Cum de declanșare

Indiferent dacă nu puteți intra într-o cameră din casa dvs. fără a vă împiedica ceva sau doriți doar să faceți o curățare de primăvară, declutteringul dvs. este o modalitate excelentă de a vă simți mai calmă și confortabilă în spațiul dvs. Dacă doriți să vă declanșați casa, trebuie să vă sortați prin lucrurile, să vă reorganizați spațiul și să mențineți un mediu de viață confortabil și curat. Dacă doriți să știți cum să declanșați, urmați acești pași simpli.

Pași

Metoda 1 din 4:
Face un plan de joc
  1. Imagine intitulată Declutter Pasul 1
1. Găsiți un program de decluturare care funcționează pentru dvs. Există multe abordări pentru a vă declanșa spațiul. În funcție de programul dvs. (dacă aveți unul), luați o oră sau două sau poate chiar o zi întreagă pentru a declanșa (în funcție de cât de multe lucruri trebuie să declutter). Indiferent cât de puțin timp aveți, veți putea găsi un program de decluttering care funcționează pentru dvs.
  • Începeți mici. Concentrați-vă pe o singură cameră la un moment dat și faceți-vă drumul spre următoarea până când ați declviat fiecare cameră pe care ați planificat-o pe decluttering. Când începeți să declanșați, este posibil să fiți tentați să vă transformați întreaga casă în jos și să integliți fiecare bucată de mobilier chiar de la început. Acest lucru poate părea o idee bună, dar va face ca spațiul să pară atât de dezordonat încât obiectivele dvs. devin neangajabile.Acest lucru poate părea că va dura pentru totdeauna, dar dacă sunteți metodic, veți putea profita din plin de timpul dvs.
  • Puteți chiar să vă declanșați lucrurile dacă vă angajați doar cinci minute pe zi până la proces.
  • Stabilește obiective rezonabile. Ar trebui să goliți doar o cameră sau o bucată de mobilier dacă aveți timp să sortați prin tot în el și să puneți totul înapoi în locul său.
  • Imagine intitulată Declutter Pasul 2
    2. Atrage atenția altora. Decluttering-ul va fi mult mai distractiv și mai ușor de gestionat dacă vă înscrieți ajutorul altora, indiferent dacă aveți colegi de cameră sau prieteni utile care doresc să-și petreacă timpul cu dvs. Lucrul cu alții pentru a declanșa spațiul dvs. va face timpul să treacă mult mai repede și va face întregul proces mai plăcut. Nu trebuie să faci asta, totuși. Pentru unii, declutteringul poate fi un proiect personal.
  • Redați muzică și comandați pizza. Face întregul proces să se simtă mai mult ca o petrecere decât o sesiune de curățare. Nu lăsați resturile și pachetul să se așeze, deși.
  • Abținerea altor oameni vă ajută să fiți de asemenea valoroși pentru că ar putea avea o perspectivă mai bună asupra lucrurilor cu care aveți cu adevărat nevoie. Un prieten de încredere sau membru de familie vă poate oferi curajul de a arunca un element pe care sunteți atașat pentru nici un motiv bun.
  • Imagine intitulată Declutter Pasul 3
    3. Scapă de ținte ușoare. Odată ce ați găsit un program care funcționează pentru dvs., precum și ajutorul unor prieteni de încredere, puteți începe procesul prin scăderea unor obiective superficiale ușoare. Înainte de a obține serios și luați-o într-un moment dat, vă veți simți mai bine dacă sunteți în stare să scăpați de câteva elemente care vă aglomeră viața. Iată câteva ținte rapide și ușoare care vă pot oferi un salt de pornire la declarea spațiului dvs .:
  • Doar obțineți o pungă mare de gunoi negru și umpleți-o cu hârtii vechi, pantofi vechi pe care nu l-ați purtat de ani de zile, sticle de șampon goale, poștă veche și orice altceva care este în vedere simplă.
  • Treceți prin cabinetele de frigider și medicamente și aruncați obiecte vechi și expirate.
  • Scapi de orice bucăți de mobilier care vă aglomera spațiul. Dacă nu poți suporta acel scaun mare, urât, în colțul camerei tale de zi, te poți simți mai bine dacă l-ai pus la bordură imediat.
  • Metoda 2 din 4:
    Sortați-vă lucrurile
    1. Imagine intitulată declutter Pasul 4
    1. Goliți toate lucrurile într-o singură cameră sau într-o zonă. Pentru a declanșa într-un mod organizat, va trebui să goliți totul într-o singură cameră sau o zonă de cameră sau chiar un sertar, înainte de a putea obține întreaga imagine. Puteți pune toate lucrurile pe podea sau pe o bucată de mobilier - oriunde sunt în vedere simplă.
    • Fiți pregătiți cu patru cutii diferite: o cutie pentru lucrurile pe care le veți păstra, o cutie pentru lucrurile pe care le veți păstra, una pentru lucrurile pe care le veți dona sau de a vinde, iar ultima pentru lucrurile pe care le veți arunca.
  • Imagine intitulată Declutter Pasul 5
    2. Decideți ce să păstrați. La început, poate doriți să păstrați absolut tot ce ați luat. Dar amintiți-vă că punctul de decluttering este de a scăpa de toate lucrurile suplimentare care vă aglomera viața. Ar trebui să păstrați elementele pe care le utilizați în mod regulat, pe care le purtați, gătiți sau utilizați pentru alte sarcini de uz casnic.
  • Ar trebui să păstrați tot ce ați folosit în ultimul an. Dacă încercați cu adevărat să declanșați, puteți face ca tot ce ați folosit în ultimele șase luni.
  • Așezați-vă deoparte elementele sentimentale și decideți ce să faceți cu ei, astfel încât să nu vă închideți pe ele.
  • Imagine intitulată Declutter Pasul 6
    3. Decideți ce să aruncați. Punctul este de a scăpa de oricare - și tot ceea ce nu mai folosiți, care a expirat, este rupt și nu poate fi reparat, sau doar tot ce nu utilizați și doar pune peste tot. Scapă de el. Dacă aveți un element pe care nu l-ați folosit într-un an, ați uitat complet, sau nici măcar nu puteți imagina ceea ce veți avea nevoie de ea din nou, atunci este timpul să-l aruncați. Du-te prin lucrurile tale și te întrebi, "Chiar am nevoie de asta?" Dacă răspunsul este nu, sau dacă ezitați mai mult de cinci secunde, este timpul să vă faceți parte.
  • Puteți salva câteva elemente sentimentale prețioase, dar nu exagerați-l. Nu puteți salva fiecare lucru mic și nu ar trebui să faceți scuze pentru motivul pentru care fiecare buton mic și bucata de scame are un înțeles special în viața voastră.
  • Acesta este un moment minunat pentru a obține sfatul prietenilor dvs. de încredere. Ei pot fi capabili să fie mai cinstiți și să vă spun că nu veți folosi niciodată un anumit element.
  • Imagine intitulată declutter Pasul 7
    4. Decideți ce să stocați. Ar trebui să stocați orice element pe care îl veți avea nevoie în cele din urmă, dar despre care știți că nu veți avea nevoie de cel puțin câteva luni. Multe dintre aceste elemente vor fi elemente de ocazie sezoniere sau speciale.
  • Păstrați hainele de sezon. Dacă este mijlocul verii, vă puteți pune puloverele de iarnă pentru câteva luni.
  • Stocați orice decorațiuni de vacanță. Puneți acele decorațiuni de Halloween, Paște sau Crăciun și scoateți-le numai atunci când aveți nevoie de ele.
  • Depozitați orice viteză de camping, echipament de schi, polonezi de pescuit sau orice ai nevoie doar de vacanță.
  • Imagine intitulată Declutter Pasul 8
    5. Decideți ce să vândă sau să doneze. Ar trebui să vindeți sau să dați obiecte pe care nu doriți / nevoia, dar care încă mai poate avea o valoare pentru cineva. Dacă aveți haine care sunt încă în stare bună, aparatele care sunt încă complet funcționale sau o pictură plăcută pe care tocmai o puteți suporta, atunci este timpul să donați sau să vindeți elementele.
  • Căutați duble de articole utile. Dacă aveți doi producători de cafea, două capete de ceai sau de două ori mai multe lămpi, după cum aveți nevoie, apoi începeți donarea sau vânzarea elementelor. Chiar dacă lucrează perfect, nu aveți nevoie de două dintre ele.
  • Puteți vinde cu ușurință articolele prin punerea lor pe Craigslist sau cu o vânzare de garaj. Puteți dona ceva care nu este vândut.
  • Elementele de vânzare este recompensarea, dar poate dura ceva timp. Dacă nu aveți timp, atunci donați totul și veți face o faptă bună.
  • Imagine intitulată Declutter Pasul 9
    6. Păstrați a "poate" cutie. "poate" caseta este locul unde puteți plasa elementele pe care nu sunteți sigur dacă ar trebui să depozitați sau să păstrați lucrurile. Depozitați chestia pentru moment, apoi reveniți la ea în șase luni și aruncați-o dacă nu v-ați gândit la asta odată. Puteți uita de cutia împreună - dar cel puțin toate lucrurile din ea vor ieși din spațiul tău.
  • Metoda 3 din 4:
    Reorganizați spațiul
    1. Imagine intitulată Declutter Pasul 10
    1. Pune totul în locul său logic. Sortarea prin lucrurile tale este partea grea. Acum, trebuie doar să aruncați toate gunoiul, să păstrați toate articolele pe care le-ați ales să depozitați și să donați sau să vindeți toate articolele rămase. Puneți toate elementele pe care doriți să le păstrați înapoi în cazul în care aparțin și asigurați-vă că aveți un mare sistem organizațional care îi va păstra într-un loc.
    • Organizați-vă hainele prin cât de des le purtați și ce tip de haine sunt.
    • Creați un sistem de depozitare care vă va ajuta să vă puneți toate lucrările viitoare în locul potrivit.
    • Investiți în recipiente de plastic pentru a ajuta la stocarea articolelor din dulapurile dvs.
    • Dacă aveți o mulțime de pantofi și nu știți ce să faceți cu ei, investiți într-un rack de pantofi.
    • Organizați cărțile de pe rafturile dvs. bazate pe genul sau perioada de timp și asigurați-vă că toate cărțile sunt stocate de fapt vertical în loc să stea în lateral pe rafturi.
    • Asigurați-vă că etichetați în mod clar toate elementele stocate astfel încât să le puteți accesa cu ușurință când vine timpul.
  • Imagine intitulată Declutter Pasul 11
    2. Rearanjați-vă mobilierul. Scapa de orice mobilier suplimentar pe care nu-l aveți nevoie și rearanjați-vă mobilierul într-un mod care creează cel mai mult spațiu, fără a bloca nici un spațiu suplimentar cu mobilierul, lăsând ferestrele deschise și libere să închirieze o mulțime de lumină și să păstreze totul aranjate într-un mod plăcut estetic.
  • Rearanjarea mobilierului dvs. va face, de asemenea, spațiul să se simtă nou și vă va face să vă simțiți că ați început cu adevărat într-o nouă eră liberă a vieții voastre.
  • Ia în considerare punerea unei oglinzi suplimentare sau două în locul unei picturi. Acest lucru vă va face ca pereții să pară mai puțin ocupați și va crea iluzia mai mult spațiu.
  • Imagine intitulată Declutter Pasul 12
    3. Păstrați contoarele curate și relativ goale. Dacă doriți să vă simțiți calm și la ușurință în spațiul dvs. nou, atunci ar trebui să păstrați contoarele biroului dvs., masă de bucătărie, bucătărie, masă de cafea și orice alte suprafețe relativ goale. Ștergeți-le în jos și păstrați numai elementele pe ele că aveți cu adevărat nevoie.
  • Dacă curățați suprafața biroului dvs., puteți păstra o cană pentru stilouri, câteva consumabile de birou mici și o fotografie, dar nu lăsați zece imagini și cinci animale umplute și knickknack-uri pe suprafața spațiului dvs. de lucru.
  • Masa ta de bucătărie ar trebui să aibă doar lucruri pe ea care sunt legate de mâncare, cum ar fi sare, piper și șervețele. Nu utilizați tabelul de bucătărie ca un loc pentru a stoca consumabilele sau hârtiile extra.
  • Metoda 4 din 4:
    Mențineți o casă decuprată
    1. Imagine intitulată Declutter Pasul 13
    1. Faceți timp pentru declanșarea săptămânală și zilnică. Dacă doriți să vă mențineți noul aspect frumos decluttered al casei dvs., atunci trebuie să știți că declutteringul este doar jumătate din luptă. Acum că casa ta arată frumos, trebuie să faci un efort concertat pentru ca acesta să rămână în acest fel, făcând timp să vă păstrați spațiul organizat în fiecare zi și la sfârșitul fiecărei săptămâni.
    • Petreceți 10-15 minute declatorând spațiul la sfârșitul fiecărei zile, indiferent cât de obosiți sunteți. De asemenea, vă puteți gândi la aceasta ca o provocare. Spune-ți că ai terminat odată ce ai pus zece articole în locul lor.
    • Petreceți cel puțin 30 de minute declatorând spațiul dvs. în weekend. Veți avea un timp mai mult timp pentru a face acest lucru în zilele de sâmbătă sau duminică și puteți face acest lucru în timp ce vizionați televizorul sau discutați cu prietenii la telefon. Nu trebuie să se simtă ca o corvoadă.
  • Imagine intitulată declutter Pasul 14
    2. Înscrieți-vă ajutorul oricărei persoane care vă împărtășește casa. Declutteringul este mult mai ușor cu ajutorul altora, la fel și menținerea unei case declute. Dacă într-adevăr doriți ca toată munca dvs. grea să plătească, atunci trebuie să vă înscrieți ajutorul colegilor dvs. de cameră, alți, copii sau oricine altcineva care vă împărtășește casa.
  • Procesul va fi mult mai ușor dacă persoana cu care trăiești este la fel de comisă ca și tine. Dacă nu este, atunci puteți petrece mult timp să curățați după el / ea.
  • Stabiliți regulile gospodăriilor care încurajează curățenia. Spune că toate felurile de mâncare trebuie să fie spălate imediat după ce sunt folosite și că anumite jucării pot merge numai în anumite camere și așa mai departe.
  • Dacă colegul dvs. de cameră sau altcineva este la fel de angajat în proces ca dvs., atunci puteți chiar să vă întoarceți în timpul sesiunilor de mini-decluttering de noapte.
  • Imagine intitulată Declutter Pasul 15
    3. Fi un consumator savvy. Fiind un consumator savvy vă va ajuta să continuați să trăiți într-un spațiu calm și curat. Acordați atenție tuturor lucrurilor pe care le cumpărați și întrebați-vă dacă este vorba de ceva cu adevărat sau dacă nu veți avea o utilizare pentru aceasta. Dacă sunteți un consumator inteligent, atunci nu veți cumpăra prea multe articole noi și vă veți agita casa cu ei.
  • Faceți o listă înainte de a vă cumpăra. Indiferent dacă vă faceți cumpărături de bacanie sau încercați să vă îmbunătățiți dulapul de vară, faceți o listă cu toate elementele pe care le aveți cu adevărat nevoie, așa că veniți acasă cu numai lucrurile pe care le căutați și nu cade victimă a impulsului cumpăra.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă ar trebui să cumpărați ceva, atunci rezistați nevoii. Vedeți dacă doriți cu adevărat acel lucru de două sau trei săptămâni mai târziu.
  • Dacă aveți într-adevăr nevoie de mobilier nou, scapi de mobilier vechi. Nu vă mulțtiți spațiul cu mai multe mobilier. Dacă aveți nevoie de o nouă masă de cafea, nu puneți pe cel vechi într-o cameră diferită - scapa de ea.
  • Înscrieți-vă pentru facturile electronice, astfel încât facturile de hârtie care nu vă mai mulțumesc spațiului dvs.
  • Imagine intitulată Declutter Pasul 16
    4. Dați un element vechi în fiecare săptămână. Acest truc vechi vă va ajuta să continuați să declanșați în fiecare săptămână și poate fi, de asemenea, o mulțime de distracție. Doar du-te prin lucrurile tale, indiferent dacă te uiți la o rochie veche pe care nu o poți purta niciodată, cea de-a doua mașină de cafea sau o carte pe care nu o vei citi niciodată și să găsești un bun prieten sau membru de familie care va avea o utilizare pentru aceasta.
  • Dacă nu vă puteți gândi la cineva care va avea o utilizare pentru ea, donați-o.
  • Dacă vă simțiți ambițioși, puteți să vă îndreptați să dați două articole vechi în fiecare săptămână și să mergeți de acolo.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu cheltuiți mai mult pe o unitate de stocare decât ceea ce stocați merită.Mulți oameni cheltuiesc 30 de dolari pe lună de ani de zile, doar într-o zi curăță unitatea sau abandonează conținutul.
  • Dați-vă câteva zile suplimentare înainte de a face eliminarea finală - pentru a nu avea nici un regret sau nevoie de răscumpărare viitoare.
  • Rubbermaid sau containere din plastic sterilite cu capace sunt excelente pentru stocarea elementelor.Ele pot fi stivuite cu capacele lipite în garaj sau vărsate.
  • Așteptați până când ați terminat sortarea prin bunurile dvs. înainte de a ieși și cumpăra recipiente de depozitare. În felul acesta veți ști exact ce aveți nevoie.
  • Avertizări

    Dacă casa ta este atât de aglomerată de lucruri pe care nu le puteți găsi un loc confortabil pentru a sta sau a fi rușine să ai prieteni peste, atunci este posibil să aveți nevoie de un organizator profesionist pentru a vă ajuta să vă declanșați spațiul.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cutii.
    • Pungi de gunoi.
    • Marcatori permanenți pentru etichetarea cutiilor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar