Cum se termină plăcile live ale marginilor

Există o anumită frumusețe pentru a trăi plăcile de margine care sunt drepte, finisate, pur și simplu nu au. Chiar dacă plăcile de margine vii împrumutați proiectul de prelucrare a lemnului un aspect natural, rustic, încă mai trebuie să le terminați. Întărirea, șlefuirea și etanșarea lemnului vă va asigura că proiectul dvs. durează ani de zile.

Pași

Partea 1 din 5:
Tăierea plăcii
  1. Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 1
1. Achiziționați placa dintr-un magazin dacă doriți să vă minimalizați munca. Puteți găsi plăci pre-tăiate și pre-uscate în magazine de lemn și magazine care se specializează în consumabile de prelucrare a lemnului. Magazinele online sunt un loc minunat pentru a achiziționa plăci unice realizate din soiuri rare de lemn, de asemenea. Căutați plăci care sunt de cel puțin 2 inci (5.1 cm) grosime.
  • Puteți tăia placa dintr-o bucată de cherestea de tăiat sau aveți o moară de cherestea pentru dvs.
  • Alegeți lemnul care a fost tăiat în timpul verii. Va fi mai ușor să scoateți coaja mai târziu.
  • Noduri, burluri și membre dezvăluie adesea modele surprinzătoare și texturi. Luați ele în considerare la alegerea plăcii.
  • Imagine intitulată Finisare Live margini Pasul 2
    2. Așteptați 1 până la 2 săptămâni pentru placa cumpărată de magazin pentru a se aclimatiza. Dacă alegeți să cumpărați o placă din magazin, trebuie să așteptați 1 până la 2 săptămâni înainte de a utiliza acest lucru. Acest lucru va da lemnului suficient timp pentru a se adapta la umiditatea casei dvs.
  • Dacă taie-ți plăcuța, sau ai avut o moară de ferăstrău pentru tine, aer-uscat sau Kiln-uscat Placa întâi.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 3
    3. Tăiați placa până la lungimea potrivită, dacă este necesar. Asigurați placa la bancul de lucru cu șuruburi de mână. Adăugați o bandă MDF (cu densitate medie de densitate) dacă aveți nevoie de un ghid de îndreptare. Tăiați placa la lungimea de care aveți nevoie cu un 7 1/4-inch (18 cm) Fierăstrău circular.
  • Partea 2 din 5:
    Scoaterea scoarței
    1. Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 4
    1. Scoateți coaja în secțiuni cu o daltă rotunjită. Chiar dacă coaja poate arăta frumos, este dificil să se mențină și să păstreze curat. În unele cazuri, poate cădea și face o mizerie pe podea. Puneți o daltă rotunjită sub coajă, apoi utilizați-o pentru a coaja de coaja în secțiuni de la 6 până la 8 la 8 inch (15 până la 20 cm).
    • Lucrați-vă calea de-a lungul marginii plăcii. Dacă lucrați peste el, puteți să luați suprafața și să lăsați urme.
    • Scoateți fibrele cu o nailon sau o perie de sârmă.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 5
    2. Nisip marginea cu a unelte rotative și o roată cu clapetă de șlefuire. Un instrument rotativ vine cu multe atașamente diferite. Obțineți atașamentul care arată ca o grămadă de șmirghel, legată împreună pentru a forma o roată. Începeți cu o roată de 120 de gresie, apoi lucrați până la 180- și 220-grotă. Doar șlefuiți marginea care avea coaja de acum.
  • Clapetele de obicei au doar șmirghel pe o parte. Asigurați-vă că vă mișcați instrumentul rotativ cu aceste clape orientate înainte. Nu mutați instrumentul înapoi.
  • Cât de mult nisipați marginea este de până la tine. O mulțime de pădure au adesea găuri de vierme sub coajă. Puteți să vă așezați sau să le lăsați pe un efect răcoros.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 6
    3. Nisip marginile ascuțite pe capetele plăcii, dacă este necesar. Plăcile de margine vii de obicei au coaja pe 2 laturi - celelalte 2 laturi sunt uneori jagged de unde au fost tăiate. Dacă acesta este cazul cu plăcuța dvs., nisipați rugozitatea departe cu șmirghel de 120 griți. Lucrați drumul spre 150-, 180-, 220- și 320-GRIT.
  • Dacă aveți o placă rotundă sau o placă cu coajă pe toate cele 4 laturi, puteți sări peste acest pas.
  • Partea 3 din 5:
    Aplatizarea și netezirea feței
    1. Imagine intitulată Finisaj Live Edge Pasul 7
    1. Decideți cât doriți să aplatizați și neteziți suprafața. O placă cu o față neuniformă (suprafața superioară) ar funcționa excelent pentru o masă laterală rustică. O placă care va fi folosită ca birou de scriere va avea nevoie de o finisare mai fină și o față perfectă.
    • Nu aveți nevoie să terminați șlefuirea atât a fețelor de sus, cât și cele de jos.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 8
    2. Aplatizați fața cu un router de plonjare la netezimea dorită. Construi un jig Pentru a vă potrivi mai întâi plăcii. Utilizați un șlefuit de putere cu o gresie de 60- sau 80 pentru a netezi fața în jos. Păstrați șlefuirea până când veți obține semne, dar nu s-ați nisip bun.
  • Puteți să aplatizați fundul plăcii pentru un finisaj mai plăcut.
  • Imagine intitulată Finisare Live margini Pasul 9
    3. Stabiliți orice împărțire în față cu cheile de fluture. Urmăriți cheile pe lemn cu un cuțit de marcare. Ridicați-le departe, apoi sculați formele cu o daltă. Lipiți cheile în găuri cu epoxid de 2 părți clare. Lăsați vindecarea epoxidicului, tăiați cheile până când acestea sunt spălate cu fața, apoi nisipați-le netedă.
  • Tastele de fluture sunt blocuri de lemn în formă de bowties.
  • Utilizați un plan bloc sau un șlefuitor de pulbere pentru a tăia cheile. Utilizați un bloc de șlefuit sau un șmirghel pentru a nisip ochii.
  • Dacă există o împărțire în partea inferioară a plăcii, ar trebui să instalați și cheile de fluture.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 10
    4. Curățați orice coajă liberă prinsă în lemn. Uneori, bucăți mici de coajă vor fi prinse în interiorul lemnului, pe măsură ce crește arborele. Ar trebui să distrugi aceste incluziuni. Puteți lăsa goluri rezultate pentru un finisaj rustic sau le puteți completa cu o epoxidică clară sau colorată - nu utilizați un epoxid opac, totuși sau nu va arăta natural.
  • Faceți acest lucru după ce vă nisipați fețele, deoarece unele bucăți de coajă prins nu pot fi dezvăluite până după ce le nisipiți.
  • Partea 4 din 5:
    Umplerea golurilor
    1. Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 11
    1. Verificați placa pentru goluri, apoi bandă de pe lateral, dacă este necesar. Golurile sunt găuri în suprafața lemnului. Dacă se află în mijlocul lemnului, nu trebuie să trimiteți nimic. Dacă găurile se extind la marginile plăcii, totuși, trebuie să acoperiți marginea în acea zonă cu bandă de mascare. Banda va acționa ca un baraj și se va împiedica scurgerea epoxidului.
    • De asemenea, puteți utiliza chit-ul instalatorului pentru aceasta, dar poate fi dificil de îndepărtat - o explozie rapidă dintr-un furtun de compresor de aer ar trebui să facă truc, totuși.
    • Dacă alegeți să părăsiți golurile golite pentru un aspect rustic, săriți peste această întreagă secțiune.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 12
    2. Pregătiți un epoxid clar de 2 părți. Cum vă pregătiți depinde de brandul pe care îl utilizați. În majoritatea cazurilor, va trebui să amestecați cantități egale de părți A și B, apoi să le amestecați într-o ceașcă de unică folosință. Dacă doriți, puteți să nu atingeți epoxidul folosind un colorant de rășină clar.
  • Testați-vă epoxidul pe golurile de pe partea inferioară a plăcii.
  • Dacă intenționați să vă mențineți epoxidul, acoperiți mai întâi lemnul cu Shellac. Acest lucru va împiedica înmuierea epoxidului în lemn și formând a "Aura" de culoare.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 13
    3. Se toarnă epoxidul în goluri. Vrei să lucrezi repede, dar și tu vrei să te topești încet. Nu lăsați epoxidul așezat pe masă. De îndată ce îl amestecați împreună, alegeți paharul în sus și se toarnă încet în goluri. Vrei să te topești încet, pentru că dacă toarnă prea repede, poți obține bule.
  • Dacă aveți o mulțime de goluri, este mai bine să lucrați în loturi mici, altfel epoxidul va vindeca înainte de a termina.
  • Utilizați suficientă epoxid, astfel încât este un nivel cu suprafața lemnului.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 14
    4. Permiteți epoxiului să se vindece, apoi scoateți banda. Cât durează că depinde de ce brand folosiți. Unele tipuri de vindecare epoxid în câteva minute, în timp ce altele pot dura o oră sau cam asa ceva. Odată ce epoxidul a fost vindecat, puteți scoate banda de mascare sau chiturile instalatorului.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Pass 15
    5. Utilizați un scrapper de card pentru a elimina excesul epoxidului. Uneori, o cantitate mică de va continua să scape de sub bandă sau barajul de chit. Dacă sa întâmplat, pur și simplu utilizați un scrapper de card pentru a le alege.
  • Partea 5 din 5:
    Finisare și etanșare
    1. Imagine intitulată Finish Live Edge Pasul 16
    1. Nisipați suprafața până când obțineți netezirea dorită. Începeți cu șmirghel de 80 de gresie, apoi lucrați până la 220-grit. Cât de mult nisipul este cu adevărat până la tine - cu atât mai mult nisipul, cu atât va fi mai fină finisaj.
  • Imagine intitulată Finish Live Edge Pasul 17
    2. Vacuum spațiul de lucru pentru a scăpa de orice praf. Acest lucru este foarte important, deoarece orice praf lăsat în urmă de la șlefuire poate fi prins în finisaj. Acest lucru poate duce la o finisare neprofesională, neprofesională.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 18
    3. Sigilați suprafața cu Poliuretan Dacă doriți să păstrați lucrurile simple. Aplicați un strat de acoperire poliuretanică cu o perie de burete. Așteptați ca stratul să se usuce, apoi să-l nisip cu șmirghel de 500 de gresie. Faceți acest lucru de mai multe ori, apoi ștergeți suprafața în jos cu spiritele minerale. Umed-nisip suprafața cu un pad de șlefuit de 2000 de gresie. Ștergeți reziduul, apoi lăsați-l să se usuce peste noapte.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Slabe Pasul 19
    4. Utilizați Shellac și lac pentru un finisaj natural și lucios. Aplicați 1 strat de șelac, apoi lăsați-l să se usuce. Nisip cu șmirghel de 400 gri. Repetați acest lucru de două ori pentru un total de 3 straturi. Permiteți șelaca să se usuce complet. Finalizați cu un spray de lac pentru extra-durabilitate.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Pasul 20
    5. Aplicați ulei de lemn, unt și ceară dacă doriți să scoateți cerealele naturale. Freca 1 strat de ulei de lemn în lemn cu o cârpă de bumbac. Lăsați-l să se usuce, apoi ștergeți restul. Faceți acest lucru de la 1 la 2 de mai multe ori. Urmăriți 2 straturi de unt de lemn folosind aceeași tehnică. Finalizați cu 1 strat de ceară din lemn. Lăsați-l să se stabilească, apoi aruncați excesul. Lăsați-l să se vindece peste noapte înainte de a aplica un al doilea strat. Permiteți ceara să se vindece timp de 3 zile, apoi să-l bați.
  • Imagine intitulată Finisare Live Edge Slabe Pasul 21
    6. Lăsați finisajul să se vindece înainte de a utiliza placa. Cât timp plăcuța trebuie să se vindece depinde de tipul de finisaj pe care l-ați folosit. Unele finisaje au nevoie doar de câteva ore pentru a vindeca în timp ce alții au nevoie de câteva zile. Verificați instrucțiunile de pe eticheta borcanului sau a sticlei. Odată ce finisajul a fost vindecat, puteți transforma plăcuța într-o bancă, masă, cap, etc.
  • sfaturi

    Este mai bine să aplicați multe straturi subțiri de finisare, mai degrabă decât 1 strat gros.
  • Dacă doriți să aplicați un finisaj pe ambele părți ale lemnului, faceți mai întâi partea superioară și marginile, lăsați totul vindecă, apoi faceți partea de jos.
  • Nu trebuie să cumpărați toate instrumentele necesare pentru acest proiect. Unele magazine de hardware le închiriază.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Fierăstrău circular
    • Drojdie rotunjită
    • Perie de nailon sau perie de sârmă
    • Unelte rotative
    • Roți cu clapetă de șlefuire pentru unelte rotative (120-, 180- și 220-grite)
    • Șmirghel, 80 până la 320-grotă
    • Taste fluture, cuțit de marcare și daltă (opțional, pentru împrăștieri)
    • Banda de mascare sau chiturile instalatorului (opțional, pentru goluri)
    • Epoxid și vopsea limpede cu 2 părți (opțional, pentru goluri și împrăștieri)
    • Poliuretan, șelac, lac sau ulei de lemn / unt / ceară
    • Cârlige vechi sau perii de spumă (pentru aplicarea finisajului)
    • Vacuumul magazinului
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar