Cum să încadrați un acoperiș

Încadrarea unui acoperiș este ultimul pas în încadrarea construcției noi. În timp ce majoritatea constructorilor de acasă vor externaliza construcția de ferme de acoperiș - suporturile de rafturi ale acoperișului în sine - învățarea de a-și încadra un acoperiș singur este una dintre adevăratele arte de dulgherie, iar un primer de bază este acoperit mai jos. Trușii înșiși vor varia în funcție de design și de stilul acoperișului pe care îl construim, dar puteți afla despre selectarea dintre diferitele stiluri și instrucțiunile de bază pentru tăierea propriilor gafe și ridicându-le.

Pași

Partea 1 din 3:
Proiectarea acoperișului
  1. Imagine intitulată Cadrul unui acoperiș 1
1. Alegeți un stil de acoperiș. Dacă doriți să încadrați un acoperiș, aveți două opțiuni importante pentru a face în termeni de design înainte de a începe: ce fel de stil de acoperiș doriți, și ce fel de trus doriți să construiți acoperișul. Există multe stiluri de acoperiș diferite, unele relativ drepte și altele mai complexe, în funcție de forma casei și a altor preocupări practice. Modul în care construiți acoperișul și planul pentru construcția sa va depinde cel mai mult despre modul în care doriți să se uite. Unele stiluri de acoperiș de bază includ:
  • Acoperișuri de cadre. A-Rames sunt cadre înalte, simetrice, care necesită ca un singur tip de raft să fie construit.
  • Acoperișuri gabled. O gable este o secțiune extinsă a acoperișului care se extinde de la un perete, perpendicular pe acoperiș.
  • Acoperișuri de mansardă. Prin includerea unei articulații suplimentare în fiecare raft, un acoperiș de mansardă înclinat astfel încât să permită spațiul de locuit în zona acoperișului.
  • Acoperișuri de acoperiș. Aceste acoperișuri se înclină pe toate părțile, creând un efect dinamic pentru casă, dar necesitând un număr mare de grinzi să fie construite din dimensiuni variabile pentru a ține cont de pantă.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 2
    2. Alegeți designul ferestrelor de acoperiș. Stilul de încadrare al acoperișului se referă la componentele reale ale fiecărui acoperiș și designul fundației structurale a acoperișului respectiv. Parțial, acestea vor depinde de stilul acoperișului pe care l-ați selectat, dar veți avea și o cameră de wiggle în funcție de elementele de design ale casei. Există zeci de modele de camioane, dar unele dintre cele mai comune pentru clădirea de acasă sunt discutate mai jos.
  • Finchenii sunt cele mai de bază, constând dintr-un rafter de bază, grinzi și suporturi Jack. Puteți obține aceste lucruri fabricate în afara site-ului sau le puteți construi singur. De asemenea, le puteți construi "Cameră în mansardă" Cut-up-uri pentru a permite spațiul viabil printre grinzi.
  • Trușurile scosored sunt încastrate ușor în centrul raforului, permițând un plafon boltit în interior.
  • Trușurile de clești sunt a-simetrice, cu un gunoi care se extinde dincolo de restul rampei pentru a permite un perete fereastră de-a lungul acoperișului.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 3
    3. Înțelegeți diferitele măsurători de care veți avea nevoie. Dacă vă veți tăia propriile grinzi sau veți închiria un antreprenor pentru a face acest lucru, cel mai important pas în proces este măsurarea acestora în mod corect și calculând dimensiunea rafturilor care vor fi necesare pentru casa pe care o construim. Rafturile sunt construite cu atenție structuri geometrice care necesită o intenție atentă de a trage. Trebuie să calculați:
  • Rulați fiecare rafter (în picioare). Această măsurătoare se referă la lungimea totală a fiecărui segment al raforului. Practic, fiecare trusă va fi făcută din două grinzi, făcând lățimea casei lungimea alergii, ori două.
  • Rise (în picioare). Ridicarea se referă la înălțimea fiecărei trupe, măsurată din partea inferioară a segmentelor acoperișului la cel mai înalt punct sau vârf al acoperișului. Gândiți-vă la acest lucru ca înălțimea totală a acoperișului în sine.
  • Pitch (în inci). Pasul acoperișului se referă la cantitatea pe care se extinde pantele de acoperiș pentru fiecare 12 centimetri pe care o prelungește orizontal și, de obicei, administrată ca o fracție. Un pas de 7/12, de exemplu, ar însemna că acoperișul se ridică la 7 inci fiecare picior pe care îl extinde.
  • Lungimea fiecărui segment de rafturi (în picioare). După determinarea măsurătorilor anterioare, va trebui să calculați lungimea fiecărui segment individual al ferestrelor - cherestea pentru rulare, pentru diagonală și pentru secțiunile înclinate ale fiecărei trupe. Acest lucru va depinde de proiectarea fiecărei trupe și geometria măsurătorilor anterioare.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 4
    4. Utilizați un calculator de construcție pentru a calcula măsurătorile fiecărui raftator. Un calculator de construcție este pre-programată cu formula pitagoreană necesară pentru calcularea rapidă a unghiurilor triunghiurilor drepte, astfel încât să puteți măsura cu exactitate unghiurile necesare pentru tăieturile scaunului pentru a construi fermele. Poti Fă-o cu mâna Dacă doriți, dar acoperișurile aproape universal utilizează calculatoarele de construcție pentru a face acest lucru rapid și cu precizie.
  • Ar trebui să aveți deja alerga și terenul măsurat, dar va trebui să calculați "ajustat" Fugiți prin scăderea lățimii fasciculului de creastă, fasciculul central în segmentul de acoperiș care atașează ambele rafturi și face segmentul de suport. Împărțiți funcționarea ajustată cu două pentru a obține lungimea reală a fiecărei runde (cu cât două laturi care alcătuiesc unghiul drept al triunghiului realizat de fiecare rafter). Pe calculatorul de construcție, puteți apăsa "Alerga" butonul pentru a programa acest număr pentru calcule suplimentare.
  • Apoi, introduceți pasul acoperișului, pe care ar fi trebuit să-l calculați deja pentru designul dvs. La introducerea acestor informații, calculatorul va scuipa toate informațiile de care aveți nevoie: lungimea segmentelor diagonale, măsurarea interioară a tăieturilor de creștere etc.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 5
    5. Determinați câte rafturi de care aveți nevoie pentru acoperiș. Pentru cele mai multe cerințe de încărcare, un suport pentru acoperiș va trebui să fie plasat la fiecare două picioare de-a lungul pereților. În funcție de cât de largă este casa, puteți împărți lungimea totală în picioare cu două pentru a determina cât de multe ferme vor fi necesare. Proiectele mai complexe de acoperiș vor trebui să țină cont de acest lucru în consecință.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 6
    6. Luați în considerare ordonarea unor febrări pre-fab a specificațiilor corecte. Cei mai mulți constructori de acasă care încearcă să încadreze un acoperiș în sine vor contracta construcția reală a grupelor prin furnizarea măsurătorilor necesare și furnizarea acestora sau prin furnizarea planului de proiectare arhitecturală și prin obținerea de ferme corespunzătoare. Specificațiile de încărcare vor varia de la design-to-design, făcându-l un loc de muncă complicat pentru weekend-ul DIY. Veți putea să ridicați singur acoperișul, dacă doriți și economisiți bani pe muncă. Dacă doriți să luați designul și construirea segmentelor de rafturi, următoarea secțiune prezintă reducerea și construcția necesară.
  • Dacă angajați construcția casei dvs., comandarea unor febră de pre-Fab ajută, de asemenea, la menținerea costurilor și a deșeurilor materiale la un nivel minim. Nu va trebui să plătiți pentru timpul lucrătorilor care construiesc fermele, precum și materialele care intră în ea. În zilele noastre, cumpărarea cu fermele pre-realizate este aproape universală.
  • Partea 2 din 3:
    Tăierea rafturilor
    1. Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 7
    1. Cumpărați mai multe cherestea decât veți avea nevoie. În general, rasinoasele dense, cum ar fi pinul galben sau brad, sunt preferabile pentru a molid sau a lozei pin, pentru a ține cont de sprijinul necesar. Veți avea nevoie de o mulțime de ea. După ce ați făcut măsurarea descrisă mai sus, ar trebui să puteți calcula cantitatea brută de cherestea de care veți avea nevoie pentru proiect și să comandați suficient pentru a ține cont de deșeuri și erori.
    • Pentru a menține lumina de greutate, panourile nominale de 2x4 inch (5cm x 10 cm) sunt potrivite, atâta timp cât conexiunile de fixare și de membru pe care le-ați calculat sunt corecte. Pentru acoperișuri mai mari sau modele mai complicate, pot fi necesare cherestea mai densă.
    • Deși va costa mai mult, este absolut esențial să obțineți panouri de înaltă calitate, care sunt foarte dense, bine condimentate și drepte ca săgeți. Dacă construiți un acoperiș pentru o casă, cherestea trebuie să fie de top-notch. Evitați despicarea, nodurile și marginile lătrat atunci când selectați cherestea.
  • Imagine intitulată Cadrul unui acoperiș 8
    2. Măsurați și tăiați fiecare coardă la dimensiune. Fără îngrijorarea de a marca tăieturile scaunului, puteți tăia fiecare coardă care va intra în rafitor la o dimensiune funcțională, dacă este necesar, lăsând cel puțin un picior (de preferință două) de lungime suplimentară pe fiecare capăt. Configurați cherestea pe cai de ferăstrău și măsurați secțiunile individuale ale Rafter, păstrându-le în grămezi separate, cum ar fi. Puteți utiliza un ferăstrău circular pentru a face tăieturile. Fasciculul de creastă și acordurile de jos pot fi de obicei tăiate la dimensiune.
  • Când tăiați fasciculul de creastă (placa centrală care se îmbină ambele laturi ale trupei), asigurați-vă că măsurați înălțimea-deasupra plăcii (HAP) și marchează pe creastă. Când măsurați articulația de creastă, este important să țineți cont de lățimea lemnului din coardele diagonale ale raforului.
  • Dacă cherestea pe care ați cumpărat-o este deja mai mult sau mai puțin tăiată la dimensiune, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la tăierea acesteia. Începeți prin a face tăieturile scaunului pentru a le potrivi împreună și a le tăia după cum este necesar.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 9
    3. Măsurați fiecare tăiat plumb. Tăieri plumb sunt tăieturile înclinate făcute pe capătul pitch al fiecărei coardă diagonală în camion. Unghiul tăieturilor făcute pe capătul de cap a gafelor va depinde de creșterea pe care ați calculat-o. Pentru a vă măsura tăieturile, veți avea nevoie de un creion, a Square Square, și manometrele de scări mobile pentru a face tăieri exacte.
  • Introduceți pasul acoperișului pe care l-ați calculat mai sus (vom folosi 7/12 pentru referință, pe tot parcursul) pe pătratul de încadrare. Pe corpul pătratului (partea mai lungă) introduceți 12 și introduceți cele 7 pe "limbă" (partea mai scurtă a pătratului) prin garnitura de măsurare a scărilor la punctul corespunzător de pe piață.
  • Aliniați pătratul cu capătul pitch al coardei și marcați linia cu un creion. Unii dulgheri le place să facă această tăietură înainte de a se deplasa la tăieturile scaunului, deoarece oferă bordului o margine frumoasă pentru a prinde banda de măsurare. Alți dulgheri preferă să facă toate măsurătorile în același timp și toate tăieturile în același timp. Depinde de preferința dvs. personală.
  • Imagine intitulată Cadru Un pas de acoperiș 10
    4. Măsurați tăieturile scaunului. Cuturile scaunelor sunt făcute la capătul coardei de rafinare diagonală unde acestea "scaun" pe perete. Dacă lucrați de la zero, trebuie să se facă tăieturile de scaune pentru a se potrivi individului care se desfășoară pe capacele de perete, lăsând o lungime la capăt pentru a prelungi pe perete și pentru a crea o exploatare.
  • Începeți prin marcarea liniei plumb, linia orizontală care marchează unde se va întâlni zidul. Ar trebui să puteți calcula acest lucru rapid pe calculatorul dulgherului.
  • Aliniați pătratul cu linia plină de plumb, apoi rotiți-o la 180 de grade, realinând pătratul de cealaltă parte a plăcii, lăsând cel puțin 1.5 sau 2 centimetri de fixare pentru marginea superioară deasupra tăierii scaunului și cel puțin 4 centimetri de lățime pentru suportul de la tăierea superioară.
  • În timp ce sunteți la ea, unii dulgheri le place să măsoare supraîncărcarea rafului, deoarece aveți pătratul de pe acel sfârșit al consiliului. În funcție de design, acest lucru va implica, de obicei, făcând două tăieturi pentru a păcătui la capătul plăcii, lăsând de obicei aproximativ 6 inci sau cam la supraîncărcare dincolo de scaunul tăiat.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 11
    5. Măsurați articulațiile de fixare în consecință. În funcție de proiectarea fermelor pe care le faceți, vor fi necesare un număr de îmbinări de preluare. Un acoperiș super-bază A-cadru va necesita oriunde între 4 și 8, în funcție de dimensiunea grinzilor, cu tăieturi plumb necesare pentru fiecare unghi din braț.
  • Foarte simple de cursuri lucrează pe un principiu al unor treimi. Puteți împărți lungimea întregii funde de jos cu trei, apoi măsurați acea distanță de-a lungul ciclului pentru a determina unde trebuie să meargă brațele. Puteți marca punctul central, apoi scriiți tăieturile de-a lungul fiecărei borduri, în funcție de lungime. Din nou, aceasta este o metodă foarte de bază de a se strânge un simplu trust. Trușurile mai complexe vor necesita calcule mai complexe de fixare.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 12
    6. Faceți-vă tăieturile. După ce ați măsurat tăieturile necesare pentru segmentele individuale, faceți tăieturi pe a Fierăstrău circular sau o masă ferăstrău pentru cele mai exacte tăieturi. Curățați capetele cu hârtie de șlefuit și sunteți gata să potriviți îmbinările de rafturi împreună.
  • Din nou, unii dulgheri preferă să facă coarde individuale la un moment dat sau să lucreze de la rafter-to-rafter, făcând cele complete și mergând la următorul. Depinde de preferința dvs. personală și debitul de lucru.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 13
    7
    Asamblați și setați fiecare rafter. Unghiile membrilor fermei individuale împreună cu unghiile suficient de lungi pentru a asigura ambele secțiuni de lemn și suficient de scurt pentru a nu lipi cealaltă parte. Utilizați fixarea metalelor la fiecare intersecție pentru a fixa articulațiile. Gusseturile sau plăcile de camioane fabricate special pentru îmbinarea grinzilor sunt, de asemenea, disponibile pentru a întări rafturile.
  • Este o idee bună să stivuiți rafteri unul pe celălalt pe un prelată pentru a le păstra la nivel și din cale. Acest proces va dura probabil câteva zile, ceea ce face important să vă îngrijiți între timp, în special în condiții umede.
  • Partea 3 din 3:
    Ridicând rafturile
    1. Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 14
    1. Ridicați placa de creastă în poziție și asigurați-o, o strângere dacă este necesar. Înainte de a ridica rafturile și începeți să le instalați pe pereți, este important să instalați placa de creastă pe lățimea pereților, să vă odihniți punctul central al fiecărui trust. Acesta este pur și simplu un ansamblu de cherestea lungă care va lega fiecare raft în centru. S-ar putea să trebuiască să-l strângeți dedesubt, de asemenea. De asemenea, poate fi important să se instaleze plăci de creastă suplimentară de-a lungul pereților, pentru a asigura o suprafață suplimentară pe care să fixați fermele.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 15
    2. Măsurați și marcați plăcile de cap pentru fiecare raft. În general, un raft trebuie să fie plasat la fiecare două picioare, cel puțin, pentru suportul și securitatea maximă a încărcării. Plăcile de cap sunt mici bretele metalice care vor asigura fermele pe pereți. Dacă ați făcut tăieturi de scaune, este posibil să nu aveți nevoie să utilizați capace, dar este întotdeauna o idee bună să le folosiți. Asigurați-le în poziție în funcție de măsurătorile dvs.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 16
    3. Odihniți fiecare rafinat cu capul în jos pe plăcile de perete și să vă plimbați în poziție. Când sunteți gata să plasați un rafter, asigurați-vă fiecare capăt cu capul în jos pe perete, folosind trei sau patru ajutoare cel puțin pentru a susține greutatea pe scări. Leagăn fiecare rafter în poziție, atașând o frânghie la teren și tragându-l de la sol, învârtindu-se de rafturile pe care le-ai înființat deja. Acesta este un proces delicat și necesită ajutorul mai multor alți oameni să o negocieze corect.
  • Imagine intitulată cadru Un pas de acoperiș 17
    4. Setați și fixați fiecare raft. Unghii grinzile de rulare în plăcile de cap, verificând plasarea cu un nivel de dulgher. În funcție de dimensiunea acoperișului, faceți, pot fi necesare suporturi de fund, în special pentru proiecte de construcție mai mari sau comerciale. Când aveți câteva ferme în vigoare, uniți-vă brațele de capăt peste cel de-al doilea capăt de-a lungul vârfului, asigurându-l la celelalte ferme. Acest lucru va ajuta la păstrarea nivelului și a plumbului.
  • Imagine intitulată cadru Un pas cu pas 18
    5. Introduceți rafturile dacă este necesar și instalați panouri sub-fascia. Panourile sub-fascia sunt folosite pentru a conecta peretele la capătul fiecărui rafitor. Deși nu este strict necesar, mulți dulgheri îi vor folosi pentru scopuri estetice și suport suplimentar.
  • Cu un nivel de dulgher, trageți o linie de nivel în partea de jos a primei coadă a raforului, ajustarea la coadă atinge capătul supraviețuitorului. Puneți o marcă acolo, faceți aceeași măsurare pe ultima coadă de rafter și trageți o linie dreaptă care leagă cele două puncte, marcând partea de jos a tuturor cozilor de rafturi, tăind-le cu un ferăstrău circular, dacă nu ați făcut acest lucru când nu ați făcut acest lucru au tăiat inițial rafturile. Tăiați și unghii placajului sub-fascat la grinzi, extinzându-se așa cum este necesar la capete pentru a compensa consolidarea.
  • Imagine intitulată cadrul unui acoperiș Pasul 19
    6. Instalați acoperirea acoperișului. După ce ați pregătit și ați instalat toate rafturile, sunteți gata să începeți să instalați un strat de acoperiș care, în esență, doar placaj, peste care se va instala de striparea și șindrilele meteorologice, în afara rafturii în consecință. În funcție de forma acoperișului, cantitatea și forma învelișului vor varia.
  • Începeți învelișul de-a lungul fundului ferestrelor, așezând primele bucăți la fiecare capăt, apoi trecerea la o altă parte, astfel încât cusăturile vor fi eșalonate și acoperișul va fi puternic.
  • Cât durează un acoperiș?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    David BitanDAVID BITANROOFING CONTRACRENTUL ȘI ÎNTREȚINEREA DE ÎNTREȚINERE

    sfaturi

    Dacă vă tăiați propriile ferme, asigurați-vă că includeți tăieturi plumb, unde fermele vor întâlni bordul de creastă, iar crestăturile plumbului, unde fermele vor contacta cu pereții.
  • Nu îndepărtați niciunul dintre bretele până când structura este completă.
  • Placa de creastă trebuie să fie mai mare în lățime decât garniturile, permițându-i să susțină greutatea.
  • Pentru proiectele de dimensiuni complete, cum ar fi acoperișul unui plus de locuință, este posibil să fie nevoie să închiriați vehicule industriale pentru a ridica rafturile în loc.
  • Fără vehicule de construcție, procesul de ridicare a rafturilor poate necesita mai multe persoane și, eventual, unele scări exterioare temporare.
  • Asigurați-vă întotdeauna că achiziționați permisele de construcție adecvate.
  • Când determinați aspectul unui acoperiș, puteți găsi util pentru a construi un model la scară mică a structurii.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar