Cum să curățați dr. Martens pantofi

Dr. Martens, care sunt denumiți și Docs și Doc Martens, sunt o marcă de încălțăminte din piele, cu un aspect foarte distinctiv. Cunoscut astăzi pentru cusătura galbenă, tălpi amortizoare și durabilitate, dr. Martens a revenit la cel de-al doilea război mondial, când prima pereche a fost creată de un medic german care sa rănit în concediu în timpul unei călătorii de schi. Dr. Martens pantofi și cizme sunt în mod tradițional din piele - deși versiunile vegane sunt acum disponibile - ceea ce înseamnă că au nevoie de o grijă deosebită pentru a menține ascunderea. Dar curățarea și chiar lustruirea Docurilor dvs. este un proces relativ simplu, iar cu grijă pantofii sau cizmele dvs. vor dura ani de zile.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea Dr. Martens
  1. Imagine intitulată Clean Dr. Martens Pantofi Pasul 1
1. Curățați tălpile. Umpleți o găleată mică sau un castron cu apă caldă și câteva picături de săpun lichid sau lichid de spălat vase. Luați o perie de spălat vase, perie de încălțăminte sau periuță de dinți și curățați tălpile cu apa de săpun pentru a îndepărta murdăria, murdăria, noroiul și orice altceva pe care l-ați intrat.
  • Ștergeți tălpile cu o cârpă umedă când ați terminat.
  • Imagine intitulată curat Dr. Martens Pantofi Pasul 2
    2. Scoateți curele. Acest lucru va face ca procesul de curățare să fie mai ușor și să vă ducă o șansă de a curăța curelele. Se învârte în legătură într-o apă cu săpun și să le dați un scrub dacă sunt murdare. Clătiți-le sub apă curată, i-au strigat și îi atârneau să se usuce.
  • Imagine intitulată Clean Dr. Martens Pantofi Pasul 3
    3. Periați praful și murdăria. Cu o perie de încălțăminte sau o perie de unghii vechi, periați cu grijă murdăria, praful și noroi uscat de la docurile dvs. Asigurați-vă că ați intrat în toate locurile greu de ajuns, de asemenea, cum ar fi locul în care cusatura este și în interiorul limbii.
  • Dacă nu aveți o perie de pantofi sau unghii, puteți folosi o cârpă curată, umedă, fără scame pentru a îndepărta murdăria și praful.
  • Imagine intitulată Clean Dr. Martens Pantofi Pasul 4
    4. Aveți grijă de scuffs și vechi poloneză. Dacă aveți niște scuffs sau poloneză de acumulare pe docurile dvs., puteți elimina ambele cu un rememorat de unghii fără unghii fără acetonă. Aplicați o remoderare poloneză de unghii la o cârpă curată sau o cârpă fără scame. Frecați ușor la scuffs și poloneză, până când scuffs se usucă și polonezul vine off.
  • Când ați terminat, frecați pantofii în jos cu o cârpă umedă și curată și lăsați-le să se usuce la aer.
  • Nu frecați prea tare cu removerul polonez de unghii, altfel puteți deteriora finisajul.
  • Imagine intitulată Clean Dr. Martens Pantofi Pasul 5
    5. Condiție de piele. Deoarece pielea era pielea de la un animal viu, trebuie să fie hidratat și condiționat (la fel ca pielea umană) pentru a preveni uscarea, crăparea și pierderea durabilității acestuia. Frecați documentele cu o cârpă sau un burete pentru a masca un balsam în piele, asigurându-vă că este greu să ajungi la locurile. Lăsați-i să se usuce timp de aproximativ 20 de minute după aceea. Climatizatoare de piele populare includ:
  • Uleiul esențial de lămâie (nu ulei de măsline, care poate provoca daune de ulei)
  • Oilul de nurcă
  • În timp ce săpunul de șa este adesea recomandat ca un balsam pentru piele, linia pe care o conține poate provoca de fapt pielea să se usuce, să crăpească și să se deterioreze mai repede
  • Partea 2 din 3:
    Lustruirea dr. Martens
    1. Imagine intitulată Clean Dr. Martens Pantofi Pasul 6
    1. Găsiți polishul potrivit. La piele poloneză, doriți să potriviți culoarea polonezului la culoarea pieii cât mai aproape posibil. Alegeți o poloneză neutră dacă nu puteți găsi una pentru a se potrivi cu documentele dvs. sau dacă documentele dvs. sunt multicolore.
    • Dr. Martens recomandă utilizarea numai a lustrurilor pe bază de ceară și doar pe produsele lor netede din piele.
  • Imagine intitulată Clean Dr. Martens Pantofi Pasul 7
    2. Așezați ziarul. Alegeți o locație care se poate murdări dacă apar vreun accident și protejează suprafața cu saci, ziar sau alte acoperiri.
  • Imagine intitulată curat Dr. Martens Pantofi Pasul 8
    3. Aplicați polishul. Luați o cârpă sau o cârpă fără scame și o rulați în jurul polonezului într-o mișcare circulară pentru a încălzi ceara, care va face ca polish să fie mai ușor de aplicat. Aplicați polonezul la întregul pantof, folosind o presiune blândă, dar fermă pentru a obține polonezul în pororii din piele. Dacă este necesar, utilizați un tampon de bumbac sau o periuță de dinți moale pentru a obține poloneză în locurile greu de ajuns.
  • Dacă pantofii dvs. sunt bătrâni și nu au fost niciodată lustruiți, luați în considerare aplicarea unui al doilea strat de poloneză.
  • Când ați terminat, lăsați polishul să stea pe pantofi timp de 10 până la 20 de minute.
  • Imagine intitulată Clean Dr. Martens Pantofi Pasul 9
    4. Buff din piele. Cu o perie de pantofi, începe să biciuie ușor și să lustruiți pielea peste tot, lucrând în pantofii și îndepărtarea excesului în același timp. Dacă doriți să obțineți o strălucire oglindă, procesul este ușor în profunzime:
  • Îndepărtați-vă degetul într-o oală de apă curată și permiteți ca niște picături să cadă pe un loc pe piele.
  • Îndepărtați o cârpă în poloneză de pantofi și frecați acel loc folosind mișcări circulare. Lucrați în zone mici la un moment dat, aplicând apă și lucrează mai mult polonez în piele cu o cârpă.
  • Va dura probabil câteva ore pentru a acoperi întregul boot sau pantof, dar ar trebui să observați că pielea fiind din ce în ce mai netedă.
  • Imagine intitulată Clean Dr. Martens Pantofi Pasul 10
    5. Străluciți cizmele. Când ați terminat să vă lustruiți docurile cu o perie sau folosind tehnica de strălucire a oglinzii, frecați pielea cu o bucată de nail curată pentru a îndepărta praful și polonezul suplimentar și pentru a sufla pielea la o strălucire.
  • Imagine intitulată Curățenie Dr. Martens Pantofi Pasul 11
    6. Repetați la fiecare trei luni. Pentru a vă oferi DOCS cea mai lungă viață posibilă, curățată și condiționați-le la fiecare trei luni. Pentru a le păstra cât mai nou posibil, lustruiți-le de fiecare dată când vă curățați și le condiționați.
  • Partea 3 din 3:
    Îndepărtarea petelor încăpățânate de la dr. Martens
    1. Imagine intitulată Clean Dr. Martens Pantofi Pasul 12
    1. Eliminați guma. Cu o racletă, lingură sau card de credit, îndepărtați cât mai multă gumă posibilă. Luați un uscător de păr și încălziți guma rămasă până când devine lipicioasă. Apoi aplicați partea lipicioasă a unei bucăți de bandă la gumă și coaja. Apăsați din nou banda și îndepărtați-o de câteva ori. Dacă este necesar, reîncălziți guma cu uscătorul de păr și repetați până când guma a dispărut.
    • După eliminarea petelor încăpățânate din cizme, continuați cu curățarea regulată pentru a elimina excesul de reziduuri și produse de curățare.
  • Imagine intitulată Clean Dr. Martens Pantofi Pasul 13
    2. Curățați vopsea off. Cel mai bun lucru pentru a elimina vopseaua de la dr. Martens este spiritele minerale. Spiritele minerale este un solvent pe bază de petrol care funcționează bine la dizolvarea vopselei. Pentru că este pe bază de ulei, este sigur să utilizați pe piele.
  • Luați o cârpă curată și faceți-o în unele spirite minerale. Frecați zona afectată cu cârpa, adăugând mai multe băuturi spirtoase minerale după cum este necesar. Continuați să frecați până când vopseaua se dizolvă și se stinge.
  • Imagine intitulată curat Dr. Martens Pantofi Pasul 14
    3. Scăpa de adeziv. Pentru acest proiect DIY veți avea nevoie de un ulei penetrant cum ar fi WD-40. Aplicați uleiul la adeziv și o mică zonă a boot-ului care înconjoară adezivul. Lăsați-o să stea până când adezivul devine moale, apoi răzuiți adezivul cu un cuțit de unt sau un răzuitor de plastic. Dacă este necesar, repetați din nou acești pași până când lipirea a dispărut. Ștergeți excesul de ulei atunci când adezivul a fost îndepărtat.
  • Imagine intitulată Clean Dr. Martens Pantofi Pasul 15
    4. Îndepărtați reziduurile de autocolant. Utilizați o racletă sau o carte de credit și să vă îndepărtați cât mai mult de substanța lipicioasă. Luați o cârpă curată și faceți-o în acetonă, îndepărtarea poloneză de unghii sau chiar untul de arahide. După ce a frecat curat în pantof, luați răzuitorul la el din nou. Repetați după cum este necesar.
  • Ștergeți zona cu o cârpă umedă curată și lăsați-o să se usuce.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă pantofii vă sunt umede, lăsați-i să se usuce în mod natural.
  • Condiționarea docurilor noi vor ajuta imediat să înmoaie pielea, ceea ce vă va permite să le rupeți mai repede.
  • Dacă cizmele dvs. sunt noi noi, nu trebuie să utilizați balsam pentru a le condiționa, doar protecția împotriva apei, pentru că sunt noi, și nu este nimic de polonez.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar