Cum să verificați dacă sunteți sub supraveghere

A avut vreodată sentimentul pe care l-ați urmărit? Dacă credeți că sunteți sub supraveghere, probabil că aveți o mulțime de stres. Cum poți spune cine să aibă încredere? Cu o mică conștiință, probabil că puteți determina dacă amenințarea este sau nu în capul dvs. Vedeți pasul 1 de mai jos pentru a afla cum să observați și să pierdeți cozile, verificați dacă telefonul dvs. este monitorizat și protejați e-mailurile.

Pași

Metoda 1 din 3:
Verificarea cozilor
  1. Imagine intitulată Verificați dacă vă aflați sub supraveghere Pasul 1
1. Întrebați-vă de ce ați fi urmat. Tailing Cineva ia timp și resurse, iar majoritatea autorităților locale nu vor pierde timpul încercând cetățenii obișnuiți. Anchetatorii privați și exes anteriori sunt o chestiune diferită. Înainte de a începe să primiți paranoic, întrebați-vă dacă aveți de fapt ceva de frică.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți sub supraveghere Pasul 2
    2. Fi conștient. Cheia principală pentru identificarea cozilor este să rămâneți conștienți de împrejurimile dvs. deloc. Nu țineți nasul blocat în telefon - păstrați-vă ochii și monitorizați lumea din jurul vostru. Dacă nu vă acordați atenție, nu veți ști niciodată dacă sunteți urmat.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți sub supraveghere Pasul 3
    3. Evitați să vă uitați peste umăr. Când începeți să acționați suspicioși, coada dvs. va observa și să scadă înapoi sau să se oprească pentru a încerca din nou mai târziu. Dacă vă simțiți ca și cum ați fi urmat, continuați să acționați ca și cum nu știți.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți în supraveghere Pasul 4
    4. Încetați ritmul. Acest lucru se aplică atât la mersul pe jos, cât și la conducere. Dacă mergeți, încetiniți și căutați în unele ferestre de magazin sau la telefon. Asigurați-vă că păstrați un ochi pe împrejurimile dvs. în timp ce faceți acest lucru. Dacă conduceți, treceți la banda lentă și conduceți limita de viteză.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți în supraveghere Pasul 5
    5. Suna la politie. Dacă credeți că sunteți în mod legitim urmat și că sunteți în pericol, ar trebui să sunați imediat poliția. Încercați să rămâneți în zone aglomerate, publice în timp ce așteptați ca punerea în aplicare a legii locale să răspundă.
  • Mulțimile mari vă pot ajuta să identificați persoana care vă plânge, astfel încât să puteți da descrierii poliției.
  • Dacă numiți poliția și o sub acoperire locală vă urmărește, de obicei, se va retrage. Dacă este ofițer de stat sau federal, vă plânge, atunci ei vor fi retrași de poliția locală. Dacă este un investigator privat, ei pot fi bifați și puteți fi informați cu privire la ceea ce se întâmplă.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți sub supraveghere Pasul 6
    6. Evitați panicarea. Dacă credeți că sunteți urmat, cel mai rău lucru pe care îl puteți face este să începeți să rulați sau să conduceți erratic. Nu numai că această avertizează pe oamenii care vă urmăresc, dar vă pot pune în pericol de un accident.
  • Imagine denumită verificarea dacă sunteți sub supraveghere Pasul 7
    7. Schimbați-vă modelele. Coborâți la o ieșire și apoi faceți imediat înapoi pe autostradă. Dacă mergeți, umblați în jurul blocului o dată sau de două ori. Aceasta va arunca de obicei persoana care te-a tăiat sau cel puțin să le faci conștienți de faptul că sunteți conștienți.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți sub supraveghere Pasul 8
    8. Nu urmați următorul. Unii oameni sugerează că vă coace persoana care vă plânge pentru a obține o idee mai bună despre cine sunt, dar aceasta nu este o idee bună și poate fi foarte periculoasă.
  • Metoda 2 din 3:
    Știind dacă telefonul dvs. este lovit
    1. Imagine intitulată Verificați dacă sunteți în supraveghere Pasul 9
    1. Înțelegeți modul în care funcționează software-ul Spy. Software-ul Spy este instalat pe un smartphone fără cunoștințele utilizatorului. Apoi poate trimite locația GPS înapoi, convorbirile telefonice, mesajele text și multe altele. Este incredibil de puțin probabil ca telefonul dvs. să fie instalat de software spion de către un partid rău intenționat, dar acești pași vă vor ajuta să vă asigurați.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți în supraveghere Pasul 10
    2. Verificați comportamentul telefonului. Este telefonul dvs. care acționează ciudat? Se aprinde când nu o utilizați, închideți în mod aleatoriu sau de a face zgomote de beeping? Toate telefoanele vor acționa, uneori, dar dacă acest comportament este consecvent, puteți avea software spion instalat.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți sub supraveghere Pasul 11
    3. Monitorizați acumulatorul. Multe programe de spionaj vor crește scurgerea pe bateria. Poate fi dificil de observat, mai ales că bateria telefonului dvs. va deveni în mod natural mai puțin eficientă în timp. Căutați schimbări dramatice în viața bateriei, deoarece acestea vor fi mai indicative ale unui program care se scurge.
  • Imagine denumită verificarea dacă sunteți în supraveghere Pasul 12
    4. Verificați zgomotul de fundal în timpul apelurilor. De o mulțime de ori, zgomotul de fundal este un produs secundar natural al serviciului celular de calitate scăzută, dar dacă auziți în mod constant zgomote statice, făcând clic și beeping în timpul conversațiilor, acestea ar putea fi semne de înregistrare a software-ului. Acest lucru se datorează faptului că unele software-ul de înregistrare a apelurilor acționează ca un apel de conferință.
  • Imagine denumită verificarea dacă sunteți în supraveghere Pasul 13
    5. Căutați texte ciudate. Multe programe de spion sunt controlate de la distanță prin texte codificate. Când programul nu funcționează corect, aceste texte pot apărea în căsuța de e-mail. Dacă primiți texte cu colecții aleatorii de litere și numere, telefonul dvs. poate fi infectat cu software spion.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți sub supraveghere Pasul 14
    6. Verificați utilizarea datelor. Multe programe spionice, în special cele mai ieftine, vor utiliza planul de date al serviciului dvs. pentru a trimite informațiile pe care le-a colectat. Utilizați o aplicație de gestionare a datelor pentru a urmări ce aplicații utilizează date și cât de mult utilizează. Dacă trimiteți datele pe care nu le puteți solicita, este posibil să aveți software spion instalat.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți în supraveghere Pasul 15
    7. Verificați pentru un jailbreak. Dacă utilizați un iPhone, singura modalitate de a avea software-ul spion este instalat dacă telefonul dvs. a fost jailbroken. Căutați aplicațiile de instalare, Cydia sau Icy pe ecrane de acasă. Dacă vedeți oricare dintre aceste aplicații sau aplicații care au fost instalate din alte surse decât magazin Apple App Store, atunci telefonul dvs. a fost Jailbroken și software-ul spion poate fi instalat.
  • Puteți reveni cu ușurință un jailbreak prin restaurarea iPhone-ului. Aceasta va elimina toate aplicațiile care se bazează pe telefon fiind Jailbroken, ceea ce înseamnă că toate programele de spion vor fi dezactivate. Consultați acest ghid pentru instrucțiuni detaliate privind restaurarea iPhone-ului.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți sub supraveghere Pasul 16
    8. Utilizați o direcție greșită. Dacă vă simțiți că convorbirile dvs. sunt monitorizate de cineva pe care îl cunoașteți, o modalitate de a le prinde este de a răspândi în mod deliberat dezinformarea. Sunați la un prieten de încredere și spuneți-le ceva credibil, dar fals, fie despre programul dvs., viața dvs. sau orice altceva. Dacă mai târziu descoperi că oamenii pe care îi cunoști au intrat în aceste informații, veți ști că cineva ascultă.
  • Metoda 3 din 3:
    Verificarea e-mailului și monitorizarea calculatorului
    1. Imagine intitulată Verificați dacă sunteți sub supraveghere Pasul 17
    1. Să presupunem că este monitorizată toate utilizarea computerului la locul de muncă. Cele mai mari companii au acorduri de utilizare a computerului la locul de muncă care le permit să monitorizeze site-urile pe care le vizitați, e-mailurile pe care le trimiteți și programele pe care le executați. Verificați cu departamentul dvs. IT dacă doriți să vedeți detaliile acordului, dar presupuneți că nimic pe care îl faceți la locul de muncă este privat.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți în supraveghere Pasul 18
    2. Verificați pentru Keyloggers. Keyloggerii sunt programe care captează fiecare apărare pe care o faceți pe computerul dvs. Ele pot fi folosite pentru a reconstrui e-mailurile și pentru a fura parolele. Keyloggers rulează în fundal și nu au icoane în tava de sistem sau alte semne evidente că lucrează.
  • Dacă utilizați Windows, apăsați Ctrl+ ⇧ Shift+Esc Pentru a deschide managerul de activități. Uită-te în secțiunea Process sau Procese de fundal și notă de orice procese necunoscute. Google tot ceea ce nu este familiar pentru a vedea dacă există programe de bază instalate.
  • Dacă utilizați un Mac, deschideți monitorul de activitate. Puteți găsi acest program în subfolderul Utilitare din dosarul Aplicații. Uită-te prin toate procesele active și notați orice care nu sunt familiarizați. Utilizați Google pentru a afla dacă sunt rău intenționate sau nu.
  • Procesele KeyLogger asigură adesea o mulțime de resurse, deoarece acestea trebuie să urmărească o cantitate semnificativă de informații.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți în supraveghere Pasul 19
    3. Instalați propriul software de urmărire a e-mailurilor. Programe cum ar fi Readnotify și Getotify Embed mici, imagini invizibile în e-mailul dvs. care vă permit să vedeți când a fost deschis e-mailul, unde a fost deschis, cât timp a fost deschis și dacă a fost transmis. Acest lucru poate fi foarte util dacă credeți că cineva vă interesează mesajele, deoarece puteți urmări adresele IP care deschid e-mailul.
  • Imagine intitulată Verificați dacă sunteți sub supraveghere Pasul 20
    4. Utilizați e-mailuri criptate. Dacă sunteți foarte îngrijorat de faptul că oamenii care citesc e-mailul dvs. care nu ar trebui să fie, puteți trece la un client de e-mail criptat. E-mailul dvs. va fi criptat și numai destinatarii pe care îi desemnezi vor fi capabili să o decodifică. Poate fi un pic de hassle pentru a crea, dar este esențial dacă încercați să protejați informațiile extrem de sensibile. Consultați acest ghid pentru instrucțiuni privind configurarea e-mailului criptat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Unii oameni vă vor urmări în spatele mai multor oameni sau mașini, așa că nu bănuiți doar oamenii sau mașinile chiar în spatele tău.
  • Șansele de a fi sub supraveghere profesională sunt extrem de scăzute, așa că încercați să evitați să obțineți prea paranoic.
  • Dacă sunteți foarte disperați să știți, du-te în jurul blocului până când este evident că te-au urmat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar