Cum să vă încurajați noua pisică să iasă din ascuns

Pisicile noi iau ceva timp să se obișnuiască cu împrejurimile lor și să-și petreacă o mulțime de timp ascunzând în timp ce se aclimatizează. Lăsați pisica dvs. să se simtă confortabilă cu noua sa casă în timpul său, care poate dura oriunde între două săptămâni și două luni. Ajutați-l să se obișnuiască cu prezența dvs., stând lângă ascunzătorul său și vorbind cu ea. Dacă aveți nevoie să ieșiți dintr-o anumită perioadă de timp, ca o întâlnire veterinar, încercați să o coaxizați cu tratamente, jucării sau pulverizarea Feliway pentru ao relaxa. Când luați o casă nouă de pisică, păstrați-o într-o singură cameră pentru ao încuraja să aclimatizeze mai repede. Asigurați-vă că vă protejați de pisici pentru ao împiedica să fie prinși în locuri de ascundere periculoase.

Pași

Metoda 1 din 3:
Construirea unei relații de încredere
  1. Imagine intitulată Încurajați-vă noua pisică să iasă din ascunzătoarea pasului 1
1. Oferiți-vă timpului de pisică să vă obișnuiți cu noua sa casă. Cea mai bună modalitate de a vă face ca pisica dvs. suficient de confortabilă să iasă din ascuns este să-i dea timp să se adapteze noilor sale împrejurimi. Cele mai multe pisici durează câteva săptămâni pentru a se aclimatiza, dar ar putea dura o lună sau două. În acest timp, încercați să nu forțați pisica să iasă din loc de ascundere.
  • Evitați urmărirea sau ridicarea pisicii dvs., mai ales în timpul acestui interval de timp inițial.
  • Fii răbdător. Dacă pisica dvs. nu indică interesul când utilizați aceste tehnici, dați-i spațiu și încercați din nou mai târziu.
  • Imagine intitulată Încurajați-vă noua pisică să iasă din ascunzătoarea pasului 2
    2. Stați lângă locul de ascundere și vorbiți cu el. În timp ce noua pisică se adaptează la noua sa casă, veți dori să o folosiți cu prezența dvs. Dacă se ascunde, stați lângă locul ascunzătorului și vorbiți încet la el. Acest lucru vă va ajuta să-l folosiți cu mirosul și sunetele.
  • Încercați să stați cu ea în intervale de aproximativ 20 de minute de câteva ori pe zi.
  • Imagine intitulată Încurajați-vă noua pisică să iasă din ascundere pasul 3
    3. Atingeți nasul cu vârful degetului. Dacă iese din ascuns, țineți-vă mâna cu un deget extins. Să vă apropie și să vă miroși pe cont propriu. Când se întâmplă, atingeți cu atenție degetul pe nas pentru a spune salut.
  • Pisicile se salută reciproc prin atingerea nasului și puteți simula acest lucru folosind degetul.
  • Imaginea intitulată Încurajați-vă noua pisică să iasă din ascunzătoarea pasului 4
    4. Oferiți-vă pisicilor. Stați liniștiți lângă locul ascunzător al pisicilor tăi și oferiți-l un tratament, ca o bucată slabă de pui sau un tratament cumpărat de magazin. Dacă vine vorba de a lua tratamentul, recompensați-l cu altul.
  • Imaginea intitulată Încurajați-vă noua pisică să iasă din ascunzătoarea pasului 5
    5. Evitați contactul cu ochii și zgomotul puternic. Pisica ta va fi puțin subliniată în timpul perioadei de aclimatizare. Când vorbiți cu el, asigurați-vă că vorbiți încet și evitați să faceți o mulțime de zgomot în jurul ei. Încercați să nu faceți contact direct cu ochii, deoarece pisica dvs. va interpreta acest lucru ca o confruntare.
  • Reducerea stresului nou de pisici va ajuta să devină suficient de confortabil pentru a ieși din ascuns.
  • Metoda 2 din 3:
    Obținerea pisicii tale să iasă în grabă
    1. Imaginea intitulată Încurajați-vă noua pisică să iasă din ascunzătoarea pasului 6
    1. Dă-ți o mulțime de timp pentru a-ți lua pisica într-un transportator. Va avea nevoie de un minim de 20 sau 30 de minute pentru a vă scoate pisica de a se ascunde și suficient de confortabilă pentru a intra într-un transportator. Dacă este posibil, lucrați acest lucru în programul dvs., astfel încât să puteți evita să vă luptați cu el și să o forțați într-un transportator.
    • Încercați să păstrați transportatorul în spațiul său în orice moment și să plasați mâncarea în interiorul transportatorului, astfel încât pisica o va asocia cu lucruri bune.
  • Imagine intitulată Încurajați-vă noua pisică să iasă din ascunzătoarea pasului 7
    2. Ofertă de tratamente și jucării. Dacă aveți nevoie să faceți o întâlnire cu VET sau să faceți altfel pisica dvs. să se ascundă în grabă, încercați să o coaxizați cu animale de companie sau o bucată de ton conservată. De asemenea, puteți folosi o jucărie de urmărire, ca o pene pe un șir, pentru a-l ajuta să uite de frica sau timiditatea.
  • Continuați să jucați cu el timp de 10 până la 15 minute. Dacă aveți nevoie să o obțineți într-un transportator, încercați să plasați tratate în transportator și să evitați forțarea acestuia în transportator decât dacă este absolut necesar.
  • Imaginea intitulată Încurajați-vă noua pisică să iasă din ascundere Pasul 8
    3. Încercați să pulverizați Feliway. Feliway conține feromoni sintetici care vă pot ajuta să vă liniștească pisica. Spray-o în jurul locului de ascundere a pisicii dvs. pentru ao încuraja să iasă din ascuns. Vă va relaxa pisica și va dori să înceapă să investigheze mirosul.
  • Nu pulverizați Feliway chiar în fața pisicii tale. Ar putea să-ți surprindă pisica, făcându-l chiar mai puțin dispus să iasă din ascuns.
  • Odată relaxat, probabil că va dori să vă frecați și să fiți mângâiat. Ar trebui să-i acordați o atenție îndrăgită după pulverizarea Feliway în loc să încercați să o grăbiți în purtător.
  • Metoda 3 din 3:
    Păstrați-vă în siguranță pisica ascunsă
    1. Imagine intitulată Încurajați-vă noua pisică să iasă din ascunzătoarea pasului 9
    1. Păstrați pisica într-o singură cameră când o aduceți mai întâi acasă. Pisica ta va avea un timp mai greu de aclimatizare dacă este liber să-ți exploreze întreaga casă. În schimb, păstrați-l în dormitor sau în o cameră mică, liniștită, pentru cel puțin primele două săptămâni după ce îl aduceți acasă.
    • Camera ar trebui să aibă o ușă care se închide și ar trebui să fie liberă de trafic picior. Încercați să vă păstrați pisica departe de alte persoane sau animale în timp ce se obișnuiește cu casa dvs.
  • Imagine intitulată Încurajați-vă noua pisică să iasă din ascundere a pasului 10
    2. Face pete de ascundere periculoase inaccesibile. Păstrarea pisicii într-o singură cameră va reduce probabilitatea ca ea să fie prinsă în locuri de ascundere periculoase, dar ar trebui să mai luați timp pentru a-și dovezi camera. Asigurați-vă că conductele HVAC sunt sigure, alegeți un spațiu care nu are un șemineu și asigurați-vă că nu poate bate peste orice mobilier sau obiecte.
  • Încercați să vă păstrați sertarele închise, să o păstrați departe de aparatele precum șaibele sau uscătoarele și păstrați ușa dulapului închis dacă doriți să o păstrați limitele.
  • Imaginea intitulată Încurajați-vă noua pisică să iasă din ascunzătoarea pasului 11
    3. Lăsați-vă pisica din camera sa noaptea odată ce devine aclimatizată. Odată ce pisica ta este confortabilă cu ieșirea pentru a explora camera, puteți începe să îl introduceți în restul casei dvs. Deoarece pisicile sunt nocturne, începeți să părăsiți ușa în camera sa deschisă noaptea. Dacă se întoarce în camera ei dimineața, închideți ușa pentru a evita copleșitoarea.
  • Dacă nu vă puteți găsi pisica după ce ați lăsat-o să exploreze casa, a scos o cutie proaspătă de mâncare de pisică sau tratează și dă-i ceva timp să iasă din ascuns. Dacă are o jucărie preferată, care face zgomot, dați jucăriei o mișcare pentru a obține atenția pisicii voastre.
  • Asigurați-vă că rezistența la pisici înainte de a vă lăsa pisica să exploreze restul casei dvs. Închideți ușile pentru a limita zona pe care pisica dvs. o poate explora și se poate ascunde. Păstrați un ecran securizat (sau, într-un vârf, o bucată de placaj) peste orice seminee, asigurați-vă că ușile de spălare și uscător sunt închise și verificați canalele HVAC.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar