Cum se calculează răcirea vântului

Un vânt puternic poate crește considerabil rata de pierdere de căldură în vreme rece. Chill încearcă să pună un număr în acest sens, pe baza efectului vântului asupra pielii umane expuse. Tot ce trebuie să calculați răcirea vântului la domiciliu este o măsurare a temperaturii și vitezei vântului. Ambele sunt disponibile la prognozele meteo, și puteți măsura chiar viteza vântului la domiciliu cu nimic mai complicat decât cupele mici de hârtie și paiele din plastic.

Pași

Metoda 1 din 3:
Calculul vântului se răcește singur
  1. Imagine intitulată Calculați răcirea vântului 1
1. Măsurați temperatura T. Utilizați un termometru sau căutați temperatura curentă a locației dvs. curentă pe un site de predicție meteo. Puteți măsura acest lucru în grade Fahrenheit sau Celsius, dar citiți cu atenție următorul pas, astfel încât să știți care unitate să utilizeze pentru viteza vântului.
  • Răcirea vântului este nedefinită pentru temperaturi de peste 50ºF (10ºC). Dacă temperatura este mai mare, vântul nu are prea mult efect asupra temperaturii aparente.
  • Imaginea intitulată Calculați răcirea vântului 2
    2. Căutați sau măsurați viteza vântului, V. Puteți găsi estimări ale vitezei vântului pentru zona dvs. pe majoritatea site-urilor de predicție a meteo sau căutând "Viteza vântului + (numele orașului dvs.)" pe net. Dacă aveți un anemometru sau faceți unul cu ajutorul instrucțiunilor de mai jos, puteți măsura viteza de vânt. Dacă măsurarea temperaturii dvs. folosită ºF, utilizați măsurarea vitezei vântului în kilometri pe oră (mph). Dacă ați folosit ºC, utilizați kilometri pe oră (km / h) în schimb. Dacă este necesar, utilizați Acest site web Pentru a converti de la noduri la km / h.
  • Dacă utilizați o măsurare oficială a vitezei vântului efectuate la 33 ft (10 m), înmulțiți-l cu 0.75 Pentru a obține o estimare brută a vitezei vântului la 5 ft (1.5 m), o înălțime tipică pentru o față umană.
  • Vânt sub 3 mph (4.8 km / h) nu are un efect semnificativ de răcire a vântului.
  • Imagine intitulată Calculați răcirea vântului 3
    3. Introduceți aceste valori în formula. Au existat mai multe formule de răcire a vântului de-a lungul anilor și în diferite regiuni, dar vom folosi cel utilizat în prezent de Marea Britanie, SUA și Canada, creat de o echipă internațională de cercetători. Conectați numerele dvs. la formula de mai jos, înlocuind t cu temperatura și V cu viteza vântului:
  • Dacă utilizați ºF și mph: temperatura de răcire a vântului = 35.74 + 0.6215T - 35.75V + 0.4275televizor
  • Dacă utilizați ºC și km / h: temperatura de răcire a vântului = 13.12 + 0.6215T - 11.37V + 0.3965televizor
  • Imaginea intitulată Calculați răcirea vântului 4
    4. Reglați pentru soare. Soarele luminoase poate ridica temperatura aparentă cu până la + 10 până la + 18ºF (+5.6 până la + 10 ° C). Nu există o formulă oficială care să măsoare acest efect, dar să fie conștienți de faptul că lumina soarelui va face ca aerul să pară mai cald decât să sugereze formula de răcire a vântului.
  • Imaginea intitulată Calculați răcirea vântului 5
    5. Înțelegeți răcorosul vântului. Chill de vânt este un concept inventat care descrie modul în care vântul crește pierderea de căldură pe pielea expusă. În condiții extreme, acest lucru poate fi un factor major în cât de curând se află Frostbite. La o temperatură a răcirii vântului sub -19ºF (-28ºC), se va produce degerături pe pielea expusă în decurs de 15 minute sau mai puțin. Sub -58ºF (-50ºC), pielea expusă poate îngheța în 30 de secunde.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind un calculator de răcire a vântului
    1. Imagine intitulată Calculați răcirea vântului 6
    1. Găsiți un calculator online de răcire a vântului. Încercați calculatoarele la Serviciul Național al SUA, FreemathHelp.COM, sau OnlineConversie.COM.
    • Toate aceste calculatoare folosesc noua formulă de răcire a vântului adoptată de SUA și alte țări în 2001. Dacă utilizați un calculator diferit, încercați să găsiți una care utilizează această formulă - formula veche poate da rezultate înșelătoare.
  • Imaginea intitulată calculează etapa de răcire a vântului 7
    2. Căutați temperatura și viteza vântului. Ambele informații sunt de obicei disponibile din prognozele meteo pe site-uri web, televiziune și posturi de radio și ziare.
  • Imaginea intitulată Calculați etapa de răcire a vântului 8
    3. Înmulțiți viteza vântului cu 0.75. Cu excepția cazului în care prognoza specifică viteza vântului la nivelul solului, înmulțiți viteza cu 0.75 Pentru a obține o estimare mai precisă a vitezei vântului la înălțimea unei fețe umane.
  • Această estimare se bazează pe înălțimea standard de măsurare a vitezei vântului de 33 ft (10 m) și condiții atmosferice tipice. Folosind o viteză a vântului măsurată la o înălțime de 5 ft (1.5 m) este mai precisă, dar nu de obicei disponibilă fără propriul anemometru.
  • Imaginea intitulată Calculați răcirea vântului 9
    4. Introduceți măsurătorile în calculator. Asigurați-vă că selectați unitățile (cum ar fi mph sau ºC) că măsurătorile sunt scrise în. Clic "O.K" sau un buton similar și ar trebui să vedeți noua temperatură aparentă de răcire a vântului.
  • Metoda 3 din 3:
    Măsurarea vitezei vântului
    1. Imaginea intitulată Calculați răcirea vântului 10
    1
    Decideți dacă doriți să faceți sau să cumpărați un anemometru. Un anemometru este un instrument pentru măsurarea vitezei vântului. Puteți cumpăra unul online sau puteți face unul simplu în aproximativ 30 de minute cu ajutorul pașilor de mai jos. Dacă ați cumpărat unul, săriți până la pasul în care numărați rotațiile - sau citiți direct viteza vântului, dacă dvs. are un afișaj digital.
  • Imagine intitulată Calculați răcirea vântului 11
    2. Puneți găuri în cupe mici de hârtie. Luați patru cupe mici de hârtie și puneți o singură gaură în fiecare, aproximativ ½ inch (1.25 cm) sub jantă. Luați o ceașcă de cea de-a cincea și puncționați patru găuri distanțate uniform, aproximativ ¼ în. (6 mm) sub jantă, apoi pumn o a cincea gaură în centrul bazei sale.
  • Puteți folosi un creion pentru a pune aceste găuri, dacă nu aveți nimic mai clar.
  • Imaginea intitulată calculează etapa 12
    3. Construi o jumătate din forma de bază. Lipiți o paie de plastic într-o ceașcă cu o singură găină, aproximativ 1 inch (2.5 cm) în ea. Împingeți celălalt capăt al paiei prin două găuri ale Cupei cu cinci găuri. Lipiți capătul liber al paiei într-o altă cupă cu o singură găină. Transformați cele două cupe cu o singură gaură, astfel încât acestea să indice în direcții opuse, de-a lungul aceluiași plan ca paiele. Capsați paie la ceașcă.
  • Imaginea intitulată Calculați etapa de răcire a vântului 13
    4. Finalizați forma de bază. Repetați cu altă paie, punându-l prin cele două găuri rămase din ceașcă centrală cu cinci găuri. Rotiți aceste două cupe noi până când fiecare deschidere a paharului este mai apropiată de baza următorului. Cu alte cuvinte, punctele de cea mai bună ale Cupa dreaptă, cupea dreaptă indică în jos, punctele de jos din stânga, iar ceața stângă indică în sus. Capsați paiele și cupele împreună.
  • Imaginea intitulată calculează etapa 14
    5. Faceți o bază pentru anemometru. Glisați cele două paie până când toate cele patru cești sunt la aceeași distanță de centru. Lipiți un știft mic prin intersecția celor două paie. Lipiți capătul de ștergere a unui creion prin gaura din baza canei centrale și împingeți-l ușor pe pin. Acum puteți ține anemometrul cu vârful creionului și utilizați-l pentru a măsura vitezele vântului.
  • Imagine intitulată Calculați răcirea vântului 15
    6. Numărați numărul de rotații pe care le face anemometrul. Țineți anemometrul în poziție verticală într-o zonă de vânt. Urmăriți o singură ceașcă (trageți-o cu un marker dacă face mai ușor de urmat) și numărați numărul de ori se rotește. Utilizați un cronometru sau un prieten care urmărește mâna a doua de ceas în timp de 15 secunde și vă opriți când timpul este în sus. Înmulțiți numărul dvs. de patru pentru a obține numărul de revoluții pe minut (rpm).
  • Pentru o mai mare precizie, numărați numărul de rotații în 60 de secunde (și nu multiplicați prin nimic).
  • Imaginea intitulată calculează etapa 16
    7. Calculați circumferința. Măsurați distanța de la o margine a anemometrului la altul pentru a găsi diametrul cercului rotativ, D. Circumferința cercului este egală cu πD. Aceasta este distanța parcursă într-o singură revoluție.
  • Dacă nu aveți un calculator, puteți utiliza 3.14 ca o estimare a π, sau chiar doar 3 pentru o estimare brută.
  • Imagine intitulată Calculați răcirea vântului 17
    8. Calculați viteza vântului. Convertiți circumferința pe care ați calculat-o într-o unitate mai utilă pentru măsurarea vitezei vântului (kilometri sau kilometri). Înmulțiți rezultatul de către RPM pe care l-ați calculat pentru a obține distanța totală parcursă într-un minut. Înmulțiți rezultatul cu 60 pentru a obține distanța parcursă într-o oră (mph sau km / h). Iată formulele complete în unitățile imperiale și metrice:
  • Imperial: (__circumferinţă__ inci / revoluție) * (1/12 ft / inci) * (1/5280 mile / ft) * (__rpm__ revoluții / minut) * (60 minute / oră) = __viteza vântului__ în mile pe oră.
  • Metric: (__circumferinţă__ centimetri / revoluție) * (1/100000 kilometri / centimetru) * (__rpm__ revoluții / minut) * (60 minute / oră) = __viteza vântului__ în kilometri pe oră.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Vântul răcește oamenii și obiecte mai repede decât se vor răci în aer calm. Nu provoacă ca temperatura lor internă să scadă sub temperatura reală a aerului înconjurător. În termeni practici, acest lucru face ca vântul să răcească util atunci când vorbește despre oameni sau animale, dar nu cu obiecte neînsuflețite care nu generează propria căldură.
  • Temperatura aparentă (rata pierderii de căldură) este, de asemenea, afectată de umiditate, presiune a aerului, exercițiu fizic și diferențe naturale între indivizi. În prezent, nu există o formulă utilizată în mod obișnuit pentru luarea acesteia.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar