Cum să ai grijă de o fabrică de busuioc

Odată ce ați cultivat cu succes Planta de busuioc, trebuie să o oferiți cu grijă regulată pentru ao menține. Indiferent dacă planta dvs. de busuioc este înăuntru într-o oală sau în afara într-un pat de sol, va trebui să urmați un regim similar de îngrijire pentru a vă menține planta sănătoasă. Cu toate acestea, Basil este o plantă anuală, deci va crește, floarea, produce semințe și va muri într-un an, indiferent de nivelul dvs. de îngrijire. Participarea la nevoile de bază ale plantei, inspectarea frunzelor pentru dăunători și recoltarea în mod regulat a frunzelor sunt doar câteva modalități de a îngriji în mod corespunzător pentru planta dvs. de busuioc.

Pași

Metoda 1 din 4:
Participarea la nevoile de bază
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 1
1. Mențineți o distanță de 12-18 în (30-46 cm) între plantele dvs. de busuioc. Nu lăsați plantele dvs. de busuioc să devină atât de îndrăznețe încât încep să se încurce unul cu celălalt. Acest lucru poate provoca părți umbrite ale plantelor dvs. să se potrivească. Încercați să mențineți spațiul gol între plante pentru a le menține sănătoși.
  • Dacă este necesar, prune sau replante mari, plante de busuioc întinse pentru a le menține de la sufocarea unor plante mai mici în jurul ei. Acest lucru va contribui, de asemenea, la crearea unui sistem rădăcină sănătos, echilibrat sub uzină.
  • Dacă observați că busuiocul tău în ghiveci nu mai crește, acest lucru poate fi pentru că planta ta și-a depășit oala. Replanta Plantele de busuioc care au crescut prea mari pentru potul curent. Plante de pornire a casei într-o oală care este de 6-8 în (15-20 cm). Transferați plante mature sau mari de busuioc la vase care sunt de aproximativ 9-12 în (23-30 cm) lățime.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 2
    2. Asigurați-vă că planta dvs. de busuioc primește cel puțin 6-8 ore de lumina soarelui zilnic. Examinați diferite pete în casă sau în curte pe parcursul zilei pentru a vă ajuta mai bine să determinați cel mai bun loc pentru planta dvs. de busuioc. Dacă o anumită fereastră din casa dvs. primește o mulțime de lumina soarelui dimineața și foarte puțin în după-amiaza, atunci acest lucru nu poate fi cel mai bun loc.
  • Dacă observați că frunzele de pe planta dvs. de busuioc arată mai viu în anumite părți ale zilei decât altele, atunci acest lucru ar putea fi pentru că nu primește o cantitate suficientă de lumină solară pe tot parcursul zilei.
  • În mod similar, dacă instalația de busuioc primește lumina solară constantă, iar frunzele vor fi, luați în considerare mișcarea plantei dacă este în ghivece sau punerea unei umbrele sau o structură asemănătoare cu umbrele similare pentru a menține planta de busuioc de la scârțâind și de uscare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 3
    3. Păstrați solul în jurul valorii de busuioc umed de udarea la fiecare 1-2 zile. Apă planta la începutul sau la sfârșitul zilei și numai dacă solul pare să se usuce. Utilizați degetul pentru a strânge ușor solul din jurul plantei de busuioc. Dacă se simte în cea mai mare parte uscată, dați apa suficientă de plante pentru a umezi solul. Dispersați apa din jurul întregii suprafețe de sol pentru a evita supraîncălzirea acestuia într-un singur loc.
  • Cantitatea de apă pe care o dați instalația dvs. de busuioc depinde în mare măsură de dimensiunea plantei. În general, dați-i doar apa de plante suficientă pentru a umezi solul din jurul plantei.
  • Evitați udarea directă a frunzelor plantei de busuioc. Acest lucru poate promova mucegaiul sau creșterea fungică și poate chiar să vadă frunzele dacă sunt expuse la vreme caldă, în timp ce este încă umed.
  • Oamenii obișnuiți de ploaie constantă pot fi ușor de suprasolicitat instalației de busuioc. Luați în considerare investiția într-un capac de protecție pentru a vă proteja planta de busuioc din ploaie. Acestea pot fi achiziționate la magazinul local de grădiniță sau hardware, și online cu marii comercianți cu amănuntul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 4
    4. Promovați drenajul adecvat al apei folosind o oală cu găuri în el. Unele vase vin cu găuri de drenaj deja perforate, iar altele au nevoie de tine să pună singur găurile. Pentru a crea găurile, utilizați o șurubelniță și răsuciți-l prin partea inferioară a vasului pentru a evita spargerea acestuia sau pentru a utiliza o foraj de energie pentru a perforați încet zonele descrise din partea inferioară a vasului.
  • Dacă aveți nevoie pentru a pune găuri într-o oală care este deja umplută, înscrieți pe cineva care să vă ajute să ridicați și să vă așezați planta, astfel încât să puteți face cu ușurință găurile de scurgere.
  • Nu au găuri în fundul vasului, poate conduce planta de busuioc pentru a dezvolta mucegai sau ciuperci.
  • Metoda 2 din 4:
    Ajustarea solului și manipularea schimbării meteo
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 5
    1. Testați nivelul pH-ului în solul busuiocului prin utilizarea unui kit de testare a pH-ului. Vasile se dezvoltă în solul care are un nivel de pH de 6 sau 7. Dacă descoperiți că busuiocul nu crește, se poate produce deoarece solul este prea acid (sub 7) sau alcalin (peste 7). Achiziționați A Kit de testare a pH În secțiunea de grădinărit a magazinului dvs. local sau online cu marii comercianți cu amănuntul.
    • Cele mai multe kituri de testare vă vor cere să amestecați o probă de sol cu ​​apă distilată și apoi să testați soluția cu o bandă de pH.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 6
    2. Utilizați compost și îngrășăminte pentru a regla nivelul pH-ului solului după cum este necesar. Fiecare voință de produs afectează solul diferit, citiți cu atenție spatele ambalajului. Nu vă fie frică să întrebați un reprezentant la un magazin local de grădinărit ce produs va funcționa cel mai bine pentru solul dvs.
  • În mod tipic, dolomit, rapid, sau cenușă de lemn va reduce aciditatea solului. Și materialul organic, cum ar fi acele de pin sau sulful, va diminua nivelurile alcaline.
  • După o recoltă mare de frunze, dați plantei dvs. un impuls prin hrănirea cu un îngrășământ lichid. Acest lucru va ajuta la stimularea creșterii sale.
  • În plus, utilizați un îngrășământ lichid organic sau cu eliberare lentă pentru a ajuta la ciclul nutrienților înapoi în solul de ghivece epuizat o dată pe lună. Urmați instrucțiunile de fabricație privind cantitatea de îngrășământ pentru a fi utilizate pentru instalația dvs.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 7
    3. Strat solul în jurul busuiocului exterior cu mulci pentru a regla temperatura. Deoarece Basil este o plantă de primăvară-vară, ea crește cel mai bine la temperaturi mai mari de 50 ° F (10 ° C). Reprezintă fluctuațiile de temperatură prin adăugarea unui strat de mulci deasupra patului de busuioc.
  • Mulch va descuraja, de asemenea, buruienile să crească în interiorul patului tău de busuioc.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 8
    4. Acoperă busuiocul în aer liber cu o foaie subțire pentru ao proteja de temperaturile înghețate. Stick 3 sau 4 dibluri din lemn în pământ în jurul plantelor de busuioc. Apoi, drape o foaie veche, subțire peste partea superioară a diblurilor și a plantei tale de busuioc. Asigurați foaia la sol cu ​​obiecte ponderate cum ar fi roci. Acest lucru va ajuta la scăderea bruscă a temperaturii de la deteriorarea frunzelor busuiocului dvs.
  • Pentru acoperirea plantei dvs. de busuioc pe termen lung, investiți într-o copertă mai structurată a înghețului. Acestea vin într-o varietate de dimensiuni și pot fi achiziționate la magazinul dvs. local, pepinieră locală sau online cu marii comercianți cu amănuntul.
  • Dacă busuiocul dvs. este într-o oală în afara, luați în considerare mișcarea în interiorul lunilor de iarnă pentru ao proteja de frig.
  • Metoda 3 din 4:
    Care se ocupă de dăunători
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 9
    1. Verificați în mod regulat frunzele de busuioc și solul pentru bug-uri și infestări. Căutați frunze care sunt perforate cu găuri mici sau frunze care lipsesc bucăți mari. Aceasta este o indicație că bug-urile vă mănâncă planta. O mână de frunze perforate nu ar trebui să ridice îngrijorarea. Dacă există zone mari ale plantei dvs. care sunt afectate, atunci trebuie să abordăm imediat problema.
    • Acest lucru va fi cel mai probabil mai comun pentru busuiocul care este în afara, mai degrabă decât în ​​interior, dar ar trebui să verificați periodic.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 10
    2. Tratați o plantă infestată de bug-uri prin a-l elimina cu apă. Utilizați un furtun cu o duză pentru a pulveriza ușor planta cu apă rece. Continuați să pulverizați planta timp de 1-2 minute sau până când toate bug-urile vizibile sunt îndepărtate. Apa se va îneca orice bug-uri prezente pe frunze. Dacă vă grăbiți de multe ori planta, va descuraja cel mai probabil bug-uri de la deranjarea plantei.
  • Dăunători ca acarienii de păianjen, afidele și gândacii japonezi pot fi, în general, descurajați prin creșterea plantei cu apă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 11
    3. Schimbați solul în jurul plantei dvs. în ghivece, dacă acesta devine infestat cu Gnats. Nu verificați doar frunzele pentru dăunători - asigurați-vă că ați verificat și solul pentru infestație. Dacă observați că suprafața solului din jurul busuiocului dvs. în ghiveci se târăște cu Gnats, va trebui să repot planta ta.
  • Gnats sunt dăunători de interior obișnuiți pentru plantele în ghivece și au tendința de a pune ouă în sol umed, ceea ce va compromite substanțele nutritive pe care o primește planta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 12
    4. Descurajați busuiocul în aer liber prin plasarea peleților Slug în curtea dvs. Instrucțiunile privind modul de utilizare a peletelor pot varia între branduri. Urmați instrucțiunile de fabricație din pachetul dvs. special de pelete pentru cât de departe de a le plasa din planta dvs. Odată plasat, peletele vor ajuta la redirecționarea atenției puțurilor departe de planta dvs. de busuioc.
  • Achiziționați pelete în secțiunea grădină a magazinului dvs. local sau online prin intermediul principalilor comercianți cu amănuntul.
  • Dacă este necesar, utilizați un furtun cu o duză pentru a pulveriza ușor și eliminați orice covoare prezente pe planta dvs.
  • Metoda 4 din 4:
    Recoltarea frunzelor de busuioc
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 13
    1. Prune stratul superior de frunze de pe tulpini care sunt 6-8 în (15-20 cm) înalte. Utilizați degetele pentru a scoate în mod regulat stratul de frunze de frunze pe fiecare tulpină de busuioc. Menținerea vârfurilor tulpinilor de busuioc, vor încuraja planta să crească frunze noi și va limita numărul de flori produse.
    • Continuați să pruneți în mod regulat frunzele, indiferent dacă le folosiți.
    • Evitați scoaterea frunzelor inferioare, mai vechi sau a plantei dvs. de busuioc vor deveni subțiri și lanky.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 14
    2. Împiedicați busuiocul să se însămânțească prin ciupirea oricăror flori vizibile pe plantă. Căutați flori albe mici de-a lungul vârfurilor tulpinilor plantei de busuioc. Utilizați degetele pentru a scoate și aruncați floarea. Îndepărtarea florilor va păstra busuiocul de la însămânțare și va promova creșterea frunzelor dvs. de busuioc.
  • Scoateți florile pe măsură ce le observați sau faceți o rutină bi-săptămânală.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 15
    3. Utilizați foarfece pentru a tăia tulpinile plantei de busuioc pentru recoltele mari. Pe tulpinile care sunt de cel puțin 6 în (15 cm) înălțime, căutați un punct pe tulpina care are 2 frunze mari. Utilizați o mică pereche de foarfece pentru a tăia tulpina ușor deasupra celor 2 frunze de îmbinare. Continuă să recolta Vasilul după cum este necesar.
  • Recoltarea regulată ajută planta de busuioc să crească o formă rotunjită. Doar asigurați-vă că nu recoltați mai mult de 2/3 din plantă, va dura mai mult timp pentru a completa din nou.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de busuioc Pasul 16
    4. Depozitați excesul de busuioc recoltat într-o vază mică cu apă sau în congelator. Pe măsură ce planta dvs. de busuioc crește, poate începe să producă mai mult decât puteți utiliza. Luați în considerare plasarea tulpinilor proaspăt tăiate într-o vază mică sau o ceașcă cu apă sau chiar înghețați-o astfel încât să vă puteți bucura de gustul în timpul lunilor de iarnă.
  • Dacă mâncați în mod regulat busuiocul, atunci așezați tulpinile de busuioc într-o vază mică sau o ceașcă cu apă. Acesta este un proces similar de a pune flori într-o vază. Acoperiți partea superioară a busuiocului cu o pungă de plastic și lăsați-o pe tejghea la temperatura camerei timp de 7-10 zile.
  • Pentru depozitarea pe termen lung, clătiți frunzele de busuioc sub apă rece și lăsați-i să se usuce complet. Apoi, puneți frunzele într-o pungă congelator și păstrați-le în congelator timp de 4-6 luni.
  • De asemenea, puteți utiliza busuioc uscat Pentru a vă se înscrie mâncarea. Plasați busuiocul dvs. într-un deshidractor de alimente pentru a le usca. Apoi, depozitați busuiocul uscat într-un recipient etanș până când îl utilizați.
  • sfaturi

    În mod regulat, prune frunzele sau florile din planta ta de busuioc matur. Acest lucru îl va încuraja să crească noi frunze și să dezvolte o formă rotună.

    Avertizări

    Aveți grijă să nu supraîncărcați planta dvs. de busuioc, deoarece acest lucru ar putea cauza mucegai sau ciuperci să crească pe plantă. Păstrați solul în jurul plantei umede, dar nu o saturat în mod constant.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar