Cum să curățați un duș de țiglă de piatră

Îngrijirea plăcilor de piatră din dușul dvs. va păstra aspectul său și își va menține starea. Îngrijirea corectă vă poate menține piatra care arată ca și noi generații. Curățați cele mai multe feluri de murdărie de la dvs țiglă de piatră cu un detergent slab, o cârpă moale și o perie moale de păr. Îndepărtați petele de la placa de piatră prin identificarea tipului de pată și folosind un fel de tratament drept, cum ar fi amoniacul pentru petele pe bază de ulei. Mențineți țiglă de piatră evitând curățătorii acide și abrazivi și prin îndepărtarea excesului de umiditate din piatră după fiecare duș.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând curățenie de rutină
  1. Imagine intitulată Curățați un duș de țiglă de piatră 1
1. Ștergeți acumularea și murdăria. Umezi o cârpă curată, moale, ca una din microfibră, în apă caldă. Ștergeți cu fermitate toate plăcile de piatră ale dușului tău și gout-ul între ele. Acest lucru vă va face mai ușor să găsiți și să vizați mai multe acumulări severe și pete ascunse.
  • Hainele moi vor fi cele mai blânde pe finisajul pietrei tale. Țesătură brută, în timp, ar putea provoca suprafața pietrei la groapă sau nor.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de sticlă de piatră 2
    2. Grout de frecare cu o periuță de dinți și un detergent slab. Curățenii înguste dintre plăci și umplute cu grout sunt o locație excelentă pentru acumularea. Utilizați un detergent ușor, cum ar fi săpunul de mâncare, apa caldă și o periuță de dinți pentru a curăța fisurile grumoase între plăci. Clătiți zona bine după aceea și repetați după cum este necesar până când groutul este curat.
  • Deoarece groutul este adesea mai murdar decât țigla, curățați mai întâi groutul pentru a împiedica răspândirea în țiglă.
  • Evitați utilizarea produselor de curățare generală la curățarea garniturii de țiglă de piatră naturală. Acestea au adesea ingrediente care pot deteriora piatra.
  • Perii de păr rigide pot dăuna finisajului de piatră și pot provoca zgârieturi. Utilizați numai perii moi și cârpe moi când curățați.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de țiglă de piatră Pasul 3
    3. Curățați piatra cu un detergent slab sau săpun de piatră. Amestecați împreună apă caldă și o pereche de picături de detergent ușor, cum ar fi săpunul de mâncare. Se amestecă soluția pentru a distribui săpunul. Îndepărtați o cârpă moale în soluție, strângeți excesul de lichid din ea și utilizați-l pentru a șterge gresie. Clătiți frecvent plăcile pe măsură ce faceți acest lucru.
  • Săpunurile care sunt formulate pentru piatra naturală folosite în dușul dvs. pot fi găsite la cele mai multe magazine hardware.
  • Curățătorii care sunt acide pot deteriora țigla de piatră. Utilizați numai curățătorii care sunt neutri neutri (un rating de 7 pH), care trebuie indicat pe informațiile despre eticheta Cleaner.
  • Utilizarea mai multor săpun nu este întotdeauna mai bună. Prea mult săpun în soluția dvs. ar putea duce la dungi sau la un film rămas pe gresie după curățare.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de sticlă de piatră 4
    4. Tăiați prin scumul de săpun cu o soluție de amoniac și apă. Soap Scum este o problemă comună și poate fi dificil de îndepărtat. Tăiați-o prin ea cu o soluție de amoniac (237 ml) amoniac și un galon (3.8 l) de apă. Aplicați soluția la țiglă cu o cârpă curată și moale.
  • Folosind amoniacul pentru a curăța piatra prea frecvent poate influența negativ aspectul său, determinând-o plictisitoare.
  • Rămâneți în partea de sus a curățării generale pentru a preveni construirea scumului săpunului. În acest fel, va trebui doar să utilizați rar amoniac.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de piatră de piatră Pasul 5
    5. Uscați piatra după curățare. Evitați îndepărtarea curățătorilor pe piatra dvs. pentru perioade lungi de timp, în special cele care pot provoca dulciuri sau decolorate, cum ar fi amoniac sau peroxid de hidrogen. Clătiți bine plăcile și apoi ștergeți-le uscați cu un prosop curat și moale.
  • Metoda 2 din 3:
    Eliminarea petelor
    1. Imagine intitulată Curățați un duș de țiglă de piatră Pasul 6
    1. Investigați locația patei. Acest lucru poate oferi informații utile pentru ceea ce a cauzat pata. Anumite pete vor avea nevoie de proceduri speciale de curățare pentru a fi scoase din piatră. Rețineți culoarea, dimensiunea, forma și modelul petei, împreună cu orice altceva în zona care ar fi putut cauza acest lucru.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de sticlă de piatră 7
    2. Curățați petele pe bază de ulei cu un detergent de uz casnic sau amoniac. Unele exemple comune de pete pe bază de ulei includ grăsimi, gudron sau produse cosmetice. Acestea vor face ca țigla să se întunece. Pentru a dizolva petele pe bază de ulei, curățați zona prin ștergerea ușoară cu o cârpă moale și un detergent de uz casnic, cum ar fi săpunul de mâncare sau amoniacul. După aceea, uscați zona cu un prosop moale.
  • Dacă detergentul și amoniacul nu reușesc să elimine pata, încercați spirite minerale sau acetonă. Utilizați aceste restricții și ca o ultimă soluție. Spălați aceste curățători cu apă după aplicarea, apoi uscați zona.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de sticlă de piatră Pasul 8
    3. Eliminați mucegaiul și algele cu un dispozitiv de curățare greu. Se amestecă o soluție de curățare diluată care conține o jumătate de ceașcă (237 ml) de amoniac, înălbitor sau peroxid de hidrogen cu un galon (3.8 l) de apă. Curățați suprafața cu soluția cu o cârpă moale, clătiți bine zona, apoi uscați-o cu o cârpă moale sau un prosop.
  • Nu amestecați niciodată înălbitorul și amoniacul. A face acest lucru va crea fumuri toxice care pot duce la un rău grav sau de moarte.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de piatră de piatră Pasul 9
    4. Ștergeți petele organice cu peroxid de hidrogen și amoniac. Cele mai comune tipuri de pete organice provin din fluide corporale, cum ar fi urină sau fecale, tutun, hârtie și alimente. Acestea pot crea o peta maro-roz. Curățați aceste zone ca în mod normal cu peroxid de hidrogen 12% și câteva picături de amoniac.
  • În unele cazuri, este posibil să puteți scăpa de o pată organică doar prin eliminarea sursei sale. După îndepărtare, așteptați câteva zile pentru a vedea dacă pata dispare.
  • Peroxidul de hidrogen poate dispărea sau ușura culoarea pietrei. Testați-l pe o locație din vizibilă înainte de ao folosi. Utilizați numai această tehnică ocazional pentru a preveni pierderea culorii.
  • Imagine intitulată Curățați un duș pentru țiglă de piatră Pasul 10
    5. Utilizați o piatră de piatră pentru petele metalice. Se amestecă poalele în funcție de direcțiile sale. De obicei, acest lucru va duce la o pastă care este consistența untului de arahide. Umeziți pata cu apă distilată. Aplicați pasta în pete, astfel încât este de aproximativ ¼ la ½ în (.64 la 1.3 cm) grosime. Pasta ar trebui să se extindă dincolo de pata cu aproximativ un inch (2.5 cm). Plastic de bandă peste pasăre, așteptați timpul indicat pe etichetă, apoi scoateți-l în funcție de instrucțiunile sale.
  • Pentru petele severe, este posibil să fie necesar să reaplicați puținele de câteva ori înainte de a fi complet eliminat. Unele pete pot lua cinci aplicații sau mai mult.
  • Înlăturarea petelor pot fi achiziționate de la magazinul dvs. local de hardware sau de la centrul de acasă. Căutați-o printre produse de îngrijire a pietrei.
  • Unele tipuri de pasăre sunt vândute ca benzi pre-făcute de hârtie tratată. Acestea sunt, în general, aplicate pete asemănătoare cu pastă.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de țiglă de piatră Pasul 11
    6. Aruncați pete de apă și inele cu lână de oțel 0000, după cum este necesar. Apa tare poate lăsa inele, un film alb sau o scală pe piatra. Când piatra este uscată, suflați suprafața într-o mișcare circulară cu o bucată uscată de oțel de oțel 0000. Ștergeți suprafața cu o cârpă curată, uscată, moale sau o cârpă după.
  • Utilizați o presiune ușoară la moderată când vă îmbogățiți blatul. Prea multă presiune poate dăuna aspectului pietrei tale.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea țiglă de piatră
    1. Imagine intitulată Curățați un duș de țiglă de piatră Pasul 12
    1. Evaluați starea pietrei. Plăcile crăpate vor acumula acumula acumularea și murdăria mai repede decât cele fără nici unul. Acestea ar putea fi necesare înlocuite sau reparat. Plăcile inegale pot necesita un profesionist să se mănânce, să-i lustruiți și să le lustruiți. Observați orice pete și încercați să determinați ce cauze.
    • Cunoașterea sursei unei pete vă va face mai ușor să eliminați mai târziu dacă tehnicile generale de curățare nu funcționează.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de sticlă de piatră Pasul 13
    2. Evitați curățenii abrazivi și acide. Abraziv și agenți de curățare acizi vă vor deteriora piatra. Verificați etichetele tuturor curățătorilor înainte de a le folosi pentru a vă asigura că nu conțin nici una dintre acestea. Înainte de a utiliza un curățitor, testați-l pe o parte din vedere din piatră pentru a verifica dacă nu va deteriora sau decolora.
  • Curățitorii care sunt speciali formulați pentru felul de piatră folosiți în dușul dvs. vor fi probabil cele mai sigure de utilizat.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de țiglă din piatră 14
    3. Îndepărtați excesul de umiditate din țiglă după duș. Apa rămasă pe țiglă se va evapora în cele din urmă, lăsând în urmă mineralele care îmi nor piatra, murdăria și multe altele. După fiecare duș, utilizați o racletă sau un prosop moale pentru a șterge excesul de apă și pentru a preveni să se întâmple.
  • Multe rachete vin cu umezele cupei de aspirație pe care le puteți atașa la peretele dușului. În acest fel, racleta dvs. va fi ușor accesibilă după duș.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de țiglă de piatră Pasul 15
    4. Protejați starea plăcii cu un covor non-alunecare. Picioarele tale pot zdrobi resturile mici, cum ar fi murdăria, în țiglă de piatră, purtând-o în timp. Acest lucru poate cauza să-și piardă luciul. Puneți o covoare non-alunecare pe țiglă și vid sub ea ocazional pentru a suge aceste particule mici.
  • Curățați covorașii cel puțin o dată pe lună pentru a preveni ca petele să se ascundă sub ele și crescând în timpul severității în timp.
  • Imagine intitulată Curățați un duș de țiglă de piatră Pasul 16
    5. Marcajele de etch poloneze. Marcajele etch sunt cauzate de obicei de un acid. Îndepărtați mai întâi orice murdărie cu metode generale de curățare. Aplicați o pulbere adecvată de lustruire a pietrei la țiglă. Utilizați o cârpă umedă pentru a freca pulberea în piatră într-o mișcare circulară. Continuați să vă freci până când marca ETCH dispare.
  • Unele dintre produsele dvs. de duș pot conține acizi. Aveți grijă să păstrați aceste de pe piatra dvs. pentru a preveni gravarea.
  • Gravarea care este deosebit de profundă poate fi imposibilă îndepărtată cu pulberea de lustruire. În aceste cazuri, apelați o reparație de piatră sau o întreținere profesională.
  • Imagine intitulată Curățați un duș pentru țiglă de piatră
    6. Închiriați un profesionist pentru a vă curăța adânc țiglă. Profesioniștii profesioniști au unelte și tehnici speciale care pot extrage murdăria sau murdăria care ar fi putut afecta porii pietrei, ceea ce provoacă plictiseală. Puneți-vă țiglă curățată de un profesionist când curățarea temeinică nu reușește să restaureze luciul pietrei.
  • Petele sau petele persistente care sunt dificil de tratat pot necesita un expert. Apelați un specialist profesionist, de instalare sau restaurare a pietrei pentru a trata problemele ca acestea.
  • Avertizări

    Evitați să utilizați curățătorii acide sau abrazivi pe piatra. Acestea pot afecta, cartiere sau altfel influențează negativ aspectul pietrei tale.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • 0000 vată de oțel (opțional)
    • Amoniac
    • Găleată
    • Săpun blând
    • Manusi de cauciuc
    • Cârlige moi de curățare (microfibră preferată)
    • Prosop moale (pentru uscare)
    • Squeegee
    • Periuta de dinti
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar