Cum să aranjezi flori

Aranjamentul de flori a fost o artă populară de secole, iar mulți oameni consideră că abilitatea de a crea un aranjament perfect echilibrat o mare abilitate. În timp ce stilurile variază pe tot globul, multe culturi par să se bucure de utilizarea simbolismului floral, prin care fiecare floare sau aspect al unui aranjament are un înțeles specific. Cu toate acestea, chiar dacă nu aveți cunoștințe aprofundate despre flori sau de instruire specială în florarie, puteți crea în continuare un aranjament de flori frumos și izbitoare, urmând câteva linii directoare simple. Doar vezi pasul 1 de mai jos pentru a începe.

Pași

Partea 1 din 3:
Planificarea aranjamentului de flori
  1. Imagine intitulată Aranjați florile Pasul 1
1. Alegeți flori în sezon. Alegerea flori în sezon vă va costa mai puțini bani și vă va face aranjamentul mai adecvat corespunzător. Acest lucru este deosebit de relevant atunci când efectuați aranjamentul pentru o ocazie specială, cum ar fi o petrecere de nuntă, o aniversare sau o zi de naștere specială.
  • Arc: Cele mai populare flori pentru primăvară includ daffodilurile, bujorii, lalele, mazare dulce, narcisul, zambile, anemone, ranunculus, liliac, delfiniums și boronia.
  • Vară: Cele mai populare flori din vară includ crini, gerbera margarete, floarea-soarelui, snapdragons, hord-est, Larkspur, Freesias, Lavandă, uită-mă-nots, clopote din Irlanda, crizanteme și tuberoze.
  • Toamnă: Cele mai populare flori de autumnale includ Dahlias, Marigolds, Zinnia, Statice, Chrysanthemums și Aster.
  • Iarnă: Cele mai populare flori de iarnă includ Camellias, Poinsettias, Steaua Betleemului, Lilieies Gazer, Jasmine, Holly, Cosmos și Amaryllis.
  • Tot anul: Flori care pot fi găsite în sezon pe tot parcursul anului includ orhidee, gardenia, trandafiri, crin din vale, garoafe, respirație copil, protea, scabiosa, heather, gladiolus, eucalipt și crini calla.
  • Imagine intitulată Aranjați florile Pasul 2
    2. Alegeți un vas. Nava pe care o alegeți să vă aranjați să vă depinde de stilul pe care îl faceți. Aproape orice tip de container poate fi folosit pentru un aranjament de flori, atâta timp cât este potrivit pentru înălțimea, greutatea și aspectul florilor folosite.
  • În ceea ce privește vazele, vasele lungi, subțiri, în formă de trompetă, funcționează cel mai bine pentru flori delicate, subțiri, cum ar fi crini și crocosmia. Vaze mai scurte, largi sunt mai bune pentru flori cu capul mare, mai scurte, cum ar fi trandafiri și crizanteme.
  • Dincolo de vasele standard, nu ezitați să vă folosiți imaginația atunci când vine vorba de containere. Folosiți cupe de ou, sticle de șampanie, boluri lățometrice, cizme vechi, standuri umbrelă, suporturi sau suporturi de lumânare.
  • Imagine intitulată Aranjați florile Pasul 3
    3. Utilizați culori gratuite. Culoarea este foarte importantă atunci când vine vorba de aranjament de flori, dar nu există reguli dure și rapide atunci când vine vorba de combinațiile de culori care funcționează cel mai bine. Acesta va depinde de stilul și starea de spirit pe care o faceți. Cu toate acestea, aici sunt câteva lucruri pe care trebuie să le țineți minte:
  • Adăugați culori gratuite la aranjamentul dvs. pentru o privire veselă și variată. Încercați să amestecați flori roșii și portocalii, cu un verde strălucitor pentru prospețime. Sau amestecați o selecție de flori roz și violet, cu puțină respirație a copilului alb pentru moale.
  • Încercați să amestecați o selecție de soiuri de flori într-o singură culoare uniformă sau în diferite nuanțe de aceeași culoare. Adăugați o adâncime prin includerea unei manșete de frunze verzi în afara exteriorului.
  • Alternativ, puteți încerca să aranjați o singură varietate de flori într-o selecție de diferite culori, cum ar fi margarele de gerberă portocalie, albă și galbenă sau lalele roz și violet.
  • Imagine intitulată Aranjați florile Pasul 4
    4. Adăugați o anumită textură. Aranjamentele de flori nu ar trebui să fie totul despre flori. Puteți adăuga o anumită textură la aranjamentul dvs. prin adăugarea în unele verdeață, unele tulpini lemnoase sau alte elemente corespunzătoare sezonului.
  • Încercați să adăugați câteva ierburi lungi, tulpini de fructe de pădure, salcie de păsărică, tulpini de porumb, acru dock sau frunze de iris.
  • Pentru mai multe aranjamente sezoniere, încercați să adăugați lucruri cum ar fi conuri de pin, dovleci, spriguri de Holly, ciorchini de fructe de padure și alte fructe și legume.
  • Imagine intitulată Aranjați flori Pasul 5
    5. Luați în considerare locația aranjamentului finit. Un lucru final de luat în considerare este scopul și localizarea aranjamentului. Luați în considerare schema de culori și starea de spirit generală a camerei pe care intenționați să o plasați, astfel încât să puteți alege un design pentru a se potrivi. De asemenea, va trebui să luați în considerare cantitatea de spațiu disponibilă.
  • De exemplu, unele flori colorate luminos pot lumina un hol întunecat sau pot adăuga o stropire de culoare la o baie monocromă, în timp ce niște flori colorate pastelate ar putea să complimenteze o cameră aerisită, plină de soare.
  • În plus, localizarea aranjamentului finit trebuie luată în considerare la planificarea dimensiunii sale. Un castron mic de margarete colorate ar putea părea drăguț pe o masă de cafea, ci să fie înghițită pe un contor de bucătărie. O vază înaltă ar putea arăta grozav pe un dresser în hol, dar împiedică conversația pe o masă de luat masa.
  • Partea 2 din 3:
    Pregătirea florilor și a materialelor
    1. Imagine intitulată Aranjați florile Pasul 6
    1. Strângeți materialele necesare. Înainte de a sări direct în aranjamentul dvs. de flori, este important să aveți toate materialele necesare cu ușurință la îndemână - acest lucru va face ca procesul să fie mai eficient. În funcție de tipul de aranjament de flori pe care îl efectuați, veți avea nevoie de o selecție a unora sau toate din următoarele:
    • Un vas curat pentru a conține florile - aceasta ar putea fi o vază, un castron sau un coș (printre altele) în funcție de numărul și dimensiunea florilor flori.
    • Unele spumă florală sau o broască de flori, pentru a asigura flori în recipiente cu coadă largă.
    • Unele benzi florale sau benzi elastice pentru a ține flori împreună, în special în vaze înalte și înguste.
    • Un cuțit ascuțit sau un tuns grădină pentru a tăia tulpinile de flori.
    • O soluție de conservare (adesea livrată cu flori proaspete).
    • O suprafață de lucru curată și spațioasă, căptușită cu ziarul.
    • Selectarea de flori și verdeață.
  • 2. Tăiați tulpinile și scoateți frunzele. Înainte de a plasa florile într-un aranjament, este necesar să tăiați tulpinile. Acest lucru permite florilor să absoarbă mai ușor apa, păstrându-le proaspăt. Tăiați tulpinile de flori în diagonală, aproximativ un centimetru de la capete, folosind un cuțit ascuțit sau foarfece de grădină. Nu este recomandabil să utilizați o foarfecă de bucătărie, deoarece acestea pot sparge tulpinile și împiedică florile să obțină suficientă apă.
  • Dacă intenționați să părăsiți florile să stea într-o vază pentru orice perioadă de timp inainte de aranjând-le, nu uitați să dea tulpini un al doilea snip direct înainte de a le plasa în aranjament.
  • Înainte de a plasa florile în aranjament, va trebui, de asemenea, să eliminați frunze care sunt sub nivelul apei. Acest lucru este important, deoarece în caz contrar frunzele ar putrezi, contaminând apa.
  • Un truc pentru păstrarea trandafirilor foarte proaspeți este să înmuiați tulpinile într-un centimetru de apă fierbinte imediat după tăiere. Lăsați-le acolo până când apa devine TEPID, apoi dați tulpinilor un al doilea snip înainte de a le plasa în apă rece. Înfășurați florile în hârtie de ambalare maro pentru a le proteja de căldură.
  • 3. Pregătiți vasul. Următorul pas este să pregătiți vasul, castronul, caseta sau orice navă pe care intenționați să o utilizați pentru aranjamentul de flori. Asigurați-vă că vasul este frumos și curat, fără reziduuri sau murdărie.
  • Dacă utilizați spumă florală (care este excelentă pe măsură ce ține aranjamentul în loc și, de asemenea, oferă tulpinile cu apă), permiteți-l să se înmoaie în soluția de conservare timp de 15 minute, apoi utilizați un cuțit ascuțit pentru ao tăia la forma lui containerul. Așezați spuma umedă, tăiată în vas și asigurați-vă cu o bandă florală mică.
  • Dacă utilizați o broască de flori sau o grilă de celofan (care sunt bune pentru a ține flori grele de sus sau a celor cu tulpini lemnoase), puneți-l în recipient și asigurați-vă cu o bandă sau un adeziv floral.
  • Alternativ, puteți cross-traversa tulpini lemnoase din verdeața dvs. aleasă în partea de jos a vasului. Acest lucru creează un fel de grilă organică care ține cu succes aranjamentul dvs. în poziție.
  • 4. Adăugați apa. Dacă utilizați o broască de flori, grilă sau permiterea florilor să stea pe cont propriu, ar trebui să adăugați apa la vas în acest moment. Dacă utilizați spumă florală, nu este nevoie să adăugați apă suplimentară.
  • Se toarnă apa la vas, apoi adăugați un singur pachet de soluție de conservare. Dacă nu aveți nicio soluție de conservare, încercați să adăugați câteva picături de înălbire Clorox la apă - acest lucru ucide orice bacterii și ajută la păstrarea mai multor flori mai lungi.
  • Dacă aveți muguri închise și doriți să vă deschidă rapid, utilizați apă caldă în loc de apă rece. Acest lucru funcționează cel mai bine pentru flori precum trandafirii și ranunculul, care au închis bine capete de flori.
  • Partea 3 din 3:
    Făcând aranjamentul
    1. Adăugați mai întâi flori mai mari, mai dominante. Când începeți să lucrați la aranjament, începeți mai întâi cu cea mai mare sau mai proeminentă varietate de flori.
    • Mai degrabă decât adăugarea unui tip de floare și apoi altul, este mai bine să lucrați cu un singur tip de floare la un moment dat. În acest fel, puteți stratifica diferitele soiuri, forme și culori de flori în mod egal și creează un aranjament mai echilibrat.
    • Lucrați într-un cerc, plasând în flori în jurul marginii exterioare a containerului. Dacă utilizați spumă umedă, tulpinile trebuie să alunece ușor. Dacă nu, utilizați un obiect ascuțit pentru a da o gaură mai întâi, apoi introduceți tulpina - doar aveți grijă să nu faceți găurile mai largi decât tulpinile de flori sau florile nu vor fi sigure.
    • Întoarceți aranjamentul în timp ce lucrați pentru a vă asigura că arată chiar și pe toate părțile - un Susan leneș este minunat pentru acest lucru!
  • 2. Strat flori pe măsură ce mergeți. Odată ce ați terminat cu primul cerc de flori, treceți la al doilea, folosind o varietate de flori.
  • Acest cerc de flori ar trebui să fie în interiorul primului. Încercați să creați un efect clasic lăsând tulpinile puțin mai mult pe flori interioare. Aranjamentul finit ar trebui să arate ca o grămadă de flori care cresc pe un deal.
  • Continuați să stradeți florile în acest mod, o varietate după alta, în funcție de dimensiunea și numărul de flori din aranjamentul dvs.
  • 3. Utilizați un număr impar de flori în fiecare strat. Una dintre regulile principale atunci când vine vorba de aranjarea de flori este de a folosi un număr impar de fiecare varietate de flori.
  • De exemplu, s-ar putea să aveți 7 trandafiri roșii în cercul exterior, 5 trandafiri albi în cercul interior și 3 răniți de respirația copilului intercalate între ele.
  • Acest număr neuniform de flori ajută aranjamentul să pară mai puțin uniform și mai organic.
  • 4. Acordați atenție înălțimii și lățimii. Înălțimea și lățimea aranjamentului dvs. este un alt factor care trebuie luat în considerare atunci când faceți aranjamentul dvs.
  • Regula generală Când vine vorba de înălțime este că aranjamentul dvs. ar trebui să fie de o dată și jumătate de înălțime a vasului sau a containerului.
  • Nu există o regulă clară atunci când vine vorba de lățimea aranjamentului dvs., dar ar trebui să fie suficient de largă pentru a echilibra înălțimea.
  • Rotiți aranjamentul pe măsură ce lucrați pentru a vă asigura că înălțimea și lățimea sunt chiar pe ambele părți.
  • 5. Adăugați orice frunze, fructe de padure sau alte verdeață. Când ați aranjat toate florile la preferințele dvs., puteți adăuga atingerile finale prin introducerea oricăror verdeață, frunze, fructe de padure sau alte decorațiuni.
  • Acest lucru este important - nu numai pentru a adăuga un interes și textura în aranjamentul dvs. - dar și pentru că verdeața ajută la separarea infloresilor, oferind spațiu de aer pentru a circula între ele, astfel încât florile să rămână proaspete.
  • Folosirea materialelor de umplere ajută, de asemenea, să dea impresia că există mai multe flori în aranjament decât de fapt, astfel încât să puteți crea un aranjament extravagant fără prețul extravagant!
  • sfaturi

    Odată ce ați terminat să vă aranjați florile, ar trebui să încercați să le țineți din lumina directă a soarelui sau la căldură și departe de fructe, deoarece expunerea va exacerba procesul de vopsit. De asemenea, trebuie să vă amintiți să continuați să topuiți apa în sus și să o schimbați la fiecare câteva zile.
  • Aproape orice navă pe care o ai în casa ta poate fi folosită pentru a găzdui un aranjament superb și individual - capetele de flori pot fi rupte și plutea într-un castron de apă cu lumânări sau un ceainic poate fi folosit pentru a găzdui o pose de flori. Dacă utilizați o vază regulată de sticlă, poate fi frumos să adăugați nisip, pietricele sau margele de sticlă în partea de jos. Nu numai că acest lucru va ajuta la susținerea tulpinilor, dar va da și orice aranjament un finisaj atractiv.
  • Îndepărtați staminele de polen din baza lor. Acest lucru nu numai că va opri polenul de decolorare a petalelor, colorate nimic și orice altceva pe care îl atinge. De asemenea, va împiedica polenizarea floarei, așa cum își va crește longevitatea.
  • Unii oameni jură că rupt fundul tulpinilor foarte repede pe o tigaie fierbinte, astfel încât acestea să devină sigilate și să rămână proaspete pentru mai mult timp.
  • Utilizați mâna ca ghid pentru spațiu cu cele mai mari "focalizări" de una de cealaltă. Acest lucru dă buchet o simetrie care este plăcută pentru ochi.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar