Cum să curățați un ventilator de baie

Unul dintre cele mai neglijate spații atunci când vine vorba de curățarea unei băi este ventilatorul. Având un ventilator curat, funcțional, poate diminua mirosurile de baie, precum și creșterea mucegaiului și a creșterii mucegaiului. Aceste probleme pot deveni un pericol pentru sănătate dacă sunt lăsate nesupravegheate prea mult timp. Prin curățarea ventilatorului în jurul fiecării 6 luni, veți putea elimina murdăria construită înainte de a deveni o problemă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Îndepărtarea ventilatorului de baie
  1. Imagine intitulată Curățați un ventilator de baie Pasul 1
1. Opriți alimentarea. Înainte de a face altceva, asigurați-vă că ventilatorul este dezactivat și nu se poate întoarce până când nu ați terminat curățarea. Majoritatea modelelor vor avea un dop care este situat direct în spatele capacului. Ați putea elimina mai întâi capacul și deconectați ventilatorul, dar doar pentru a fi în siguranță, du-te și trageți temporar întrerupătorul pentru baie. Ventilatorul este acum sigur să lucreze.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de baie Pasul 2
    2. Scoateți capacul. Praful va cădea atunci când capacul este îndepărtat. Pentru a evita praful, poziționați-vă treapta, astfel încât să puteți ajunge la capac, dar nu stați direct sub ea. Cele mai multe capace vor avea 2 pronguri pe laturile opuse, ținând-o în poziție, alții trebuie doar să fie deșurubați. Scoateți capacul apăsând aceste vârfuri în sau scoateți șuruburile, apoi setați capacul deoparte.
  • 3. Scoateți ventilatorul. Deșurubați ansamblul care ține ventilatorul în poziție, apoi îndepărtați foarte ușor ventilatorul. Aveți grijă să nu lăsați ventilatorul sau să-l loviți pe partea laterală a țevii de eșapament, deoarece ar putea fi cipul lamele ventilatorului. Bladele de ventilator sparte vor determina ventilatorul să fie mai tare și mai puțin eficient.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de baie Pasul 3
    Metoda 2 din 3:
    Curățarea ventilatorului și a capacului
    1. Imagine intitulată Curățați un ventilator de baie Pasul 4
    1. Curățați capacul și ventilatorul. Începeți prin aspirarea majorității murdăriei construite atât pe capac, cât și pe ventilator. Apoi scufundați o cârpă, de preferință o cârpă de microfibră, în apă cu săpun și o folosiți pentru a șterge praful rămas. Fiți la fel de amănunțiți cât puteți, probabil că nu veți face acest lucru din nou pentru o vreme.
    • Puteți lăsa capacul să se înmoaie într-o cadă de apă caldă cu săpun, dar ventilatorul trebuie șters cu mâna pentru a evita obținerea apei pe ansamblul motorului sau conectarea.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de baie Pasul 5
    2. Vacuum conducta de eșapament. Utilizați un impozit de crevină sau perie și aspirați în interiorul țevii de eșapament. Dacă puteți ajunge, utilizați și cârpa sau cârpa pentru a șterge ceea ce vidul nu a putut obține.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de baie Pasul 6
    3. Vacuum Portul de evacuare extern. Acest lucru se poate face mai târziu odată ce întregul proces este terminat, dar la un moment dat ar trebui să ieșiți afară și să găsiți aerisire exterioară pentru ventilatorul de baie. În funcție de locul în care se află baia, această aerisire va fi fie pe acoperiș, fie pe partea casei dvs. Aduceți o cârpă umedă pentru a șterge orice murdărie care a construit pe celălalt capăt al țevii de eșapament.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de baie Pasul 7
    4. Ștergeți și vidați carcasa ventilatorului. Dacă fanul dvs. a avut un fișier accesibil, aveți grijă să nu obțineți apă în interiorul prioriei. Acest lucru poate duce la electrocutare sau scurtcircuit ventilatorul când îl conectați înapoi.Prin urmare, utilizați o cârpă uscată pentru a șterge carcasa ventilatorului, apoi a aspirat orice praf rămas sau resturi.
  • Metoda 3 din 3:
    Reinstalarea ventilatorului de baie
    1. Imagine intitulată Curățați un ventilator de baie Pasul 8
    1. Puneți fanul înapoi în poziție. Înainte de a reinstala ventilatorul, asigurați-vă că ați curățat toate praful între fiecare lame și uscați-l bine. Reintroduceți cu grijă în conducta de eșapament și înșurubați-vă înapoi în poziție. Utilizați degetele și rotiți fanii în jurul câtorva rotații pentru a vă asigura că nu se freacă împotriva nimic.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de baie Pasul 9
    2. Porniți alimentarea înapoi. Conectați ventilatorul înapoi în priză și resetați întrerupătorul pentru baie. Ventilatorul este acum periculos, deci nu atingeți-l sau continuați să îl curățați după acest punct.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de baie Pasul 10
    3. Reinstalați capacul. Odată ce capacul sa uscat, fie înșurubați-l înapoi sau îndoiți vârfurile până când capacul se fixează înapoi.
  • Imagine intitulată Curățați un ventilator de baie Pasul 11
    4. Testați ventilatorul. Întoarceți ventilatorul din nou pentru a vă asigura că totul funcționează ca normal. Ventilatorul ar trebui să fie mai liniștit decât înainte și să ofere o cantitate mai mare de flux de aer.
  • sfaturi

    Curățați ventilatorul înainte de a vă curăța restul băii. Praful și murdăria vor cădea atunci când scoateți ventilatorul, așa că economisește timp dacă nu trebuie să curățați baie a doua oară.

    Avertizări

    Asigurați-vă că ventilatorul este oprit înainte de ao atinge. Nu există niciun motiv pentru a obține electrocutat sau pentru a pierde un deget în acest proces. Fie deconectați ventilatorul când scoateți capacul sau trageți temporar întrerupătorul pentru baie în timp ce îl curățați.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Scara
    • Şurubelniţă
    • Vid
    • Cârpă de microfibră sau cârpă
    • Găleată de apă săpun
    • Prosop uscat
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar