Cum să curățați cu suc de lămâie

Nu este nimic mai răcoritor și mirositor curat decât o lămâie proaspătă. În loc să se bazeze pe parfumurile de citrice găsite în produse de curățare chimică dură, veți fi încântați să găsiți că lămâile proaspete pot fi folosite pentru a curăța bucătăria, baia și alte suprafețe din jurul casei. Fie în combinație cu sarea de sare sau de coacere sau pur și simplu amestecat cu apă caldă, sucurile acide ale lui Lemon vor elimina o varietate de pete și vor lăsa sparklingul la domiciliu. Ridicați o lemnă suplimentară la magazinul alimentar și ar putea deveni produsul dvs. de curățare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea suprafețelor de bucătărie cu lămâie
  1. Imagine intitulată curată cu sucul de lămâie Pasul 1
1. Eliminați petele de alimente din blaturile de bucătărie laminate utilizând o lamaie. În primul rând, ștergeți toate prăjiturile și resturile de la blaturi folosind un prosop de hârtie. Tăiați o lămâie în jumătate. Apoi stoarceți sucul de lămâie proaspătă direct de la o jumătate din lămâie pe suprafața laminată. Frecați sucurile care utilizează jumătatea de lămâie rămasă (cu partea de tăiere în jos), fie o cârpă de curățare. Odată ce petele sunt plecate, ștergeți întreaga zonă cu o cârpă umedă.
  • Lăsați sucul de lămâie să se înmoaie pe pete de alimente încăpățânate timp de 5 până la 10 minute, dacă este necesar.
  • Pentru o adâncime, îndepărtați toate articolele din blat înainte de curățare. În acest fel, puteți ajunge la toate colțurile și cranii.
  • Evitați utilizarea acestei metode pentru a curăța blaturile poroase de piatră.
  • Imagine intitulată curată cu sucul de lămâie Pasul 2
    2. Curățați o placă de tăiere din lemn cu sare și o jumătate de lămâie. Se presară sare grosieră peste suprafața unei plăci de tăiere din lemn sau a unui bloc de tăiere. Apoi tăiați o jumătate de lămâie și puneți partea tăiată în jos pe placă. Curățați peste sare și pete de mâncare, folosind lamaie ca un burete. Lăsați această soluție de sare de lămâie să se înmoaie timp de 5 minute, apoi să o curățați cu o perie de brânză. În cele din urmă, clătiți placa sub apă fierbinte, curățându-l cu peria pentru a îndepărta orice reziduu.
  • Strângeți o parte din sucul de lămâie în timp ce vă curățați și adăugați mai multă sare pe măsură ce începe să se dizolve. Aciditatea sucului și textura abrazivă a sarelor vor lucra împreună pentru a elimina petele dure.
  • Această abordare poate lucra și la plăcile de tăiere din plastic. Cu toate acestea, sucul de lamaie și procesul de sodiu de copt recomandat pentru utilizarea pe containerele alimentare din plastic pot produce rezultate mai bune.
  • Imagine intitulată curată cu suc de lămâie Pasul 3
    3. Înmuiați recipiente din plastic cu mâncăruri cu suc de lămâie și sodă de coacere. Strângeți sucul de 1 lămâie direct într-un recipient de alimente din plastic pătat sau un capac. Presărați 1-2 linguriță (14-28 g) de bicarbonat de sodiu pe suc și curățați pasta rezultată pe toate părțile laterale ale recipientului. Lăsați-o să stea câteva ore sau peste noapte, înainte de a curăța recipientul cu apă caldă și săpun.
  • Această metodă funcționează în special pe bine roșii reziduuri și pete de condimente.
  • Imagine intitulată curată cu sucul de lămâie Pasul 4
    4. Utilizați apă de lămâie fierbinte pentru a slăbi reziduurile de alimente dintr-un cuptor cu microunde. Turnați /2C (120 ml) de apă într-un castron microunde. Adăugați sucul de 1 lămâie în apă și apoi lăsați piesele de lamaie rămase în castron. Puneți castronul în cuptorul cu microunde și încălziți-l pe setarea ridicată timp de 3 minute pentru a aduce apa la fierbere. Păstrați cuptorul cu microunde și lăsați apa de lămâie abur în încă 5 minute.
  • Odată ce reziduul de alimente s-a slăbit, scoateți castronul și Ștergeți toate suprafețele interioare ale microundelor, inclusiv ușa și plata, cu o cârpă de curățare sau burete.
  • Pentru a dezlipi orice bucăți blocate, dați un colț al cârpei de curățare sau burete în apa de lămâie și utilizați colțul umed pentru a curăța reziduul alimentar.
  • Fiți atenți la îndepărtarea castronului și a plăcii de plajă, deoarece vor fi fierbinți! Utilizați mănuși de cuptor, un podolder sau un prosop pentru a vă proteja mâinile.
  • Puteți utiliza o tehnică similară pentru a vă curăța cuptorul. Umpleți un vas de copt cu apă și suc de lămâie, apoi lăsați-l în cuptor la 250 ° F (121 ° C) timp de 30 de minute, astfel încât aburul să poată slăbi acumularea. Ștergeți interiorul cuptorului cu un burete umed după ce se răcește.
  • Imagine intitulată curată cu suc de lămâie Pasul 5
    5. Poloneză Vasele de cupru perforate folosind o pastă de lămâie. Strângeți sucul unei lămâie proaspătă într-un castron mic. Presărați fie sare grosieră, fie soda de copt în castron până când o formă de pastă. Utilizați o cârpă de curățare pentru a încărca pasta pe Suprafața de cupru tăiată. Odată ce zonele periate sunt curate, clătiți cuprul cu apă caldă pentru a îndepărta toată pasta de lămâie. În cele din urmă, uscați bine cuprul cu o cârpă microfibră sau un prosop de hârtie.
  • Acest lucru funcționează bine pentru vasele de cupru, precum și pentru obiecte decorative de cupru. Poate, de asemenea, pot curăța oalele din oțel inoxidabil și tigăi. Cu toate acestea, trebuie să vă abțineți de la utilizarea de lamaie pentru a lustrui alte tipuri de metale fine.
  • Alternativ, puteți presăra sarea de sare sau de coacere direct pe lămâul tăiat. Curățați lămâul peste cupru pentru a îndepărta pământul, adăugând mai multă sare sau bicarbonat de sodiu la lămâie în timp ce se dizolvă.
  • Imagine intitulată curată cu suc de lămâie Pasul 6
    6. Împrospătați o gunoi cu bucăți de lămâie. Felie 1 sau 2 lămâi în optzeci. Strângeți niște suc de lămâie în eliminarea gunoiului și lăsați-o să stea câteva minute. Apoi, executați un flux de apă rece în jos, porniți eliminarea gunoiului și plasați-o în 1 bucată de lămâie la un moment dat. Rindurile grosiere vor curăța lamele, iar sucurile acide vor descompune reziduul de alimente în timp ce lăsați un miros plăcut și curat.
  • Puteți arunca în sare grosieră și cuburi de gheață cu piesele de lamaie. Alternativ adăugând în mod continuu la lămâie, sare și cuburi de gheață în timp ce executați eliminarea gunoiului. Sarea va lucra cu sucurile de lămâie pentru a elimina reziduurile alimentare, în timp ce gheața va ajuta la curățarea lamelor.
  • De asemenea, puteți încerca înghețarea bucăților de lămâie mici direct în unele cuburi de gheață într-o tavă de gheață. Adăugați cuburile de gheață de lămâie la eliminarea gunoiului, împreună cu o sare grosieră.
  • Aceasta este o modalitate excelentă de a folosi și de a elimina lămâiul rămas de la gătit.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind lamaie pentru a curăța suprafețele de baie
    1. Imagine intitulată curată cu suc de lămâie Pasul 7
    1. Cadă de căzi de curățare cu jumătăți de lămâie sărate pentru a elimina spuma de săpun. Ambii porţelan și Cadă acrilică pot fi curățate cu lămâi proaspeți. Tăiați o lămâie în jumătate și presărați sare grosieră pe partea tăiată. Curățați suprafețele cada cu lămâul sărat. Lăsați sucul să stea pe cadă timp de 5 minute înainte de a clăti cada cu apă fierbinte.
    • Încercați să spălați soluția de curățare cu o perie de păr pentru a îndepărta spumul de săpun încăpățânat și depozitele de apă tare.
  • Imagine intitulată curată cu sucul de lămâie Pasul 8
    2. Bleach Grout murdar de țiglă cu suc de lămâie și soda de coacere. Amestecați o pastă cu 1 parte suc de lămâie și 2 piese de copt de sodiu. Utilizați o periuță de dinți veche pentru a curăța pastele pe linii mucegaiului colorat, colorate. Aveți grijă să nu obțineți amestecul pe țiglă reală. Lăsați pastele să stea pe mortarul de țiglă timp de 10 minute și apoi să-l ștergeți cu o cârpă umedă. În cele din urmă, clătiți țigla și gout cu apă fierbinte.
  • Placa poroasă și piatra vor fi deteriorate prin expunerea la acid, deci evitați să le curățați direct cu suc de lămâie. Păstrați un prosop de hârtie la îndemână pentru a șterge rapid orice pastă de lămâie de pe țiglă în timp ce mergeți.
  • Dacă utilizați această metodă pentru a curăța toată mortarul în podele sau duș, este posibil să aveți nevoie să succezi în sus de 6 sau 7 lămâi pentru a crea suficientă pastă de albire. Pentru patch-uri mici, sucul de 1 lămâie va fi suficient.
  • Imagine intitulată curată cu sucul de lămâie Pasul 9
    3. Îndepărtați acumularea de calcar de la robinete cu o jumătate de lămâie. Tăiați o lămâie în jumătate. Apăsați direct pe capătul robinetului, astfel încât carnea de lamaie este "îmbrățișarea" robinetului și acoperirea total a zonei calcificate. Așezați un baggie de plastic peste lămâie și atingeți-o, trăgându-l în sus pentru a ține lămâul în poziție. Trageți capătul deschis al sacului închis în jurul robotului și fixați-l în poziție cu o bandă de cauciuc. Lăsați lămâie peste noapte.
  • În ziua următoare, scoateți lămâul și ștergeți-l LIMESCALE LIMSCALE BUILDUPURE cu o cârpă de curățare. În cele din urmă, clătiți robinetul cu apă fierbinte.
  • Acest lucru se poate face pe capete de duș, robinete de baie, baie sau robinete de bucătărie.
  • Imagine intitulată curată cu sucul de lămâie Pasul 10
    4. Eliminați inelele de apă tare dintr-un castron de toaletă cu o lămâie sărată. Apa tare poate lăsa un inel încăpățânat în jurul liniei de apă a unui castron de toaletă. Pentru a elimina aceste pete, tăiați o lățime în jumătate și presărați sare grosieră pe partea tăiată. Curățați peste pată de apă tare cu lămâie și ceasul sărat, deoarece acidul și abraziunea șterge pata. În cele din urmă, utilizați o perie de toaletă sau un burete umed pentru a spăla pulpa de lămâie.
  • Închiderea apei la toaletă înainte de a începe curățarea poate fi utilă, mai ales dacă pata este așezată la sau chiar sub linia de plutire.
  • Metoda 3 din 3:
    Spălarea cu lămâie în jurul casei
    1. Imagine intitulată curată cu sucul de lămâie Pasul 11
    1. Sticlă de pulverizare și oglinzi cu o soluție de apă de lămâie. Amestec /2 US GAL (1.9 l) de apă caldă cu sucul de 1 lămâie de dimensiuni medii, care este de aproximativ 4 linguri (59 ml). Se toarnă această soluție într-o sticlă de pulverizare curată. Sigilați-l și scuturați-l pentru a amesteca lichidele. Spritz soluția de apă de lămâie pe o suprafață de sticlă murdară. Ștergeți murdăria folosind o cârpă de curățare cu microfibră sau un prosop de hârtie.
    • Această soluție funcționează bine pentru o varietate de suprafețe de sticlă, inclusiv geamurile ferestrelor, ușile de duș, oglinzile din sticlă și chiar vase și stemware.
    • Înmulțiți această rețetă și înmuiați din sticlă într-un castron umplut cu soluția.
  • Imagine intitulată curată cu sucul de lămâie Pasul 12
    2. Mop și podele din lemn de esență tare poloneză, cu apă caldă, lamaie și ulei de măsline. Prima mătură sau vacuum podelele pentru a îndepărta miezurile, praful și alte resturi. Într-o găleată, amestecați o soluție de 1 US Gal (3.8 l) de apă caldă, /4c (180 ml) de ulei de măsline și /2C (120 ml) de suc de lămâie. Scufundați un mop în această soluție și scoateți-o până când este doar umedă. Apoi moptați podeaua cu această soluție și lăsați-i din lemn de esență tare să se usuce complet.
  • Sucul de apă și de lămâie vor curăța podelele, în timp ce uleiul de măsline va condiționa lemnul și va lăsa podelele strălucitoare.
  • Pentru podele din lemn de esență tare, consultați instrucțiunile de întreținere ale producătorului și completați un test la fața locului înainte de a utiliza această metodă. Evitați curățarea podelelor poroase în acest mod, deoarece se poate deteriora.
  • Imagine intitulată curată cu suc de lămâie Pasul 13
    3. Bleach lenjerie albă și articole de îmbrăcăminte cu apă fierbinte și suc de lămâie. Umpleți o chiuvetă sau un bazin cu 1 US Gal (3.8 l) de apă caldă și adăugați /2C (120 ml) de suc de lămâie proaspătă. (Acest lucru va necesita aproximativ 2 lămâi.) Înmuiați lenjeria sau articolele de îmbrăcăminte din apa de lamaie. În funcție de modul în care sunt decolorate elementele, le puteți lăsa să se înmoaie timp de doar 1 oră sau peste noapte. După ce s-au îmbibat în Bleachul de lamaie, spălați hainele ca de obicei.
  • Puteți tăia 2 lămâi întregi și le puteți adăuga la apă în loc să extragă sucul.
  • De asemenea, puteți să vărsați apa de lămâie în mașina de spălat pentru a continua procesul de albire.
  • Evitați utilizarea acestei metode pentru curățarea mătăsii. Funcționează cel mai bine pe bumbac și poliester.
  • Imagine intitulată curată cu sucul de lămâie Pasul 14
    4. Șervețele de rugină în afara îmbrăcămintei folosind suc de lămâie și cremă de tartru. Strângeți aproximativ 1 linguriță (15 ml) de suc proaspăt de lămâie direct pe pată de rugină. (O jumătate de lămâie ar trebui să producă mai mult decât suficientă suc.) Apoi, presărați aproximativ 1 lingură de 1 ml (15 ml) de cremă de tartru peste pată și curățați-l cu degetele. Lăsați pastele de îndepărtare a patului să se înmoaie în îmbrăcăminte timp de 15 minute și să curățați din nou pata până când dispare. În cele din urmă, clătiți pasta și spălați articolul ca de obicei.
  • Reduceți sau măriți cantitatea de suc de lămâie și crema de tartru în funcție de dimensiunea patei.
  • Este posibil să trebuiască să repetați procesul de 2 sau mai multe ori pentru petele încăpățânate.
  • Această metodă este potrivită pentru bumbac și poliester, dar nu trebuie utilizat pe mătase.
  • Imagine intitulată curată cu suc de lămâie pasul 15
    5. Utilizați o jumătate de lămâie sărată pentru a curăța grătarul și grătarul grătarului. Pregătiți-vă prin tăierea unei lămâi în jumătate și scufundarea capătului tăiat în sare grosieră. Apoi rotiți grătarul la o setare mare de căldură și lăsați-l pe grătare să se încălzească. Odată ce sunt fierbinți, rotiți încălzirea (sau la o setare scăzută) și puneți mănuși de protecție împotriva căldurii. Luați lamaie și curățați aproximativ partea sărată peste grătare. Acidul și abraziunea vor elimina reziduurile alimentare coapte.
  • sfaturi

    Dacă vă place să curățați cu oțet alb, puteți folosi sucul de lămâie pentru a neutraliza mirosul. Doar amestecați într-un mic suc de lămâie cu oțetul și ajustați suma dacă doriți o prospețime mică de lemonie.
  • Întotdeauna testează sucul de lămâie (singur sau amestecat cu alți agenți de curățare) pe o mică zonă inconspicuoasă înainte de curățare.
  • Selectați lămâi proaspeți în loc de suc de lamaie cumpărat de magazin pentru cele mai bune rezultate. Lămâile mai vechi sau lămâi deja folosite pot fi folosite și atâta timp cât păstrează încă o carne și suc.
  • Utilizați un juicer de citrice sau citrice Reamer pentru a extrage sucul de lămâie proaspătă. Sau pur și simplu stoarceți sucul printr-un filtru într-un castron mic.
  • Așezați o lămâie tăiată sau un castron de suc de lămâie în frigider pentru a masca mirosuri neplăcute și a păstra mirosul proaspăt.
  • Adăugați 1 linguriță (4.9 ml) de suc de lămâie la săpunul tău de mâncare când spălați felurile de mâncare. Acest lucru va spori mirosul săpunului și va crește puterea de combatere a grăsimilor.
  • Avertizări

    Nu amestecați niciodată sucul de lamaie și înălbitorul, deoarece acest lucru poate produce gaze toxice de clor.
  • În timp ce sucul de lamaie este minunat la îndepărtarea petelor alimentare, în cazul în care suprafața pe care o curățați (cum ar fi un recipient de depozitare a alimentelor, o placă de tăiere sau o blat) a intrat în contact cu carnea brută, trebuie să o curățați cu un dezinfectant mai puternic înainte de următoarea utilizare.
  • Sucul de lamaie va pleca după câteva săptămâni. Utilizați rapid soluțiile de curățare de casă și pregătiți loturi proaspete data viitoare când aveți nevoie de ele.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar