Cum de a face față pierderii de memorie pe termen scurt

Pierderea memoriei pe termen scurt poate fi o piedică uriașă în viața de zi cu zi.Creierul uman conține de obicei șapte informații în memoria pe termen scurt timp de aproximativ 20 de secunde.Este esențial să stocați imediat informațiile în creier.De asemenea, cunoscut sub numele de memorie de lucru, memoria pe termen scurt poate fi ajutat de mai multe mecanici de coping care sunt ușor de integrat în viața de zi cu zi.Practicați câteva din următoarele metode și veți putea să faceți mai bine cu pierderea memoriei pe termen scurt.

Pași

Metoda 1 din 4:
Absorbția informațiilor
  1. Imaginea intitulată se simt bine despre tine pasul 12
1. Link Informații noi cu informații vechi.Când obțineți un nou tip de informații, indiferent de ce este, trebuie să existe o modalitate de ao asocia cu ceea ce știți.Legându-l cu memoria dvs. pe termen lung este o modalitate bună de a face acest lucru.
  • Combinațiile de dulapuri pot fi ușor memorate.De exemplu, 3-15-23 ar putea fi numărul de frați, anul de absolvire și numărul Jersey al lui Michael Jordan.
  • Direcțiile funcționează bine cu legarea.Nord 2 blocuri, vest 1 blocuri ar putea fi cu ușurință liceul tău (e.G. Northwest High) și Blackjack.
  • Imagine intitulată atinge obiectivele pe termen scurt Pasul 5
    2. Simplificați informații.Încercați să rupeți informațiile la cea mai mică piesă digerabilă.Când nu funcționează, spargeți-o și mai departe.Dacă un anumit pas începe cu apucarea unui mâner și stoarcere, poate începe procesul de memorare cu pur și simplu punerea unei mâini pe element ar funcționa.
  • Scurtați propoziții.De exemplu, prima linie din scena balconului din Romeo și Julieta este: "Dar moale, ce lumină prin fereastra de orificii?"Asta ar putea fi scurtat la" Soft Light Yonder Window Breaks."
  • Rupe piesele mai mari în bucăți mai mici.Aceeași linie de la Romeo și Julieta ar putea fi defalcată în patru porțiuni de 2 cuvinte: "Dar moale", "ce lumină", ​​"prin intermediul ferestrelor".
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 9
    3. Îmbunătățiți-vă creierul.Stimulați creierul cu cuvinte încrucișate sau sudoku.Încercați să memorați elemente fără nici un motiv real decât să vă provocați.Cheia este de a face suficiente lucruri noi, astfel încât să vă angajați creierul și să îl păstrați în formă.Acest lucru vă va ajuta să absorbiți informații noi atunci când este furnizat.
  • Metoda 2 din 4:
    Stocarea informațiilor
    1. Imagine intitulată de demisie grațios Pasul 14
    1. Repetați totul.Imediat după ce vorbești sau auziți un nugget de informații, repetați-l.După aceea, repetați-o din nou.Cu cât o repetați mai mult, cu atât este mai probabil să vă amintiți.
    • Când este introdus cuiva, spuneți imediat numele lor în mai multe răspunsuri."Mă bucur să vă cunosc, John.Ce faci pentru o viață, John?"
    • Pe măsură ce ieșiți pe ușă, "voi avea gaz și voi schimba uleiul.Voi obține gaz și voi schimba uleiul."
    • Când auziți factura totală la restaurant ", totalul este de 19 USD.95.Totalul este de 19 USD.95."
  • Imaginea intitulată Fiți pacientul Pasul 11
    2. Utilizați mnemonica.Un mnemonic este pur și simplu o metodă pe care o puteți dezvolta pentru a îmbunătăți memoria.Cu atât mai detaliat sau mai bizar, cu cât trebuie să vă amintiți mai mult.Alegeți o metodă care funcționează cel mai bine cu ceea ce vă amintiți.
  • Numele sau cuvântul mnemonics funcționează bine.Fanboys lucrează pentru conjuncțiile primare (pentru, și, dar, dar, totuși, așadar), iar casele vă oferă marile lacuri (Huron, Ontario, Michigan, Erie, superioară).
  • Legarea mnemonicii Utilizați o abordare mai asemănătoare cu povestea.Dacă aveți nevoie de ouă, lapte, unt și ardei la magazinul alimentar, imaginați-vă că faceți treburi în fermă.Ia ouăle de la coop, apoi laptați vaca, să derolați untul și să recoltați grădina.
  • Imaginea Mnemonics este pur și simplu substituirea imaginilor pentru cuvintele din mintea voastră.Dacă nu vă puteți aminti dacă ar trebui să fie cremă de grâu, cremă de țelină sau cremă de ciuperci, imaginea unei vaci (cremă de grâu) ar ajuta.
  • Imagine intitulată atinge obiectivele pe termen scurt Pasul 6
    3. Conversia informațiilor în bucăți.Prin practicarea "Chunking", convertiți informații în piese gustoase care sunt mai ușor de stocat.Este baza comună pentru motivul pentru care numerele de telefon și numerele de securitate socială sunt atât de ușor de reținut.Suntem instruiți atâta timp cât ne putem aminti să muncesc fiecare număr în grupurile sale respective (e.G. Numerele de telefon sunt 3-3-4, iar SSN-urile sunt 3-2-4).
  • Metoda 3 din 4:
    Reamintind informații
    1. Imagine intitulată Controlul viselor Pasul 3
    1. Organizați totul.Indiferent de metoda, trebuie să înregistrați fiecare nugget de informații pe care le puteți.Trebuie să existe o bază de date a indicii care pot fi implicate împreună pentru a spune întreaga poveste despre ceea ce ați uitat.JOT Down Dates, Medicina trebuie să luați, date de semnificație, detalii despre tot.
    • Încercați organizarea prin cronologie.Dacă aveți o întâlnire la ora 11:00, încercați să scrieți în calendarul sau planificatorul dvs. Timpul de trezire, timpul de pregătire, timpul de conducere, timpul real de întâlnire și apoi unitatea înapoi.
    • Utilizați un jurnal.Uneori notele rapide pe care le jot jos nu sunt suficiente pentru a completa toate informațiile.Un jurnal orientat mai detaliat ar putea ajuta la piesele lipsă.
    • Scrieți articole pe măsură ce faceți sau încercați să le amintiți.Nu așteptați până când ați terminat și încercați să vă recoltați totul.Faceți parte din viața de zi cu zi să scrieți în timp ce faceți lucruri.Dacă ajută, utilizați un recorder de bandă.
  • Imaginea intitulată BE PUNCTUAL PASUL 2
    2. Urmați o rutină.O rutină servește ca punct de plecare pentru toate amintirile.Vă ajută să vă amintiți totul de la mundane la complex prin ancorarea la ceva care nu necesită memorie.Accelerează alte amintiri.
  • Să-ți amintești să-ți iei pastilele în fiecare dimineață, lăsați o reamintire prin punerea lor pe partea de sus a sticlei dvs. deodorant.Deodorant este o rutină de zi cu zi, iar pastilele vor rămâne ca un deget mare.
  • Puneți cheile, portofelul și schimbați în pălăria dvs. în fiecare zi când ajungeți acasă.În acest fel, elementele sunt acolo fără să vă îngrijoreze să le pierdeți.
  • Imaginea intitulată BE PUNCTUAL PASUL 13
    3. Setați alarme.Pentru fiecare dată și obligație, aveți, setați alarme pentru a vă reaminti.În mod ideal, acest lucru funcționează cel mai bine pe un telefon sau pe un computer.Doar configurați mementoul în calendar sau aplicație vă place cel mai bine și lăsați programul să facă munca grea.
  • Dacă nu aveți în apropiere un telefon sau un computer, încercați să utilizați un cronometru de ouă.Scrieți o notă lângă timerul de ou și apoi setați-o pentru perioada de timp de care aveți nevoie.
  • Elementele rapide funcționează bine și pe un ceas.Doar setați o alarmă de telefon pentru timpul dorit și vă puteți baza pe el pentru un singur memento.
  • Metoda 4 din 4:
    Factoring în sănătatea ta
    1. Imaginea intitulată sparge un obicei pasul 13
    1. Conduce o autoevaluare.Există o varietate de apariții care pot duce la, sau accelerați, pierderea memoriei.Verificați machiajul mental fizic, psihologic și general pentru a determina dacă ceva vă exacerbează problemele de pierdere a memoriei.
    • Problemele psihologice pot provoca pierderea memoriei.Stresul sau depresia sunt cauze foarte frecvente pentru trauma emoțională.Trauma emoțională face mai greu să se gândească la alte lucruri și să le reamintească.
    • Leziunile capului sunt cauze comune pentru pierderea memoriei.Dacă conștiința este pierdută, este posibil ca amintirile să ia ceva timp să se întoarcă.
    • La fel ca problemele psihologice ale stresului și depresiei, deprivarea somnului poate aduce pierderi de memorie.
  • Imagine intitulată Chill Pasul 11
    2. Luați în considerare vârsta dvs.Îmbătrânirea și pierderea memoriei merg mână în mână.Unele tipuri de informații pot fi mai greu de reținut decât altele.Este foarte posibil ca aceleași informații să fie ușor de recheiat în ziua următoare.Consultați-vă cu medicul dacă începeți să arătați oricare dintre următoarele semne de demență.
  • Repetând aceeași întrebare din nou și din nou
  • Confuzile cuvinte comune care au ca rezultat sentințe confuze
  • Lucruri greșite în locații ciudate, cum ar fi cheile într-un frigider
  • Imagine intitulată Curățați rinichii Pasul 24
    3. Du-te la un medic.Există o varietate de motive pentru pierderea memoriei care nu pot fi determinată fără a vedea un medic de un fel.Diverse medicamente cum ar fi pilulele de dormit, antidepresive și medicamentele de durere afectează memoria.Există mai multe posibilități legate de pierderea memoriei.
  • Dacă aveți o infecție care este legată de căptușeala creierului, care poate afecta în mod evident memoria.Unele astfel de infecții pot fi legate de sifilis, tuberculoză și herpes.
  • Problemele cu tiroida poate duce la probleme de memorie.Indiferent dacă tiroidia dvs. este subactivă sau hiperactivă, dezechilibrul chimic ar putea fi cauza pierderii memoriei.
  • Verificați nivelurile de vitamine.Atât vitamina B1 cât și B12 sunt legați de memorie.Inferior b1 ar putea fi legat de consumul de alcool sau de droguri.Dacă aveți deficiențe, medicul vă dau pilule sau o injecție pentru a atenua problema.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar