Cum să câștigi încrederea unei pisici rătăcite

Câștigarea încrederii unei pisici rătăcite poate fi un proces dificil, dar recompensator. Dacă vedeți o rătăcită în cartierul dvs. pe care vă simțiți obligați să o luați, trebuie mai întâi să învățați să vă angajați într-un mod care nu este amenințată. Cunoașteți faptele despre comportamentul pisicilor și ce să faceți și să nu faceți atunci când interacționați cu straturile.

Pași

Partea 1 din 3:
Asigurați-vă că pisica nu este ferată
  1. Imaginea intitulată Câștigă încrederea unei pisici stricate 1
1. Cunoașteți diferența dintre o pisică rătăcită și ferată. Când găsiți o pisică în aer liber, este fie rătăcită sau ferată. Care se ocupă cu pisicile sălbatice este foarte diferită decât să se ocupe de straturi, iar încrederea lor este uneori imposibil de câștigat. Înainte de a continua cu abordarea pisicii, aflați dacă este rătăcită sau ferată.
  • Pisicile sălbatice se nasc în sălbăticie sau în aer liber. Ei nu au fost niciodată animale de companie sau au trăit înăuntru. Pisicile rătăcite erau odată animale de companie, dar au fost apoi pierdute sau abandonate de către proprietar.
  • Pisicile sălbatice acționează mai sălbatic decât cele strike, comportamentul lor mai asemănător cu ratonii sau veverițele. Ramei sunt, în general, mai prietenoși și mai accesibili și tind să stea în zonele rezidențiale și în apropierea casei.
  • Pisicile rătăcite dezvoltă tendințe ferate dacă au trăit în sălbăticie pentru perioade lungi de timp. Poate dura o perioadă lungă de interacțiune unică cu o pisică pentru a determina dacă este rătăcită sau ferată.
  • Imaginea intitulată Câștigă încrederea unei pisici stricate 2
    2. Acordați o atenție deosebită comportamentului și aspectului unei pisici. Comportamentul și calitățile fizice ale pisicilor oferă indicii despre dacă a fost abandonat sau născut în aer liber.
  • Animalele de companie dezordine sunt, în mod surprinzător de suficient, sunt mai probabil să fie straturi. Pisicile abandonate recent au probleme cu adaptarea la sălbăticie și vor fi probabil mai murdare și mai subnutriți decât o pisică ferată.
  • Chiar dacă o pisică alergă când încerci să-l petreci, dacă te apropie de tot ce probabil este o rătăcită. Pisicile sălbatice abordează rar oamenii.
  • O modalitate sigură de a determina dacă o pisică este rătăcită sau ferată întărește pisica. Când este o umbră, el va cuipa, freca, juca și își ridică coada într-o manieră prietenoasă. În timp ce pisicile sălbatice se pot angaja în acest comportament în afara, în special în prezența unei persoane care le hrănește, ei nu vor să-i răsplătească niciodată comportamentul în timp ce au fost înșiși.
  • Imaginea intitulată Câștigă încrederea unei pisici stricate 3
    3. Fi pregătit să se ocupe de pisicile sălbatice. S-ar putea să găsiți pisica pe care ați crezut că o sărată este de fapt ferată. Pisicile sălbatice, în special peste vârsta de 7 luni, sunt aproape imposibil de a stăpâni. ASPCA recomandă o politică de capcană, neutru, retur (TNR) ca mod uman de a ajuta la reducerea populației de colonii de pisici ferate.
  • Programele TNR capcane cu umane pisicile ferate, le examinează pentru tulburări medicale, oferă o serie de vaccinări, spay sau pisicile, apoi le întoarceți în sălbăticie. Homing pisicile ferate pot fi o experiență traumatică, deoarece aceste pisici sunt în esență animale sălbatice. TNR este, în general, considerată o opțiune mai etică.
  • Puteți configura un program TNR în zona dvs. contactând controlul animalelor locale, ASPCA sau Societatea Humane pentru informații. Nu încercați să vă ocupați de pisicile sălbatice, cu excepția cazului în care aveți o pregătire și experiență specifică în ceea ce privește manipularea animalelor sălbatice. Ferare poate purta o varietate de boli, inclusiv rabie, și se comportă agresiv atunci când se înspăimântătoare. Acestea ar trebui să fie tratate numai de către profesioniștii de control al animalelor.
  • Partea 2 din 3:
    Luarea unei rătăciți înăuntru
    1. Imaginea intitulată Câștigă încrederea unei pisici stricate 4
    1. Câștiga încrederea lor prin mâncare. Hrănirea este cea mai eficientă modalitate de a obține un strat de a interacționa cu dvs. Pisica este probabil foame și va răspunde pozitiv să fie hrănită. Acest lucru vă oferă o șansă să vă apropiați de pisică și să-l obișnuiți cu prezența voastră.
    • Selectați alimente puternice mirositoare. Cu atât este mai ușor ca pisica să detecteze alimentele, cu atât mai bine. Pisicile au un sentiment puternic de miros. Mâncarea conservată este, de obicei, mai puțin decât uscată, în special arome de pește ca somonul și tonul. Cu toate acestea, nu lăsați alimentele umane, cum ar fi conserve de ton sau pește, pentru o pisică. Acest lucru poate supăra un sistem digestiv al pisicii și nu doriți ca Stray să asocieze mâncarea pe care o părăsiți cu orice neplăcere.
    • Lăsați mâncarea afară în zonele în care ați văzut răul. Consistența este importantă. Lăsați mâncarea în același loc în fiecare zi, iar pisica va învăța să vină în această zonă când este foame.
    • După câteva zile, stați afară, în timp ce pisica vine să mănânce. Poate dura o săptămână sau cam asa ceva pentru a avea încredere în tine suficient pentru a vă apropia. Fii răbdător. Nu încercați să forțați interacțiunea.
    • Nu animați sau nu interacționați cu pisica fizică în acest timp, cu excepția cazului în care pisica intră în contact cu dvs. prin frecare împotriva picioarelor sau vă vămuire. Strays au suferit adesea abuzuri la mâinile proprietarilor din trecut. Poate să ia o rătăcire o lungă perioadă de timp pentru a se încălzi până la o persoană nouă și pot fi ușor surprinși. Dacă împingeți contactul cu preemptiv, pisica ar putea fi atentă la întoarcerea pentru alimente.
  • Imaginea intitulată Câștigă încrederea unei pisici stricate Pasul 5
    2. Selectați o capcană de pisici. În timp ce unele straturi pot intra în casa cuiva pe cont propriu, cele mai multe straturi au probleme de încredere. O capcană Humane Cat este adesea cea mai bună opțiune pentru a obține pisica în interiorul casei dvs. în siguranță.
  • Societățile umane oferă adesea capcane sigure vizitatorilor care încearcă să captureze umbrele. Lucrătorii pot explica și cum să folosească corect capcanele. Cea mai bună opțiune este să vizitați adăpostul local și să le cereți sfaturi cu privire la o capcană de pisici.
  • Dacă în zona dvs. nu există un adăpost, puteți achiziționa capcane de pisici online. Fii atent, totuși, așa cum doriți un uman care nu va provoca disconfortul sau răul. Verificați toate capcanele cu site-ul ASPCA pentru a vă asigura că acestea sunt umane și sigure.
  • Imaginea intitulată Câștigă încrederea unei pisici stricate 6
    3. Atrage pisica în capcană. O pisică nu va intra pur și simplu într-o capcană, chiar dacă părăsiți mâncarea înăuntru pentru el. Procesul de a obține pisica în siguranță în capcană necesită timp.
  • Când pisica pare confortabilă cu prezența voastră, începeți să aduceți o capcană mare cu dvs. când mergeți să-l verificați. Capcane etice, care nu oferă nici un rău fizic pisicii, pot fi găsite pe Amazon sau la magazinele locale de animale de companie.
  • Petreceți o săptămână sau două plasând alimentele pisicilor mai aproape și mai aproape de capcană. În cele din urmă, puneți mâncarea doar în interiorul cutiei, dar păstrați ușa deschisă în timp ce pisica mănâncă. Scopul tău este de a obține pisica confortabilă fiind în interiorul cutiei, așa că atunci când închideți ușa închise, experiența este mai puțin traumatică.
  • Treceți treptat alimentele mai îndepărtate în cutie. Când ajungeți la punctul în care pisica este confortabilă, mergând tot drumul în capcană, închideți-l.
  • Imaginea intitulată Câștigă încrederea unei pisici stricate 7
    4. Obțineți o verificare veterinară. Dacă doriți să câștigați încrederea unei pisici, trebuie să trăiți cu o grămadă pentru o perioadă extinsă. Înainte de a putea face acest lucru, totuși, trebuie să vă asigurați că pisica dvs. este liberă de orice boli care ar putea dăuna dvs. sau alte animale de companie din gospodăria dvs.
  • Înainte de verificare, păstrați pisica în carantină de la alte persoane și animale. Păstrează-l într-o cameră închisă. Dacă este posibil, o cutie sau o cușcă mai mare ținută într-un garaj încălzit ar fi opțiunea ideală, deoarece pisica poate avea purici și căpușe pe care nu doriți să le eliberați în casa dvs.
  • VET dvs. poate verifica pisica dvs. pentru un microcip. Acesta este un cip de identificare plasat sub umărul pisicii care poate fi folosit pentru a găsi proprietarul.
  • VET dvs. va conduce, de asemenea, un examen fizic de bază și va efectua toate vaccinările necesare. Pisica va fi, de asemenea, verificată pentru afecțiuni comune printre straturi, cum ar fi puricii, viermele inimii, tulburarea de imunodeficiență felină și leucemia felină.
  • Partea 3 din 3:
    Câștigarea încrederii la domiciliu
    1. Imaginea intitulată Câștigă încrederea unei pisici stricate Pasul 8
    1. Creați o cameră de pisică. Luând într-o dreaptă este drastic diferită de a lua într-o pisică protejată. Noua dvs. pisică va fi probabil mai timidă și mai nesigură despre spațiu și teritoriu. Creați o cameră de pisică desemnată, astfel încât pisica se simte confortabilă în casa dvs. și, la rândul său, vine să aibă încredere în tine.
    • Au consumabile ca produsele alimentare, apa, așternutul, jucăriile și o cutie de gunoi în loc. Tot ce vă puteți gândi să vă simțiți confortabil și sigur că este o necesitate.
    • Această cameră ar trebui să fie într-o porțiune liniștită a casei și nu ar trebui să fie folosită de oameni până când pisica ta nu sa adaptat la noua sa casă. Oferiți un scaun sau o canapea cu o pătură care atârnă peste ea, astfel încât pisica dvs. are un loc de ascuns când se simte amenințat.
    • Petreceți timp în cameră în fiecare zi, astfel încât pisica dvs. să fie obișnuită cu prezența dvs. Bateți pe ușă înainte de a intra și spune ceva "Intră" într-o voce moale.
  • Imaginea intitulată Câștigă încrederea unei pisici stricate 9
    2. Respectați limitele pisicilor. Pisicile rătăcitoare au nevoie de timp pentru a se adapta la interacțiunea umană. Nu încercați să forțați nimic prea curând și lăsați-vă pisica să ia plumbul când vine vorba de interacțiune.
  • Evitati contactul cu ochii. Pisicile se uită adesea la oameni, dar nu se angajează într-un concurs cu o pisică rătăcită. Privind este un semn de agresiune. Pentru a comunica pisicii tale că nu intenționați să-l răniți, închideți-vă ochii pentru câteva momente și apoi priviți departe.
  • Lăsați pisica să vă apropie. Așteptați ca o pisică să facă contact fizic cu dvs. înainte de a încerca să-l petreci. Pisicile indică prietenia prin frecare împotriva oamenilor și a nuzling blând. Așteptați până când obțineți un astfel de gest înainte de a încerca să atingeți pisica.
  • Dacă pisica ta vrea să se ascundă, să-l lași. El ar putea dori să rămână sub o canapea sau un scaun pentru câteva zile, doar ieșind să mănânce. Permiteți-i să facă acest lucru și să nu încercați să-l convingeți înainte de a fi gata.
  • Când pisica se deschide la contactul fizic, evitați să vă atingeți stomacul. Stomacul este o zonă vulnerabilă pentru o pisică și atingerea că ar putea fi un obstacol major în câștigarea încrederii sale.
  • Imaginea intitulată Câștigă încrederea unei pisici stricate 10
    3. Introduceți pisica dvs. în gospodărie. După ce pisica ta a petrecut câteva săptămâni în camera sa sigură și pare confortabilă în prezența voastră, permiteți-i să exploreze restul casei.
  • Lăsați pisica dvs. să se miște independent. Permiteți-i să exploreze casa pe propriile sale termeni. Păstrați-l pe el, dar nu vă apropiați prea mult în timp ce își verifică noul teritoriu.
  • Dacă aveți alte animale de companie, permiteți-i să audă și să miroasă reciproc înainte de interacțiunea fizică. Furajează animalele de companie existente lângă ușa pisicilor dvs. Cameră sigură. Încurajați pawingul prietenos și jucând sub ușă.
  • Puteți încerca să înlocuiți ușa cu o ușă temporară de ecran, permițând alte animale să vadă noua pisică în timp ce furnizează încă o barieră fizică. Acest lucru ar putea fi de ajutor dacă viteza ta este deosebit de timidă.
  • Supraveghează orice interacțiuni inițiale față-în-față cu alte animale de companie, vizionând semne de agresiune.
  • Asigurați-vă că pisica dvs. are întotdeauna acces la camera sa sigură, astfel încât el să poată merge undeva el se simte sigur dacă vrea un loc unde să se ascundă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă pisica acționează foarte sălbatic, (spumă în comportamentul agresiv al gurii etc.) nu atingeți pisica. Aceasta este o indicație foarte puternică că are rabie. Apelați controlul animalelor dacă vedeți orice animal care face acest lucru.
  • A pus o notificare în lucrarea locală sau la radio cu o descriere a pisicii. Este posibil ca pisica sa pierdut si proprietarul îl caută.
  • Nu puneți lapte sau smântână pentru a atrage o pisică. Majoritatea pisicilor au o enzimă care îi împiedică să digere lapte, iar laptele sau crema ar putea duce la un stomac deranjat, vărsături și diaree.
  • În timp ce este frumos să ai mobilier în camera de siguranță a pisicii tale, un scaun înclinat poate provoca uneori răni fizice pisicilor, în special pisicile tinere. Nu lăsați pisicile singure în cameră cu acest tip de mobilier.
  • Avertizări

    Vaccinările sunt importante. Ia-ți straturile vaccinate imediat după ce le-ai luat în. Unele boli, cum ar fi rabie, sunt incurabile odată ce simptomele încep să arate.
  • Pisicile se vor comporta agresiv atunci când se amenință și pot purta bolile dăunătoare oamenilor și a altor animale. Fii foarte atent manipulați o pisică stricată și lăsați-i să vină la tine în primul rând.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar