Cum să curățați jocul jucării doh

Copiii iubesc joc-doh, mai ales când pot folosi jucăriile care vin cu multe seturi de joc pentru a tăia, mucegai și a-și forma creațiile. Dar curățarea tuturor biților de joc-doh de pe sau din aceste jucării pot fi un adevărat hassle pentru tine! Din fericire, un pic de ingeniozitate și unsoare de cot vă poate ajuta să eliminați atât jocul moale și uscat de la jucării.

Pași

Metoda 1 din 3:
Play-doh
  1. Imagine intitulată Clean Play Doh Jucării Pasul 1
1. Alegeți orice globuri mai mari de joc moale-doh cu degetele. Scoateți bucăți mai mari de joc cu degetul mare și degetul arătător, apoi scoop și răzuiți orice altceva puteți accesa cu degetul arătător. Cu cât eliminați mai mult, cu atât va fi mai ușor restul lucrării dvs. de curățare.
  • Unghiul tău poate face un instrument bun de răzuire, dar probabil că va trebui să-l distrugi pe un joc de sub unghii când ai terminat.
  • 2. Luați jucăria în afară dacă puteți ajunge la orice joc-doh în interior. Dacă jucăria ta face jocul-doh în corzi sau forme, probabil că are zone greu accesibile care se aruncă cu jocul-doul. Din fericire, cele mai multe jucării de joc multi-parte pot fi luate cu ușurință de mână. Pur și simplu utilizați degetele pentru a deconecta cârligele din plastic sau filele de la îmbinări. Dacă aveți instrucțiunile de produs, utilizați aceste lucruri, astfel încât să nu rupeți accidental jucăria.
  • Dacă credeți că ați putea rupe jucăria prin dezasamblare, lăsați-o să fie și să faceți tot ce este mai bun pentru a elimina toate jocul soft-Doh pe care îl puteți obține pentru moment. Încercați unele dintre tehnicile de îndepărtare a jocului uscat-doh când vine timpul.
  • 3. Spargeți niște jocuri moi, între mâini într-un disc plat. Una dintre cele mai bune modalități de a curăța bucăți mici de joc moale-doh este folosind o bucată mai mare de joc moale-doh. Luați o minge de joc proaspăt-doh-cel mai moale cu atât mai bine - și să o strângeți între palmele pentru a ieși afară. Faceți discul la fel de mare sau mic cum doriți.
  • 4. Apăsați pe discul împotriva jocului-Doh pe jucărie pentru a ridica unele dintre ele. Apăsați destul de greu pentru a lipi play-ul moale pe jucărie la discul de joc-doh, dar nu atât de greu ca discul să se încheie blocat la jucărie. Ridica discul - unele, dacă nu toate, de joc-doh care era pe jucărie ar trebui să fie acum blocat pe disc.
  • Dacă toată play-doul este aceeași culoare, o reformați într-un disc nou și repetați după cum este necesar. Dacă discul de joc și jocul pe jucărie sunt culori diferite, utilizați degetele pentru a ridica biții de la jucăria care sunt blocate acum pe disc. Puneți-le cu culorile lor potrivite, apoi re-formați discul și continuați după cum este necesar.
  • 5. Răzuiți orice joc rămas-doh cu o scobitoare, agitator de cafea etc. Scobitori de dinți, betisoare, tampoane de bumbac (Q-Sfaturi), pixuri, agitare de cafea, ustensile de plastic, cleme de hârtie îndreptate și o serie de alte obiecte de uz casnic pot servi ca scraperuri utile de joc-doh. Alegeți cel mai bun instrument pentru lucrare și păstrați-l pe răzuire până când jucăria este curată.
  • Dacă copilul dvs. face curățarea sau, cel puțin să vă ajute să vă curățați, alegeți unelte fără tampoane de bumbac ascuțite în loc de scobitori, de exemplu.
  • Imagine intitulată Clean Play Doh Jucării Pasul 6
    6. Permiteți oricărui joc-Doh pur și simplu nu puteți ajunge să se usuce. S-ar putea să existe niște colțuri, crăpături și crevări pe care tocmai nu le puteți ajunge, și asta e în regulă! Lăsați-l pe play-ul moale să se usuce timp de cel puțin câteva ore, sau mai bine încă o zi sau două, apoi treceți la utilizarea tehnicilor de îndepărtare a jocului uscat-doh.
  • Metoda 2 din 3:
    Play-ul uscat-doh
    1. Curățați viguros play-ul uscat cu o periuță de dinți rigidă. O perie rigidă este cea mai bună unealtă pentru îndepărtarea jocului uscat de pe mochetă, deci este probabil să fie o alegere bună pentru play-doh uscat pe jucării din plastic, de asemenea. Aplicați o mulțime de presiuni și folosiți o mișcare rapidă de periere pentru a distruge cât mai mult de jocul uscat-doh după cum puteți.
    • Pentru această slujbă, săriți periuța de dinți moale recomandată de medicul dentist și mergeți la modelele Ultra Basic (și rigid) vândute la magazinul Dollar.
    • Dacă jucăria dvs. de joc-doh are mai multe părți și nu ați dezasamblat-o deja pentru a ajunge la jocul-doh în timp ce era încă moale, faceți-o acum - atâta timp cât sunteți sigur că nu veți rupe jucăria.
  • 2. Săpat biți de piept uscat-doh cu un instrument mic ca o scobitoare. La fel ca atunci când încercați să alegeți jocul moale-doh, multe tipuri diferite de utilaje de uz casnic vor lucra aici. În acest caz, totuși, elementele cu sfaturi mai clare precum scobitorii, frigarui și știfturi de siguranță sunt cu siguranță superioare în ruperea biților întăriți întăriți de joc-doh.
  • Supraveghează îndeaproape copiii folosind unelte cu sfaturi mai clare, sau jucați-o în siguranță și faceți-vă locul de muncă.
  • 3. Înmuiați și clătiți jucăria, dacă nu vă deranjează o opțiune de curățare hit-or-miss. Producătorul sfătuiește împotriva dizolvării jocului uscat cu săpun și apă, deoarece poate deveni mai dificil de curățat în starea sa "Goopy", deci luați acest vârf de curățare cu un bob de sare. Acestea fiind spuse, unii entuziaști de joc-doh găsesc succes cu această metodă:
  • Înmuiați jucăria de joacă-doh în apă caldă cu câțiva squirturi de săpun de mâncare timp de aproximativ 10-15 minute. Play-doh este realizată în principal din materiale ca făină de grâu și sare care se dizolvă în apă.
  • Clătiți jucăria sub apă de înaltă presiune, cum ar fi robinetul pe o explozie completă sau atașamentul pulverizatorului - pentru a bate bucăți de play-doh slăbit. Utilizați periuța de dinți de curățare sau scobitoare pentru a vă ajuta după cum este necesar.
  • Rețineți că orice joc-doh pe care nu îl eliminați nu se va usca din nou și poate deveni și mai dificil de îndepărtat. În acest moment, este posibil să doriți doar să vă puneți capacul la reziliența sa și să mergeți mai departe!
  • Metoda 3 din 3:
    Sanitizând jucării din plastic din plastic
    1. Imagine intitulată Clean Play Doh Jucării Pasul 10
    1. Ștergeți orice resturi de suprafață-cum ar fi redarea-Doh-înainte de a dezactiva jucăria. Faceți tot posibilul pentru a curăța tot ceea ce puteți vedea pe suprafața jucăriei înainte de a fi dezinfectat. Orice material lăsat în urmă poate fi capabil să poarte bacterii, deși cotele scade cu siguranță după finalizarea procesului de dezinfectare.
  • 2. Înmuiați jucăria în apă și înălbitor de clor timp de cel puțin 5 minute. Combinați 1 US Gal (3.8 L) de apă și 1/3 cană sau 3fl oz (89 ml) de înălbire a clorului într-o găleată sau bazin de chiuvetă. Înmuiați jucăria cu plastic curățată în amestec pentru cel puțin 5 minute. Este bine să mergeți mai mult de 5 minute, dar nu primiți beneficii suplimentare de sanitizare.
  • 3. Clătiți jucăria cu apă curată și lăsați-o să se usuce complet complet. Asigurați-vă că clătiți bine jucăria pentru a elimina orice urme ale înălbirii, mai ales dacă aveți copii mai tineri care pot fi tentați să-și pună gura pe jucărie. Așezați jucăria pe un raft de uscare sau un prosop până când se usucă complet înainte de ao pune înapoi în rotația jocului.
  • Imagine intitulată Clean Play Doh Jucării Pasul 13
    4. Utilizați rack-ul superior al mașinii dvs. de spălat vase ca o alternativă. Puneți mașina de spălat vase pe setările "dezinfectate" și "încălzite uscate" și adăugați detergent ca normal. Rulați un ciclu complet de spălare și încălzit, apoi confirmați că jucăria este complet uscată. Dacă nu este, aerul să-l uscați până când este liber de umiditate.
  • Cele mai multe jucării din plastic dur pot gestiona rack-ul deasupra mașinii de spălat vase, dar poate doriți să verificați ghidajul de produs al jucăriei sau să contactați producătorul pentru a fi sigur. Nu utilizați suportul de jos sau șansele de topire cresc foarte mult.
  • sfaturi

    Dacă copiii tăi smulg într-un covor, lăsați-l să se usuce, periați-l cu o perie rigidă și apoi aspiră.
  • Play-doh soft poate fi rezematică și reutilizată, iar jocul uscat poate fi adesea înmuiate pentru reutilizare adăugând puțină apă și prin frământare. Cu toate acestea, nu salvați și reutilizați Homemade Joacă aluat, Din moment ce nu are conservanți și poate merge la bacterii rancid sau port.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar