Cum să tăiați rockwool

Rockwool, numit anterior Roxul, este un produs care este folosit pentru izolarea și izolarea fonică în case și clădiri. Dacă lucrați pentru prima dată cu produse Rockwool, atunci este absolut normal să aveți câteva întrebări. În mod specific, deoarece Rockwool vine în rulouri sau panouri mari, tăierea corect a produsului provoacă un pic de confuzie. Nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă ajuta! Acest loc de muncă este mult mai ușor decât credeți că veți fi gata să începeți în cel mai scurt timp.

Pași

Întrebarea 1 din 8:
Care este cel mai bun instrument pentru a tăia Rockwool cu?
  1. Imagine intitulată Cut Rockwool Pasul 1
1. Utilizați un dispozitiv de gips carton sau un cuțit de pâine. Panourile Rockwool au o textură moale, fibroasă, foarte asemănătoare cu o pâine de pâine. Producătorul recomandă utilizarea unei lame serrate pentru a le tăia cu ușurință. Aveți câteva alegeri cu privire la ce tip de lamă de utilizat.
  • Din moment ce textura Rockwool este similară cu cea a pâinii, compania recomandă un cuțit normal de pâine pentru a tăia plăcile.
  • Un cuțit de gips-carton va face, de asemenea, o lucrare rapidă a oricăror panouri Rockwool.
  • Unii contractori recomandă utilizarea unei mici mâini pentru a tăia panourile.
Întrebarea 2 din 8:
Puteți folosi un cuțit de utilitate sau un aparat de ras?
  1. Imagine intitulată Cut Rockwool Pasul 2
1. Producătorul nu recomandă utilizarea unei lame drepte. Cuțite de utilitate, rasori și lame drepte au tendința de a plictisi rapid când taie produse rockwool. Ei ar putea, de asemenea, să distrugă panourile, pe care cu siguranță nu doriți să le întâmpine. Cel mai bine este să săriți orice fel de lamă dreaptă și să utilizați un tip zimțat în schimb.
Întrebarea 3 din 8:
Există o modalitate mai rapidă de a tăia Rockwool?
  1. Imagine intitulată Cut Rockwool Pasul 3
1. Da, unii profesioniști utilizează un cuțit electric de tăiere pentru a face munca mai ușoară. Tăierea plăcilor cu mâna poate dura ceva timp, iar în mod constant brațul înainte și înapoi poate fi obositor. Dacă aveți o mulțime de rockwool pentru a tăia, acest lucru ar putea deveni vechi rapid. Din fericire, răspunsul este un cuțit electric serit. În loc să sculu o curcan, puteți face o lucrare rapidă a oricăror panouri Rockwool.
  • Un cuțit electric este, de asemenea, mai ușor de manevrat, deci dacă trebuie să tăiați plăcile în forme pentru a se potrivi în jurul corpurilor, aceasta este o opțiune excelentă.
  • Nu folosiți acest cuțit pentru a tăia alimentele fără a spăla bine mai întâi.
Întrebarea 4 din 8:
Am nevoie de diferite instrumente pentru diferite tipuri de rockwool?
  1. Imagine intitulată Cut Rockwool Pasul 4
1. Toate produsele Rockwool pot fi tăiate în același mod. Rockwool face câteva tipuri diferite de panouri, cum ar fi Safe`N`n`sound`sound, Comfortbatt și Combowboard. Din fericire, aceste tipuri de izolație pot fi tăiate exact la fel, deci nu este nevoie să obțineți unelte suplimentare.
Întrebarea 5 din 8:
Cum pot ține rockwool în timp ce am tăiat-o?
  1. Imagine intitulată Cut Rockwool Pasul 5
1. Doar apăsați-l pe podea cu o mână în timp ce tăiați cu cealaltă. Nu aveți nevoie de instrumente sau echipamente pentru a păstra plăcile în timp ce ați tăiat. Pur și simplu puneți-l pe podea și țineți-l în jos cu o mână, apoi tăiați-l cu celălalt. Dacă placa se mișcă, apăsați puțin mai greu să o păstrați în poziție.
  • Dacă vă tăiați pe o podea și trebuie să o protejați, puneți o placă de lemn plat în jos și tăiați rock-ul deasupra acelei.
  • Asigurați-vă că solul este uscat înainte de a apăsa în jos. Este în regulă dacă rockwool se udă, dar se usucă complet înainte de ao instala.
Întrebarea 6 din 8:
Am nevoie de echipament de protecție?
  1. Imagine intitulată Cut Rockwool Pasul 6
1. Utilizați ochelari de protecție, mănuși, mâneci lungi și un respirator. Rockwool este fabricat din piatră foarte fină și rock spun. Acest lucru poate provoca iritarea pielii și poate intra în ochii, nasul și gura. Purtați întotdeauna pantaloni și mâneci lungi și vă protejați cu mănuși, ochelari și o mască, astfel încât să nu respirați praful.
  • Producătorul recomandă purtarea cel puțin unui respirator N95 pentru a preveni intrarea prafului în plămâni, astfel încât o mască obișnuită de praf nu o va tăia.
  • Dacă puteți, păstrați ferestrele deschise în timp ce tăiați și Rockwool. Acest lucru filtrează orice praf în aer.
Întrebarea 7 din 8:
Trebuie să măsoară Rockwool înainte să o taie?
  1. Imagine intitulată Cut Rockwool Pasul 7
1. Da, va trebui să faceți unele măsurare. Utilizați o măsură de bandă și măsurați spațiul pe care îl instalați Rockwool în. Apoi adăugați 1 în (2.5 cm) la măsurarea dvs. pentru a vă asigura că placa face o etanșare confortabilă și taie placa în conformitate cu acele măsurători.
  • De exemplu, dacă doriți să instalați o placă de 24 în (61 cm) într-o secțiune care este 18 în (46 cm), apoi tăiată 5 în (13 cm) de pe placă, astfel încât este de 19 în total (48 cm) în total.
Întrebarea 8 din 8:
Pot, de asemenea, am tăiat longitol?
  1. Imagine intitulată Cut Rockwool Pasul 8
1. Da, nu există nicio diferență. Rockwool reduce la fel de bine și longitudinal. Indiferent de ce direcție trebuie să o instalați, procesul de tăiere este același.
  • În mod normal, va trebui să tăiați longitool Rockwool în lungime pentru a se potrivi între zgârieturi sau rafturi de tavan. Va trebui apoi să tăiați placa următoare și în lungime pentru a se potrivi sub prima.

sfaturi

Lăsând un extra 1-1.5 în (2.5-3.8 cm) Când tăiați Rockwool formează o etanșare strânsă, care este mult mai bună pentru izolație.
  • Există de fapt un alt produs numit Rockwool care este folosit pentru cultivarea plantelor fără sol. Acestea vin în plăci sau cuburi pe care le-ai pus tăiat. Acest lucru este diferit de Rockwool și nu trebuie să-l taie înainte de ao folosi.
  • Avertizări

    Nu gestionați niciodată produsele Rockwool fără echipamentul de siguranță potrivit. Purtați ochelari de protecție, un aparat respirator, mănuși și mâneci lungi pentru a evita orice iritare.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar