Cum se controlează stuttering

Majoritatea oamenilor au experimentat teama de vorbire publică sau anxietate severă înainte de un interviu. În timp ce stuttering și stommering este un impediment de vorbire fizică, unul dintre efectele sale majore este de a provoca această frică în conversația de zi cu zi și această frică, la rândul său, face un stutter mai rău. În timp ce nu există nici o modalitate de a vindeca complet un stutter, ruperea acestui ciclu de anxietate și stres poate reduce severitatea stutterului și poate minimiza efectul asupra vieții.

Pași

Metoda 1 din 3:
Reducerea anxietății față de stuttering
  1. Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 1
1. Înțelegeți modul în care lucrările de stuttering. Când o persoană stutters, stuttering-ul își poate bloca complet discursul, îi determină să repete sunetele sau să le provoace "băț" pe un sunet prea mult timp. În timpul unui bloc, acordurile vocale împing împreună cu mare forță, iar persoana nu este în măsură să vorbească până când tensiunea este eliberată. Devenind confortabil cu stutterul și practicarea următoarelor tehnici va face ca această tensiune să fie mai puțin severă.
  • În timp ce nu există nici un remediu pentru stuttering, aceste tehnici vă vor ajuta să o reduceți la niveluri gestionabile până când este un obstacol mult mai mic. Oamenii cu Stutters au câștigat premii în astfel de câmpuri de încredere, ca comentarii sportive, jurnalismul TV, acționând și cântând.
  • Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 2
    2. Pas în afara rușinii tale. Stuttering nu are nimic de-a face cu inteligența mai mică, greșelile personale sau părinții răi. Nu înseamnă că sunteți o persoană deosebit de nervoasă sau anxioasă, doar că sunteți expuși unor situații de stuttering care ar putea face pe nimeni nervos. Realizați că stutterul dvs. nu are nimic de-a face cu cine sunteți ca persoană. Este normal să vă simțiți rușine, dar înțelegerea faptului că nu există niciun motiv rațional în spatele ei vă poate ajuta să vă simțiți rușinea mai des și mai puțin dureroasă.
  • Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 3
    3. Practicați vorbind în fața oamenilor de susținere. Cel mai probabil prietenii și familia ta vă cunosc stutter, deci nu există nici un motiv să simțiți anxietate "dezvăluirea" stutterul cu ei. Să fie deschis despre faptul că doriți să vă exersați vorbirea și citiți cu voce tare sau să faceți un efort să vă alăturați unei conversații. Acesta este un pas bun de luat și unul pe care prietenii de susținere ar trebui să îl sprijine dacă le-ai lăsat să știe ce faci.
  • Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 4
    4. Opriți evitarea situațiilor de vorbire. Mulți oameni care stutter încearcă să ascundă acest lucru, fie evitarea anumitor sunete, fie prin evitarea în întregime a situațiilor de vorbire stresante. Nu aveți nevoie să ieșiți din calea voastră de a vorbi în jurul lui Bullies, dar încercați să nu rețineți sau să treceți la cuvinte mai sigure atunci când vorbiți cu prietenii, membrii familiei de susținere și străinii. Cu cât mai multe conversații pe care le țineți în timp ce vă stuttering, cu atât veți realiza mai mult că nu vă țineți înapoi sau nu vă deranjează pe alți oameni aproape la fel de mult cât vă gândiți.
  • Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 5
    5. Adresați comportamentul oamenilor care vă tachinează. Bullies sunt un lucru - încearcă să te iritați sau să vă supărați și este mai bine să ignorați-le sau raportați comportamentul lor persoanelor în autoritate. Prieteni, pe de altă parte, ar trebui să se sprijine reciproc. Dacă un prieten vă tachinează despre stutterul dvs. într-un mod care vă face să vă îngrijorați, spuneți-i să vă deranjeze. Să le reamintesc dacă se aliniază în obiceiuri vechi și le avertizează că este posibil să aveți nevoie să petreceți mai puțin timp împreună dacă vor continua să provoace suferințe.
  • Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 6
    6. Alăturați-vă unui grup de asistență pentru persoanele care stutter. Căutați online pentru un grup de asistență stuttering din zona dvs. sau să vă alăturați unui forum online. Ca și în multe provocări, stutteringul poate fi mai ușor de rezolvat dacă aveți un grup de persoane care împărtășesc experiențele lor. Acestea sunt, de asemenea, locuri excelente pentru a găsi mai multe recomandări despre gestionarea stutterului sau reducerea frica de stuttering.
  • Există asociații naționale de stuttering India, Regatul unit, și multe alte națiuni.
  • Imagine intitulată de controlul stuttering Pasul 7
    7. Nu simțiți nevoia de a vă vindeca complet stutterul. Un stutter rar dispare în întregime, dar asta nu înseamnă că nu ai reușit să-l controlezi. Odată ce funcționați cu o anxietate minimă în situații de vorbire, nu este nevoie să vă panică atunci când stutterul devine pe scurt mai sever. Reducerea anxietății vă va ajuta să trăiți cu un stutter și să minimalizați cantitatea de stres pe care îi cauzează.
  • Metoda 2 din 3:
    Gestionarea unui stutter
    1. Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 8
    1. Vorbiți într-un ritm confortabil atunci când nu sunteți stuttering. Nu este nevoie să încetinească, să accelerați sau să vă modificați altfel modelele de discurs în timp ce nu vă stuttern activ. Chiar dacă vorbiți doar fără întrerupere pentru câteva cuvinte, vorbiți-le la rata dvs. normală în loc să încercați să vă modificați modelele de discurs pentru a evita un stutter. Este mai eficient să vă relaxați și să vă concentrați asupra a ceea ce spuneți, mai degrabă decât să vă tensionați și să vă concentrați asupra modului în care o spuneți.
  • Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 9
    2. Luați tot timpul necesar pentru a trece printr-un stutter. O sursă majoră de anxietate și un motiv major pentru unii oameni care stutut, este sentimentul că trebuie să împingeți imediat un cuvânt. De fapt, încetinirea sau întreruperea când ajungeți la un obstacol de stuttering, vă puteți pregăti să vorbiți mai ușor și cu mai puțină anxietate.
  • Imagine intitulată de controlul stuttering Pasul 10
    3. Păstrați respirația curgătoare. Când vă gândiți într-un cuvânt, reacția dvs. inițială va fi să vă țineți respirația și să încercați să forțați cuvântul. Acest lucru agravează doar stutteringul. Trebuie să vă concentrați asupra respirației dvs. atunci când vorbiți. Când blocați într-un bloc, pauză, faceți o respirație și încercați din nou să spuneți cuvântul în timp ce respiră ușor. Când respirați, acordurile vocale se relaxează și se deschid, permițându-vă să vorbiți. Acest lucru este mai ușor de spus decât făcut, dar poate deveni mai ușor de practică.
  • Imagine intitulată de control de control Pasul 11
    4. Practică stuttering fals. Paradoxal, vă puteți ajuta să vă gestionați stutterul prin repetarea intenționată a sunetelor dificile. Dacă vă îngrijorați de vremurile când nu vă puteți controla discursul, faceți sunetele în mod deliberat să recâștige acest control. Zicală "D. D. D. câine." se simte diferit de stuttering "D-D-D-câine". Nu încercați să vă forțați drumul până la cuvântul complet. Pur și simplu spuneți sunetul, făcându-l clar și lent, apoi continuați la cuvânt când sunteți gata. Dacă ați blocat din nou, repetați sunetul până când vă simțiți gata să încercați din nou.
  • Acest lucru poate face o mulțime de practici pentru a se confortabil cu, mai ales dacă sunteți obișnuiți să vă ascundeți stutterul în loc să îl acceptați. Practicați-vă mai întâi dacă este necesar, apoi lucrați până la utilizarea acestei tehnici în public.
  • Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 12
    5. Conduceți până la un obstacol cu ​​un sunet mai ușor. O experiență comună între oamenii care stutter este sentimentul unui a "perete" sau obstacolele pe care le știu se apropie de un anumit sunet. Faceți acest obstacol mai ușor de depășit prin a conduce la el cu un sunet cu care nu aveți probleme cu. De exemplu, făcând un nazal "mmmm" sau "nnnnn" sunetul vă poate ajuta "Sneak trecut" un consonant greu dificil, cum ar fi k sau d. Cu o practică suficientă, acest lucru vă poate face suficient de încrezător pentru a spune sunetele dificile în mod normal, și pur și simplu păstrați acest truc în punga dvs. în situații stresante.
  • Dacă aveți probleme cu sunetele M și N, ați putea încerca un "SSSS" sau "AAA" sunet în schimb.
  • Imagine intitulată de control Stouring Pasul 13
    6. Consultați un terapeut de vorbire. Angajarea unui terapeut de vorbire pentru a vă ajuta să reduceți foarte mult efectul de stuttering are în viața voastră. Ca și în cazul celorlalte tehnici descrise aici, exercițiile și sfaturile unui terapeut de vorbire se poate dezvolta pentru dvs. intenționați să vă ajute să vă controlați stuttering-ul și să minimalizați impactul asupra discursului și emoțiilor dvs., nu eliminați-l în întregime. Este posibil ca o mulțime de practici să folosească aceste tehnici de terapie în lumea reală, dar cu răbdare și explicații realiste, ați putea îmbunătăți discursul dvs. foarte mult.
  • Dacă sfatul sau exercițiul nu funcționează pentru dvs., încercați să găsiți un alt terapeut. Mai mulți terapeuți de modă veche pot sfătui să-ți încetinească discursul sau să sugerând alte exerciții pe care mulți cercetători moderni și oameni care au stutut o contraproductivă.
  • Imagine intitulată de stuttering de control Pasul 14
    7. Luați în considerare un ajutor electronic de vorbire. Dacă stuttering vă provoacă încă o anxietate severă, ați putea achiziționa un dispozitiv de feedback electronic, un dispozitiv special care vă permite să vă auziți diferit și cu o întârziere. Cu toate acestea, aceste dispozitive pot costa mii de u.S. dolari, și nu sunt o soluție perfectă. Ele pot fi greu de manevrat în medii puternice, cum ar fi întâlniri sociale sau restaurante. Rețineți că aceste dispozitive sunt utile ca un ajutor, nu un tratament și este încă util să practicați tehnicile de reducere a anxietății și să consultați un terapeut de vorbire.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajutând un copil care stutters
    1. Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 15
    1. Nu ignora stutterul. Mulți copii dezvoltă un stutter în primii câțiva ani de vorbire, dar în timp ce mulți dintre ei pierd stutterul într-un an sau doi, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să-i ajutați prin ea. Terapeuții de vorbire care nu sunt la curent cu cercetarea modernă pot recomanda "așteptând până când se îndepărtează," Dar este o idee mult mai bună de a fi conștient de stutterul copilului și urmați pașii de mai jos.
  • Imagine intitulată de stâlp de control Pasul 16
    2. Încetini discursul ușor. Dacă aveți tendința de a fi un difuzor rapid, este posibil ca copilul să vă copieze vorbind prea repede pentru abilitățile lor lingvistice. Încercați să încetini discursul doar puțin, păstrând un ritm natural și asigurați-vă că vorbiți clar.
  • Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 17
    3. Oferă un mediu relaxat în care copilul poate vorbi. Dați copilului timp să vorbească într-un timp și la locul în care nu sunt tachinați sau întrerupt. Dacă copilul este încântat să vă spună ceva, întrerupeți ceea ce faceți și ascultați. Copiii care nu simt că au un loc de a vorbi pot simți mai multă anxietate asupra stutterului lor sau devin mai puțin dispuși să vorbească.
  • Imagine intitulată Control Stuttering Pasul 18
    4. Lăsați copilul să-și termine propozițiile. Creșteți încrederea copilului ascultând într-un mod de susținere în timp ce vorbesc. Nu încercați să terminați sentința pentru ei și să nu plecați sau să întrerupeți când au rămas.
  • Imagine intitulată de stuttering de control Pasul 19
    5. Aflați mai multe despre furnizarea feedback-ului parental. Un tip relativ modern de tratament stuttering pentru copii este un sistem de feedback parental, cum ar fi programul LiDCombe dezvoltat în anii 1980. În aceste sisteme, un terapeut pregătește părintele sau îngrijitorul pentru a ajuta copilul în loc să înscrie copilul într-un program de terapie direct. Chiar dacă nu găsiți un program adecvat în apropierea dvs., puteți beneficia de unele dintre principiile acestui program.
  • Discutați cu copilul despre stutter numai dacă copilul dorește.
  • Complimentați copilul atunci când vorbesc fără stuttering sau au o zi cu niveluri mai scăzute de stuttering. Faceți acest lucru o dată sau de două ori pe zi la momente consistente, mai degrabă decât să faceți o mare parte din stutter prin repetarea adesea laudă.
  • Rareori dau feedback negativ, arătând stutterul. Nu faceți acest lucru când copilul este supărat sau frustrat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă vă simțiți confortabil în conversație personală, dar aveți încă o anxietate telefonică, faceți un punct de practicare a apelurilor telefonice. Unii oameni pot găsi numerele străinilor sau numărul public de întreprinderi mai puțin stresante decât prietenii de phoning.
  • Dă-ți recompense când faci o treabă minunată la asta. Încurajarea este întotdeauna un lucru bun de făcut.
  • Păstrați practicarea în timp ce sunteți acasă. Pretindeți că există o mulțime și încercați să vorbiți cu "Prefaceți mulțimea". Făcând acest lucru vă va stimula încrederea în sine și vă va ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai confortabil vorbind în mulțimile mari. Dar amintiți-vă, nu renunțați, aceasta va dura ceva timp.
  • Luați respirații adânci înainte de a vorbi dacă vă simțiți neliniștiți.
  • Avertizări

    Stutteringul poate provoca sau agrava anxietatea sau depresia. Dacă bănuiți că sunteți deprimați, discutați cu un medic sau un terapeut cât mai curând posibil.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar