Cum de mama de morți

Deadheading este un termen de grădinărit care se referă la tăierea înfloririi moarte și a creșterii pe o plantă. Deși este să fiți nervos să mergeți după ce plantele dvs. de mamă cu o pereche de foarfece de grădină, limitarea este de fapt un proces extrem de sănătos pentru plantele dvs. care le vor face să arate Tidier și mai frumos. Mamele, în special, beneficiază de pe marginea morții și de fixarea tulpinilor lor în timpul primăvara pentru a le pregăti pentru perioada lor înfloritoare la sfârșitul verii și timpuriu. Îndepărtarea și fixarea mamelor îi vor păstra scurte și pline, precum și propagarea mai multor ramuri laterale pentru o plantă mai plină și mai sănătoasă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Tăierea creșterilor moarte
  1. Imagine intitulată Mums de morți Pasul 1
1. Mame de moaptă la sfârșitul primăverii până la mijlocul verii. Cel mai bun moment la mamele de limită sau de prune pe care le creșteți în afara este în timpul primăverii de până la mijlocul verii. Acest lucru este chiar înainte de înflorirea sezonului, astfel încât florile au timp să se rostogolească din tulpinile tăiate. Deadheading în timpul sezonului cald, de asemenea, face mai puțin probabil ca zonele de tăiere vulnerabile să fie expuse la temperaturi reci.
  • Dacă vă creșteți mamele într-o seră sau în interior, puteți să le eliberați de îndată ce veți vedea creșteri moarte, deoarece mamele nu vor fi expuse la vreme rece.
  • Imagine intitulată Mums de morți Pasul 2
    2. Găsiți flori care sunt rătăcite sau moarte. Când este timpul să-ți ții mama, inspectați planta să găsească florile sau ramurile petrecute. Cele mai multe flori ale mamei sunt portocalii sau galbene în culori atunci când sunt sănătoși și maro când morți sau morți. Ele sunt, de asemenea, mai uscătoare decât celelalte flori sănătoase ale plantei, adesea cu o textura de hârtie și fragilă petalele lor.
  • Imagine intitulată Momii de morți Pasul 3
    3. Trageți înflorirea morților cu degetele. Dacă planta ta mamă are doar câteva flori moarte, poți să tragi pur și simplu florile rumenite cu degetele. Pentru a face acest lucru, prindeți tulpina mamei chiar sub floarea mortă, apoi pur și simplu strângeți și scoateți floarea moartă.
  • Dacă creșteți mama dvs. în interior sau într-o seră, această metodă este probabil cea mai bună pentru dvs., deoarece puteți să vă îndepărtați continuu pe tot parcursul anului și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la expunerea mama la temperaturi la rece.
  • Imagine intitulată Momii de morți Pasul 4
    4. Clip off Bunches de flori moarte cu foarfece. Dacă multe dintre înfloririle plantei tale mamă sunt morți, dar tulpinile par a fi în viață și sunt muguri în creștere, folosiți o pereche de foarfece de grădină pentru a clipi mai multe flori de la un moment dat. Unghi de foarfece chiar sub înfloririle moarte și clipul, decolând înfloririle dintr-o întreagă secțiune a plantei. Repetați până când ați decolat toate înfloririle moarte.
  • Imagine intitulată Momii de morți Pasul 5
    5. Forfecare în partea de jos a tulpinii pentru o distanță majoră. Dacă majoritatea sau toate înfloririle și tulpinile pe planta ta mamă sunt morți, va trebui să utilizați o pereche de foarfece de grădinărit la planta ta. De îndată ce vedeți o nouă creștere verde de la planta ta mamă care iese din pământ, luați o pereche ascuțită de foarfece de grădinărit și clipiți toate secțiunile de plante cât mai aproape de sol cum puteți. Acest lucru va elimina nu numai florile moarte, ci și tulpinile moarte ale plantei mamei, astfel încât să poată începe din nou.
  • S-ar putea să vă simțiți nervosi cu privire la tăierea atât de mare a plantei. Cu toate acestea, dacă mama ta este o plantă perenă care a trecut printr-un sezon de iarnă, este necesar nu numai să taie floarea, ci și tulpini moarte.
  • Asigurați-vă că dacă faceți o limită majoră pe care o faceți în primăvara sau începutul verii. Acest lucru va oferi noile creșteri ale timpului de plante pentru a crește pe deplin înainte de înflorirea sezonului în toamnă.
  • Imagine intitulată Mums de morți Pasul 6
    6. Nu prune mamele în aer liber după flori. Odată ce mamele tale de flori în toamnă, s-ar putea să fii tentat de florile moarte pe care le vezi printre flori sănătoase. Rezista acestei ispite dacă cresc plante în aer liber într-o regiune care are un sezon rece de iarnă, ca tăiere înapoi flori chiar înainte de vreme rece va lăsa planta voastră vulnerabilă.
  • Metoda 2 din 3:
    Ciupit pentru a încuraja bushiness
    1. Imagine intitulată Mums de morți Pasul 7
    1. Scoateți mamele în timpul primăverii târzii și începutul verii. Ciupiturile se referă la ciupirea vârfului tulpinilor unei plante pentru a încuraja creșterea și înflorirea. Ciupit se poate face alături de îndepărtarea de flori moarte la sfârșitul primăverii până la începutul verii, ca să o facă înainte de iarnă poate provoca, de asemenea, mama să fie vulnerabilă la vreme rece.
    • Ciupiturile nu sunt strict necesare, ci este o bună adăugire a rutinei dvs. de pe capul dvs., deoarece poate face planta dvs. mai plină și mai sănătoasă, păstrând în același timp forma compactului plantei și a lui Bushy.
  • Imagine intitulată Mums de morți Pasul 8
    2. Identificați tulpinile Leggy să fie ciupate. Deoarece ciupiturile sunt cele mai bine făcute pe tulpini înalte pe care le doriți mai multe și mai fructuoase, să vă uitați bine în primăvara târzie și la începutul verii pentru tulpini pe care doriți mai scurte. Cel mai bine este să vă strângeți mamele odată ce noile lăstari care apar în primăvară sunt de 3 până la 4 inci (7.62-10.16 cm) ridicat.
  • De asemenea, căutați orice sfaturi care arată mort sau rumenite.
  • Imagine intitulată Mums de morți Pasul 9
    3. Apucați vârful sub primul set de frunze. Odată ce ați identificat câteva tulpini care ar trebui să fie ciupate, apucați vârful unui drept de tragere sub primul set de frunze, aproximativ ½ la 1 inch (1.27 la 2.54 cm) în jos tulpina de la vârf.
  • Imagine intitulată Mums de morți Pasul 10
    4. Strângeți sfaturile cu unghiile. Utilizați unghiile pentru a opri acest vârf și aruncați vârful opritor al instalației. Repetați procesul de prindere pe toate tulpinile nesănătoase sau înalte.
  • Ciupit nu numai că scurtează înălțimea unei plante înalte, aceasta permite, de asemenea, încurajarea creșterii rapide a frunzelor și înfloritorului chiar sub zona de oprire.
  • Imagine intitulată Momii de morți Pasul 11
    5. Opriți ciupiturile la mijlocul lunii iunie până la începutul lunii august. Timpul optim pentru a opri ciupirea pentru majoritatea mamelor este la mijlocul lunii iulie, astfel încât planta are timp să înflorească și să crească înainte de înflorire sezon. Dacă planta ta mamă este un cultivator timpuriu, atunci trebuie să te oprești la jumătatea lunii iunie și, dacă este un cultivator târziu ca un "minnyellow" sau o mamă "MinngoPher", puteți scăpa de oprirea în jurul valorii de începutul lunii august.
  • Căutați tipul de mamă pentru a vedea dacă este un cultivator devreme sau târziu.
  • Metoda 3 din 3:
    Îngrijindu-ți mamele după distanță
    1. Imagine intitulată Mums de morți Pasul 12
    1. Aruncați înfloririle moarte și ramurile. După îndepărtarea mamelor, este important să scăpați de înfloririle moarte, ramurile sau tulpinile pe care le-ați decolat în acest proces. Dăunătorii ca niște sluguri și melci își pot pune ouăle în frunzele moarte și pot depăși mama, ceea ce va afecta planta.
  • Imagine intitulată Momii de morți Pasul 13
    2. Mulci mama ta în timpul primăverii. Un moment bun pentru a mulci planta ta este după limită și ciudat, deoarece poate adăuga hrană la sol și poate proteja planta vulnerabilă împotriva vrăjilor reci. Adăugați câteva centimetri de mulci usori în primăvară sau vară după limită și adăugați mulci la mijloc până la sfârșitul căderii pentru a proteja mamele împotriva iernii.
  • Imagine intitulată Momii de morți Pasul 14
    3. Asigurați-vă că mamele devin soare după tăiere. Mamele au nevoie de o mulțime de soare și este o idee bună să le dați hrana de care au nevoie imediat după tăiere. După îndepărtarea unei mama interioară, aduceți-o la o fereastră însorită. Încercați să faceți timp de pe marginea mamei în aer liber, astfel încât să primească cel puțin câteva ore de lumină solară după procesul de lacune. de sol se simte uscat, adauga apa."|}}
  • sfaturi

    Plângerea grădinii dvs. este o altă modalitate eficientă de a promova înflorirea și creșterea mamelor dvs.
  • Asigurați-vă că căutați tipul specific de mamă pe care îl aveți, așa că știți când vă așteptați înflorirea.
  • Întotdeauna dezinfectați foarfecele de grădinărit cu alcool de frecare înainte și după ce le folosiți.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Foarfece de grădinărit
    • Mulci
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar