Cum de a construi un cuptor de topire metalică pentru turnare

Dacă dorești Metal turnat În diferite forme, trebuie să aveți un cuptor care devine suficient de fierbinte pentru a topi metalul. În timp ce puteți cumpăra cuptoare premate, puteți face și propriul dvs. folosind un gunoi izolat. Începeți prin tăierea gunoiului poate scădea la dimensiune și căptușeală cu izolație rezistentă la căldură. Odată ce ați construit cuptorul, izolați capacul astfel încât să păstreze presiunea construită în căldură și ventilatoare. După ce atașați o sursă de căldură la cuptor, veți putea să o utilizați pentru turnare!

Pași

Partea 1 din 3:
Făcând corpul cuptorului
  1. Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 1
1. Tăiați un gunoi din oțel cu un polizor unghiular Deci este 18 în (46 cm) înalt. Căutați un gunoi de oțel poate fi cel puțin 18 inci (46 cm) și are un diametru de 16 inci (41 cm). Dacă gunoiul este mai înalt de 18 centimetri (46 cm), puneți o lamă de tăiere metalică pe un șlefuitor de unghi și îl porniți. Tăiat cu atenție în jurul valorii de exteriorul gunoiului poate să-l tăiem la dimensiune.
  • Purtați ochelari de protecție în timp ce lucrați cu un șlefuit unghiul, astfel încât să nu primiți resturi de metal în ochi.
  • Aveți grijă de marginile tăiate de pe gunoi, deoarece acestea pot fi ascuțite și vă pot tăia cu ușurință.
  • Dacă nu aveți un șlefuitor de unghi sau doriți doar o forță mai mică, puteți folosi și un QT de 10 US (9.5 l) găleată de oțel care este de 11 în (28 cm) înalt.
  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 2
    2. Găuriți o gaură în partea laterală a gunoiului poate fi 4 în (10 cm) în sus din partea de jos. Atașați un 1 din (2.5 cm) Hole a văzut atașarea la capătul unui burghiu și strângeți-l până când este sigur. Liniați gaura pe partea laterală a găleții, astfel încât este ușor în afara centrului și aproximativ 4 cm (10 cm) în sus din partea de jos a canalului. Tăiați complet prin partea gunoiului.
  • Gaura laterală va fi în cazul în care aerul sau gazul intră în forjarea dvs. pentru a circula căldura.
  • Nu puneți gaura direct de-a lungul fundului gunoiului sau altfel ar putea fi conectat dacă există o scurgere în interiorul cuptorului.
  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 3
    3. Line în interiorul canalului cu 2 în (5.1 cm) de lână din fibră ceramică. Lână de fibră ceramică este un stil de izolație rezistent la căldură și de incendiu care funcționează bine pentru cuptoarele de casă. Utilizați un cuțit utilitar pentru a tăia o bucată circulară de fibră ceramică, care are aceeași dimensiune ca cea de jos a gunoiului. Împingeți bine bucata de lână în partea de jos a canalului. Apoi, înfășurați lâna în jurul lateralilor interiori ai gunoiului, poate fi atât de strâns cât puteți.
  • Puteți cumpăra lână din fibră ceramică de la magazinele de îmbunătățire a casei sau online.
  • Lână de fibră ceramică poate provoca iritarea dacă vine în contact cu pielea goală. Purtați mâneci lungi și mănuși de lucru pentru a vă ajuta să vă protejați.
  • Avertizare: Praful produs prin tăierea lânii din fibre ceramice poate fi dăunător dacă intră în plămâni, astfel încât purtați întotdeauna o mască de praf atunci când o manipulați.

  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 4
    4. Tăiați lâna care acoperă gaura din laterală a gunoiului. Găsiți gaura pe care ați făcut-o în partea de gunoi poate și a intrat prin el cu un cuțit de artizanat. Ghidați cuțitul în jurul marginii gaurei, astfel încât ați tăiat prin garnitura lânii partea laterală a gunoiului. Odată ce ați tăiat în jurul marginii, trageți bucata de lână din gaură.
  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 5
    5. Spray un rigidizator pe lână și lăsați-l să se stabilească timp de 24 de ore. Rigidizatorul este un compus chimic care activează particulele din lâna de fibre ceramice, astfel încât se solidifică și își păstrează forma. Se toarnă compusul rigidizatorului într-o sticlă de pulverizare și aplicați-o la toate laturile expuse ale lânii. Lăsați rigidizatorul să se usuce la aer timp de cel puțin 24 de ore, astfel încât să poată seta și să întărească lâna.
  • Puteți cumpăra Rigidizer online.
  • Etichetați flaconul de pulverizare pe care îl utilizați pentru rigidizator, astfel încât să nu vă amestecați cu alte sticle pe care le aveți.
  • Unele lână din fibre ceramice sunt pre-tratate cu rigiditare și va începe să se întărească când este expus la aer. Verificați ambalajul din lână pentru a vedea dacă există instrucțiuni speciale.
  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 6
    6. Vopsea suprafața lânii cu ciment de cuptor și lăsați-o să se stabilească complet. Se amestecă cimentul cu cuptor cu un baston de amestecare pentru a vă asigura că este bine combinat. Apoi utilizați 2 în (5.1 cm) Populare pentru a răspândi cimentul deasupra lânii. Asigurați-vă că toate suprafețele expuse sunt complet acoperite, astfel încât căldura să nu scape. Lăsați cimentul cu cel puțin 24 de ore înainte de a utiliza cuptorul.
  • Puteți cumpăra ciment de cuptor preamestecat de la magazinele de îmbunătățire la domiciliu sau online.
  • Nu este nevoie să utilizați cimentul de cuptor, dar poate ajuta la prelungere durata de viață a cuptorului dvs. și poate crea o suprafață netedă și curată.
  • Partea 2 din 3:
    Izolarea capacului
    1. Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 7
    1. DRILL A 2 IN (5.1 cm) Aerisirea în partea de sus a gunoiului poate capacul. Utilizați capacul care a venit cu gunoiul poate fi folosit pentru corpul principal al cuptorului. Atașați un 2 în (5.1 cm) Hole a văzut atașarea pe burghiu și strângeți-o până când este sigură. Poziționați gaura de aerisire 3-4 inci (7.6-10.2 cm) într-o parte a mânerului capacului și folosiți ferăstrăul pentru a tăia metalul.
    • Asigurați-vă că utilizați un atașament de ferăstrău din metal sau altfel puteți deteriora bitul.
    • Nu utilizați niciodată un capac care nu are o gaură de aerisire sau o altă presiune ar putea să se acumuleze în interiorul cuptorului și să o provoace să explodeze sau să nu reușească catastrofal.
  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 8
    2. Completați fundul capacului cu 2 în (5.1 cm) de lână din fibră ceramică. Tăiați o bucată circulară de lână din fibră ceramică, care are un diametru care este 1-2 inci (2.5-5.1 cm) mai mare decât partea de jos a capacului. Împingeți lâna în partea de jos a capacului, astfel încât să apară pe laturi și deține ferm în poziție. Continuați să adăugați straturi de lână ceramică până când este de 2 inci (5.1 cm) gros pentru a oferi cea mai bună rezistență la căldură.
  • Purtați îmbrăcăminte cu mâneci lungi și o mască de praf care este evaluată N95 sau mai bine în timp ce tăiați și lucrați cu lână, deoarece poate provoca iritații și mâncărime.
  • Verificați întotdeauna eticheta MSDS din lână ceramică cu care lucrați și urmați orice măsuri de siguranță listate pe acesta.
  • Dacă lol nu se potrivește cu fundul capacului, puteți pulveriza un adeziv rezistent la căldură pe capac înainte de a împinge lâna pe ea. Puteți cumpăra adeziv rezistent la căldură din magazinele de hardware sau online.
  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 9
    3. Tăiați o gaură în lână care se întinde cu gaura capacului. Răsturnați capacul, astfel încât mânerul cu fața în sus și localizați gaura pe care ați forat-o devreme. Poke un cuțit de ambarcațiune de-a lungul marginii gaurei, astfel încât merge complet prin lână. Văzut înainte și înapoi de-a lungul marginii gaurei pentru a îndepărta secțiunea de lână care o acoperă.
  • Nu lăsați lâna peste gaură sau altfel cuptorul dvs. nu se va evacua corect.
  • Bacsis: Dacă aveți probleme cu tăierea prin lână cu un cuțit de ambarcațiune, încercați să utilizați un cuțit de pâine seră, deoarece poate fi tăiat prin lână mai ușoară.

  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 10
    4. Aplicați un rigidizator la lână și lăsați-l să se vindece timp de 24 de ore. Puneți compusul de rigidizator într-o sticlă de pulverizare și aplicați-o direct la lâna din fibră ceramică pe capac. Asigurați-vă că acoperiți toate suprafețele expuse cu rigidizatorul sau altfel nu se va întări efectiv. Odată ce ați pus rigidizatorul pe toată lâna, lăsați-l să setați într-o cameră bine ventilată timp de cel puțin 24 de ore, astfel încât să poată seta.
  • Puteți aplica rigidizator cu o pensulă dacă nu aveți o sticlă de pulverizare la îndemână.
  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 11
    5. Perie ciment cuptor pe toată lâna expusă pentru ao izola mai mult. Amestecați cimentul cuptorului cu un baston de amestecare pentru a vă asigura că este bine combinat. Utilizați 2 în (5.1 cm) Paintbrush pentru a acoperi suprafețele expuse ale lânii. Neteziți cimentul cu peria înainte de a lăsa să se stabilească timp de cel puțin 24 de ore.
  • Puneți cartonul sau cârpele de magazin în jos înainte de a aplica cimentul, astfel încât să nu luați în mod accidental nimic.
  • Partea 3 din 3:
    Furnizarea unei surse de combustibil
    1. Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 12
    1. Hrăniți o țeavă de oțel sau arzător prin orificiul lateral al cuptorului. Tipul de țeavă pe care îl utilizați depinde de ceea ce doriți să utilizați pentru sursa dvs. de combustibil. Dacă doriți să utilizați cărbune în interiorul cuptorului, puneți o țeavă de oțel 12 în (30 cm) care are un diametru de 1 în (2.5 cm) prin gaură. Asigurați-vă că conducta se extinde cel puțin 1 inch (2.5 cm) lângă peretele interior al cuptorului. Dacă doriți să utilizați propan, plasați un arzător în interiorul cuptorului și alimentați capătul supapei țevii prin orificiul lateral. Poziționați capătul arzătorului în interiorul cuptorului, astfel încât punctele în afara centrului.
    • Puteți cumpăra un cuptor Propane Burner online.
    • Nu utilizați o țeavă de oțel obișnuită pentru propan, deoarece nu veți putea controla flacăra la fel de ușor.
  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 13
    2. Atașați o suflantă de aer la capătul țevii cu un cuplaj dacă doriți să utilizați cărbune. Un cuplaj vă permite să atașați țevile împreună fără sudarea pieselor împreună. Glisați capătul cuplajului pe capătul țevii de oțel care este în afara cuptorului. Glisați celălalt capăt al cuplajului peste capătul unui suflantă de aer pentru a forța aerul prin cuptor, astfel încât să se încălzească mai bine.
  • Puteți cumpăra cuple de la magazinul dvs. de hardware local.
  • Dacă nu aveți un suflantă de aer, puteți utiliza un uscător de păr vechi pe cea mai mare setare a ventilatorului pentru a muta aerul.
  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 14
    3. Conectați un rezervor de propan la celălalt capăt al arzătorului dacă utilizați gazul. Atașați un furtun de alimentare cu aer între supapa de pe rezervorul dvs. de propan și portul de comandă de la capătul arzătorului. Asigurați-vă că supapele sunt complet închise în timp ce nu rulați cuptorul, astfel încât să nu vă pierdeți combustibilul sau să creați un pericol de incendiu.
  • Puteți atașa orice rezervor de propan la cuptorul dvs., dar rezervoarele mici vor ieși mai repede în timp ce rulați cuptorul.
  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 15
    4
    Aprindeți cuptorul așa că se poate încălzi. Dacă utilizați cărbune, umpleți fundul cuptorului cu 2-3 inci (5.1-7.6 cm) de brichete și folosiți o brichetă pentru a le aprinde. Porniți suflanta de aer pe cea mai mică setare pentru a ajuta cuptorul să se încălzească mai departe. Dacă utilizați propan, deschideți supapele de pe rezervor și arzătorul. Ajungeți la un atacant în mijlocul cuptorului și strângeți-l pentru a aprinde propanul. Puneți capacul deasupra cuptorului, astfel încât căldura să nu scape.
  • Utilizați supapele de pe rezervorul de propan și arzătorul pentru a controla dimensiunea flăcării pe care o produce.
  • Flăcările din cuptorul dvs. pot ieși din orificiul de aerisire pe care l-ați făcut în capac, deci utilizați prudență în timp ce îl manipulați.
  • Cuptoarele de cărbune pot ajunge, de obicei, la o temperatură de aproximativ 1.200 ° F (649 ° C), în timp ce propanul poate ajunge la 2,300 ° F (1,260 ° C).
  • Imagine intitulată Construiți un cuptor de topire metalică pentru turnarea pasului 16
    5. Utilizați un creuzet atunci când doriți să topiți metalul. Un creuzet este un recipient metalic pe care îl puneți în interiorul cuptorului dvs. care deține metalul pe care îl topiți. Puneți metalul pe care doriți să-l topiți în interiorul creuzetului și să utilizați o pereche de clești de foc pentru ao pune în mijlocul cuptorului. Permiteți cuptorului să încălzească creuzetul și să toponeze metalul înainte de a ieși cu clești pentru turnare.
  • Acest cuptor se va topi metale la temperaturi scăzute, cum ar fi aluminiu și alamă.
  • sfaturi

    Avertizări

    Praful din lâna de fibre ceramice poate provoca iritații dacă vă atinge pielea sau ajunge în plămâni. Întotdeauna asigurați-vă că purtați o mască de praf care este evaluată N95 sau îmbrăcăminte mai bună, cu mâneci lungi și mănuși de lucru în timp ce o tăie.
  • Asigurați-vă întotdeauna că supapele din rezervorul dvs. de propan sunt închise atunci când nu utilizați cuptorul sau altfel combustibilul va scurge și va crea un pericol de incendiu.
  • Cuptoarele pentru topirea metalului pot ajunge la temperaturi peste 2.090 ° F (1,090 ° C), deci fi extrem de atenți în timp ce le conduceți.
  • Păstrați un stingător de incendiu în apropierea cuptorului în cazul în care există o urgență.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Ochelari de protectie
    • N95 Mask de praf
    • Mânuși de muncă
    • Gunoi de oțel poate cu capacul
    • Polizor unghiular
    • Drill cu atașare cu orificii
    • Lână de fibră ceramică
    • Cuțit utilitar
    • Craft cuțit
    • Rigidizer
    • Ciment de cuptor
    • Pensulă
    • Țeavă de oțel sau arzător cu cuptor de propan
    • Cupr
    • Aer suflante
    • Cărbune
    • Rezervor de propan
    • Furtun de aer
    • Striker
    • Creuzet
    • Tonguri de foc
    • Stingător de foc
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar