Cum să curățați un ursuleț de pluș

Ursul de pluș are un loc murdar? Au mai multe dintre ele au fost murdare? Sau au nevoie de o curățare amănunțită peste tot? Indiferent dacă aveți nevoie de o fixare rapidă sau ceva mai intensă, există mai multe modalități de a vă curăța jucăria preferată!

Pași

Metoda 1 din 4:
Spot-curățare ursul tău
  1. Imaginea intitulată Curățați un ursuleț de pluș 1
1. Umezi zona murdară. În primul rând, umeziți o cârpă. Apoi aplicați ușor cârpa umedă la urs. Umeziți și frecați zona murdară pentru a slăbi murdăria fără a se îmbogăți mai mult decât este necesar.
  • Nu vă faceți griji dacă ajungeți utilizând "prea mult" apă. Toate acestea înseamnă că va trebui să așteptați un pic mai mult timp pentru ca ursul dvs. să se usuce înainte de a fi gata să se joace din nou.
Sfat de experți
Claudia & Angelo Zimmermann

Claudia & Angelo Zimmermann

Curățarea casei ProfessionalsClaudia și Angelo Zimmermann sunt fondatorii de curățenie studio, un serviciu de curățenie ecologică cu sediul în New York City și în Connecticut. Ele sunt, de asemenea, fondatorii de cod curat, o linie de produse naturale de curățare DIY 100%.
Claudia & Angelo Zimmermann
Claudia & Angelo Zimmermann
Curățenie în casă

Curățarea la fața locului este o abordare bună dacă ursulețul de pluș are un compartiment pentru baterii. Pentru animalele umplute cu baterii, spot curățați suprafața cu apă cu săpun și o cârpă de microfibră. Apoi, scoateți reziduul de săpun cu o cârpă de microfibră caldă și umedă. Dacă animalul umplute nu are baterii, lăsați jucăria să se usuce sau să se usuce pe uscat.

  • Imagine intitulată Curățați un ursuleț de pluș Pasul 2
    2. Aplicați detergent. Adăugați un dab de săpun de mâncare sau detergent de rufe la o porțiune curată a cârpei. Utilizați doar un mic dab de detergent la un moment dat. Evitați să creați un exces de spumă, ceea ce va fi mai greu de clătit bine, făcând astfel blana crocantă pe măsură ce se usucă.
  • Dacă aveți mai multe pete sau urși pentru a curăța sau vă așteptați să vă curățați adesea jucăriile, amestecați fie 1 linguriță de săpun pentru fiecare 1 cană de apă într-o sticlă de pulverizare sau amestecați o picătură de detergent de rufe lichide pentru fiecare 1 cană apă. Pulverizați soluția direct pe locul murdar.
  • Dacă există una, verificați eticheta ursului de îngrijire pentru a vedea dacă recomandă sau avertizează împotriva oricărui produs chimic special.
  • 3. Curățați petele umede. Frecați ușor zona murdară cu acea porțiune a țesăturii până când murdăria a fost îndepărtată. Gestionați ușor ursul pe măsură ce faceți acest lucru pentru a evita deteriorarea. Aplicați un alt dab de detergent și repetați după cum este necesar.
  • Doar frecați zona murdară. Evitați răspândirea săpunului și a spumelor, astfel încât să nu pierdeți când este timpul să le clătiți.
  • 4. Clătiți. Găsiți un prosop proaspăt și curat. Umeziți-o cu apă. Ștergeți ușor zonele spălate ale ursului pentru a elimina săpunul și spațiile, astfel încât blana să nu devină crocantă, deoarece se usucă.
  • De data aceasta, asigurați-vă că doar o ușoară înghițiți prosopul, spre deosebire de înmuierea acestuia, ceea ce poate crea sau răspândi mai multe spumă în timp ce șterg ursul și, astfel, înfrângerea scopului.
  • Metoda 2 din 4:
    Oferindu-ți o baie
    1. Imagine intitulată Curățați un ursuleț de pluș Pasul 5
    1. Împingeți ursul în apă cu săpun. În primul rând, îndepărtați oricare dintre îmbrăcămintea ursului care poate fi spălată separat, astfel încât să puteți curăța bine ursul. Apoi amestecați o linie de săpun cu apă caldă într-o chiuvetă sau un castron mare. Scoateți ursul.
    • Pentru a împiedica ursul să devină prea logat cu apă, doar scufundați prima parte (capul, membrele, partea din spate, partea frontală etc.) pe care intenționați să o curățați.
    • Utilizați un vas de înaltă eficiență (HE) sau detergent de rufe care produce câteva spumă pentru a face mai ușor clătirea.
  • 2. Spălați ursul. Utilizați degetele pentru a frământa încet și masați orice murdărie, murdărie sau pete care coboară ușor. Pentru spoturi mai dure, folosiți un burete, flanel cu fața sau prosopul. Frecați cu ușurință zonele murdare până când murdăria dislocă. Pentru spoturi deosebit de dure, asigurați-vă că ați luat moale și ușor, indiferent de timpul necesar, pentru a evita tragerea blănurilor de rădăcinile sale.
  • Asigurați-vă că ați curățat în spatele urechilor sale, de-a lungul gâtului și în orice alte zone în care cusături creează crăpături și ar putea colecta murdăria suplimentară.
  • 3. Clătiți. Goliți chiuveta sau castronul de săpun cald. Umpleți-o din nou cu numai apă. Scufundați ursul din nou. Masați-l ușor pentru a elibera reziduurile săpun. Scurgeți chiuveta sau castronul și repetați după cum este necesar până când toate săpunul a fost îndepărtat.
  • Din nou, pentru a păstra ursul să devină excesiv de apă, să clătiți doar o parte la un moment dat înainte de a scufunda următorul.
  • Metoda 3 din 4:
    Spălarea mașinii Ursul
    1. Imagine intitulată Curățați un ursuleț de pluș Pasul 8
    1. Verificați dacă o mașină de spălat este sigură. Inspectați vârsta și calitatea ursului. Verificați, de asemenea, materialele din care se fac, precum și cele care le-au împodobit. Deoarece o spălare de mașini va fi mult mai fungher pe jucărie decât o spălare de mână, err pe partea de prudență și spălare manuală, dacă determinați că ursul dvs. ar putea să nu supraviețuiască mașinii. Nu spălați mașina următoare:
    • Urși bătrâni, cei care sunt delicați prin design și cei care au devenit fragili din cauza multor utilizări.
    • Urși care sunt din lână, mohair, blană de alpaca sau raion.
    • Orice cu add-on-uri atașate ca paiete, butoane sau ochi care au fost lipite.
  • 2. Pregătiți-vă ursul pentru o spălare sigură. Dacă ursul dvs. are haine decât poate fi îndepărtat, scoateți-le pentru a preveni încurca și pentru a vă asigura că ursul în sine este spălat cu atenție. Îndepărtați toate firele libere și coaseți lacrimi sau găuri, astfel încât problema nu crește mai rău în timpul spălării. Dați-vă protecția suplimentară de urs prin închiderea acestuia într-o pernă sigilată sau o pungă de plasă.
    Sfat de experți
    Claudia & Angelo Zimmermann

    Claudia & Angelo Zimmermann

    Curățarea casei ProfessionalsClaudia și Angelo Zimmermann sunt fondatorii de curățenie studio, un serviciu de curățenie ecologică cu sediul în New York City și în Connecticut. Ele sunt, de asemenea, fondatorii de cod curat, o linie de produse naturale de curățare DIY 100%.
    Claudia & Angelo Zimmermann
    Claudia & Angelo Zimmermann
    Curățenie în casă

    Expertul nostru este de acord: Puneți animalul umplut în interiorul unei pungi de plasă și aruncați-o în mașină de spălat. Utilizați 1 lingură de detergent de rufe și oțet albă distilat pentru ciclul de clătire pentru a dezodoriza jucăria și pentru a îndepărta orice reziduu de detergent. Apoi, lăsați-l să se usuce sau să se usuce la căldură scăzută.

  • Imagine intitulată Curățați un ursuleț de pluș Pasul 10
    3. Rulați mașina. În primul rând, adăugați o cantitate adecvată de detergent la șaibă. Apoi setați ciclul aparatului la "spălare de mână" sau "delicat."În cele din urmă, selectați apă rece sau caldă. Apoi porniți ciclul de spălare.
  • Nu utilizați apă caldă, deoarece acest lucru poate ruina ursul.
  • Nu includeți elemente care sunt excesiv de murdare sau ale căror culori pot sângera în același ciclu de spălare ca și ursul.
  • Metoda 4 din 4:
    Uscarea ursulețului de pluș
    1. Îndepărtați ușor excesul de apă. Odată ce ați terminat să vă spălați ursul, să scăpați de cât de multă apă pe cât puteți fără să vă manipulați prea aspru ursul, astfel încât să se usuce mai repede și mai bine. Strângeți apa din membrele, torsurile și capul, dar aveți grijă să păstrați forma originală. Nu le strângeți sau răsuciți-i așa cum ați fi cu un prosop de baie. Apoi folosiți un prosop pentru a bate ușor orice umiditate rămasă din blană.
  • Imagine intitulată Curățați un ursuleț de pluș Pasul 12
    2. Permiteți ursul să se usuce la aer. Pentru cele mai bune rezultate, lăsați jucăria să se usuce pe cont propriu. Fie fixați-o pe partea de sus a unui raft de uscare, departe de lumina directă a soarelui și lăsați-o să stea peste noapte, sau să o așeze într-o pungă de uscare și să atârnă de la o linie de rufe, atâta timp cât linia de rufe este umbrită. Nu atârnă ursul în sine de orice linie de rufe sau rack, deoarece acest lucru poate să-l deterioreze.
  • Configurarea unui ventilator pentru a sufla direct pe urs va ajuta să se usuce mai repede.
  • Imagine intitulată Curățați un ursuleț de pluș Pasul 13
    3. Utilizați un uscător. Pentru rezultate mai rapide, utilizați un uscător de spălare sau uscător de păr pentru a accelera lucrurile. Cu toate acestea, există un risc considerabil de a vă distruge ursul în acest fel, deci fiți foarte atenți. Dacă utilizați un uscător de spălare, stick cu ciclul de aer. Verificați ursul la fiecare câteva minute pentru a vă asigura că nu a apărut nici o deteriorare. Dacă utilizați un uscător de păr, aveți grijă de căldură. Setați-l la cea mai tare setare și țineți uscătorul cel puțin un picior distanță de urs în timp ce îl uscați.
  • Dacă ursul dvs. a fost prea delicat pentru o spălare de mașini, considerați că este prea delicată pentru o mașină uscată, de asemenea.
  • 4. Periați ursul. Odată ce ursul a fost uscat, folosiți un pieptene sau o perie curată pentru a-și împrospăta blana. Judecați simțul acesteia ca și cum faceți acest lucru. Deși calitatea blănurilor nu va fi vreodată aceeași odată ce începeți să o spălați, să fiți în căutarea oricăror zone care se simt crocante. Acesta poate fi un semn de săpun care nu a fost clătit, deci dacă ursul tău se simte crocant peste tot, fie să-l clătească și să-l usuce din nou, sau să fie sigur că utilizați mai puțin săpun în viitor.
  • sfaturi

    Dacă există unul, consultați întotdeauna eticheta de îngrijire a ursului pentru a afla ce este și nu este recomandat.
  • Periuțele de dinți pot fi folosite și pentru pete foarte dure, dar deoarece acestea pot fi destul de dur, le folosiți numai dacă nu funcționează altceva.
  • Utilizați prosoape, bureți, etc. Pentru a evita riscul de culori de sângerare.
  • Avertizări

    Dacă ursul dvs. este acționat de baterii, utilizați numai tehnici de curățare spot. Nu vă scufundați ursul în apă.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Metoda 1

    • Pânză umedă
    • Apă
    • Fel de mâncare sau detergent de rufe
    • Curățați prosopul
    • Sticlă de pulverizare (opțional)

    Metoda 2

    • Chiuveta sau castron
    • Apă
    • Fel de mâncare sau detergent de rufe
    • Burete, flanel cu fața sau prosopul

    Metoda 3

    • Mașină de spălat
    • Detergent de rufe
    • Pillowcase sigilate sau sac de plasă
    • Foarfece, ac și fir (dacă este necesar)

    Metoda 4

    • Curățați prosopul
    • Uscarea rafturii sau sacul de uscare plus linia de rufe
    • Ventilator (opțional)
    • Spălătorie sau uscător de păr (opțional)
    • Perie sau pieptene
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar