Cum să tăiați legăturile feroviare

Legăturile de cale ferată sunt puternice, robuste și durabile. S-ar putea să aveți unele în curtea dvs. pe care doriți să le repuneți sau pur și simplu doriți să le tăiați pentru a le scoate din cale. Tăierea legăturilor de cale ferată nu este o sarcină ușoară și ar trebui să o faceți cu prudență. Unele legături de cale ferată pot fi acoperite într-o substanță chimică carcinogenă care vă poate face rău plămânilor sau pielii sau pot avea roci și pietriș în ele care pot deteriora instrumentele dvs. Cu toate acestea, dacă utilizați instrumentele și măsurile de siguranță adecvate, puteți tăia legăturile feroviare în timp util și fără riscuri.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind un lanț de ferăstrău
  1. Imagine intitulată Cutie Railroadă Pasul 1
1. Propriați-vă calea ferată pe două bucăți de lemn de resturi. Veți dori să vă ridicați legătura de cale ferată, astfel încât lanțurile dvs. să nu lovească murdăria sau iarba sub ea. Puteți folosi două bucăți de lemn de resturi de aproximativ 3 picioare (0.91 m) separat unul de celălalt ca un stand.
  • Asigurați-vă că zona în care lucrați este liberă de resturi și că solul este, în general, chiar. Acest lucru vă va face munca mult mai sigură și mai ușoară.
  • Imagine intitulată Cutie de cale ferată Pasul 2
    2. Achiziționați și purtați echipamentul adecvat de siguranță. Ar trebui să purtați ochelari de protecție, pantaloni lungi, cămăși cu mâneci lungi și protecție la urechi. Folosirea unui lanț poate fi periculoasă, deci este important să purtați uneltele de siguranță adecvate. Va trebui să vă protejați ochii, urechile și pielea de la orice rău, astfel încât să acoperiți cât mai mult posibil este important. De asemenea, puteți dori să purtați o mască de respirație, deoarece legăturile de cale ferată conțin adesea substanțe chimice și praf.
  • Purtarea chapilor cu lanț este recomandată pentru protecția suplimentară.
  • Puteți achiziționa unelte de siguranță la cele mai multe magazine hardware.
  • Imagine intitulată Cutie de cale ferată Pasul 3
    3. Tăiați aproximativ ¾ a drumului prin intermediul cravată care ține ferăstrăul cu lanț constant. Puteți sta într-o poziție ghemuită peste cravata de cale ferată pentru a obține pârghia și mutați încet lanțul în jos. Veți dori să opriți tăierea înainte de a ajunge la partea de jos a cravată, astfel încât lama dvs. să nu se blocheze între cele două jumătăți. Acest lucru vă va împiedica de la tăierea legăturii și în pământ, deteriorarea lanțului.
  • Legăturile de cale ferată sunt dure și greu de tăiat, astfel încât acestea pot solicita să vă schimbați lama sau să o ascuțiți în timpul procesului.
  • Tăierea cravată ar putea dura câteva minute, deci aveți grijă să lucrați încet și cu atenție.
  • Puteți să vă ajute să vă ajutați prin menținerea legăturii feroviare ca tăiat, dar nu este necesar. Dacă aveți pe cineva să vă ajute, asigurați-vă că, de asemenea, purtați unelte de siguranță și nu ajungeți în intervalul lamei de ferăstrău cu lanț.
  • Imagine intitulată Cutie de cale ferată Pasul 4
    4. Răsturnați cravată și termină tăierea. Odată ce cravată de cale ferată este tăiată ¾ a drumului, îl puteți întoarce și termina tăierea ultimului ¼. Încercați să vă asigurați că tăieturile se aliniază perfect, astfel încât lanțurile dvs. să treacă fără probleme. Utilizați prudență în timp ce vă finalizați tăierea și lucrați încet, astfel încât să vă controlați cu lanțul dvs. cu toată durata de tăiere.
  • Metoda 2 din 2:
    Tăierea cu un ferăstrău circular
    1. Imagine intitulată Cutie de cale ferată Pasul 5
    1. Stați cravată de cale ferată pe două bucăți de lemn de resturi. Va trebui să vă ridicați legătura de cale ferată atunci când utilizați o ferăstrău circular pentru a tăia. Puteți să vă configurați lemnul de resturi de aproximativ 3 picioare (0.91 m) în afară de sol pentru ridicare.
    • Asigurați-vă că solul este cât mai uniform posibil atunci când utilizați o ferăstrău circular. Acest lucru va face tăierea să se desfășoare mai repede, în siguranță și fără probleme.
  • Imagine intitulată Cutie de cale ferată Pasul 6
    2. Puneți ochelarii de siguranță, pantalonii lungi și încălțămintea închisă. Ferăstraiele circulare sunt periculoase ca toate sculele electrice, deci asigurați-vă că acordați atenție sarcinii la îndemână și modul în care cravată și ferăstrău reacționează. Asigurați-vă că purtați îmbrăcămintea potrivită de siguranță - ochelari de protecție, pantofi robusi și pantaloni lungi. S-ar putea să doriți, de asemenea, să purtați o mască de respirație pentru a vă proteja plămânii din praful pe care îl va fi văzut.
  • Este mai bine să purtați mai multe unelte de siguranță decât uneltele de siguranță mai reduse. Purtați cât de mult vă simțiți confortabil.
  • Puteți cumpăra unelte de siguranță la cele mai multe magazine hardware sau de acasă.
  • 3. Setați adâncimea lamei la maximum. Acest lucru se realizează prin rotirea pantofului de ferăstrău (pat) cât mai aproape de foișor (arbore) al ferăstrăului circular.
  • Mai întâi va trebui să slăbiți mecanismul care asigură pantoful.
  • Dacă nu știți cum să faceți acest lucru, consultați manualul de proprietar pentru modelul dvs. specific.
  • Imagine intitulată Cutie de cale ferată Pasul 7
    4. Faceți o tăietură pe partea superioară a cravatăi de cale ferată. Folosind ferăstrăul dvs. circular, tăiați o parte din cravată care se confruntă în sus. Puteți tăia întreaga cravată, mergând la fel de adâncă în ea, deoarece ferăstrăul vă va permite.
  • Poate fi dificil să vă aduceți ferăstrăul prin cravată de cale ferată, așa că lucrați încet și cu precauție.
  • Imagine intitulată Cutie de cale ferată Pasul 8
    5. Răsturnați cravată și faceți o tăietură pe fund. Odată ce cravata ta de cale ferată este tăiată pe partea de sus, îl puteți răsturna și faceți o tăietură identică în partea de jos care se fixează cu prima. Ar trebui să vă puneți ferăstrăul în cravată la fel de adâncă cum va merge, dar este în regulă dacă nu ajunge destul de la prima tăiere.
  • Imagine intitulată Cutie de cale ferată Pasul 9
    6. Tăiați cravata de două ori pe laturile netede. Puteți să vă rotiți legătura în jurul valorii de a ajunge la porțiunile netede și să faceți tăieturi peste fiecare dintre laturile pe care nu le-ați tăiat încă. Veți încerca din nou să vă potriviți noile tăieturi cu tăieturile vechi. Setați adâncimea de ferăstrău la maxim, astfel încât ați văzut cât mai adânc în cravată de cale ferată posibil. Este bine dacă nu ajunge la alte tăieturi.
  • Poate fi util să aveți pe cineva care rotește cravata de cale ferată în timp ce lucrați. În acest fel, va trebui să întrerupeți mai puțin și vă puteți alinia mai ușor tăieturile.
  • Imagine intitulată Cutie de cale ferată Pasul 10
    7. Stomp pe zona tăiată pentru a sparge jumătățile în afară. Dacă tăieturile dvs. nu s-au aliniat perfect și există încă un pic de cravată de cale ferată care îl leagă, îl puteți lovi cu piciorul pentru ao sparge. Ar trebui să faceți acest lucru numai dacă există mai puțin de un centimetru de zona netăsită în mijloc, sau altfel vă puteți răni. Dacă nu doriți să vă folosiți piciorul, puteți folosi un obiect greu ca o stâncă pentru ao sparge.
  • Asigurați-vă că purtați pantofi grele sau cizme de lucru în timpul acestui pas sau ați putea răni piciorul.
  • sfaturi

    Multe magazine hardware închiriază unelte cum ar fi lanțuri și ferăstraie circulare pentru o perioadă de ore sau zile.

    Avertizări

    Legăturile feroviare sunt acoperite într-o chimică numită Creosot care protejează lemnul. Dacă vii în contact cu această chimică, vă poate irita pielea, ochii și plămânii. Purtați întotdeauna unelte de siguranță ca ochelari de protecție, o mască de față și mâneci lungi și pantaloni când tăiați legăturile de cale ferată.
  • Uneori legăturile de cale ferată vor avea roci sau pietriș, i-au fost înclinate în ele. Căutați obiecte mari ca acestea în timpul procesului de tăiere, deoarece acestea pot fi prinse în instrumentul dvs. și pot provoca daune.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar