Cum să calibrați binoclul

Văzând detaliile de la o distanță îndepărtată este aproape imposibilă fără un set bun de binoclu. Dacă încercați să aveți grijă de Birdwatch sau să vedeți ceva de departe, va trebui să vă asigurați că binoclul dvs. sunt corect calibrați în ochii voștri. Pentru a face acest lucru, va trebui să setați corect distanța dintre ambele oculare. Apoi, veți regla inelele de focalizare sau dioptrii, pentru a face imaginea ascuțită și clară. Când ați făcut corect, detaliile uimitoare vor fi vizibile de la o distanță îndepărtată.

Pași

Partea 1 din 2:
Reglarea butoaielor și oculare
  1. Imagine intitulată Calibratul binoclars Pasul 1
1. Rotiți ocularul, astfel încât este extins dacă nu purtați ochelari de vedere. Întoarceți ocularul în sens invers acelor de ceasornic pentru a le ridica din corpul binoclurilor. Dacă purtați ochelari de vedere, puteți menține ocolurile retrase sau le puteți transforma în sensul acelor de ceasornic pentru a le strânge pe corpul binoclurilor.
  • Extinderea ochilor dvs. vă va permite să le potriviți în jurul ochiului, ceea ce va bloca lumina pe care o veți vedea în mod normal în viziunea dvs. periferică.
  • Ochii retrași vă vor oferi un câmp de vedere mai larg, astfel încât să doriți să le transformați în sensul acelor de ceasornic dacă încercați să vedeți o imagine mai largă.
  • Imagine intitulată Calibratul Binoclars Pasul 2
    2. Atașați ceștile de cauciuc la oculare dacă le aveți. Unii binocluri vin cu o ceașcă de cauciuc pe care o puteți potrivi în jurul ocularului.Dacă ați venit cu unul, utilizați-l pentru o vizionare mai confortabilă. Se potrivesc capătul ușor încastrat al paharilor peste ambii oculare, astfel încât acestea să fie confruntate și nu alunecă.
  • Dacă doriți să utilizați paharul de cauciuc, dar aveți ochelari, rotiți cauciucul extins înapoi astfel încât să puteți privi prin binocluri cu ochelarii pe.
  • Imagine intitulată Calibratul Binoclars Pasul 3
    3. Prinde ambele butoaie și îndoiți centrul binoclurilor pentru a vă potrivi cu ochii. Butoaiele sunt cele 2 bucăți de tuburi conectate la lentile. Uită-te prin binocluri și prindeți butoaiele de lângă părțile laterale. Apoi, îndoiți binoclul în sus și în jos în centru, astfel încât atât ochii să se potrivească cu lentilele. Când te uiți prin ocular, ar trebui să vezi o imagine circulară. Dacă vedeți o imagine dublă, atunci trebuie să reluați butoaiele.
  • Distanța dintre ochii fiecăruia diferă, deci va trebui să ajustați butoaiele pentru a se potrivi cu ochii, astfel încât binoclul să se potrivească cu fața.
  • Partea 2 din 2:
    Concentrându-se binoclul
    1. Imagine intitulată Calibratul binoclars Pasul 4
    1. Țineți binoclul până la ochi și concentrați-vă pe un obiect. Selectați un obiect staționar de 30-40 de picioare (9.1-12.2 m) în distanța de a privi. Dacă imaginea este neclară atunci când o vizualizați prin binocluri, înseamnă că trebuie să ajustați focalizarea.
    • Chiar dacă imaginea este clară, este posibil să doriți să vă calibrați binoclul pentru a obține o imagine mai clară.
  • Imagine intitulată Calibratul Binoclars Pasul 5
    2. Acoperiți obiectivul drept pe binocluri și concentrați-vă cu ochiul stâng. Țineți palma mâinii peste obiectivul drept pentru ao acoperi. Dacă imaginea este neclară când arăți cu ochiul stâng, înseamnă că trebuie să ajustați inelul de focalizare, în centrul binoclurilor.
  • Inelul de focalizare pune obiectul pe care îl priviți în mod focalizat în timp ce diopterul de pe ocularul drept compensează diferențele dintre ochiul stâng și dreapta.
  • Imagine intitulată Calibratul binoclars Pasul 6
    3. Reglați inelul de focalizare în centrul binoclului. Inelul de focalizare este roata în centrul binoclurilor, între ambele butoaie. Rotiți inelul din stânga și spre dreapta până când imaginea devine clară în ochiul stâng.
  • După ce ați terminat focalizarea ocularului stâng, scoateți mâna de pe lentilă.
  • Imagine intitulată Calibratul binoclars Pasul 7
    4. Acoperiți lentila stângă și focalizați cu ochiul drept. Închideți ochiul stâng și încercați să vă concentrați asupra imaginii cu doar ochiul drept. Dacă imaginea nu este clară, înseamnă că trebuie să ajustați dioptrul pe ocularul drept.
  • Dacă viziunea din ambele ochi este aceeași, atunci este posibil să nu trebuie să ajustați dioptrul pe ocularul drept.
  • Imagine intitulată Calibratul binoclars Pasul 8
    5. Reglați dioptrul pe ocularul drept. Diopterul este roata pe ocular. Acest lucru ajută la compensarea diferențelor de viziune în ochii dvs. individuali. Rotiți dioptrul până când puteți vedea obiectul clar cu ochiul drept, în timp ce obiectivul stâng este încă acoperit.
  • Focalizarea pe un ochi la un moment dat va face calibrarea binoclului dvs. mai ușor.
  • Imagine intitulată Calibratul binoclars Pasul 9
    6. Uită-te prin binocluri și notați setările dioptrului. Uită-te prin binocluri cu ambii ochi. Binoclul ar trebui să se simtă confortabil și obiectul ar trebui să fie focalizat. Majoritatea binoclurilor vor veni cu marcaje pe diopter. Luați notă de unde sunt ambele dioptere, știți unde să le ajustați dacă se schimbă sau cineva folosește binoclul.
  • Odată ce obțineți calibrarea corectă, nu ar trebui să o schimbați din nou.
  • Dacă imaginea este încă neclară, este posibil să fie necesar să reglați dioptrul în centrul binoclurilor.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar