Cum de a colora pielea

Indiferent dacă creați un nou articol din piele sau restaurarea unui vechi, instrucțiunile de moarte din piele vă pot duce rapid la produsul finit. Știind cum să vopsească pielea vă va permite să schimbați cu ușurință culoarea unui element din piele. Rețineți că fiecare bucată de piele este diferită și poate accepta culoarea puțin diferit.

Pași

Metoda 1 din 3:
Utilizarea colorantului din piele comercială
  1. Imagine intitulată din piele de colorant 1
1. Alegeți vopselele din piele. Cele mai multe coloranți din piele preparați comercial vin cu preparator din piele, vopsea în sine și un finisaj (cum ar fi pielea din piele). Luați în considerare următoarele atunci când alegeți un colorant:
  • Coloranți pe bază de alcool, înfășurați pielea, în timp ce coloranții pe bază de apă îl lasă moale și suplă. Multe coloranți pe bază de apă sunt de fapt acoperiri, care pot schimba complet culoarea piesei.
  • Culoarea colorantului nu este reprezentativă pentru culoarea finală. Încercați mai întâi o probă mică. Dacă atingeți o piesă deja vopsită, utilizați un serviciu de potrivire a culorilor pentru a obține o potrivire exactă.
  • Coloranții pot fi pulverizați, vopsea sau sponge-on. Alegeți tipul care funcționează cel mai bine pentru dvs. în ceea ce privește ușurința utilizării.
  • 2. Bandă de pe orice zonă pe care nu o doriți vopsită. Acoperiți cataramele sau piesele metalice pe care nu le doriți vopsite cu bandă de mascare. Banda poate deteriora finisajul din piele, dar veți elimina oricum pentru a face suprafața disponibilă pentru vopsire.
  • 3. Treceți la o zonă bine ventilată. Majoritatea preparatorilor din piele și coloranți din piele eliberează fumul care sunt nesănătoși să respire. Lucrați într-un spațiu cu o ventilație bună. Dacă vopsiți pielea în aer liber, păstrați-o afară din lumina directă a soarelui și căldura extremă.
  • Majoritatea coloranților dau cele mai bune rezultate la temperaturile aerului de 60ºF (15 ° C) sau mai sus.
  • 4. Protejați-vă mâinile și podeaua de pete. Vopselele din piele poate pata pielea pentru o saptamana si alte suprafete permanente. Purtați două perechi de mănuși de latex sau nitril. Așezați o cârpă de plastic pentru a prinde scurgerile.
  • 5. Aplicați preparatorul din piele. Frecați pregătirea din piele sau de-glazer cu o cârpă curată. Aceasta îndepărtează finisajul din piele, astfel încât colorantul să poată pătrunde în mod egal în material.
  • 6. Umeziți pielea. Utilizați o sticlă de pulverizare umplută cu apă pentru a atenua suprafața pieii. Nu saturați supra-saturați pielea, dar asigurați-vă că aveți o acoperire uniformă. Acest lucru ajută pielea să absoarbă colorantul în mod egal, rezultând o finisare netedă.
  • Unele coloranți din piele nu necesită acest pas. Verificați eticheta.
  • 7. Aplicați primul strat. Începeți prin pictarea marginilor cu o pensiune. Pentru restul locului de muncă, aplicați colorantul într-un strat subțire folosind un burete, apă de lână, pensulă sau pulverizator. Verificați eticheta colorantului pentru a vedea ce instrument pe care producătorul le recomandă sau cântărește următoarele argumente pro și contra:
  • Bureții pot aplica un efect special sau o textură la piele. Aplicați într-o mișcare circulară pentru o privire uniformă.
  • Lână Daubers sunt ușor de utilizat atunci când se aplică vopsea lichidă în zonele mici. Ei nu pot funcționa bine cu coloranți de gel.
  • Portbrupele sunt bune pentru margini și zone mici, dar este greu să ascundeți loviturile de perie pe suprafețe mari. Aplicați primul strat lăsat la dreapta, al doilea în sus și în jos și următorul strat în mișcări circulare pentru a asigura chiar și acoperirea.
  • Pulverizatoare facilitează amestecarea culorilor pentru reparații sau locuri de muncă cu mai multe culori. O armă de pulverizare a airbrush sau touch-up oferă cel mai mare control. Verificați instrucțiunile de colorant pentru a vedea dacă este potrivit pentru pulverizare.
  • 8. Aplicați straturi suplimentare de colorant din piele. Lăsați primul strat să se usuce puțin, apoi aplicați altul. Repetați cu straturi suplimentare de colorant din piele până când ajunge la culoarea dorită, de obicei după trei până la șase straturi. Aplicarea mai multor straturi subțiri ușurează obținerea unei culori uniforme.
  • 9. Permiteți pieii să se usuce complet, manipulând-o periodic pentru ao menține suplă. Lăsați pielea să se usuce timp de cel puțin 24 de ore. Ridicați-l și flexați-l ocazional (purtând mănuși) pentru a împiedica să devină rigid. Pielea se poate simți lipicioasă la început, dar acest lucru ar trebui să dispară după cumpărarea sau aplicarea pieilor din piele.
  • 10. Buff din piele cu o cârpă curată sau aplicați pielea din piele. Suflarea cu o cârpă îndepărtează orice rest de colorant și lustruiți suprafața pieii. Puteți folosi pielea de piele pentru a lăsa un finisaj strălucitor pe piele.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind oțet și rugină
    1. Utilizați oțet și rugină pentru a colora pielea negru. Această rețetă de modă veche, numită Vighgaroon sau Oțet negru, este o modalitate ieftină și ușoară de a vă vopsi permanent din piele întunecată. Culoarea nu se va freca pe degete sau haine și puteți salva colorantul rămas pentru utilizare ulterioară.
    • Această metodă funcționează cel mai bine pe piele tăbăcită (sau piele tăbăcită antic). Dacă pielea este deja vopsită, probabil că este cromată și sigilată, iar Vicegaronul nu va da rezultate bune.
  • 2. Alegeți o sursă de rugină. Puteți utiliza unghiile de fier neacoperite, rasurile de fier sau orice alt material care va rugina (și, în mod ideal, a început deja să rugină). Vata din oțel este una dintre cele mai rapide opțiuni, deoarece îl puteți rupe în fragmente mici, dar are un strat de ulei pentru a preveni rugina. Scapi de acest prim, dunking the lâna de oțel în acetonă, stoarce-o afară, apoi lăsându-l să se usuce complet.
  • Acetona poate irita pielea, dar contact ocazional nu ar trebui să provoace un rău durabil. Se recomandă purtarea mănușilor de latex.
  • 3. Caldă oțetul. Se încălzește aproximativ o jumătate de galon (două litri) de oțet alb sau oțet de cidru de mere până când este fierbinte, dar nu prea fierbinte pentru a atinge. Se toarnă înapoi în container a fost vândut sau în orice container convenabil.
  • 4. Aruncați metalul în oțet. De-a lungul timpului, rugina (oxidul de fier) ​​va reacționa cu oțetul (acid acetic). Aceasta formează o substanță numită acetat de acetat feric, care reacționează cu taninii pentru a colora pielea.
  • Cantitatea de fier de adăugat depinde de concentrația de oțet. Cea mai ușoară abordare este să începeți cu o cantitate mare (treizeci de unghii, ca o estimare a bilelor de parcul), apoi continuați să adăugați metal până când se oprește dizolvarea.
  • 5. Păstrați într-un recipient cald, ventilat timp de cel puțin o săptămână. Punch o gaură în capac pentru a lăsa gazele sau containerul ar putea exploda. Închideți capacul și puneți recipientul într-o locație caldă timp de cel puțin o săptămână sau două. "Vinegarroon" este gata atunci când fierul este dizolvat și nu există un miros puternic de oțet.
  • Dacă acesta încă miroase puternic de oțet, adăugați mai mult fier. Dacă există deja fier acolo, încălziți soba pentru a accelera reacția.
  • Odată ce aproape tot acidul acetic este dispărut, orice fier rămas se va ruga în mod normal, transformând roșul de lichid. În acest moment, puteți lăsa capacul pentru câteva zile pentru a ajuta la evaporarea ultimelor dregații ale acidului acetic.
  • 6. Filtrați lichidul. Rulați în mod repetat vițegaronul prin prosoape de hârtie sau filtre de cafea până când lichidul nu este liber de solide.
  • 7. Înmuiați pielea în ceai negru. Preparați un ceai negru extra-puternic, apoi lăsați apa să se răcească. Înmuiați pielea în ea pentru a adăuga ta tanin. Acest lucru va îmbunătăți efectele vițegarului și va ajuta la prevenirea crăpării.
  • Lucrătorii profesioniști din piele folosesc, uneori, extract de acid tanic sau un bufet de lemn.
  • 8. Înmuiați pielea în oțegaron timp de treizeci de minute. Lichidul va pătrunde în piele și va adăuga un colorant adânc și permanent. Nu fi alarmat dacă culoarea arată gri sau albastru. Ar trebui să se adâncească la negru în timpul procesului și să devină mai întunecată după ouă.
  • Este o idee bună să testați mai întâi o piesă asemănătoare din piele de resturi sau un colț al obiectului. Dacă se sparge după câteva zile, diluați vițegaronul în apă și încercați din nou.
  • 9. Neutralizați pielea folosind o soluție de sodiu de copt. Se amestecă 3 TBS. (45 ml) Soda de copt într-un litru (1L) de apă. Saturați pielea cu soluția și apoi clătiți cu apă curată. Acest lucru neutralizează acidul în soluția de oțet pentru a vă menține pielea de la dezintegrarea ulterioară.
  • 10. Starea pieilor folosind ulei. În timp ce pielea este încă umedă, frecați uleiul de piele preferat peste suprafață. Este posibil să aveți nevoie de două straturi de ulei pentru a condiționa complet pielea. Alegeți uleiul care funcționează cel mai bine pentru produsul din piele prin testarea pe o mică parte din piele.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind ulei de nurcă
    1. Utilizați ulei de nurcă atunci când doriți doar să întunecați pielea. Uleiul de nurcă este o substanță naturală care lubrifiază și se înmoaie în piele pentru ao condiționa. Uleiul de nurcă are, de asemenea, abilități de impermeabilizare și protejează de sare, mucegai, mucegai și alte elemente.
    • Avertizare: Uleiul de nurcă este controversat, deoarece poate lăsa un strat uleios care respinge alte produse (luând în continuare lustruire sau îmbunătățire dificilă). Mai rea, "Oilul de nurcă" produsele nu sunt standardizate și pot conține silicon sau alte ingrediente care pot deteriora pielea. Review-uri de cercetare înainte de ao folosi pe piele de înaltă calitate.
  • 2. Curățați pielea. Înainte de a vopsi, asigurați-vă că pielea este lipsită de praf, murdărie sau alt material străin. Utilizați o perie sau o cârpă ușor umedă pentru a îndepărta murdăria sau praful de la suprafață.
  • 3. Plasați pielea în soare. Încălzi ușor pielea în soare. Încălzirea pieii ajută uleiul de nurcă "Trage" colorantul în piele, făcându-l permanent și de neșters.
  • Nu trebuie să plasați niciodată pielea în cuptor să se încălzească - este foarte ușor să distrugi pielea.
  • 4. Încălziți uleiul de nurcă. Așezați sticla de ulei de nurcă într-un recipient umplut cu apă fierbinte pentru a încălzi ușor uleiul. Acest lucru va asigura o acoperire uniformă a uleiului de nurcă pe piele, ajutând la tragerea uleiului în piele.
  • 5. Aplicați ulei de nurcă. Utilizați curse curate și netede dintr-o cârpă înmuiată de ulei pentru a răspândi uleiul de nurcă pe lungimea pieii. Dați pielea o acoperire uniformă pentru a asigura un finisaj chiar. Este posibil să fie necesar să faceți mai multe aplicații pentru a ajunge la întunericul dorit.
  • 6. Lăsați să se usuce timp de 30 până la 60 de minute. Ocazional mișcați pielea înainte și înapoi, astfel încât pielea să nu se întărească. Acest lucru ajută, de asemenea, la lucrarea uleiului în piele.
  • 7. Buff sau lustruiți pielea cu o cârpă sau perie poloneză de pantofi. Pentru un finisaj plăcut, strălucitor dați pielea răcită o tampon cu o perie sau o cârpă curată. Buff de piele prin frecare cârpă în cercuri.
  • 8. Gestionați cu prudență din piele terminată. Fiți atenți când manipulați sau purtați pielea după ce ați terminat procesul, deoarece este posibil ca uleiul proaspăt să se frece pe haine, pe piele sau altceva vine în contact în primele câteva săptămâni după moarte.
  • Poate doriți să păstrați pielea vopsită într-un loc sigur în dulapul dvs. până când colorantul se fixează complet pentru a preveni petele accidentale.
  • Dacă sunteți nemulțumiți de umbra pieii finalizate, repetați întregul proces, după cum este necesar pentru saturație mai profundă a culorilor.
  • sfaturi

    Dacă aveți nevoie să vă condiționați pielea, atunci ar trebui să faceți acest lucru după ce ați vopsit pielea sau altfel colorantul nu va afișa nici o finalizare.

    Avertizări

    Testați întotdeauna metoda de colorant pe o porțiune mică, nevăzută a pieii pentru a evita distrugerea pieilor.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Set de colorant din piele, oțet și metal ruginit, ulei de mână sau pungi de ceai (în funcție de metodă)
    • 2 cârpe curate
    • burete sau lână dauber
    • sticla cu pulverizator
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar