Cum să fixați un aspirator

În loc să aruncați și să înlocuiți un aspirator care a pierdut aspirația sau are alte probleme, de ce nu încercați să fixați mai întâi? S-ar putea să fiți surprinși să descoperiți cât de multe probleme de vid pot fi reparate la domiciliu, iar acest articol răspunde la multe dintre întrebările cheie pe care le puteți avea. Așa că citiți mai departe pentru a afla dacă puteți da aspiratorului dvs. un al doilea contract de leasing pe viață!

Pași

Întrebarea 1 din 8:
Ce a făcut-o să nu mai funcționeze?
  1. Imagine intitulată Fix un aspirator Pasul 1
1. Verificați furtunurile, filtrele și rolele dacă aveți o problemă de aspirație. Un vid care pierde aspirația este destul de inutil, dar problema nu este de multe ori nimic mai mult decât o rolă înfundată, furtun sau filtru. Pentru a inspecta aceste părți, deconectați-vă vidul, apoi întoarceți-l și vedeți dacă puteți roti manual rolele. Uită-te prin furtunurile și duzele pentru a vedea dacă sunt obstrucționate. De asemenea, verificați filtrul pentru a vedea dacă este plin sau acoperit de murdărie și praf.
  • Căutați deșeuri în atașamentele furtunului, de asemenea.
  • 2. Inspectați centura dacă vidul este zgomotos sau cilindrul nu se mișcă. Cureaua atașează motorul la cilindrul care ajută la ridicarea murdăriei și resturilor. Dacă vidul începe să facă un zgomot ridicat și rulerul se oprește, deconectați vidul și răsturnați-l astfel încât să puteți vedea partea inferioară (partea care se deplasează peste podea). Deschideți placa inferioară, de obicei prin îndepărtarea câtorva șuruburi și verificați dacă centura este crăpată sau întreruptă.
  • Probabil că nu ați cumpărat niciodată pentru curele de curățare a vidului de înlocuire, dar nu vă faceți griji - sunt disponibile pe scară largă la magazinele de îmbunătățire la domiciliu și online.
  • Dacă nu găsiți problema, vizitați un magazin de reparații de vacuum pentru a fi privit de un tehnician.
  • 3. Verificați ștecherul dacă motorul păstrează tăierea sau nu va porni. Cablul de alimentare al aspiratorului dvs. se poate ocupa de o mulțime de abuzuri, dar poate fi în cele din urmă să se spargă, să se despartă sau mai ales în apropierea ștecherului. Cu vidul deconectat, inspectați cu atenție întreaga rulare a cablului de alimentare și a fiului. Dacă observați orice daune, nu utilizați vidul până când nu fixați cablul dvs. sau aveți o persoană de reparații să facă treaba.
  • Dacă cablul de alimentare arată bine, probabil că există o problemă cu motorul. Fixarea unui motor rău nu este un loc de muncă DIY-luați vidul la un magazin de reparații.
  • Întrebarea 2 din 8:
    Cum pot îmbunătăți aspirația redusă?
    1. Imagine intitulată Fix un aspirator Pasul 4
    1. Goliți sacul sau recipientul dacă este plin de resturi aspirat. Dacă aveți un aspirator ambalat, deconectați-l și anulați clema pentru a deschide compartimentul sacului. Glisați gulerul de carton pe sacul care îl conectează la vid, apoi glisați gulerul sacului nou și închideți compartimentul. Dacă aveți un vid cu canistră fără îndoială, închideți recipientul, deschideți capacul și uscați resturile într-un coș de gunoi. Faceți acest lucru în aer liber, astfel încât să nu obțineți praf peste tot!
    • Verificați manualul produsului pentru instrucțiuni specifice.
  • 2. Inspectați filtrul și curățați sau înlocuiți-l după cum este necesar. Aspiratorul dvs. de aspirator are cel puțin 1 filtru și poate mai multe dintre ele! Există, de obicei, unul la orificiul de evacuare (în cazul în care aerul suflă atunci când se execută vidul) și, dacă este un vid sacru, în cazul în care sacul se conectează la aparat. Verificați ghidul produsului sau site-ul producătorului pentru informații specifice privind găsirea, curățarea și înlocuirea filtrelor.
  • Dacă filtrul este murdar, scoateți-l în aer liber și atingeți-l pe o suprafață tare pentru a distruge praful și resturile. Dar asigurați-vă că briza suflă praful departe de tine!
  • Unele filtre pot fi clătite sub apă rece după ce ați bătut majoritatea resturilor. După clătirea filtrului, lăsați-l să se usuce timp de cel puțin 24 de ore înainte de reinstalarea acesteia.
  • Schimbați filtrul (filtrele) la fiecare 3-6 luni pentru a vă menține aspirația în mod eficient.
  • Întrebarea 3 din 8:
    De ce nu se rotește ruloul?
    1. Imagine intitulată Fix un aspirator Pasul 6
    1. Scoateți cilindrul și tăiați cu atenție părul și resturile. Răsturnați vidul deconectat cu susul în jos și anulați orice șuruburi sau clipuri de pe placa de acces pentru rolă. Rollerul în sine iese de obicei prin anularea unui cuplu de șuruburi sau clipuri. Tăiați o linie dreaptă prin păr și de-a lungul lungimii rolei cu foarfece, asigurându-vă că nu tăiați pe oricare dintre părul periei. Utilizați o pensulă pentru a curăța părul cu role și partea inferioară a vidului, apoi puneți totul înapoi în poziție.
    • Văzând cât de mult păr și alte junk-uri Rollerul se ridică poate fi un adevărat ochi-deschizător! Dar cilindrul nu va putea să se ridice lângă păr dacă nu o curăți din când în când.
    • Consultați manualul de produs sau site-ul producătorului în acest proces.
    Întrebarea 4 din 8:
    Ce se întâmplă dacă există un furtun înfundat?
    1. Imagine intitulată Fix un aspirator de aspirator Pasul 7
    1. Dezactivați orice blocaj pe care îl găsiți în furtun cu unelte simple. Doar dacă nu este permanent atașat la vid, deconectați complet furtunul. Utilizați clești sau degetele pentru a scoate orice clog în apropierea capătului furtunului. Pentru conflictele mai profunde, îndoiți un cârlig de sârmă sau cumpărați un instrument de șarpe de aspirator online. Hrăniți firul / șarpele în tub, răsuciți-l și scoateți obstrucția. Apelați o persoană de reparații în vid dacă există conflicte pe care nu le puteți atinge.
    • Curățați și blocările din atașamente, de asemenea.
    • Dacă puteți deconecta complet furtunul, aruncați o monedă prin ea pentru a vedea dacă există obstacole. Dacă moneda cade drept prin furtun, atunci este neclară. Nu lăsați o monedă în tub dacă este conectat la aspiratorul dvs!
    Întrebarea 5 din 8:
    Cum pot schimba o centură spartă?
    1. Imagine intitulată Fix un aspirator Pasul 8
    1. Găsiți centura atașată la cilindru și înlocuiți-o cu o potrivire. Deconectați vidul, răsturnați-l și anulați șuruburile sau clemele de pe placa de acces de către cilindru. Identificați centura care rulează de la cilindru la motor. Glisați centura veche de pe 2 puncte de conectare și praf acele zone cu o pensulă sau o periuță de dinți. Cumpărați o centură de schimb de potrivire și glisați-o pe punctele de conectare, cu literele de pe centura orientată spre exterior. Rotiți cilindrul cu mâna pentru ao testa înainte de a pune placa de acces înapoi.
    • Cu unele modele, este posibil să trebuiască să scoateți cilindrul pentru a înlocui centura. Consultați întotdeauna manualul de produs pentru modelul dvs. de vacuum particular.
    • Curelele cu aspirator sunt ieftine și pot fi achiziționate cu ușurință online. Din orice motiv, totuși, curelele nu sunt universale, deci asigurați-vă că cumpărați unul care este proiectat pentru modelul dvs. de aspirator.
    Întrebarea 6 din 8:
    Ce se întâmplă dacă fișa este întreruptă?
    1. Imagine intitulată Fix un aspirator Pasul 9
    1. Reparați-vă singur prin tăierea ștecherului și a cablajului pe unul nou. Utilizați tăietori de sârmă pentru a tăia (deconectați deconectați!) cablul de alimentare aproximativ 2-3 în (5.1-7.La 6 cm) departe de priză. Stripul 1-2 în (2.5-5.1 cm) a acoperirii cablului de alimentare pentru a expune cele 2 sau 3 fire interioare, apoi scoateți acoperirile fiecăruia dintre aceste fire cu stripper-urile de sârmă, expunând /2-1 în (1.3-2.5 cm) din fiecare fir. Deșurubați capacul dopului de înlocuire, apoi împachetați fiecare fir codificat de culoare în cablul de alimentare de 2-3 ori în jurul terminalului său corespunzător din nou. Puneți capacul înapoi pe noul conector.
    • Dacă cablul de alimentare este deteriorat mai aproape de mijloc, tăiați secțiunea deteriorată, cumpărați 2 pronguri noi (un "bărbat" cu vârfuri și o "femeie" cu sloturile care acceptă vârfurile), sârmă așa cum s-a descris mai sus și fiți împreună pentru a finaliza repararea.
    • Toate cablurile de alimentare au un fir alb "neutru" și un fir negru "fierbinte". Dacă cablul de alimentare al vidului are, de asemenea, un fir verde "sol", atașați-l la șurubul de pe portul verde "la sol" al noului dvs. dop. Nu toate vacuumurile au un fir de sol.
    • Dacă sunteți incomod cu gândul de a face reparații de cabluri electrice DIY, lăsați o persoană de reparații experimentată să facă treaba în schimb.
    Întrebarea 7 din 8:
    Merită să fie plătit pentru a fi reparat?
    1. Imagine intitulată Fix un aspirator Pasul 10
    1. Apelați un Pro pentru a compara costurile de reparații și înlocuire pentru problemele majore. În timp ce multe reparații sunt ușor de gestionat pentru Media Diyer, este mai bine să lăsați o persoană profesională de reparații de vacuum să se ocupe de exemplu de reparații la motorul vacuumului, de exemplu. Costurile de reparare pot varia pe scară largă pe baza tipului de reparații care trebuie făcute, astfel încât este posibil să fie să decideți dacă este mai bine să înlocuiți vidul în schimb.
    • Dacă costul de reparație este mai mare de 50% din prețul unui nou aspirator comparabil, este de obicei cel mai bine să cumpere unul nou, mai ales dacă vidul dvs. curent este mai mare de 5 ani. Rețineți că costul unui nou aspirator poate varia de la aproximativ 50 USD la 1000 USD sau mai mult.
    Întrebarea 8 din 8:
    Cât timp ar trebui ultimul aspirator?
    1. Imagine intitulată Fix un aspirator Pasul 11
    1. Dacă vidul dvs. are vârsta de 8 ani, așteptați să înlocuiți în loc să îl reparați. Aspiratorul mediu durează aproximativ 8 ani cu utilizare moderată până la greu. Odată ce vidul dvs. depășește această vârstă, defalcările vor deveni probabil din ce în ce mai probabil. Dacă o defalcare pe care nu vă puteți repara se va rezolva după acest punct, probabil că sunteți mai bine să cumpărați un nou vid în loc să plătiți pentru a avea cel vechi fixat.
    • Cu cât folosiți mai des aspiratorul dvs., cu atât mai repede va fi uzat. Dar asta nu este o scuză să renunți la măturat în jurul casei tale!

    Comunitatea Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile experților pentru acest articol?Deblocați răspunsurile experților prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Ce fel de aspirator este cel mai bun?
      Chris Willatt
      Chris Willatt
      Curățenie Curățenie profesională
      Chris Willatt este proprietarul și fondatorul lui Alpine Maids, o agenție de curățenie din Denver, Colorado a început în 2015. Alpine Maiservi a primit premiul Super Service din Lista Angie timp de trei ani la rând din 2016 și a primit Colorado "Curățarea locală de top" Premiul în 2018.Chris Willatt
      Chris Willatt
      Curățenie Curățenie profesională
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Allshark este marca pe care o iubesc cel mai mult, dar sincer că există o mulțime de opțiuni minunate acolo. Rechinii și Dyson au, de asemenea, vacuumuri mari. Vrei doar să te asiguri că are o perie cu role foarte bună și o putere puternică de aspirație. Dincolo de asta, este în totalitate o chestiune de preferință personală.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 2helpful 0
    • Întrebare
      Cum curățați un vid dacă nu funcționează corect?
      Chris Willatt
      Chris Willatt
      Curățenie Curățenie profesională
      Chris Willatt este proprietarul și fondatorul lui Alpine Maids, o agenție de curățenie din Denver, Colorado a început în 2015. Alpine Maiservi a primit premiul Super Service din Lista Angie timp de trei ani la rând din 2016 și a primit Colorado "Curățarea locală de top" Premiul în 2018.Chris Willatt
      Chris Willatt
      Curățenie Curățenie profesională
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Aș începe prin curățarea periei, deoarece asta va fi partea cea mai murdară. Dacă devine super-murdar, vidul dvs. nu poate funcționa corect. Este posibil să fie necesar să utilizați o șurubelniță sau o monedă pentru a accesa rola și scoateți-o pentru ao curăța cu mâna. De acolo, puteți folosi săpun, apă și un burete sau o cârpă microfibră pentru a curăța compartimentul. Dacă există o înfundare în furtun, puteți obține de obicei acest lucru prin îndoirea și manevrarea furtunului înainte și înapoi.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 0
    • Întrebare
      Ce fac dacă furtunul meu este curățat, dar încă nu suferă?
      Răspunsul comunității
      Răspunsul comunității
      Nu suge nu înseamnă fluxul de aer. Verificați evidența, sacul (dacă aveți unul), diferitele filtre (HEPA) și, în final, capul Beater Bar, unde aparatul întâlnește covorul. Cele mai multe viduri permit accesul facil la acest punct de aspirație de murdărie, de obicei pentru a schimba o centură de unitate de bară de bară și de obicei aveți nevoie de o șurubelniță a lui Phillip, cea care are un vârf ca un semn plus. Aici, dincolo de acoperirea curelei este problema dvs. S-ar putea să ajungeți să aveți nevoie de o bucată rigidă de sârmă sau cu clești de ac. Când vedeți obstrucția, veți folosi tot ce trebuie să-l ștergeți și să vă întoarceți la muncă.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 1helful 13
    Vedeți mai multe răspunsuri

    sfaturi

    Plugurile de înlocuire sunt disponibile la magazinele de îmbunătățire la domiciliu și online. Cumpărați un dop de înlocuire care are aceeași formă, stil și evaluare ca și dopul vechi.

    Avertizări

    Asigurați-vă că vidul dvs. este deconectat în orice moment în timp ce lucrați la el.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar