Cum să fii un gânditor gratuit

Poate fi destul de ușor să renunți la ispită de a face ceea ce face toți ceilalți și să se gândească la ce cred alții. Uneori, cu clichi, subculturi, partide politice și mișcări, este ușor să renunți la propria identitate pentru o colectivă. Dar acest lucru nu este necesar, și se poate păstra în continuare individualitatea.

Pași

  1. Imaginea intitulată Fii un Ghinker Gratuit Pasul 1
1. Încercați să evitați grupurile de îmbinare de către alții presupuși asemănători. Adesea, nu veți împărtăși exact pozițiile unui alt grup de indivizi. Uită-te cu precauție când ai deveni membru al oricărui grup care vă încurajează să vă îmbrăcați, să acționați sau să credeți în anumite lucruri. Acesta este adesea primul pas în pierderea individualității.
  • Imaginea intitulată Fii un pic de gânditor gratuit
    2. Ditch Ciclul de știri prin cablu / satelit 24/7. Mediul actual de știri este o cutie aglomerată care îmbină fără probleme comentariile politice, divertismentul fără valoare și jurnalismul real. Uneori se pare că aproape toate rețelele au fie o problemă cu părtinirea (stânga și dreapta), fie cu un comentariu înclinat. Din aceste motive, este mult mai bine să primiți indiferent de informațiile pe care le doriți din cărți imparțiale (cele care nu sunt scrise de punți). Dacă trebuie să știți ceva despre un subiect, cercetați-l online (nu de la bloguri, totuși.) Dacă puteți, este posibil să vă opriți să vizionați TV în totalitate și să începeți să obțineți orice divertisment pe care doriți să-l de la surse online.
  • Imaginea intitulată Fii un drogant gratuit Pasul 3
    3. Evaluați de ce faceți anumite lucruri. Esti cineva care este a "pe placul oamenilor?" Nu este nimic în neregulă cu încercarea de a fi sociabil, dar nu ar trebui să faceți nimic care să încalce cel mai bun interes sau cod moral doar pentru alții. Dacă vă îmbrăcați, acționați sau luați decizii într-un anumit fel doar de dragul "plăcerea altora," Poate doriți să reevaluați.
  • Imaginea intitulată Fii un Ghinker Gratuit Pasul 4
    4. Deveniți deschis, și întrebați totul. Nu acceptați fără griji ceea ce vă spun că alții să fiți adevărați, dar cercetați-l pe cont propriu. Țineți minte întotdeauna că un crez care Forțe să urăști o altă persoană Mod implicit este nebun și dorește să distrugă un spirit cu adevărat liber. Primul pas folosit de propagantiști, politicieni și alți influenți distribuie informații discutabile sau părtinitoare. Ei presupun că veți lua cuvântul lor pentru tot fără nici o cercetare. Fiind o persoană intermediară nu înseamnă că nu poți fi religioasă - este amenda Atâta timp cât credeți cu adevărat în ceea ce revendicați și nu ați fost influențați de alții pentru a vă sprijini credințele.
  • Imaginea intitulată Fii un Ghinker Gratuit Pasul 5
    5. Fi atenți la autoritarism. Ideile autoritarismului favorizează adesea puterea asupra rațiunii. Autoritatea inițială și instituită din punct de vedere moral ar trebui să fie recunoscută, dar unii indivizi doresc să abuzeze de puterea lor și să-și folosească poziția ca autoritate de a-și justifica acțiunile. Acest lucru nu este un lucru bun, deoarece autoritățile adevărate vor încerca să vă spună ce să credeți sau să vă încurajați drepturile. Există câteva lucruri pe care nimeni, nici măcar autoritate, nu au dreptul să vă facă.
  • Imaginea intitulată Fii un drogant gratuit Pasul 6
    6. Aflați logica de bază. Multe erori logice comune sunt utile pentru a învăța astfel încât să puteți recunoaște când sunt folosite în încercarea de a vă influența. De exemplu, ia acest comentariu: "Senatorul A trebuie doar să fie greșit în legătură cu acest plan economic. Am auzit că acum 20 de ani, era un alcoolic." După cum puteți vedea, discuția misterios sa mutat de la a vorbi despre economie pentru a vorbi despre trecutul senatorului. Această eroare logică este numită Attack-ul ad hominem. Vorbitorul de mai sus nu a criticat planul senatorului A, dar a adus o problemă veche pe care senatorul avea cu alcool, în încercarea de a-și daune reputația. Cum știm că senatorul A nu a reformat? Există numeroase alte erori ca aceasta, și ar trebui să înveți despre o afacere bună din ei să vă protejeze de cei care le folosesc.
  • Imaginea intitulată Fii un etapă Gratuită de gânditor 7
    7. Încercați să vă bucurați de gândirea liberă. Nu face "lectura" Alții pe care îi vedeți cine nu sunt ca tine, pentru că mulți oameni nu sunt liberi-gânditori. Educați-le ori de câte ori este posibil, totuși, despre cum este bine să aveți individualitate.
  • sfaturi

    Nu este greșit să fiți credințe definite. Puteți fi o persoană de gândire liberă și aveți convingeri politice, morale, sociale sau religioase, așa cum a spus anterior. Asigurați-vă că nu ați adoptat pe cei din cauza influenței sau presiunii altora. Ci mai degrabă de propriul dvs., individual, gândire-proces.
  • Toți oamenii de gândire liberă nu "gândi" în același mod sau credeți aceleași lucruri. Aceasta este partea bună despre a fi un gânditor liber - niciodată nu trebuie să vă faceți griji despre apartenența unui grup de indivizi care sunt omogeni în gândire.
  • Avertizări

    Nu opriți niciodată asocierea cu ceilalți. Fiind gratuită înseamnă a decide lucrurile pentru tine, fără a vă proteja de nici o influență exterioară, fiind un pustnic!
  • Deși ar putea fi o "alegere" la un anumit nivel pentru a "menține individualitatea", este realist și luați în considerare obstacolele sau costurile, de neconformare, având în vedere setul dvs. specific de variabile. "Nu dați presiunii sociale" Sună ușor, în realitate, se poate risca să devină o țintă pentru agresiune socială, oxtracism din grupurile familiale sau sociale, pierderea locului de muncă, amenințările la adresa siguranței de sine și a familiei, a persecuției și a diverselor alte forme de "penalități" la încarcerare , tortura și moartea.
  • "Simpotrivă atrage și diferența respinge."Poate fi o regulă a naturii că o ființă umană poate trece mai mult sau mai puțin prin conștientizare. Pentru majoritatea dintre noi, totuși, incapacitatea de a recunoaște bigotismul, prejudecățile, rasismul, conformitatea etc., În vigoare, intoleranță, etnocentrism și egocentrism, în comportamentul nostru propriu o va face dificilă - dacă nu este periculoasă - să difere.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar