mod recomandat de a tăia acrilic. Un tăietor de țeavă sau tub este un instrument comun pentru tăierea țevii din metal sau PVC. De asemenea, va funcționa pe tubul acrilic, atâta timp cât se potrivește în jurul întregului tub.
  • Pentru a utiliza un tăietor de tub, clei ușor cu tăietorul din jurul tubului la fața locului pe care doriți să îl tăiați. Rotiți tăietorul pentru a marca suprafața tubului. Strângeți ușor tăietorul, apoi rotiți din nou. Continuați rotirea și strângerea până când ați tăiat întregul tub.
  • Există kituri de tăiere a tubului acrilic care includ, de obicei, un tăietor de tub ca instrument principal. Mulți producători acrilici vând, de asemenea, aceste instrumente separat.
  • Un tăietor de tuburi ar putea să nu se potrivească cu tuburi acrilice mai mari decât dacă este proiectat pentru țevi mari. Dacă dvs. nu se potrivește tubului, obțineți un tip mai mare sau utilizați în schimb o amendă.
Întrebarea 3 din 8:
Pot clipul tubul cu un tăietor de țeavă?
  1. Imagine intitulată Tubul acrilic tăiat Pasul 3
1. Da, atâta timp cât aveți grijă să nu zdrobiți tubul. Un tăietor de țeavă este o unealtă de mână care arată ca o pereche de foarfece de grădină și este folosit în mod normal pentru a fixa conductele sau tubulatura. Acest instrument va funcționa, de asemenea, pentru tubul acrilic, dar aveți grijă și lucrați încet. Dacă tăiați tubulatura prea repede, o veți zdrobi și nu se va potrivi în corpurile dvs.
  • Pentru metoda de tăiere dreapta, odihniți tubulatura în cutter la fața locului pe care doriți să îl tăiați. Închideți ușor tăietorul și rotiți tubul pentru ao înscrie. Apoi închideți tăietorul încet până când tăiați întregul tub.
  • Este mai ușor să zdrobească tubul acrilic mai subțire dacă îl tăiați incorect. Lucrați încet pentru a obține cea mai curată tăiere posibilă.
Întrebarea 4 din 8:
Care este cel mai rapid mod de a tăia tubul de acrilic?
  1. Imagine intitulată Tubul acrilic tăiat Pasul 4
1. Unelte de putere ca un ferăstrău de masă, ferăstrău circular, trupsaw sau dremel vor face treaba repede. Asigurați-vă că utilizați o lamă fină, astfel încât să nu rupeți sau să deteriorați tubulatura și să vă deplasați încet pentru a obține cea mai curată tăiere posibilă.
  • Purtați întotdeauna mănuși când lucrați cu unelte electrice și păstrați degetele departe de lama.
Întrebarea 5 din 8:
Care este cel mai bun instrument pentru tăierea unei tuburi acrilice mari sau groase?
  1. Imagine intitulată Tubul acrilic tăiat Pasul 5
1. O ferăstrău cu mânere, ferăstrău, tăietor de tub sau tăietor de țeavă va funcționa bine. Oricare dintre aceste alegeri va funcționa, indiferent de diametrul tubului acrilic. Cu toate acestea, uneltele cum ar fi tăietorii de țeavă sau tuburi pot să nu se potrivească cu tuburi mai mari decât dacă sunt concepute pentru a gestiona conducte mai mari. Dacă tăietorii nu se potrivesc în jurul tubului, utilizați în schimb un ferăstrău.
Întrebarea 6 din 8:
Ceea ce este extrudat acrilic?
  1. Imagine intitulată Tubul acrilic tăiat Pasul 6
1. Acrilicul extrudat este doar un alt nume pentru acrilicul tras sau în formă. Este o modalitate comună de a produce tuburi acrilice. Puteți să-l tăiați folosind un tăiat fineză sau tăietori de tuburi.
  • Celălalt tip principal de acrilic este distribuit. Acest lucru este un pic mai puternic decât acrilicul extrudat și este mai frecvent în foi, mai degrabă decât tubulatura. Cu toate acestea, dacă tubularea dvs. este exprimată în loc de extrudat, puteți să-l tăiați în același mod în care ați tăiat acrilicul extrudat.
Întrebarea 7 din 8:
Este acrilic la fel ca Tubing PETG?
  1. Imagine intitulată Tubul acrilic tăiat Pasul 7
1. Nu, acestea sunt două materiale diferite. PETG, sau polietilen tereftalat glicol, este un plastic mai greu decât acrilic. Cu toate acestea, se comportă foarte asemănător și le puteți tăia în același mod folosind aceleași instrumente. Dacă utilizați tuburi PETG, atunci acești pași vor funcționa și pentru asta.
  • În general, PETG este mai puternică și va rezista daunelor mai bune decât acrilice. În mod normal, este utilizat în echipamente care necesită durabilitate. Cu toate acestea, acrilicul este mai moale și mai ușor de îndoit, deci dacă veți îndoi și tubulatura, atunci acrilicul este mai bun.
Întrebarea 8 din 8:
Am nevoie de echipament de siguranță pentru a tăia tubul acrilic?
  1. Imagine intitulată Tubul acrilic tăiat Pasul 8
1. Nu, nu veți avea nevoie de echipament special de siguranță pentru tăierea acrilicului. Nu produce praf sau resturi pe care le puteți respira, iar plasticul nu este iritant dacă atingeți-l. Puteți lucra pe ea fără mănuși, ochelari sau o mască.
  • O singură excepție este dacă utilizați unelte electrice. Purtați întotdeauna mănuși în acest caz.

sfaturi

S-ar putea să fi auzit de nume precum plexiglass sau perclax. Acestea sunt doar nume de marcă pentru produsele acrilice, astfel încât să puteți utiliza toate aceste metode de tăiere pentru ele.
  • Dacă lucrați cu acrilic, este mai bine să obțineți puțin mai mult decât aveți nevoie. În acest fel, puteți începe dacă faceți greșeli în timpul tăierii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar