Cum să aveți grijă de plantele interioare

Dacă ați avut vreodată o plantă interioară, care a fost împrăștiată rapid și a rătăcit, ați putea crede că nu aveți un deget verde sau nu sunteți tăiați pentru plantele în creștere. Ei bine, suntem aici pentru a vă spune că nu este cazul! Adevărul este că oricine poate fi un proprietar bun de plante, și într-adevăr nu este complicat, promitem. În acest articol, vom merge prin tot ce trebuie să știți pentru a vă îngriji de plantele dvs. interioare, de la udare la cerințele luminii solare la îngrășământ.

Pași

Partea 1 din 3:
Furnizarea de plante cu apă consistentă
  1. Imagine intitulată Protejați plantele din etapa rece 5
1. Păstrați umezeala de pământ, dar nu umedă. Dacă solul dvs. este fie prea uscat, fie peste udat, acesta poate deteriora rădăcinile plantei și poate împiedica creșterea plantei. În unele cazuri, sub sau peste udarea, planta dvs. poate, de asemenea, o ucide. Plantele cu frunze groase, groase necesită mai multă apă decât plantele cu frunze de ceară sau piele. Nu există o frecvență specifică care funcționează pentru toate plantele interioare. În schimb, ceea ce trebuie să faceți este să determinați ce fel de plante aveți și să urmați instrucțiunile despre cât de des a apărea de a face cercetarea pe tipul specific.
  • Dacă mucegaiul începe să se formeze pe suprafața solului sau există apă în picioare în partea de jos a recipientului, ați ustat planta dvs.
  • Apă instalația dvs. dacă solul devine mai ușor în culoare sau crăpată.
  • Plantele din familia suculentă necesită perioade de uscare între udare.
  • Dacă observați apă în picioare în sau sub oală, goliți-o, astfel încât planta dvs. să nu stați în ea. Apa în picioare poate ucide plantele.
  • Imaginea intitulată crește o plantă sensibilă (Mimosa Pudica) Pasul 8
    2. Lipiți degetul în sol pentru a determina cât de umed este sub suprafață. Dacă vă împingeți degetul în sol până la articulație, vă puteți simți dacă planta dvs. are nevoie de mai multă apă. Dacă solul se simte umed, atunci nu trebuie să-l apăsați. Over-udarea poate duce la putrezirea rădăcinii pe care trebuie să o aveți fixați. Dacă se simte uscat, este posibil să aveți nevoie de apă.
  • Din nou, aceasta variază de la plante la plante. Aceste condiții vor funcționa pentru majoritatea plantelor, dar nu toate acestea.
  • Semnele de supra-hidratăre includ frunze decolorate, lipsa de creștere a frunzelor, pierderea frunzelor, patch-urile putred.
  • Semnele de deshidratare includ creșterea lentă a frunzelor, marginile frunzelor maro și uscate și și frunzele inferioare devin galbene și curbate.
  • Imagine intitulată crește roșii hidroponice Pasul 22
    3. Utilizați apă care este la temperatura camerei. 68 ° F sau 20 ° C este cea mai bună temperatură pentru a păstra apa pe care o utilizați pentru a apărea plantele. Puteți utiliza un termometru pentru a determina temperatura apei sau puteți lăsa apa afară, după ce îl vărsați și lăsați-l să devină temperatura camerei.
  • Dacă apa dvs. este prea fierbinte, poate provoca daune rădăcină și șocuri de plante, potențial uciderea plantei dvs. de interior.
  • Apa care este prea rece provoacă somn în planta ta, care va înăbuși orice vegetație existentă și viitoare.
  • Imaginea intitulată Crește Jicama Pasul 4
    4. Utilizați un contor de umiditate de mână pentru a asigura nivelurile de hidratare din sol. Mișcările de umiditate sunt cea mai exactă modalitate de a determina cât de hidratate sunt plantele dvs. Mecanismul analizează solul care stă la baza dvs. pentru a vă da o lectură cu privire la modul în care este hidratatul.
  • Puteți cumpăra un metru de umiditate online, într-un magazin de acasă și grădinărit și anumite magazine departament.
  • Imaginea intitulată Creșteți o grădină de plante interioare Pasul 3
    5. Selectați o oală care are un drenaj bun. Cantitatea de drenaj în pot vă păstrați planta este foarte importantă deoarece peste sau sub udarea plantei dvs. poate deteriora sau o ucide. Asigurați-vă că există găuri de drenaj în partea de jos a vasului.
  • Materialele cum ar fi plasticul, metalul și sticla vor absorbi mult mai puțină apă decât ceramică sau argilă, deci păstrați-vă și acest lucru.
  • Asigurați-vă că există găuri în fundul vasului, astfel încât apa să se poată scurge. Dacă utilizați un cachepot (care nu are găuri), apa poate să se dezvolte și să vă omoare planta.
  • Partea 2 din 3:
    Îngrijirea plantei dvs. de interior
    1. Imagine intitulată Plasați plantele de planificare în jurul casei dvs. Pasul 6
    1. Selectați o zonă din casa dvs. care primește o lumină solară adecvată. Plantele necesită lumina soarelui pentru a fi supus fotosintezei. Calitatea, durata și intensitatea luminii afectează toate creșterea plantei.
    • Evitați să puneți planta în lumina directă a soarelui. În schimb, dați-le o mulțime de lumină indirectă prin punerea lor într-o cameră bine luminată. Luminile fluorescente pot funcționa ca o alternativă la lumina soarelui pentru unele plante.
    • Dați plantelor înflorite 12-16 ore de lumină pe zi.
    • Dați plantelor de frunze 14-16 ore de lumină pe zi.
  • Imaginea intitulată Creșteți o grădină de plante interioare Pasul 14
    2. Nu mișcați plantele în jur. Plantele se accentuează în împrejurimile lor destul de încet, deci este mai bine să nu le mutați în jurul lui. Aceasta include, de asemenea, punerea într-un loc în care ar exista o schimbare drastică a temperaturii.
  • Mutarea unei plante brusc dintr-o zonă mai întunecată într-o zonă bogată în soare va avea un efect negativ asupra plantei. Dacă doriți să mutați planta, luați-o în noua zonă timp de o oră pe zi. Creșteți încet cantitatea de timp în care este lăsată în noua zonă până când sa ajustat complet.
  • Imagine intitulată Oprirea creșterii mucegaiului în subsolurile umede Pasul 12
    3. Creșteți umiditatea în cameră. Aerul uscat poate servi anumite plante, cum ar fi cactuși, dar majoritatea plantelor necesită umiditate, în special plante tropice. Puteți cumpăra un umidificator de cameră cu o ceață rece și asigurați-vă că este destul de aproape pentru a oferi umiditate în aer către plantă, dar nu obține frunzele sau florile umede.
  • O opțiune mai ieftină de a cumpăra un umidificator este de a umple o tavă cu pietricele. Adăugați apă chiar sub vârfurile pietricelor. Pe măsură ce apa se evaporă, va umidifica camera.
  • Puteți, de asemenea, să umpleți o sticlă de pulverizare cu apă distilată și cu ceață plantelor pentru a le oferi umiditate suplimentară.
  • Wilting, frunze și muguri de flori care se dezvoltă prost sunt semne că planta ta suferă de umiditate scăzută.
  • Gruparea plantelor dvs. împreună ajută Ridicați umiditatea.
  • Imagine intitulată Becuri de plante în iarba Pasul 12
    4. Umpleți vasul cu un îngrășământ echilibrat, 10-10-10. Cele mai multe oriflanturi se dezvoltă în îngrășăminte echilibrate 10-10-10. Plantele casei au nevoie de nutrienții din soluri și îngrășăminte pentru a supraviețui. Dacă nu reputați planta sau adăugați nutrienți noi în sol, planta va muri în cele din urmă. Primul număr reprezintă azotul, al doilea număr pentru fosfor și al treilea pentru potasiu.
  • Dacă aveți o plantă de înflorire, puteți cumpăra un îngrășământ care este ridicat în potasiu.
  • Dacă aveți o plantă de frunze, ar trebui să obțineți un îngrășământ sau un sol de ghiveci ridicat în azot.
  • Plantele necesită, de asemenea, micronutrienți care trebuie să fie completați prin adăugarea de sol sau îngrășământ pentru a supraviețui.
  • Cacții sau suculenți necesită un amestec special de ghivece special conceput pentru a scurge apa eficientă. Ei au nevoie, de asemenea, de vase cu o mulțime de găuri pe fund. Acestea împiedică păstrarea prea multă umiditate în sol, ceea ce poate ucide plantele.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru o plantă de bambus interior Pasul 9
    5. În mod regulat, prunează instalația. Anumite plante trebuie să-și piardă rădăcinile la diferite intervale, deci este important să citești cât de des ar trebui să vă tăiați planta. O plantă care nu este tăiată poate crește de la control, iar rădăcinile dintr-o plantă pot să-și depășească vasul sau vaza. În mod regulat, prunează planta dvs. pentru ao menține sănătoasă și pentru a vă împiedica să trebuiască să replantați.
  • Tăiați ramurile moarte sau tulpinile care pot atrage bug-uri.
  • Prune deasupra unui nod de frunze la un unghi de 45 ° pentru a promova creșterea unei plante mai robuste mai pline.
  • Imagine intitulată Îndepărtați furnicile din plantele în ghivece Pasul 13
    6. Nu tăiați ceaiul sau cafeaua în casa dvs. Punerea cafelei sau a ceaiului în planta dvs. în ghivece va trage muște care pot mânca la uzina dvs. interioară. Zaharurile o fac la un teren perfect de reproducere pentru aceste insecte.
  • În timp ce unii oameni susțin că adăugarea de cafea este bună pentru plante, făcând acest lucru plantelor care au o toleranță scăzută acidă le poate ucide de fapt.
  • Partea 3 din 3:
    Cunoașterea plantelor tale
    1. Imagine intitulată Îmbunătățirea vitezei de tastare Pasul 10
    1. Aflați clasificarea instalației dvs. Există o varietate de enciclopedii online pe care le puteți găsi că va detalia modul în care ar trebui să aveți grijă de tipul specific de planificare proprie, inclusiv nivelurile recomandate de umiditate, ghidurile de expunere la soare și ghidurile de udare. Deoarece multe plante de planificare diferă, este important să găsiți ceea ce este ideal pentru tipul dvs. specific de planificare.
    • Cele mai multe oriflanturi vin cu o etichetă care va avea numele lor comun și științific. Dacă nu, cereți florarului la care l-ați primit. Numele științific formează două părți genul și speciile. De exemplu, Spathiphyllum wallisii este numele științific pentru Lily Pace. Multe nume de plante precum Poinsettia și Begonia sunt numere comune și nume științifice. Dacă vedeți un X, al treilea nume sau un nume în ghilimele, este un cultivar, hibrid sau subspecii (în termeni ușor, o rasă specială).
    • Unele tipuri de plante vor părăsi planta stumped cu nume generale, cum ar fi frunzele generale, palmele asortate sau cactiale deșertului. Cu referire și sfaturi de la o grădină pro, puteți învăța să identificați mai multe genuri (dacă nu sau speciile exacte), privindu-le la ele.
    • Dacă vi sa oferit un planificat și nu sunteți sigur de tipul de tip, treceți prin fotografii într-o carte de flori, enciclopedia, manualul de plante de casă și găsiți imaginea care se potrivește cel mai bine cu planta dvs.
    • Obțineți numele speciilor și cultivarului exact pentru a vă asigura că obțineți planta potrivită. Un gen poate avea un grup de milioane de specii și soiuri în cadrul acestuia. Unele specii sau soiuri sunt mai puțin greu de crescut în casă decât altele sau speciile originale. De asemenea, există multe dimensiuni diferite și rate de creștere. Unele specii de Ficus cresc în copaci uriași în timp, iar alții sunt viță de vie. Același lucru este valabil și pentru Filodendron și Anthurium Grupuri.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pin norfolk Pasul 1
    2. Realizați nu toate plantele aflate în vânzare ca interior sau apartamente de uz casnic sunt rezidenți pe termen lung. Multe dintre plantele de pe piață ca plante de casă nu aparțin într-adevăr în mediul interior. De fapt, mulți oameni cumpără în mod necontenit aceste specii și probabil că moare pe ele. Oamenii devin descurajați și niciodată nu vor să cumpere din nou plante interioare.
  • Multe planuri de flori sunt anuale care (trăind pe an apoi pe moarte). Plantele persane violet și ornamentale mor după floare și trebuie să fie aruncate. Bromeliads mor după înflorire, dar vor produce mici plante, numite pui, care pot fi separate de planta mamei și pot fi întărite sau lăsate pe.
  • Altele, cum ar fi mini trandafiri, hortensie și pomii de Crăciun trăiesc sunt arbuști de perene din greu sau copaci care doresc cu adevărat să meargă afară și să trăiască acolo ca omologii lor în aer liber. Același lucru este valabil și pentru lalele, crini, daffodiluri și alte becuri de cădere de primăvară.
  • Multe alte plante sunt arbuști tropicali, becuri și perene care, după o perioadă de înflorire atractivă, trec printr-o perioadă nu atât de atrăgătoare și au nevoie de o răsfățare specială pentru a reveni la starea lor anterioară. Poinsettia foarte populară (vândută în jurul timpului de Crăciun), Caladiums și numărul mare de becuri de vară / tropicale, cum ar fi Clivia, Clivele și Calla Crinii sunt exemple de acest lucru.
  • Apoi există alții care nu păstrează aspectul lor atractiv de peste un an sau două, în ciuda celei mai bune îngrijiri și trebuie înlocuite cu altele noi. Coleus, Pilea, sângele de sânge al lui Herbst, iar Rex Begonia sunt exemple ale acestui grup.
  • Majoritatea plantelor vândute în coșuri de specii mixte sau vase trebuie să fie separate. Ele sunt grup pentru aspect și nu cerințele speciilor. Aceasta exclude plantarea deșertului sau plantațiile de specialitate terratrice tropicală.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru ferigi de boston Pasul 2
    3. Determinați dacă planta dvs. este o plantă de frunze verde sau o plantă care are flori. Plantele de frunze verzi și plantele de pluș cu flori sunt diferite și necesită substanțe nutritive diferite, precum și niveluri diferite de apă și lumină solară.
  • Majoritatea speciilor de plante interioare pe care consumatorul de familie le întâmpină sunt un membru al unui grup mare numit angiospermuri sau plante înflorite. Cu toate acestea, nu toate angiospermele produc flori atractive sau infloriri de dorit. De asemenea, dacă sunt păstrate în interior, multe specii nu ajung niciodată la vârsta de fructe.
  • Angiospermele care sunt cultivate pentru flori și fructe includ diverse specii de iasomie, crini de pace, clivia, poinsetias, flori flamingo și amaryllis. Majoritatea orhideelor ​​aparțin și acestui grup.
  • Angiospermele care sunt cultivate pentru frunziș includ Evergreenges chinezești, Maranas, Calathea, plante de păianjen, Draceanas, Iveies Engleză și cele două grupuri populare de palmes și Ficus.
  • În unele cazuri, specia posedă frunze și flori atractive. Genul imens de Begonias ca un mare exemplu de acest lucru. Alții includ cactuși, suculenți și multe soiuri crescute pentru a produce frunze multicolore sau variate.
  • Gymnospermele sunt plante care nu produc flori, dar produc cazuri de semințe numite conuri. Coniferele, cum ar fi pini și culturi, sunt exemple de astfel de plante. Popularul "Brad de Crăciun," Numit delonul Insulei Norfolk și relativul său apropiat, sunt, de asemenea, incluse. Palma Sago nu este deloc un palmier pus un membru al grupului Cycad, împreună cu "ZZ Plant." Aceștia au nevoie de ani pentru a produce conuri și, prin urmare, sunt plante de frunze.
  • Ferigi aparțin unui grup care nu are legătură cu angiospermele sau gimnospermele. Acești tipi, precum și unele plante, denumite mușchi, produc spori nu flori sau conuri. Acestea sunt, de asemenea, considerate plante de frunze.
  • Unele plante sunt comercializate ca ceva ce nu sunt. Unele companii și florale vor atașa flori la cactuși sau orice plantă pentru ao face să pară că înflorește. Lucky Bamboo nu este o iarbă sau o specie de bambus, ci o specie de Dracena sau plante conexe. Unele companii vor picta sau vopsi florile sau frunzele unei plante pentru a face cumpărătorul să creadă că este culorile naturale ale plantelor. Florile moarte nu sunt mari, dar pictura unei plante blochează nevoile de a face alimente.
  • Imagine intitulată Alegeți planurile de întreținere redusă Pasul 19
    4. Alegeți o plantă ușor de îngrijit. Anumite plante tropicale necesită medii specifice pentru a prospera, în timp ce alte plante cum ar fi Geraniums, Areca Palms, Sago Palms, Pothos și Plante de Fier sunt o întreținere redusă, durabilă și sunt ușor de îngrijit. Majoritatea cactușelor și suculenților oferă, de asemenea, forme fantastice și o varietate de frunze și sunt ușor de crescut, de asemenea.
  • Alte plante bune care necesită lumină scăzută includ planta de șarpe, Dracaena, și planta de păianjen.
  • Limba verde chineză sau limbă pictată picătură (Aglaonema), observate în mod obișnuit în afișajele publice, este o altă plantă ușoară ușoară, care nu-i place numai condițiile umede la rece. Scade frunzele mai mici în timp, dar poate fi ușor înrădăcinată în apă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Unele plante au substanțe chimice în frunzele lor care pot otrăvi animalele de companie și animalele mici. Unele dintre acestea includ crini de pace, Oleander și Caladiu. Asigurați-vă că căutați prospectele dvs. prospective pe web și vedeți dacă există preocupări legate de acest lucru dacă aveți copii sau animale de companie.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar