Cum să tăiați un copac

Trebuie să tăiați un copac. Puteți să o faceți pe cont propriu, dar va trebui să dobândiți uneltele necesare și să puneți niște gânduri în acest proces. Planificați cu atenție, din motive de siguranță: decideți unde doriți ca pomul să cadă, să elibereze zona și să o ghideze la sol. Asigurați-vă că aveți permisiunea de a tăia acest copac!

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea de a tăia
  1. Imagine intitulată Se taie un copac Pasul 1
1. Alegeți un copac. Luați în considerare de ce tăiați acest copac: poate că a devenit o obstrucție în curtea dvs. - poate aveți nevoie de lemn de foc pentru iarna - poate doriți un pom de Crăciun. Dacă aveți deja un copac în minte, atunci va trebui să evaluați dacă este fezabil să tăiați. Dacă nu dețineți terenul pe care crește copacul, asigurați-vă că proprietarul de teren este în regulă cu eliminarea acestuia.
  • Dacă tăiați un copac în jos pentru utilitate, nu pentru a șterge spațiu, pot exista mai multe opțiuni. Cel mai bun copac va depinde de ceea ce intenționați să îl utilizați pentru: scânduri de construcție, folosind ca lemn de foc, etc.
  • Imagine intitulată Se taie un pas de copac 2
    2. Cunoaște-ți drepturile. Dacă copacul este pe propria proprietate, atunci îl puteți tăia la propria discreție. Va trebui să întrebați permisiunea dacă pădurile sunt pe teren public sau pe terenul privat al altcuiva. Nu tăiați ilegal un copac.
  • Dacă obțineți permisiunea, asigurați-vă că obțineți o anumită documentație, astfel încât să puteți dovedi că aveți permisiune dacă cineva vă întreb.
  • Imagine intitulată Se taie un pas de copac 3
    3. Planifica. Va trebui să vă gândiți cât de înalt este arborele și unde va cădea. Discerne dacă arborele se sprijină în orice direcție particulară și asigurați-vă că nu va cădea pe nici o persoană sau proprietate.Decideți ce veți face cu copacul odată ce îl tăiați. Dacă intenționați să mutați copacul, va trebui să lăsați să cadă undeva că vă puteți recupera cu ușurință. Dacă părăsiți copacul în care se cade, va dura ceva timp pentru a putrezi în pământ. Între timp, poate servi ca o casă pentru gândaci, roade, furnici, șerpi și alți dăunători.
  • Vizualizați arborele din toate unghiurile pentru a constata dacă se sprijină într-o singură direcție. Dacă da, determinați dacă va cauza deteriorarea gardurilor, copacilor, căilor de acces, halelor sau oricărei proprietăți din jur. De asemenea, trebuie să determinați că nu va cădea înapoi sau împotriva casei dvs. Procedați numai dacă trece acest test și vă simțiți încă încrezător.
  • Trebuie, de asemenea, să luați în considerare viteza și direcția vântului atunci când tăiați un copac deoarece vântul va afecta direcția în care scade copacul.
  • Cereți unui lemn experimentat pentru sfaturi înainte de a reduce un copac mare.
  • Imagine intitulată Se taie un pas de copac 4
    4. Alegeți instrumentul de tocare. Puteți folosi un topor, care este o metodă mai lentă, mai arhaică cea mai potrivită pentru copaci mai mici. Mulți tăietori moderni de copaci folosesc un lanț, care este mai greu, dar mai scump și mai periculos. Alegerea dvs. va fi în mare parte dependentă de instrumentele pe care le aveți la dispoziție.
  • Utilizați numai un lanț dacă sunteți foarte confortabil folosind unelte electrice grele și aveți echipamentul adecvat de protecție personală, inclusiv ochelari de protecție, cizme din oțel, mâneci lungi și pantaloni.
  • Imagine intitulată Se taie un pas de copac 5
    5. Fii sigur. Fii foarte atent să nu stai pe calea unui copac care se încadrează și să se asigure că nu există nimeni, cum ar fi prieteni, vecini, copii sau animale de companie în calea când faci tăierea.Luați în considerare purtarea mănușilor, casca, ochelari de protecție și alte unelte de siguranță. Amintiți-vă: dacă arborele este mare, vă poate ucide cu ușurință sau unul iubit când acesta cade.
  • Fiți conștienți de daunele de proprietate. Asigurați-vă că arborele nu va cădea pe clădiri, vehicule etc.
  • Dacă tăiați un copac în pădure, asigurați-vă că știți unde sunt toți membrii partidului dvs. în orice moment. Asigurați-vă că puteți scoate în siguranță arborele din pădure.
  • Partea 2 din 3:
    Tăierea cu un topor
    1. Imagine intitulată Se taie un copac Pasul 6
    1. Găsiți instrumentul de tocare. Utilizați un topor de tăiere (nu un topor de despicare) sau o machetă mare / cuțit. Dimensiunea axului necesar depinde de dimensiunea copacului.
  • Imagine intitulată Se taie un pas de copac 7
    2. Legați o frânghie la o ramură mare, groasă pe copac. Legați-l la fel de strâns cât puteți într-un alt copac, sau o stâncă mare în direcția în care doriți să cadă. (Puteți arunca un cablu cu o greutate pe el peste un membru și trageți o frânghie în sus și dați seama cum să o legați.) Legați coarda la ceva mai departe decât înălțimea copacului, dacă nu vă pasă unde se află copacul. Legați această frânghie strâns și asigurați-vă că există câteva noduri de rezervă pe ea.
  • Evitați deteriorarea oricărui gard, clădire sau vehicul.
  • Imagine intitulată Se taie un pas de copac 8
    3. Începeți încet cu cotletele voastre. Încercați să obțineți un bun "V" Forma merge pe partea laterală a copacului - amintiți-vă, axele nu sunt ferăstraie - nu puteți tăia într-o linie dreaptă.
  • Nu încercați să tăiați lemnul drept. Puneți bucăți mici pe partea pe care o doriți să cadă.
  • Nu aveți nevoie să faceți tot drumul prin copac pe o parte, gândiți-vă de unde este mai bine să îl tăiați.
  • Imagine intitulată Se taie un copac Pasul 9
    4. Fiți conștienți de stabilitatea copacului. Păstrați-vă ochii și urechile deschise și fiți pregătiți să ieșiți din meniul în sus și să ascultați pentru spargere și sunete gemate. Crăparea sau gemul vă va spune că arborele ar putea să renunțe la cale. Pe măsură ce tăiați, continuați să vă uitați în sus în copac pentru orice mișcare sau înclinare.
  • Imagine intitulată Se taie un copac Pasul 10
    5. Scăpați repede când începe să se miște. Un copac poate cădea rapid și liniștit și vă poate prinde cu ușurință prin surprindere. Dacă nu vă acordați atenție, copacul ar putea să vă cadă!
  • Așteptați ca arborele să se rotească în timp ce cade. Acest lucru se datorează membrilor sau înclinarea copacului și datorită dvs "ghid" frânghie. Membrele copacului vă pot extinde suficient de departe pentru a vă atinge. Rămâne în afara drumului.
  • Urmăriți copacii înconjurători. Ramurile altor copaci pot deveni încurcați sau pauze și puteți găsi că alte membri și copaci încep să cadă în jurul vostru.
  • Partea 3 din 3:
    Felling cu un lanț
    1. Imagine intitulată Se taie un copac Pasul 11
    1. Închiriați, cumpărați sau împrumutați un lanț. Puteți închiria cu lanț mic cu un 18" Bar la cele mai multe magazine hardware. Aceste ferăstraie sunt în mod normal 2 motoare de ciclu care necesită un amestec de ulei de ciclu și gaz. Dacă închiriați unul, insistați asupra lor, oferindu-vă un amestec complet de cutie de benzină. Veți avea nevoie de ceea ce se numește "ulei de bar", care intră în rezervorul propriu și lubrifiază lanțul și bara este pornită. În cele din urmă, apoi vă cumpărați cum pornește și cereți-le să verifice pentru a vă asigura că lanțul este ascuțit.
  • Imagine intitulată Se taie un pas de copac 12
    2. Alegeți o zonă în care doriți ca pomul să cadă. Dacă arborele este în picioare destul de drept, va trebui să faceți o tăietură de pană.
  • Imagine intitulată Se taie un pas de copac 13
    3. Porniți-vă ferăstrăul. Du-te în partea din față a copacului și începeți ferăstrăul. Lăsați-o să ruleze pentru un minut să se încălzească. Dacă lanțurile dvs. nu are un automobil automat, asigurați-vă că apăsați butonul de ulei ocazional. Cele mai multe ferăstrău moderne includ un automobil automat.
  • Niciodată nu doriți ca lanțul sau bara să se usuce sub căldură. Uleiul de bare este formulat pentru a se agăța de bară și va fi de fapt șir de la barul pe care îl atingi degetul la el.
  • Imagine intitulată Se taie un pas de copac 14
    4. Face prima tăiere. Revigorați la jumătatea drumului. Țineți-l complet orizontal, apoi faceți o tăietură din lateral în aproximativ 1/3 din diametrul copacului. Apoi, mergeți la 3-4" deasupra acelei tăieri: alegeți o linie imaginară care va începe deasupra celei de-a 1-a tăietură și va menține 45 de grade până la capăt, (un unghi tăiat) spre locul în care tăierea orizontală oprită. Nu mai mergeți. Aceasta este piesa voastră, pe care va trebui să o eliminați.
  • Este posibil să trebuiască să bateți piesa de pană liberă cu un slegii. Bate-l pe lateral, apoi partea de sus, apoi partea din nou.
  • Imagine intitulată Se taie un copac Pasul 15
    5. Ghidați copacul așa cum cade. Puteți ajuta copacul să cadă de-a lungul căii dorite prin răsucirea și legarea în siguranță cu cel puțin 1/2" frânghie 2/3 din drumul spre trunchiul. Apoi, cârligul că frânghia la o lovitură de mână care este legată de un copac mai mare. Asigurați-vă că copacul mai mare este suficient de departe încât copacul dvs. nu va cădea în ea. Pe măsură ce începeți să tăiați copacul, aveți un prieten să începeți să trageți vinovați-vă pentru a menține presiunea spre zona dvs. vizată.
  • Alternativ, puteți utiliza două pene. Odată ce lama dvs. de ferăstrău este bine în tăietură (suficient de departe, astfel încât penele nu vor lovi bara de ferăstrău) începe să le conducă în mod egal în spatele lamei de ferăstrău. Urmăriți copacul așa cum este tăiat. Dacă se sprijină într-un mod mai mult decât celălalt și care o scoate din cale, să lovească pană pe acea parte într-un pic mai mult. Încercați să păstrați pene chiar și astfel încât copacul cade uniform.
  • Nu stați direct în spatele copacului. Se poate desprinde de trunchi și "Scoateți înapoi", provocând daune extreme sau chiar moarte la tăietor (e).
  • Imagine intitulată Se taie un pas de copac 16
    6. A căzut copacul. Deplasați-vă în partea din spate a copacului și asigurați-vă că zona în care stați este complet clară. Alegeți o linie orizontală, dreaptă care va intersecta unghiul de sus al tăierii de pană pe care ați făcut-o - aproximativ 1/3 din calea de unde se termină în copac. Pe măsură ce tăiați, utilizați o viteză mare a motorului, dar nu împingeți ferăstrăul prea tare. În cele din urmă, pe măsură ce vă apropiați de intersecția pântei, arborele ar trebui să înceapă să se îndoaie în direcția căderii. Nu tăiați tot drumul.
  • Imagine intitulată Se taie un pas de copac 17
    7. Deplasați-vă și strigați "Cherestea!" Când copacul începe să cadă, să se deplaseze din drum și să strige la oricine să iasă din cale. Dacă toamna începe să încetinească, dați-o puțin mai tăiată până când se reia în cădere. În mod normal, va sparge în mod liber de ciocolată și se va culca pe ambele părți ale ciocului.
  • Imagine intitulată Se taie un copac Pasul 18
    8. De-periați și scoateți copacul. LOP membrele în direcția creșterii și luați o bucată de cretă pentru a marca unde doriți ca fiecare tăiat. A văzut-o și scoateți-o din zonă!
  • sfaturi

    Purtați întotdeauna un fluier în pădure.
  • Au un topor ascuțit, deoarece un topor plictisitor este la fel de bun ca un baston mare, cu o cărămidă de oțel la capăt.
  • Au un telefon mobil sau alt mod de a contacta un spital sau un departament de poliție.
  • Aveți un mic kit medical cu dvs. în cazul rănilor accidentale.
  • Înainte de a ieși acolo și începeți să hacking la copac, obțineți sfaturi utile de la pădurile experimentate.
  • Planificați o cale de evacuare înainte de a începe să tăiați copacul.
  • Avertizări

    Întreabă-l pe proprietarul de teren înainte de a pleca în jos.
  • Știți unde sunt oamenii, animalele și îmbunătățirile în jurul vostru.
  • Lăsați oamenii din zonă să știe - așa că nu numesc poliția pe tine.
  • Nu folosiți niciodată un lanț pentru a tăia ceva deasupra umerilor voștri.
  • Asigurați-vă că cineva știe unde ești și ce faci când o faci.
  • Ca și în cazul în care lucrurile ascuțite, aveți grijă. Păstrați membrele din calea toporului sau ați putea avea toporul "Knocked-out" din mâinile tale.
  • Un fel de antrenament pentru a lucra în siguranță cu lanțurile cu lanțuri sunt puternic recomandate.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un topor / hatchet / lanossaw
    • O cască
    • O frânghie și un troliu (pentru siguranță)
    • Echipament individual de protecție
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar