Cum să tăiați grinzile de acoperiș

Dacă încadrați un acoperiș gable într-o casă nouă sau construiți o magazie sau chiar un doghouse cu un acoperiș gable, va trebui să tăiați un număr de rafturi de acoperiș. Rafturile de acoperiș oferă suport structural integrat pe acoperiș. Înainte de a vă tăia plăcile, va trebui să măsurați lățimea clădirii și să calculați lungimea exactă a fiecărui raftator. Când tăiați rafturile, va trebui să faceți 3 tăieturi separate: tăierea crestei (numită și tăierea plumbului) în partea superioară a rapelui, tăierea Birdsmouth (care cuprinde în sine 2 tăieturi diferite) în cazul în care Rafterul întâlnește clădirea zidul și tăierea coada, la baza raforului.

Pași

Partea 1 din 4:
Calculul lungimii raforului
  1. Imagine cu titlu tăiat Rafturile de acoperiș Pasul 1
1. Măsurați lățimea clădirii. Înainte de a începe tăierea, trebuie mai întâi să determinați cât timp trebuie să fie rafturile de acoperiș și unghiurile la care veți tăia partea superioară și inferioară a raforului. Utilizați o măsură de bandă pentru a măsura întreaga lățime a clădirii dvs. Măsurați cât mai precis posibil, până la /4 inch (0.64 cm), /8 inch (0.32 cm), sau /16 inch (0.16 cm) .
  • De exemplu, lățimea clădirii poate fi de 72.75 inci (184.8 cm).
  • Utilizați un creion pentru a face lățimea în jos undeva. Scrieți pe o foaie de rezervă de hârtie sau o secțiune din lemn expus.
  • Efectuarea acestor măsurători de 2 sau 3 ori este o modalitate bună de a asigura acuratețea.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafturile acoperișului Pasul 2
    2. Scade lățimea fasciculului de creastă. Fasciculul de creastă este bucata verticală de placaj care va forma vârful gablei și la care veți fixa garniturii de pe ambele părți. Măsurați lățimea fasciculului de creastă: Dacă utilizați un 2x4, acesta va măsura 1.5 inci (3.8 cm). Scade această măsurătoare de la lățimea clădirii.
  • Astfel încât măsurarea lățimii noi va fi de 71.25 inci (181.0 cm). Jot în jos această măsurătoare de lățime "ajustată", de asemenea.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafturile de acoperiș Pasul 3
    3. Împărțiți măsurarea lățimii ajustate cu 2. Deoarece fiecare rafinat individual va dura doar jumătate din lățimea clădirii (minus lățimea fasciculului de creastă), împărțiți măsurarea lățimii ajustate în jumătate.
  • Astfel încât măsurarea lățimii în funcție de exemplu va fi de 36.63 inci (93.0 cm).
  • Măsurarea finală este denumită "rularea" unei clădiri. Scrieți măsurarea rulării alături de celelalte măsurători.
  • Dacă utilizați un calculator de acoperiș, apăsați butonul "Run" pentru a introduce măsurarea rulării în memoria calculatorului.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafturile de acoperiș Pasul 4
    4. Calculați pasul de acoperiș. Punctul acoperișului este un raport: numărul de centimetri pe care acoperișul îl reprezintă vertical pentru fiecare picior de acoperiș. Aceasta este o modalitate de măsurare a gradului de abruptură a acoperișului. Deci, utilizați o măsură de bandă pentru a găsi înălțimea acoperișului deasupra peretelui superior al clădirii. De asemenea, măsurați lungimea jumătății acoperișului dintr-o parte a fasciculului de creastă până la marginea clădirii. Dacă acoperișul crește 7 inci (18 cm) pentru fiecare 1 picior (0.30 m), pitch-ul său ar fi scris ca 7/12.
  • Dacă utilizați un calculator de acoperiș, apăsați butonul "Pitch" pentru a introduce raportul Pitch în memoria calculatorului.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafturile acoperișului Pasul 5
    5. Determinați lungimea fiecărui rafinat. Dacă utilizați un calculator de acoperiș, acesta va utiliza informațiile pe care le-ați introdus deja (măsurați și pitch) pentru a calcula lungimea pentru fiecare rafter. Apăsați tasta "diagonală", care va calcula măsurarea diagonală dintre peretele exterior al structurii și partea superioară a fasciculului de creastă. Notați această măsurătoare diagonală. În acest exemplu, va fi 39.81 inci (101.1 cm).
  • Dacă nu utilizați un calculator de acoperiș, va trebui să efectuați o trigonometrie complexă pentru a calcula lungimea raforului. De asemenea, veți fi nevoie să achiziționați o copie a unui calculator Ready Ready: un manual cu mesele de lungime a raforului.
  • Calculatoarele de acoperiș sunt utilizate în mod obișnuit de către profesioniști. Dacă preferați să nu cumpărați unul, există multe disponibile gratuit online. De exemplu, există un calculator de acoperiș liber la: https: // Roofcalc.Org / Rafter-Rafter-Calculator /.
  • Rețineți că, dacă doriți ca grinzii să depășească marginea zidului clădirii, va trebui să adăugați acea măsurătoare în separat. Calculatorul (sau ecuația matematică, dacă îl scrieți longhand), va calcula măsurarea diagonală la marginea clădirii.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafturile acoperișului Pasul 6
    6. Calculați creșterea acoperișului. "Ridicarea" este măsurarea verticală care indică cât de înalt, acoperișul va fi la cel mai înalt punct de deasupra pereților clădirii. Creșterea este înălțimea exactă a fasciculului de creastă. Dacă utilizați un calculator de acoperiș, apăsați "Rise" și va calcula valoarea.
  • Dacă nu utilizați un calculator de acoperiș, scădeți pur și simplu înălțimea pereților dvs. de la înălțimea totală a acoperișului la vârful său.
  • Exemplul de creștere va fi de 17 ani.81 inci (45.2 cm).Jot în jos acest număr alături de celelalte pe care le-ai scris deja.
  • Partea 2 din 4:
    Făcând tăierea plumbului
    1. Imagine cu titlu tăiat Rafturile acoperișului Pasul 7
    1. Fixați manometrele pe pătratul de încadrare pentru a marca pitch-ul. Deci, dacă pasul acoperișului dvs. este 7/12, puneți un ecartament de scări pe partea verticală a pătratului de încadrare ("limba") la marcajul de 7 inci (18 cm) și plasați un ecartament de scări pe partea orizontală din pătratul de încadrare ("corpul") la marcajul de 12 inci (30 cm). Acest lucru va da încadrarea pătratului unghiul de care aveți nevoie pentru a face tăierea crestei.
    • Puteți achiziționa ambele măsuri de scări și un pătrat de încadrare la magazinul dvs. local de hardware.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafturile acoperișului Pasul 8
    2. Marcați plumbul tăiat în partea de sus a raforului.Tăierea Plumb (sau Ridge) este făcută în partea de sus a raforului. Alegeți ce capăt al raforului dvs. doriți să fiți partea de sus. Setați pătratul de înfășurare deasupra fasciculului de rafturi, cu limbă îndreptată spre vârful raforului. Apoi, utilizați un creion pentru a urmări marginea exterioară a limbii pătratului de încadrare.
  • Din moment ce ați atașat manometrele de scări în pătratul de încadrare, linia pe care ați desenat-o va fi la unghiul corect pentru ca rapa să se așeze pe fasciculul de creastă.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafturile acoperișului Pasul 9
    3. A văzut de-a lungul liniei pe care ați marcat pentru a indica tăierea plumbului. Folosind o amenajare sau un a Fierăstrău circular, Tăiați rafina de-a lungul liniei pe care tocmai ați marcat. Asigurați-vă că urmați exact linia sau veți avea o tăietură inegală plumb.
  • Fixați raftul la un banc de lucru sau la tăietori înainte de tăiere pentru a asigura stabilitatea. C-cleme ar funcționa bine pentru asta.
  • Dacă utilizați o amenajare, apucați mânerul ferm în mâna dvs. dominantă. Ferăstrău înainte și înapoi folosind lungimea completă a lamei.
  • Partea 3 din 4:
    Măsurarea și marcarea Birdsmouth și tăieturile de coadă
    1. Imagine cu titlu tăiat Rafturile acoperișului Pasul 10
    1. Măsurați diagonala raforului. Porniți această măsurătoare din partea de sus (capătul lung) al tăieturii pe care tocmai ați făcut-o. Când raftul este instalat, acest capăt de sus / lung va fi la vârful fasciculului de creastă. Cârlig de bandă pe garnitură și măsurați lungimea raforului diagonali pe care ați calculat-o mai devreme. Utilizați creionul pentru a marca lungimea direct pe rafter.
    • Măsurarea diagonală este lungimea completă a raforului, minus supraîncălzirea. Măsurarea diagonalei vă va permite să faceți tăieturile coada și a gurii păsării în locațiile corecte.
    • În acest exemplu, măsurarea diagonală pe care ați găsit-o mai devreme a fost de 39.81 inci (101.1 cm).
  • Imagine cu titlu tăiat Rafters Rafters Pasul 11
    2. Poziționați pătratul de încadrare pentru a face tăierea păsărilor. Aliniați pătratul de încadrare, astfel încât ecartamentul de scări pe care l-ați plasat pe limbă (marginea scurtă) a pătratului de încadrare este pe marcajul creionului pe care l-ați făcut pentru a indica lungimea diagonală completă a raforului. Țineți capătul lung al pătratului de încadrare, astfel încât celălalt ecartament se sprijină, de asemenea, împotriva raforului - acest lucru vă va asigura că marcați tăierea coada la unghiul corect.
  • Utilizați creionul pentru a urmări lungimea completă a limbii de-a lungul lățimii raforului.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafters Rafters Pasul 12
    3. Determinați adâncimea tăierii Birdsmouth. Acest lucru este relativ simplu: măsurați lățimea completă a peretelui exterior. Pentru majoritatea clădirilor, tăierea Birdsmouth este de 4 inci (10 cm) adâncime. Lățimea 2x4 utilizată pentru a încadra măsurile exterioare de perete 3.5 inci (8.9 cm) și măsurile de acoperire exterioare /2 Inch (1.3 cm).
  • Schimbul este termenul folosit pentru placă sau panou care formează suprafața exterioară a unei clădiri.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafters Rafters Pasul 13
    4. Poziționați corpul pătratului de încadrare pe rafter. Utilizați corpul (partea lungă) a pătratului de încadrare. Rotiți-l la 180 ° din modul în care ați folosit-o (deci unghiul drept este îndreptat). Setați-o astfel încât marcajul de 8 inci (20 cm) pe corpul pătratului de încadrare intersectează linia pentru tăierea coada. Acest lucru va oferi o tăietură de 4 in (10 cm) Birdsmouth. Utilizați creionul pentru a urmări această linie pe lemn.
  • Dacă tăierea gurii păsării dvs. nu este de 4 inci (10 cm) adânci, glisați pătratul de încadrare pentru a scurta sau prelungi lungimea tăierii în consecință.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafturile acoperișului Pasul 14
    5. Măsurați supraîncărcarea raforului. Dacă, de exemplu, doriți ca rafa să depășească marginea clădirii cu 6 inci (15 cm), măsurați acest lucru acum. Păstrați pătratul de încadrare în poziția pe care a fost stabilită pentru a măsura tăierea păsărilor Birdsmouth. Glisați pătratul de încadrare până la marca de 6 în (15 cm) intersectează linia pe care ați marcat-o pentru tăierea Birdsmouth.
  • Supraîncărcarea este partea de rafturi care se va extinde pe marginea peretelui clădirii. Acest lucru va prelungi lungimea totală a rampei cu 6 inci (15 cm), aduce noua lungime totală la 45.81 inci (116.4 cm).
  • Imagine cu titlu tăiat Rafturile de acoperiș Pasul 15
    6. Traceți tăierea coada. Păstrați pătratul de încadrare în aceeași poziție și utilizați creionul pentru a urmări limba (partea scurtă) de-a lungul suprafeței raforului. (Grupele de scări vor ține pătratul de încadrare la unghiul potrivit.) Acest lucru va marca tăietura de coadă: chiar capătul raforului dvs., cu supravegherea de 6 inci (15 cm) construită în și Birdsmouth tăiat bine marcat.
  • Acum tot ce a mai rămas este să taie rafina în consecință.
  • Partea 4 din 4:
    Făcând tăieturile de pasăre și coadă
    1. Imagine cu titlu tăiat Rafters Rafters Pasul 16
    1. A văzut de-a lungul liniei pe care ați marcat-o pentru tăierea păsărilor. Fi foarte precis cu această tăietură de atunci, spre deosebire de tăierea plumbului, nu puteți vedea tot drumul prin bord. Urmați cu atenție liniile pe care le-ați marcat pentru tăierea coada, astfel încât să mențină măsurătorile și unghiurile specifice.
    • Pentru stabilitatea adăugată atunci când faceți pasărea și tăieturile de coadă, utilizați cleme C pentru a fixa garnitura la o bandă de lucru sau la catașuri.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafturile de acoperiș Pasul 17
    2. A văzut de-a lungul liniei pe care ați marcat pentru tăierea coada. Folosind ferăstrăul sau ferăstrăul circular, tăiați tocmai de-a lungul liniei pe care ați marcat pentru tăierea coada. Materialul excesiv de rafturi va cădea pe măsură ce completați această tăietură, lăsându-vă cu raftul finit.
  • Imagine cu titlu tăiat Rafters Rafters Pasul 18
    3. Repetați procesul pentru celelalte rafturi. În acest moment, ați tăiat 1 Rafter de acoperiș. În funcție de dimensiunea structurii dvs., va trebui să tăiați mai multe (sau multe) mai mult. Toate rafturile de acoperiș ar trebui să fie identice, astfel încât urmați aceiași pași pentru a măsura tăierea plumbului, tăierea coada și tăierea Birdsmouth.
  • Numărul de rafturi necesare va fi determinat de lungimea acoperișului. Rafturile sunt în mod obișnuit distanțate de aproximativ 24 de centimetri (61 cm). Consultați această diagramă pentru informații mai detaliate despre spațierea: https: // Myarpentry.Com / Rafter-Span Mese.HTML.
  • Rețineți că veți avea întotdeauna nevoie de un număr parțial de rafturi.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Avertizări

    Luați întotdeauna măsuri de siguranță atunci când lucrați cu orice tip de ferăstrău. Păstrați-vă mâinile departe de lamă și purtați ochelari de protecție sau alte ochi de protecție.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Calculator de acoperiș (recomandat)
    • Ruletă
    • Square Square
    • Scălieri de scară
    • Creion
    • Ochelari de protecție
    • Ferăstrău sau ferăstrău circular
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar