Cum de a repara o robinet de bucătărie

Fixarea unui robinet de bucătărie este un proiect DIY care este de obicei mai ușor și mai puțin consumator de timp decât vă imaginați. Scurgerile sunt manipulate fie prin tratarea blocajelor cu oțet sau înlocuind unele dintre părțile mai mici ale robinetului. Părțile cel mai probabil de a începe înlocuirea depind de tipul de robinet pe care îl dețineți. Urmăriți piesele pe măsură ce lucrați și reasamblați-le mai târziu pentru a avea un robinet care funcționează la fel de bun ca noul.

Pași

Metoda 1 din 5:
Configurarea muncii de reparații
  1. Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 1
1. Localizați scurgerea. Înainte de a începe, inspectați robinetul pentru a afla unde este scurgerea. Scurgerile aproape întotdeauna emană de la baza robinetului, fie de la gură. Știind unde este scurgerea vă va ajuta să determinați ce părți sunt responsabile pentru scurgeri.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 2
    2. Întoarceți robinetul rezerva de apa Off. Uită-te sub chiuveta ta mai întâi. Puteți vedea o pereche de supape pe care le puteți întoarce în sensul acelor de ceasornic pentru a opri apa să curgă în robinet. Dacă supapele nu sunt acolo, opriți linia principală de apă. Este de obicei în interior, în subsol, lângă contorul de apă.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 3
    3. Rotiți robinetul pentru a ușura presiunea apei. Înainte de a scoate robinetul, verificați pentru a vedea că alimentarea cu apă a fost oprită. Lăsați apa să curgă din robinet până când se oprește. Orice presiune construită va ieși și departe.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 4
    4. Acoperiți gaura chiuvetei cu un filtru pentru a prinde piese mici. Nu este distractiv să renunțați la o bucată mică, dar importantă în jos pe chiuvetă. Pentru a vă salva munca suplimentară, plasați coșurile de filtru ale chiuvetei peste scurgere. Dacă nu aveți straine, acoperiți scurgerile cu cârpe sau prosoape.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 5
    5. Etichetați și faceți fotografii ale robinetului în timp ce îndepărtați piesele. După fixarea robinetului, va trebui să returnați părțile în ordinea corectă. Să vă amintiți această comandă, păstrați o cameră în apropiere pentru a vă înregistra munca. De asemenea, păstrați părțile separate și comandate astfel încât să știți când aveți nevoie de fiecare piesă.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 6
    6. Se toarnă niște oțet într-un recipient pentru a curăța piesele de robinet. Veți observa cel mai probabil acumularea minerală pe unele părți. Înmuiați părțile din oțet pentru câteva minute mai întâi pentru a înmuia acumularea, apoi curățați-le cu o cârpă de microfibră sau un tampon abraziv din nailon.
  • O șurubelniță poate fi de asemenea utilă pentru a îndepărta resturile în interiorul părților lui Frumuset.
  • Metoda 2 din 5:
    Fixarea unei robinete cu bile
    1. Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 7
    1. Utilizați o cheie Allen pentru a elimina mânerul. Ridicați mânerul și căutați o mică gaură sub ea, lângă tulpina lui RobeTet. Utilizați cheia Allen pentru a roti șurubul în sens invers acelor de ceasornic până când puteți ridica mânerul de pe robinet.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 8
    2. Strângeți inelul de reglare pentru a fixa scurgerile în baza mânerului. Strângeți partea superioară a capacului metalic cu un instrument de chei. Rotiți capacul în sensul acelor de ceasornic pentru a strânge inelul alb, din plastic din interiorul acesteia. Dacă scurgerea dvs. era la baza mânerului, acest lucru poate fi suficient pentru ao repara. Înlocuiți mânerul și porniți apa pentru al testa.
  • Un instrument chei este de obicei inclus în kiturile de reparații disponibile pentru acest tip de robinet. În caz contrar, vizitați un magazin de îmbunătățire la domiciliu.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 9
    3. Scoateți capacul rotindu-l în sens invers acelor de ceasornic. Folosind o pereche de clești de alunecare, prindeți capătul superior al capacului metalic. Rotiți-o în sens invers acelor de ceasornic pentru ao slăbi. Lăsați deoparte capacul, apoi scoateți cele două inele din plastic din interiorul robinetului pentru a expune mingea.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 10
    4. Scoateți mingea metalică și înlocuiți-o dacă este deteriorată. Ridicați mingea și uitați-vă pentru a vă asigura că nu este uzată sau crăpată. Dacă este, înlocuiți-l cu o nouă minge achiziționată de la un magazin hardware sau realizat dintr-un kit de reparații.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 11
    5. Înlocuiți inelele de cauciuc și izvoarele sub minge. Puneți capul de șurubelniță prin inele și arcuri pentru a le ajuta să le ridice din robinet. Așezați noile izvoare în găurile din robinet, apoi lăsați scaune de cauciuc noi pe ele. Apăsați-le cu degetul pentru a le seta în poziție.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 12
    6. Reasamblați robinetul. Așezați mingea metalică pe bucățile de cauciuc, potrivind canelura cu mingea la cea din robinet. Puneți cele 2 inele din plastic înapoi în loc. Apoi puneți capacul metalic înapoi în poziție și strângeți-l cu clești. În cele din urmă, înșurubați mânerul înapoi pe robinet cu cheia Allen.
  • Metoda 3 din 5:
    Repararea unui robinet de cartuș
    1. Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 13
    1. Prieți capacul mânerului cu un cuțit. Capacul va fi pe partea de sus a mânerului robinetului. Țineți cuțitul plat și lipiți lama sub capacul. Ridicați-l ușor pentru a expune șurubul Allen.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 14
    2. Utilizați o cheie Allen pentru a elimina mânerul. Rotiți șurubul în sens invers acelor de ceasornic pentru a slăbi mânerul. Ridicați-l de pe tulpină și lăsați-l deoparte.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 15
    3. Scoateți ansamblul cupol cu ​​mâna. Sub mâner, veți vedea un capac metalic. Răsuciți-l în sens invers acelor de ceasornic, pentru ao elimina. Dacă este blocat în loc, utilizați clești pentru a-l deșa.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 16
    4. Deșurubați adaptorul mânerului metalic cu o șurubelniță Phillips. Țineți șurubelnița verticală și coborâți vârful în adaptorul de metal. Șurubul este în partea de jos. Răsuciți-l în sens invers acelor de ceasornic pentru al scoate, apoi lăsați deoparte adaptorul de metal, precum și piesa de plastic sub ea.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 17
    5. Utilizați clești pentru a îndepărta piulița de reținere. Ar trebui să vedeți capătul superior al cartușului acum, cel mai probabil cupru colorat. Prinde piesa de plastic negru, din plastic în jurul lui cu clești. Transformați-l în sens invers acelor de ceasornic până când este suficient de liber pentru a ridica robinetul.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 18
    6. Ridicați clema de reținere cu clești. Clipul este bucata de metal din cupru, în formă de potcoavă. Utilizați o șurubelniță pentru ao ridica astfel încât să puteți lua pe ea cu cleștii. Trageți-l orizontal, departe de cartuș, pentru ao elimina.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 19
    7. Răsuciți cartușul cu clești pentru al scoate. Cartușele de înlocuire vin cu un capac din plastic pe care trebuie să-l plasați în partea de sus a cartușului vechi. Utilizați cleștii pentru a răsuci cartușul înainte și înapoi cât mai mult posibil până când este suficient de îndepărtat pentru a fi eliminat. Cartușele pot fi destul de dure, așa că se așteaptă ca să trebuiască să aplicați o forță.
  • Dacă cartușul este încă blocat, găsiți un instrument de eliminare a cartușului la magazinul de hardware.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 20
    8. Plasați cartușul nou în robinet. Țineți capătul superior al cartușului cu cleștii. Coborâți cartușul în robinet, apoi răsuciți-l astfel încât crestătura de pe partea de sus. Înlocuiți clipul de alamă, urmat de părțile rămase. Apoi testați robinetul.
  • Dacă fluxurile de apă caldă și rece sunt inversate, rotiți cartușul în jurul.
  • Pentru a vă asigura că robinetul durează mai mult, înlocuiți părțile uzate sau deteriorate. Luați-le la magazinul de acasă sau la magazinul hardware pentru a obține înlocuirea corectă.
  • Metoda 4 din 5:
    Fixarea unui robinet de disc ceramic
    1. Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 21
    1. Scoateți capacul șurubului cu cuțit. Pe robinetele de discuri ceramice, capacul șurubului este aproape de partea inferioară a mânerului. Ridicați mânerul în sus și îl veți vedea. Alunecați capătul unui cuțit în spatele ei și îndepărtați ușor.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 22
    2. Utilizați o cheie Allen pentru a elimina mânerul. Lipiți cheia Allen în gaura sub capacul șurubului. Rotiți șurubul în sens invers acelor de ceasornic pentru a slăbi și scoate mânerul.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 23
    3. Răsuciți capacul metalic cu clești. Sub mâner, veți găsi un capac metalic. Înfășurați cleștii în jurul capătului superior și răsuciți capacul în sens invers acelor de ceasornic pentru al scoate.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 24
    4. Utilizați o șurubelniță pentru a scoate cartușul de disc. Apoi, veți vedea capacul plastic al cartușului de disc. Căutați 3 găuri în jurul marginii exterioare. Utilizați o șurubelniță Phillips pentru a roti șuruburile în sens invers acelor de ceasornic și scoateți-le. Ridicați apoi cartușul de disc din robinet.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 25
    5. Înlocuiți garniturile de cauciuc din cartuș. Flip peste cartuș pentru a găsi garniturile de cauciuc. Ele pot arăta purtate sau rupte. Aduceți inelele într-un magazin de îmbunătățire sau hardware pentru a găsi înlocuiri, apoi introduceți-le în găurile sub cartuș.
  • Dacă garniturile de cauciuc sunt murdare, dar nu sunt rupte, încercați să le spălați cu o cârpă de microfibră sau înmuierea lor în oțet pentru a le curăța.
  • Robinetele de discuri din ceramice sunt concepute pentru a dura mult timp, astfel încât acestea vin de obicei cu o garanție lungă. Verificați manualul proprietarului dvs., dacă îl aveți și puteți obține robinetul reparat fără costuri.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 26
    6. Înlocuiți inelele O de pe discul din plastic. Ultima parte din robinet este un inel de plastic. Utilizați o șurubelniță pentru ao ridica și a găsi inele sub ea. Înlocuiți inelele dacă acestea arată deteriorate prin montarea celor noi în găurile discului.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 27
    7. Curățați găurile din robinet cu oțet. Verificați găurile din baza robinetului pentru orice semne de acumulare minerale. Umeziți o cârpă de microfibră cu oțet, apoi curățați găurile pentru a le curăța.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 28
    8. Reasamblați robinetul. Acest lucru nu ar trebui să fie prea dificil dacă vă amintiți ordinea corectă pentru piese. Înlocuiți mai întâi discul din plastic, urmat de cartuș, capacul și apoi mânerul. Amintiți-vă să înșurubați cartușul și mânerul în poziție.
  • Dacă robinetul se scurge, cartușul poate fi spart. Luați-l la magazinul de hardware pentru a comanda un înlocuitor. Nu uitați să verificați garanția pentru a evita plata pentru această parte scumpă.
  • Metoda 5 din 5:
    Repararea unui robinet de scurgere
    1. Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 29
    1. Răsuciți mânerul pentru al scoate. Robinetele de scurgere nu au șuruburi. Mânerul se potrivește în mod liber peste tulpina lui Robet, deci este foarte ușor să îndepărtați manualul. Răsuciți-l înainte și înapoi pentru ao scoate.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 30
    2. Scoateți inelele O pentru a fixa o scurgere de bază. Inelele O sunt benzile negre din exteriorul gurii. Alunecați capul unei șurubelnițe sub ele pentru a le ajuta să le ridice de pe robinet. Adu-i la magazinul de aprovizionare al unui instalator sau la magazinul de hardware pentru a găsi noi.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 31
    3. Lubrifiați inelele de înlocuire cu grăsimea instalatorului. Achiziționați, de asemenea, un container mic de grăsime de instalator din magazin. Acoperiți inelele în grăsime, apoi glisați-le peste robinet. Se potrivesc în canelurile lui Frumuset. Înlocuiți mânerul și testați robinetul.
  • Imagine intitulată Fix un robinet de bucătărie Pasul 32
    4. Curățați supapa de deviere cu oțet. Supapa de deviere este piesa de plastic mică din partea din față a robinetului. Scoateți mânerul pentru ao găsi, apoi trageți-l pe el. Ar trebui să iasă fără o luptă. Înmuiați-l în oțet și curățați-l cu o cârpă de nailon pentru ao curăța.
  • Dacă supapa încă nu funcționează sau nu va ieși, poate fi înfundată. Obțineți ajutor de la producător.
  • sfaturi

    Pentru a afla ce fel de robinet aveți, citiți manualul proprietarului sau uitați-vă la părțile din interiorul robinetului.
  • Luați părțile vechi ale rotetului cu dvs. pentru a comanda înlocuirea exactă la magazin.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Singer sau prosop
    • Cânză de microfibră sau tampon abraziv de nylon
    • Oţet
    • Container mic
    • aparat foto

    Fixarea unei robinete cu bile

    • Cheia Allen
    • Spanner
    • Cleşte
    • Şurubelniţă
    • Metal Robinet Ball
    • Inele de cauciuc
    • Izvoare

    Repararea unui robinet de cartuș

    • Cuţit
    • Cheia Allen
    • Cleşte
    • Cartușul de înlocuire
    • Cartușul de removersiune

    Fixarea unui robinet de disc ceramic

    • Cuţit
    • Cheia Allen
    • Şurubelniţă
    • Sigilii de cauciuc
    • O-inele

    Repararea unui robinet de scurgere

    • O-inele
    • Grăsimea instalatorului
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar