Cum se aplică cimentul cuptorului

Ciment de cuptor este produsul go-to pentru umplerea fisurilor și golurilor în cuptoare, sobe și alte aparate care produc în mod regulat medii de temperatură ridicată. Deși aplicarea poate părea un proces intimidant, un pic de pregătire simplă și veți fi gata să aplicați cimentul cuptorului cu un pistol de catalare sau cuțit de chit și să utilizați cuptorul după aplicația de ciment.

Pași

Metoda 1 din 4:
Pregătirea pentru aplicarea cimentului cuptorului
  1. Imagine intitulată Aplicați Ciment Ciment Pasul 01
1. Achiziționați ciment de cuptor pre-mixt cu rezistență la temperaturi ridicate. Fiecare produs de ciment cuptor vine cu rezistența la temperatură proprie. De exemplu, unele pot rezista la temperaturi de până la 2.000 ° F (1,090 ° C), în timp ce altele pot rezista la temperaturi de până la 2,700 ° F (1,480 ° C). Alegeți un produs cu o rezistență la temperatură adecvată pentru aparatul pe care intenționați să îl aplicați.
  • Un senzor de temperatură a termistorului poate fi utilizat pentru a testa temperaturile de cuptor sau aparat de până la 1.382 ° F (750 ° C). Termocuplurile și pirometrele în infraroșu sunt cele mai bune pentru ceva mai mare.
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment de cuptor Pasul 02
    2. Evitați cimentul cuptorului care conțin azbest. Azbestul este un set de minerale silicate care au fost utilizate în mod obișnuit în multe produse americane de construcții. Unele ciment de cuptor care conțineau azbest în trecut (înainte de 1980) includ Johns Manville, Hercules și Brands Rutland Fireclay.
  • Alegeți întotdeauna produse care nu garantează azbest și nici o formare de fumuri toxice în timpul procesului de întărire a căldurii (când materialul se întărește datorită aplicării căldurii).
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment de cuptor Pasul 03
    3. Nu aplicați niciodată cimentul cuptorului dacă casa dvs. a fost construită înainte de anii 1980. Chiar dacă evitați cimentul cu cuptor care conține azbest, puteți agita fibrele microscopice de minerale de azbest în cuptoarele mai vechi. De regulă, orice apartament sau casă care a fost construită înainte de anii 1980 și nu a experimentat renovări este un risc.
  • Contactați un expert local de abatere a azbestului pentru a testa cuptorul sau cuptorul pentru prezența mineralei toxice. Deoarece este considerată deșeuri toxice, multe reglementări locale de mediu impun să fie eliminate în urma legilor locale.
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment de cuptor Pasul 04
    4. Măsurați lungimea îmbinărilor metalice pe care o veți umple. Cartușele de ciment de cuptor vor lista lungimea maximă a articulațiilor metalice pe care le leagă și se vor etanșa atunci când se utilizează un pistol de caducere. Cele mai multe cartușe de pistol sunt proiectate pentru îmbinări metalice care sunt mai mici de 1/8".
  • Ciment de cuptor conceput pentru mai puțin de 1/8" poate fi folosit în continuare pentru crăpături mai mari - trebuie doar să o aplicați manual cu o mistrie sau cuțit de chit.
  • Imagine intitulată Aplicați Ciment Pasul 05
    5. Determinați materialele cu care se aplică cimentul cuptorului. Verificați eticheta cimentului cuptorului pentru o listă de materiale aplicabile. Majoritatea cimentului cuptorului este aplicabilă din oțel, fontă sau focului de foc. Nu utilizați niciodată un produs care nu este proiectat pentru materialul aparatului dvs.
  • Cele mai multe produse vor lista aparate specifice pe care le pot fi utilizate, cum ar fi cuptoare, cazane, sobe, coșuri și camere de combustie.
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment Ciment Pasul 06
    6. Curățați suprafața pe care o plătiți pe ciment cu o perie rigidă. Curățați zona folosind o perie uscată, acordând o atenție deosebită zonelor cu o mulțime de acumulare. După aceea, utilizați o cârpă pentru a umezi ușor suprafața cu apă și curățați piesele libere. Curata tot rugină, murdărie și resturi din zonă înainte de aplicarea cimentului cuptorului.
  • Îndepărtați întotdeauna orice vopsea, ulei sau grăsime înainte de aplicarea cimentului cuptorului, deoarece agitarea acestor materiale poate crea vapori toxici.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind un pistol de catalare
    1. Imagine intitulată Aplicați Ciment Ciment Pasul 07
    1. Tăiați vârful cartușului de ciment al cuptorului cu pistolul de caducere. Așezați vârful cartușului dvs. în gaura situată pe mânerul pistolului de iluminare. Țineți vârful într-un unghi ușor și trageți trăgaciul.
    • Evitați tăierea prea mult a vârfului, deoarece acest lucru va face mai probabil să părăsească spargerile în exces de ciment.
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment Pasul 08
    2. Puneți o gaură în cartuș folosind stickul pistolului de capătare. Cele mai multe arme de etanșare au un baston atașat la partea superioară care poate fi utilizată pentru a rupe sigiliul în cartușul de ciment al cuptorului. Puneți arma cu bastonul îndreptat în sus și apăsați vârful cartușului de iluminare în jos pe acesta.
  • Dacă arma dvs. nu are un băț pe mâner, o unghie sau o șurubelniță mică va funcționa.
  • Întotdeauna puncționați gaura înainte de a încărca arma.
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment de cuptor Pasul 09
    3. Introduceți cartușul de ciment în pistolul de caducere. În timp ce țineți declanșatorul de eliberare a pistolului, trageți înapoi pistonul pistolului și introduceți cartușul. Puneți întotdeauna baza în primul rând și asigurați-vă că păstrați duza în fața pistolului.
  • Împingeți pistonul înapoi în poziție după ce cartușul este introdus ferm în armă.
  • Imagine intitulată Aplicați Ciment de cuptor Pasul 10
    4. Rotiți cârligul atașat la mâner pentru a se confrunta în sus. Fiecare pistol este un pic diferit, dar este întotdeauna recomandat să păstreze cârligul cu fața în sus și dinții în jos înainte de a începe capătarea. Strângeți ușor declanșatorul pentru a începe fluxul de caulk și ar trebui să fiți gata să-l utilizați.
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment de cuptor Pasul 11
    5. Trageți declanșatorul dvs pistol de ștemuire Pentru a aplica cimentul cuptorului. Țineți arma la un unghi de 45 de grade și mutați-l de-a lungul decalajului pe care doriți să îl sigilați. Asigurați-vă că strângeți declanșatorul tot timpul. Odată ce nu mai puteți stoarce, puteți elibera declanșatorul și va veni înapoi în poziția inițială. Repetați acest proces până când spațiul dvs. este umplut.
  • Trageți cârligul înapoi după ce ați terminat, altfel cimentul va continua să iasă din duza armei.
  • Imagine intitulată Aplicați Ciment Ciment Pasul 12
    6. Împingeți caulkul în decalajul pe care încercați să îl sigilați. În loc să glisați caulk-ul de-a lungul decalajului, încercați să aplicați presiune, astfel încât să împingeți caulk-ul în ea. Acest lucru sporește șansele ca cancanul dvs. să adere la suprafață (spre deosebire de tragere).
  • Singura dată pentru a evita acest lucru este atunci când vă lăsați suprafețele de spălare - în acest caz, veți dori să evitați împingerea vârfului greu.
  • Metoda 3 din 4:
    Aplicarea cimentului cu un cuțit de chit
    1. Imagine intitulată Aplicare Ciment de cuptor Pasul 13
    1. Se amestecă cimentul folosind cuțitul sau mistria dacă nu este preamestecat. Se amestecă cimentul până când este o consistență uniformă, care permite o aplicație mai ușoară. Dacă cimentul dvs. este preamestecat, puteți sări peste acest pas.
    • Utilizați numai produse cu formula brevetată care îndeplinesc sau depășesc cerințele privind siguranța și sănătatea ocupațională (OHSA) pentru conținutul minim de silice.
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment Ciment Pasul 14
    2. Aplicați cimentul cuptorului la cuțitul de chit. Înainte de a aplica cimentul la aparatul dvs., faceți cuțitul de chit în găleata de ciment sau strângeți-l dintr-un cartuș pe cuțit. Aveți grijă să răspândiți în mod egal cimentul peste cuțit, oferindu-vă suficient pentru a umple fisurile din aparat.
  • Nu puneți prea mult chit pe cuțitul dvs. - acest lucru poate duce la o mizerie inutilă în timpul aplicării.
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment Ciment Pasul 15
    3. Trageți cuțitul de puțire peste orificiile cu partea de ciment orientată în jos. Așezați vârful în jos pe aparatul dvs. și trageți cuțitul în jos, având grijă să vă asigurați că aplicația de ciment este cât mai ușoară posibil. Nu aplicați prea mult la o dată - dacă trebuie să aplicați mai mult, puteți aplica un al doilea strat.
  • Stificați ușor orice zone neuniforme sau ridicate ale cimentului cuptorului.
  • Evitați aplicarea la suprafețele fierbinți - așteptați întotdeauna să se răcească mai întâi.
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment cu cuptor Pasul 16
    4. Îndepărtați orice ciment în exces folosind cuțitul de chit. După aplicarea celui de-al doilea strat de ciment de cuptor, scapă de orice ciment în exces. Neted peste margini prin aplicarea presiunii folosind partea de jos a cuțitului.
  • Metoda 4 din 4:
    Utilizarea cuptorului după aplicarea cimentului
    1. Imagine intitulată Aplicare Ciment Ciment Pasul 17
    1. Deschideți ușa la cuptor și lăsați-o să se usuce timp de 1 oră. Uscarea aerului Cimentul dvs. recent aplicat este necesar pentru ao ajuta să se stabilească corect.
    • Verificați eticheta doar în cazul în care unele produse ar putea fi necesare pentru a fi uscate mai mult decât ora standard.
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment Ciment Pasul 18
    2. Curățați imediat orice deversare a excesului de beton. Utilizați o cârpă cu săpun și apă pentru a curăța orice deversare sau pete. Evitați utilizarea de curățători pe bază de acid.
  • După setare, produsele de ciment de cuptor nu vor putea fi îndepărtate de pe anumite suprafețe, cum ar fi țiglă, sticlă și porțelan.
  • Imagine intitulată Aplicare Ciment de cuptor Pasul 19
    3. Îndepărtați-vă treptat cuptorul când îl utilizați pentru prima dată. Prima dată când utilizați cuptorul după aplicația de ciment de cuptor, nu întoarceți-o doar pe când în mod normal. În schimb, crește treptat temperatura până la atingerea nivelului adecvat de căldură (de obicei 500 ° F (260 ° C)). Acest lucru va reduce la minimum cantitatea de pori din ciment și va păstra o textură consistentă.
  • Verificați eticheta cimentului cuptorului pentru a determina temperatura de vindecare a căldurii, care este temperatura pe care trebuie să o opriți la încălzirea cimentului cuptorului pentru prima dată.
  • Puteți să vă întoarceți la arderea completă după întărirea inițială a căldurii.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Pregătirea pentru aplicare

    • Senzor de temperatură termistor, termocupluri sau pirometre infraroșii
    • Ciment cu cuptor pre-mixt
    • Bandă de măsurare
    • Pânză
    • Apă
    • Perie rigidă
    • Produse de curatat

    Folosind un pistol de catalare

    • Cartuș de ciment cuptor
    • Pistol de ștemuire
    • Pin
    • Snippers de sârmă

    Aplicând cu un cuțit de chit

    • Ciment de ciment
    • Cuțit de chit

    sfaturi

    Avertizări

    Păstrați cimentul cuptoare la îndemâna copiilor și animalelor de companie.
  • Sunați imediat centrul de control al otrăvurilor, dacă consumați accidental ciment de cuptor.
  • Dacă obțineți ciment de cuptor în ochii tăi, clătiți-le cu apă timp de 15 minute.
  • Spălați toate cimentul cuptorului de pe piele folosind apă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar