Cum se adaptează și calibrează un ferăstrău de miter pentru tăieturi precise

Ah, bunul miter. Este întotdeauna acolo când aveți nevoie de ea, dar dacă se taie strâmbă, este posibil să fie nevoie să faceți niște ajustări pentru a le tăia corect și cu precizie. Din fericire, este de fapt mult mai simplu decât credeți. Cu instrumentele adecvate și abordarea corectă, veți avea ferăstrăul dvs. ajustat în cel mai scurt timp. Am răspuns la câteva întrebări frecvente pe care oamenii le au despre ajustarea ferăstraielor pentru a-și face munca chiar mai ușoară pentru dvs.

Pași

Întrebarea 1 din 6:
De ce miritul meu a tăiat tăierea strâmbă?
  1. Imagine intitulată Ajustați un ferăstrău de miriță Pasul 7
1. Este posibil să fie necesar să faceți unele ajustări pentru a realinia lama ferăstrăului. Dacă lama dvs. se taie strâmbă, ar putea exista câteva motive posibile de ce. Cea mai obișnuită cauză nu este în mod corespunzător de fixare a materialului pe care îl tăiați. Alte motive posibile, tăieturile dvs. nu sunt drepte sau exacte includ o lamă deteriorată, un gard instabil (bucata de material plat montat pe masa de ferăstrău), un ecartament de masă rupt sau un fel de funcționare defectuoasă cu ecartamentul tău. Încercați să reglați gardul sau să înlocuiți toate părțile rupte pentru a vedea dacă aceasta corectează problema.
Întrebarea 2 din 6:
Cum ajustați o lamă de ferăstrău?
  1. Imagine intitulată Ajustați un ferăstrău de miriță Pasul 1
1. Utilizați un pătrat de viteză pentru a vedea dacă lama trebuie să fie ajustată. Un pătrat de viteză este un instrument de marcare triunghiulară super folosit adesea de dulgheri. În primul rând, deconectați puterea de la ferăstrău și plasați pătratul de viteză în poziție verticală, astfel încât marginea sa este chiar și cu deschiderea lamei de ferăstrău se potrivește atunci când este coborâtă tot drumul în jos. Apoi, coborâți lama până la masă și deplasați pătratul de viteză pe partea laterală a lamei de ferăstrău. Căutați un decalaj la marginea de jos a pătratului de viteză. Dacă vedeți unul, înseamnă că lama ferăstrăului nu este pătrată și trebuie ajustată.
  • Dacă nu există un decalaj și ferăstrăul dvs. nu face chiar tăieturi, problema ar putea fi lama ferăstrăului în sine, un gard instabil sau o altă problemă.
  • 2. Slăbiți mânerul cu furie și ajustați lama pentru a contacta Piața de viteză. Localizați mânerul din spate în partea din spate a ferăstrăului. Slăbiți mânerul suficient pentru a vă permite să mutați lama în jur. Țineți o pătrată de viteză în poziție verticală pe masă, cu marginea căptușită cu deschiderea lamei de ferăstrău se potrivește. Deplasați lama până când efectuează contactul complet și este la același nivel împotriva pătratului de viteză pentru ao ajusta. Apoi, strângeți mânerul cu furie pentru ao asigura și sunteți toți setați.
  • Blade nu ar trebui să fie slăbită deloc. Dacă este, încercați să strângeți mai mult mânerul.
  • Întrebarea 3 din 6:
    Cum setați adâncimea pe un ferăstrău de miter?
    1. Imagine intitulată Ajustați un ferăstrău de miter Pasul 3
    1. Reglați oprirea adâncimii. Deconectați ferăstrăul, deci nu are nici o putere. Slăbiți piulița hexagonală pe partea superioară a brațului de ferăstrău superior cu o cheie de 10 mm. Apoi utilizați o cheie de 5 mm Hex cheie pentru a roti șurubul în sens invers acelor de ceasornic dacă doriți să îl coborâți și în sensul acelor de ceasornic dacă doriți să îl ridicați. Coborâți lama la masă pentru a verifica adâncimea și a face orice ajustare necesară. Apoi, strângeți piulița hexagonală, așa că este sigură.
    • Dacă șurubul de reglare continuă să se întoarcă când încercați să strângeți piulița hexagonală, țineți-o încă cu cheia cheie hexagonală în timp ce strângeți piulița hexagonală.
    • Rețineți că ferăstraiele de miter sunt setate din fabrică la o adâncime care oferă cea mai bună capacitate de tăiere, dar lama se poate purta în timp și după ascuțire repetată. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să fie necesar să ajustați adâncimea.
    • Asigurați-vă că lama nu se extinde mai mult decât /4 inch (0.64 cm) sub inserția tabelului când îl ajustezi.
    Întrebarea 4 din 6:
    Cum ajustați gardul de ferăstrău?
    1. Imagine intitulată Ajustați un ferăstrău de miriță Pasul 4
    1. Utilizați o viteză de viteză și un nivel pentru a vă asigura că ambele garduri sunt chiar. Asigurați-vă că ferăstrăul este deconectat și slăbiți cele 2 șuruburi din partea stângă a gardului cu o cheie. Coborâți lama de ferăstrău și puneți un apartament pătrat de viteză împotriva gardului. Apoi, reglați gardul până când efectuează contactul complet cu partea laterală a lamei de ferăstrău și strângeți șuruburile. Plasați un 3 ft (0.91 m) nivel în ambele garduri și ajustați gardul drept până când este spălat cu gardul stâng și nivelul este chiar.
    • Reglați gardul potrivit în același mod în care ați ajustat stânga.
    • Este important ca ambele garduri să se alinieze atât cu ferăstrăul, astfel încât tăieturile dvs. sunt consecvente.
    Întrebarea 5 din 6:
    Cum calibrați un ferăstrău miter?
    1. Imagine intitulată Ajustați un ferăstrău de miriță Pasul 5
    1. Verificați tabelul, gardul, lama și teșitura pentru a vă asigura că sunt pătrate. Asigurați-vă că ferăstrăul este deconectat și pune un nivel plat peste masă pentru a căuta goluri. Dacă există, poate fi necesar să aveți masa ajustată la un magazin de mașini. Reglați atât gardul cât și lama utilizând o piatră de viteză. Apoi, înclinați ferăstrăul la unghiul său de 45 de grade și plasați-vă viteza pătrată împotriva acestuia la un unghi de 45 de grade. Dacă există lacune, rotiți șurubul de reglare a teșiturilor, situat de obicei în apropierea spatelui ferăstrăului, până când nu există un decalaj.
    • Dacă masa de ferăstrău are lacune majore, este posibil să fie nevoie să o înlocuiți.
    Întrebarea 6 din 6:
    Cum ați tăiat un unghi de 45 de grade pe un ferăstrău mitral?
    1. Imagine intitulată Ajustați un ferăstrău de miter Pasul 6
    1. Rotiți masa de ferăstrău până când este setată la un unghi de 45 de grade. Apăsați butonul sau strângeți mânerul la capătul tabelului de ferăstrău pentru ao elibera. Rotiți tabelul de ferăstrău până când ajunge la opritorul de 45 de grade și apoi eliberați mânerul pentru al bloca în poziție. Ferăstrăul va fi apoi setat să se taie la un unghi de 45 de grade.
    • Ferăstrăul are opriri și marcaje încorporate, astfel încât să puteți identifica cu ușurință unghiul pe care îl puneți.

    sfaturi

    Ajustările dvs. de oprire ale fierăstrăului sunt făcute la fabrică și, de obicei, nu trebuie ajustate. Deci, puteți avea încredere că sunt corecte.

    Avertizări

    Asigurați-vă întotdeauna că ferăstrăul este deconectat înainte de a efectua ajustări.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar