Cum de a dezvolta un plan de management al riscului

Dezvoltarea unui plan eficient de gestionare a riscurilor poate contribui la dezvoltarea unor probleme mici în situații de urgență. Diferitele tipuri de planuri de gestionare a riscurilor se pot ocupa de calcularea probabilității unui eveniment și modul în care acest eveniment ar putea să vă influențeze, ce riscuri sunt cu anumite societăți și cum să atenueze problemele asociate cu aceste riscuri. Având un plan vă poate ajuta să faceți față situațiilor adverse atunci când apar și, sperăm, conduceți-le înainte de a apărea.

Pași

  1. Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 1
1. Înțelegeți modul în care funcționează managementul riscului. Riscul este efectul (pozitiv sau negativ) al unui eveniment sau a unei serii de evenimente care au loc în una sau mai multe locații.Se calculează din probabilitatea ca evenimentul să devină o problemă și impactul pe care l-ar avea (a se vedea riscul = probabilitate x impact). Ar trebui identificate diverși factori pentru a analiza riscul, inclusiv:
  • Eveniment: Ce s-ar putea întâmpla?Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscului Pasul 1Bullet1
  • Probabilitate: Cât de probabil este să se întâmple?Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 1Bullet2
  • Impact: Cât de rău va fi dacă se întâmplă?
  • Reducerea: Cum puteți reduce probabilitatea (și cu cât de mult)?
  • Contingenta: Cum puteți reduce impactul (și cât de mult)?
  • Reducere = atenuare x Contingență
  • Expunere = reducerea riscului

  • După ce identificați cele de mai sus, rezultatul va fi ceea ce se numește expunere. Aceasta este cantitatea de risc pe care pur și simplu nu o puteți evita. Expunerea poate fi, de asemenea, menționată ca amenințare, răspundere sau severitate, dar ei destul de mult înseamnă același lucru. Acesta va fi folosit pentru a ajuta la determinarea dacă activitatea planificată ar trebui să aibă loc.
  • Acesta este adesea un cost simplu vs. Beneficii Formula. S-ar putea să utilizați aceste elemente pentru a determina dacă riscul de punere în aplicare a modificării este mai mare sau mai mic decât riscul de a nu implementa modificarea.
  • Risc asumat. Dacă decideți să continuați (uneori nu există nici o alegere, e.G. Modificări mandatate federal), atunci expunerea dvs. devine ceea ce este cunoscut sub numele de risc asumat. În unele medii, riscul asumat este redus la o valoare dolar care este apoi utilizată pentru a calcula rentabilitatea produsului final.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 2
    2. Definiți-vă proiectul. În acest articol, să ne prefacem că sunteți responsabil pentru o Sistem de calculator care oferă informații importante (dar nu și critice) unei populații mari. Computerul principal pe care se află acest sistem este vechi și trebuie înlocuit. Sarcina dvs. este de a dezvolta un plan de gestionare a riscurilor pentru migrație. Acesta va fi un model simplificat în care riscul și impactul sunt enumerate ca fiind ridicate, medii sau scăzute (care sunt foarte frecvente în special în managementul proiectelor).
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 3
    3. Obțineți informații de la alții. Brainstorm pe riscuri. Obțineți mai mulți oameni împreună, care sunt familiarizați cu proiectul și solicitați contribuția pe ceea ce s-ar putea întâmpla, cum să vă ajutați și ce să faceți dacă se întâmplă.Luați A lot de note!Veți folosi ieșirea acestei sesiuni foarte importante de mai multe ori în timpul următorilor pași.Încercați să păstrați o minte deschisă despre idei. "Afara din cutie" Gândirea este bună, dar păstrați controlul asupra sesiunii. Trebuie să rămână concentrat și pe țintă.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 4
    4. Identificați consecințele fiecărui risc. Din sesiunea dvs. de brainstorming, ați adunat informații despre ce s-ar întâmpla dacă riscurile se materializează. Asociază fiecare risc cu consecințele care au ajuns la această sesiune. Fi cât mai specific posibil cu fiecare. "Întârzierea proiectului" nu este la fel de de dorit ca "Proiectul va fi amânat de 13 zile." Dacă există o valoare dolar, listați-o - spuneți doar "Peste buget" este prea general.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 5
    5. Eliminați problemele irelevante. Dacă vă mișcați, de exemplu, un sistem informatic al unei dealeri auto, apoi amenințări precum războiul nuclear, pandemia de ciumă sau asteroizii ucigași sunt destul de multe lucruri care vor perturba proiectul. Nu puteți face nimic pentru a le planifica sau pentru a diminua impactul. S-ar putea să le păstrați în minte, dar nu puneți acest lucru în planul dvs. de risc.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 6
    6. Afișați toate elementele de risc identificate. Nu trebuie să le puneți încă în ordine. Listați doar unul câte unul.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 7
    7. Atribuiți probabilitatea. Pentru fiecare element de risc din lista dvs., determinați dacă probabilitatea materializării efectivă este ridicată, medie sau scăzută. Dacă trebuie absolut să folosiți numere, atunci figurați probabilitatea pe o scară de la 0.00 la 1.00. 0.01 la 0.33 = Low, 0.34 la 0.66 = Mediu, 0.67 la 1.00 = High.
  • Notă: Dacă probabilitatea producerii unui eveniment este zero, atunci va fi eliminată din considerație. Nu există nici un motiv să luați în considerare lucrurile care pur și simplu nu se pot întâmpla (Enraggred T-Rex mănâncă computerul).



  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 8
    8. Atribuiți impactul. În general, atribuiți un impact la nivel înalt, mediu sau scăzut pe baza unor orientări prestabilite. Dacă trebuie absolut să utilizați numere, atunci figura impact asupra unei scale de la 0.00 la 1.00 După cum urmează: 0.01 la 0.33 = Low, 0.34 - 066 = Mediu, 0.67 - 1.00 = High.
  • Notă: dacă impactul unui eveniment este zero, acesta nu ar trebui să fie listat. Nu există niciun motiv să luați în considerare lucrurile care sunt irelevante, indiferent de probabilitate (câinele meu a mâncat cina).

  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 9
    9. Determinați riscul pentru element. Adesea, o masă este folosită pentru acest lucru. Dacă ați folosit valorile scăzute, medii și ridicate pentru probabilitate și impact, tabelul de sus este cel mai util. Dacă ați folosit valori numerice, va trebui să luați în considerare un sistem de rating mai complex similar cu al doilea tabel aici. Este important de observat că nu există o formulă universală pentru combinarea probabilității și a impactului - care va varia între oameni și proiecte.Acesta este doar un exemplu (deși una reală):
  • Să fie flexibil în analiză. Uneori poate fi adecvat să comutați înainte și înapoi între denumirile L-M-H și denumirile numerice. S-ar putea să utilizați o masă similară celei de mai jos.

  • Imagine intitulată Dezvoltați un plan de gestionare a riscurilor Pasul 10
    10. Clasificați riscurile. Afișați toate elementele pe care le-ați identificat de la cel mai mare risc la cel mai mic risc.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 11
    11. Calculați riscul total: Iată unde vă vor ajuta numerele. În Tabelul 6, aveți 7 riscuri atribuite ca H, H, M, M, M, L și L. Acest lucru se poate traduce în 0.8, 0.8, 0.5, 0.5, 0.5, 0.2 și 0.2, din tabelul 5. Media riscului total este apoi 0.5 și acest lucru se traduce la mediu.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 12
    12. Dezvoltarea strategiilor de atenuare. Atenuarea este concepută pentru a reduce probabilitatea ca un risc să se materializeze. În mod normal, veți face acest lucru numai pentru elementele ridicate și medii. S-ar putea dori să atenuați elementele cu risc scăzut, dar cu siguranță se adresează mai întâi celorlalte. De exemplu, dacă unul dintre elementele dvs. de risc este că ar putea exista o întârziere în livrarea părților critice, puteți atenua riscul prin ordonarea la începutul proiectului.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 13
    13. Dezvoltați planuri de urgență. Contingența este concepută pentru a reduce impactul dacă se materializează un risc. Din nou, veți dezvolta, de obicei, numai contingențe pentru elemente mari și mijlocii. De exemplu, dacă părțile critice de care aveți nevoie nu ajungeți la timp, este posibil să trebuiască să utilizați părțile vechi, existente în timp ce așteptați cele noi.
  • Imaginea intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 14
    14. Analizați eficacitatea strategiilor. Cât ați redus probabilitatea și impactul? Evaluați strategiile dvs. de urgență și de atenuare și reluați ratingurile eficiente la riscurile dvs.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 15
    15. Calculați riscul dvs. eficient. Acum, riscurile dvs. sunt M, M, M, L, L, L și L, care se traduc la 0.5, 0.5, 0.5, 0.2, 0.2, 0.2 și 0.2. Acest lucru oferă un risc mediu de 0.329. Privind la tabelul 5, vedem că riscul global este acum clasificat ca fiind scăzut. Inițial, riscul a fost mediu (0.5). După adăugarea strategiilor de gestionare, expunerea dvs. este scăzută (0.329). Asta înseamnă că ați realizat un 34.Reducerea cu 2% a riscului prin atenuare și de contingență. Nu-i rău!
  • Imagine intitulată Dezvoltarea unui plan de gestionare a riscurilor Pasul 16
    16. Monitorizați-vă riscurile. Acum că știți care sunt riscurile dvs., trebuie să determinați cum veți ști dacă se materializează astfel încât să știți când și dacă ar trebui să vă puneți contingențele în poziție. Acest lucru se face prin identificarea indiciilor de risc. Faceți acest lucru pentru fiecare dintre elementele de risc ridicate și medii. Apoi, deoarece proiectul dvs. progresează, veți putea determina dacă un element de risc a devenit o problemă. Dacă nu cunoașteți aceste indicii, este foarte posibil ca un risc să se materializeze și să afecteze în tăcere proiectul, chiar dacă aveți puncte de vedere bune în loc.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    În situațiile în care managerul de proiect poate deveni supraîncărcat cu funcția de gestionare a riscurilor, analiza ar putea fi limitată la calea critică a proiectului. În acest caz, este recomandabil să se calculeze mai multe căi critice cu, probabil, timp suplimentar de întârziere pentru a identifica mai proactiv sarcinile care ar putea să aterizeze pe calea critică. Acest lucru este deosebit de adecvat atunci când un singur PM controlează mai multe proiecte. Gestionarea riscurilor trebuie considerată ca o parte a proiectului, dar nu depășește celelalte funcții de planificare și control (a se vedea avertismentele).
  • Reducere = Riscul - Expunere. În acest exemplu (și presupunând o estimare a unui proiect de 1.000.000 de dolari), riscul dvs. este 0.5 x 1.000.000 $ (500.000 dolari) și expunerea dvs. este 0.329 x 1.000.000 $ (329.000 $), ceea ce înseamnă valoarea reducerii dvs. = 171.000 $. Utilizați că, ca o indicație a cât de mult puteți cheltui în mod rezonabil pentru gestionarea riscurilor - care ar trebui să facă parte din estimarea proiectului revizuit (cum ar fi asigurarea).
  • Planul de schimbare. Gestionarea riscurilor este un proces fluid, deoarece riscurile se schimbă întotdeauna. Astăzi, ați putea atribui un risc cu o probabilitate ridicată și un impact ridicat. Mâine, probabilitatea sau impactul s-ar putea schimba. De asemenea, unele riscuri ar putea scădea complet de pe masă, în timp ce alții vin în joc.
  • Puteți utiliza expunerea pentru a vă ajuta să determinați dacă doriți să faceți acest lucru. Dacă estimarea totală a proiectului este de 1.000.000 $, iar expunerea dvs. este 0.329, regula generală este că aveți un potențial de 329.000 de dolari față de estimare. Puteți bugeta banii suplimentari... doar în cazul în care? Dacă nu, ați putea dori să reconsiderați domeniul de aplicare al proiectului.
  • O parte a unui bun plan de contingență este un semnal de avertizare timpurie. Dacă există un rezultat de testare care vă va spune dacă trebuie să vă adoptați planul de urgență, asigurați-vă că accelerați rezultatele acelor teste. Dacă nu există un semnal bun de avertizare, încercați să proiectați unul.
  • Utilizați o foaie de calcul pentru a urmări planul de risc pe o bază continuă. Riscurile de schimbare, riscurile vechi pot dispărea și vor intra noi riscuri.
  • Întotdeauna investighează. Ce ai pierdut? Ce se întâmplă lucrurile pe care nu le-ați luat încă în considerare? Acesta este unul dintre cele mai grele lucruri de făcut și una dintre cele mai critice. Faceți o listă și verificați-o în mod repetat.
  • Dacă sunteți un manager de proiect neexperimentat sau proiectul este mic, luați în considerare economisirea timpului prin a sări peste pașii care nu se aplică sau nu au un impact redus asupra proiectului - ocoliți probabilitatea formală și evaluarea impactului, "matematica mentala" și săriți imediat pentru a privi severitatea.De exemplu, dacă trebuie să faceți întreținere pe un circuit electric și acea activitate voi Aduceți un server, este "mai riscant" Pentru a deplasa serverul la un nou circuit înainte de întreținere sau așteptați până când întreținerea este terminată pentru a aduce mașina înapoi online.În ambele evenimente, serverul coboară - dar puteți identifica care activitatea prezintă cel mai mic risc pentru proiect.
  • Avertizări

    Ia în considerare ceea ce s-ar putea întâmpla dacă două sau trei lucruri merg prost în același timp. Probabilitatea va fi foarte scăzută, dar impactul poate fi extrem. Aproape fiecare dezastru major a implicat mai multe eșecuri.
  • Do nu Lăsați politica să interfereze cu evaluarea dvs.Acest lucru se întâmplă foarte mult.Oamenii nu vor să creadă lucruri pe care le controlează ar putea merge prost și vă vor lupta adesea despre nivelurile de risc."Oh, asta nu s-ar putea întâmpla niciodată" ar putea fi adevărată, dar apoi din nou ar putea fi ego-ul cuiva vorbind.
  • Nu ignorați complet obiectele cu risc scăzut, dar nu petreceți prea mult timp cu ei.Utilizați ridicat, mediu și scăzut pentru a indica cât de mult efort veți pune în monitorizarea fiecărui risc.
  • Nu obțineți prea complicate pentru proiect.Managementul riscului este o parte importantă a proiectului, dar nu ar trebui să depășească munca reală.Dacă nu sunteți atent la acest lucru, puteți începe să urmăriți riscurile irelevante și să vă supraîncărcați planul cu informații inutile.
  • Nu presupuneți că aveți toate riscurile identificate.Natura riscului este că este imprevizibilă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar