Cum de a construi un model feroviar

Construirea unui model feroviar este ca și cum ați crea propriul imperiu miniatural. Veți avea control complet asupra caracteristicilor, permițându-vă să construiți un design modern, un design occidental sau chiar unul cu elemente fantastice. Construirea unei căi ferate implică multe abilități și vă va dezvolta manualele care fac lucruri precum inginerie mecanică și civilă, tâmplărie, cabluri electrice, artă și multe altele. Va trebui să începeți cu un plan pentru a vă asigura cele mai bune rezultate, dar odată ce ați avut unul, puteți construi fundația și ați terminat calea ferată prin a pune calea și cablarea acestuia, astfel încât să poată funcționa.

Pași

Partea 1 din 3:
Planificați modelul dvs. feroviar
  1. Imagine intitulată Construiți un model de cale ferată 1
1. Evaluați guenii și druchii. Fraza "Găsește și dr" vine de la modelul de cale ferată realizat, John Allen. Se referă la lucrurile care nu pot fi modificate atunci când faceți modelul dvs., cum ar fi dimensiunea sau camera dvs., bugetul și așa mai departe.
  • Faceți o listă a acestor lucruri pe o bucată de hârtie sau un document digital pentru a vă menține în minte aceste limitări.
  • Utilizați un serviciu de documente online, cum ar fi un cloud bazat pe unul sau Google Docs, astfel încât să puteți verifica ușor elementele de planificare cu un telefon sau un comprimat.
  • Imagine intitulată Construiți un model feroviar de cale ferată 2
    2. Alegeți tema. Tema feroviarului dvs. include scopul, setarea, tipul de trenuri sau echipamente pe care doriți să le utilizați și serviciul pe care trenul îl va furniza (cum ar fi transportul bunurilor industriale sau jurnalelor). Aceste aspecte vă vor influența planificarea și modul în care vă construiți de fapt aspectul.
  • Un tren lung de cărbune, de exemplu, ar putea trece prin munți și poate purta cărbune din minele la companiile de energie, la fabricile de oțel sau zonele rezidențiale, pentru a oferi căldură pentru case.
  • Local ar trebui, de asemenea, luată în considerare. Locale include lucruri cum ar fi regiunea (coasta de est sau de vest, munte, etc.), anumite orașe sau zone generale, cum ar fi câmpiile din Kansas.
  • Era în care există modelul dvs. de tren va trebui, de asemenea, să fie decis. Un model planificat pentru anii 1920 ar folosi un motor cu aburi. Nici nu veți avea mașini moderne, în această eră.
  • Sezonul pe care îl setați modelul dvs. va schimba setarea drastică. Căderea va trebui să aibă copaci cu frunze schimbarea culorii, iarna va avea nevoie de zăpadă și așa mai departe.
  • Imagine intitulată Construirea unui model feroviar Pasul 3
    3. Determinați amploarea căii ferate. Hârtia de grilă este excelentă pentru elaborarea unui design de la-scară al căii ferate. Una dintre cele mai simple cântare pe care le puteți folosi este de 1 inch la 1 picior (2.5-cm la .Raportul 3-m), unde un 1 inch (2.5-cm) pe hârtie de grilă este egală cu 1 picior (0.30 m) (.3 m) în viața reală. La scara de planificare, ține minte:
  • Spațiul disponibil pentru modelul dvs.
  • Suma de bani pe care o puteți investi în calea ferată. Modelele mai mari vor fi mai scumpe.
  • Accentul modelului dvs. Modelele concentrate pe peisaje vor fi mult diferite de cele concentrate ale trenului.
  • Limitările personale. Dacă nu aveți ochi buni sau degete agitate, modelele mai mici ar putea fi nerezonabile.
  • Imagine intitulată Construiți un model feroviar pasul 4
    4. Identificați tipul de afișaj pe care intenționați-l. Afișarea în modelul de cale ferată se referă la modul în care vă arătați modelul. Puteți aranja lămpile de plafon pentru a se îndrepta spre el, iluminarea directă la el de la lămpile de podea și așa mai departe. Dacă vă construiți modelul pentru a vă bucura de bucurie, este posibil să nu doriți să dedicați o mulțime de timp și bani pentru a fi afișat.
  • Modelele de cale ferată construite pentru copii și nepoți ar putea necesita doar un afișaj limitat. Reglați nevoile afișajului cu scopul căii ferate.
  • Dacă intenționați să adăugați la calea ferată și să faceți parte dintr-un design mai mare, păstrați-vă în minte în timp ce vă planificați afișajul.
  • Imagine intitulată Construirea unui model de cale ferată Pasul 5
    5. Planificați-vă pista. Există multe stiluri diferite pe care le-ați putea folosi pentru calea ferată. Unele modele comune ale pieselor includ un simplu oval, un model de opt, și o formă de barbell. Ar trebui să aveți o idee generală pentru planul piesei dvs. înainte de a redacta planul dvs. de cale.
  • Când începeți mai întâi, probabil că veți dori să vă păstrați nivelul trenului pentru a minimiza aspectele mai complicate de planificare, cum ar fi gradul (abreea) și clearance-urile.
  • Imagine intitulată Construiți un model de cale ferată Pasul 6
    6. Elaborarea planului de cale ferată. Dacă aceasta este prima dată când construirea unui model de cale ferată, este posibil să doriți să utilizați un plan de urmărire a prototipului. Acestea sunt furnizate de companii și iau o mulțime de presupuneri din planificarea urmăririi dvs. Planurile de urmărire a prototipului pot fi, de asemenea, folosite ca exemplu din care vă faceți propriul design și puteți achiziționa online sau la magazinele de hobby.
  • Utilizați hârtia de grilă la elaborarea planului dvs. de cale. Păstrați planul de urmărire pentru a scala cu modelul dvs. real, astfel încât să nu trebuie să faceți ajustări mai târziu.
  • S-ar putea să găsiți că unele planuri de urmărire pe care le-ați crezut că ar funcționa în realitate nu. Acest lucru nu este neobișnuit, dar un plan de urmărire a prototipului va ajuta la prevenirea acestui lucru.
  • Partea 2 din 3:
    Construirea fundației
    1. Imagine intitulată Construirea unui model feroviar Pasul 7
    1. Puneți împreună banca. Banca este suprafața pe care va fi făcută peisajul dvs. și piesa dvs. pusă. Modelul de referință constă în trei părți: structura de susținere, o platformă sau o grilă și o sub-rubinată.
    • Structura dvs. de susținere este un cadru robust, armat pe pe care platforma și sub-road-ul.
    • Platforma formează baza modelului dvs. Acest lucru se află pe structura de susținere sau este atașat la acesta, iar sub-tribul este așezat pe partea de sus a acesteia.
    • Substanța este partea cea mai potrivită a bisericii dvs. Aici va fi construit aspectul modelului dvs. Utilizați 3 până la 4 coli de spumă extrudată pe partea de sus a platformei dvs. pentru a face subordul.
    • Banchwork-ul dvs. ar putea fi la fel de simplu ca o bucată de placaj de 4x8 sau 3x6 ft (.91x1.8 m) ușă deasupra unei mese pliabile sau a unei mese vechi din lemn. Așezați-vă picioarele în partea de sus, iar rețeaua se va face.
  • Imagine intitulată Construiți un model de cale ferată Pasul 8
    2. Creați un fundal, dacă doriți. Backdropul dvs. nu trebuie să fie o operă de artă. Un perete albastru în fundal poate da impresia unui fundal albastru. De asemenea, ați putea picta o murală sau cumpărați / imprimați un fundal pre-realizat.
  • Asigurați-vă că fundalul dvs. este în concordanță cu alegerile tematice. Nu reușiți să faceți acest lucru, puteți face modelul dvs. să pară mai puțin realist.
  • Pentru o scenă de noapte de noapte, ați putea avea un fundal întunecat cu siluetele de zgârie-nori pe ea.
  • Dacă intenționați să faceți un model într-un cadru montan, puteți avea vârfuri mai mari desenate pe fundalul cerului albastru.
  • Imagine intitulată Construirea unui model de cale ferată Pasul 9
    3. Potriviți-vă pista pe referință. Acest lucru se poate face fie prin desenarea planului dvs. de cale pe referință, fie prin așezarea pieselor libere pe ea. Odată ce piesa dvs. este desenată sau așezată, schița unde veți fi plasați caracteristici de suprafață, cum ar fi munții, râurile, drumurile, clădirile și așa mai departe.
  • Deși o schiță pe referință de plasare a structurii ar trebui să fie suficientă, făcând mockup-uri simple de carton poate ajuta la prevenirea unor structuri planificate să ajungă în calea piesei dvs.
  • Imagine intitulată Construirea unui model de cale ferată Pasul 10
    4. Finalizați terenul. Terrainul este suprafața conturată a modelului dvs. care reprezintă terenul. Acest lucru se face de obicei prin modelarea firului de pui sau a materialului de ecran pentru a se potrivi viziunii dvs. pentru forma terenului. Acoperiți acest lucru cu o cârpă de tencuială umedă, lăsați-o să se usuce, apoi să picteze exteriorul.
  • Pânză de ipsos poate fi găsită la hobby-uri și poate fi chiar la dispoziție la magazinele de hardware. Dacă aveți o cârpă de ipsos, utilizați prosoape de hârtie înmuiate în tencuială.
  • Există multe modalități unice de a crea terenul modelului dvs. Puteți acoperi movilele ziarului rătăcit în țesătură de tencuială, utilizați în mod similar foile de spumă și utilizați multe alte tehnici.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea modelului
    1. Imagine intitulată Construirea unui model de cale ferată Pasul 11
    1. Așezați piesa. Este posibil să trebuiască să vă construiți pista puțin pe curbe, deoarece acestea vor fi probabil să vă plaseze trenul de derailizare. S-curbe Special, dacă le aveți, poate fi dificil. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu în curbele dvs. pentru a vă potrivi cele mai lungi mașini de tren. Cork sau model de formare a modelului de spumă ar trebui să fie utilizate sub melodii și pot fi cumpărate la hobby sau magazine hardware.
    • Dacă tocmai începeți modelul, poate fi dificil să știți dacă aveți suficient spațiu pentru mașinile lungi. Înainte de a vă instaura piesa, utilizați-vă mâinile pentru a vă ghida trenul în jurul curbelor pentru a vedea dacă se potrivește.
    • Instalarea piesei poate varia, dar în multe cazuri, va trebui să Soldders Railturi pentru conectarea acestora. Evitați lipsa de lipire, în cazul în care un tren transferă de la o linie de pistă la alta. Acestea trebuie adesea înlocuite.
    • Utilizați un fișier metalic pentru a netezi lovituri sau crestături pe piesa dvs., care poate provoca o roată pentru a sări calea sau a fi blocat.
  • Imagine intitulată Construirea unui model feroviar Pasul 12
    2. Sârmă calea. Atașați firele de alimentare așa cum este indicat de setul dvs. de model. În majoritatea cazurilor, firele de alimentare se vor conecta la partea inferioară sau în afara șinelor de cale la 3 picioare (.91 m) intervale. Un set de începători va veni probabil cu un convertor de putere, dar seturi mai avansate pot necesita să alegeți între DC (curent direct) și DCC (Control Digital Command).
  • Seturile de tren Model de start vor veni probabil cu un panou de control, dar modelele DIY vă pot cere să construiți unul. Căutați online pentru tutoriale cu privire la modul de a fi unul care este simplu și organizat.
  • Imagine intitulată Construirea unui model de cale ferată Pasul 13
    3. Adăugați peisajul. Aceasta include aproape toate caracteristicile de suprafață, cum ar fi copacii, roci, tuneluri, drumuri, poduri, case și așa mai departe.Utilizați adeziv pentru a atașa piesele de peisaje după formarea terenului. Utilizați vopsea pentru a reprezenta caracteristici plane de suprafață, cum ar fi râurile și drumurile.
  • Păstrați perspectiva în minte atunci când faceți peisajul dvs. De exemplu, copacii mari ar trebui să meargă în prim plan și pe cei mici în fundal pentru a crea iluzia distanței.
  • Diorame sunt o reprezentare 3D a unei scene, ca o casă. Acestea sunt mari adăugări și pot adăuga un sentiment de realism la modelul dvs.
  • Puteți cumpăra suport de peisaje la cele mai multe magazine de hobby și magazine de artizanat. Există, de asemenea, o mulțime de resurse online care ilustrează cum să vă faceți propria dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă știți pe cineva care are deja un aspect, ar putea fi util să întrebați dacă vă puteți uita la ea pentru a vă oferi o mai bună înțelegere a construcției sale atunci când vine vorba de a vă face propria dvs.
  • CrowdSource Idei și alegeți creierul mai multor experiențe Modele de la magazinele de hobby locale sau la modelul Cluburilor de trenuri.
  • Planificarea detaliilor, cum ar fi dăruitorii și ghicitorii, temele, listele de aprovizionare și așa mai departe, ar putea fi cel mai potrivit pentru un serviciu de documente online, cum ar fi un cloud One sau Google Docs. Utilizarea acestor servicii vă va face detaliile de planificare mai accesibile. Puteți chiar să accesați aceste docuri cu telefonul dvs.
  • Avertizări

    Utilizați întotdeauna îngrijirea atunci când utilizați unelte, în special un pistol de lipit care devine foarte cald. Nu se utilizează aceste lucruri, ar putea duce la rănirea sau deteriorarea casei dvs.
  • Fiți atenți când vă conectați setul și la pornirea puterii. Cablarea slabă poate duce la faptul că ați fost șocat sau poate duce la un incendiu electric.
  • Modelul feroviar poate fi un hobby scump. Planificarea cu atenție poate ajuta la prevenirea costurilor neașteptate.
  • Dacă aveți vârsta sub 10 ani, adresați-vă unui adult să vă ajute să vă construiți modelul.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Un model de tren set (sau părțile componentelor sale, inclusiv metalul și cablarea pentru șine, un model de model, un transformator pentru a alimenta trenul etc.)
    • Instrumente de tâmplărie
    • Instrumente de uz general (cum ar fi un ciocan, șurubelniță, unghii etc.)
    • Pistol de lipit (și lipire)
    • Lemn (pentru a face Benchwork, cum ar fi 4x8 bucată de placaj)
    • Consumabile de artă (pensule, vopsele etc.)
    • BENCURI DE LUCRU (cum ar fi sârmă de pui și cârpă de tencuială)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar