Cum să câștigi încrederea unei pisici

Te descurci dorește ca noua ta pisica să fie mai prietenoasă și să aibă încredere în tine? Prin natura, pisicile sunt mai independente și nu depind de prietenia dvs. De asemenea, ei iau mai mult timp să aibă încredere și să răspundă mai puțin rapid pentru a mita, cum ar fi tratate. Lăsați pisica să stabilească ritmul pentru a vă împrieteni și pur și simplu să vă concentrați asupra faptului că pisica voastră se simt în siguranță și sigură. Odată ce se simt cultivați de mediul lor, vor învăța să aibă încredere în tine.

Pași

Partea 1 din 2:
Crearea unui mediu de cultivare
  1. Imaginea intitulată câștiga o pisică
1. Înțelegeți mentalitatea pisicii dvs. Nu vei putea să-ți forțezi pisica să facă nimic, să nu mai vorbim să ai încredere în tine. În schimb, pisica trebuie să fie convinsă că vor beneficia de o acțiune. De exemplu, poate că vor renunța la puii lor dacă le oferiți tratamentul preferat. Nu vă ofensați dacă decid să nu fie convinși. Prin natura lor, pisicile aleg adesea să rămână în afara sau imprevizibil.
  • Pisica ta va avea un timp mai greu de acceptat dacă ești haotic și zgomotos. Pisicile nu le place stresul, zgomotul sau o mulțime de activități. Pisica ta te va accepta mai repede daca esti calm si relaxat in jurul lor.
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    2. Alocați camera și locurile pentru pisica ta. O modalitate bună de a face confortabil pisica dvs. este de a da pisicii propriul lor spațiu. Un loc confortabil și cald pentru a dormi, mânca, juca și excreta / urina. Un alt punct este să privim în magazinele de animale de companie și poate chiar să cereți personalului despre rafturile de pisică. Acestea pot fi puse la un perete în orice poziție vă convine pe tine și pe pisica ta, astfel încât ei să aibă undeva să se uite peste cameră și să se simtă în siguranță acolo.
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    3. Oferiți spațiu pentru siguranță și explorare. Vor fi momente când pisica ta se simte nesigură, speriată sau anxioasă. Dați-le o mulțime de locuri de ascuns pentru a merge la momentul în care se simte înspăimântați, ca un dulap sau un loc sub pat. Este bine să știți unde este locul lor de ascundere, dar nu forțați pisica fără ea decât dacă trebuie absolut. De asemenea, trebuie să vă asigurați că pisica dvs. poate accesa forțe înalte (cum ar fi pervazurile ferestrelor, mobilierul sau o platformă de zgârieturi de pisică ridicată) și jucării când sunt plictisiți și doresc să se uite în jur sau să se joace.
  • Crearea imediat a unui loc sigur și sigur este important. Dacă încercați să obțineți încrederea unei pisici noi, păstrați-le într-o singură cameră, astfel încât să se familiarizeze cu teritoriul lor fără să se simtă copleșiți.
  • De asemenea, trebuie să aveți grijă să setați caseta de gunoi într-un colț privat al camerei. Ar trebui să fie departe de nimic zgomotos, ca un uscător) și ea ar trebui să se simtă protejată atunci când o folosește (cei 2 pereți vor oferi această protecție dacă este într-un colț).
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    4. Da mâncare și apă. Hrăniți pisica în mod regulat, astfel încât ea înțelege că furnizați alimente și adăpost. Când așezați mâncarea în jos, discutați într-o voce moale cântă-cântec, astfel încât ea să înceapă să-ți recunoască vocea și să o asocieze cu ceva pozitiv, cum ar fi mese de masă. Când pisica ta se întoarce să mănânce, să se întoarcă și să-i dea o mulțime de spațiu. Dacă doriți să vă păstrați compania, stați jos pe podea, astfel încât să nu vă ridicați peste ea, ceea ce ar putea să o intimideze.
  • Asigurați-vă că pisica dvs. poate ajunge cu ușurință la mâncărurile alimentare și de apă. Dacă este timidă, le-a pus la îndemâna locului ei, așa că nu se simte prea traumatizată sau subliniată de a ieși să-i facă.
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    5. Ajutați-vă pisica să se relaxeze. Pisica ta poate avea probleme de relaxare sau senzație de calm într-un mediu nou. Puteți achiziționa un produs de feromon de pisică sintetică (cum ar fi Feliway) pentru a difuza în cameră. Aceasta este o versiune sintetică a mesagerilor chimici O pisică mamei renunță pentru a-și face pisicile să se simtă în siguranță și sigure. Feromonul poate reduce stresul general și poate ajuta noua pisică să se stabilească mai repede.
  • S-ar putea să vă gândiți, de asemenea, să vă folosiți pisica ca ceva familiar. Acest lucru vă va ajuta să vă recunoști când începeți să faceți contact fizic. De exemplu, ați putea încerca să lăsați pisica dvs. să doarmă cu unul dintre tricourile vechi care vă are mirosul pe el.
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    6. Oferă o armare pozitivă. O pisică ar putea fi înspăimântată de noile sale împrejurimi, indiferent de cât de confortabil ați făcut-o. Acest lucru este valabil mai ales dacă pisica a fost abuzată sau neglijată. Niciodată nu țipă la pisică când observi-o să facă ceva ce nu ar trebui. Șansele sunt, ea doar își explorează noul mediu. În schimb, folosiți o voce calmă liniștitoare pentru ao lăuda pentru orice comportament bun pe care îl arată.
  • Dacă pisica ta pare înspăimântată de noile sale împrejurimi, asigurați-vă că nu o sperie. Nu te furișa niciodată pe pisica ta sau să faci mișcări bruște care o pot prinde de gardă. Pisicile care au fost abuzate au mai multe șanse de a fi skittish, când îi surprindeți.
  • Partea 2 din 2:
    Încurajarea contactului
    1. Imaginea intitulată câștiga o pisică
    1. Urmăriți semnele că pisica dvs. este pregătită pentru contact. Întotdeauna lăsați pisica voastră să vină la voi, mai degrabă decât să o abordeze. Dacă vedeți în mod clar că pisica dvs. pare tensionată și vă urmărește cu atenție (în picioare, coada rigidă, elevii dilatați), nu faceți nimic. Stai foarte liniștit, de preferință cu ochii închiși. Vei fi mai puțin o amenințare în acest fel și pisica se va obișnui cu prezența ta. Pe de altă parte, dacă pisica dvs. este pregătită pentru contact, ea poate:
    • Rămâneți în ochii voștri după ce termină să mănânce, în loc să alerge pentru acoperire
    • Ia câțiva pași spre tine
    • Stați lângă tine și spălați (ceea ce arată că este relaxată)
    • Stați cu spatele la tine (care arată că are încredere în tine)
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    2. Apar mai puțin amenințătoare. Există mai multe moduri pe care le puteți arăta mai puțin intimidante și faceți ca pisica să se simtă mai confortabilă. Se întinde, dacă spațiul permite. Fiind la nivelul ei vă împiedică să o depășiți. Evitați contactul cu ochii, deoarece contactul cu ochii direcți este o provocare sau un afișaj de amenințare în limba CAT. În schimb, întoarceți-vă capul deoparte și priviți departe.
  • Dacă purtați ochelari, puteți dori chiar să le scoateți, deoarece lentilele pot arăta ca niște ochi mari la pisici. Acest lucru poate arăta ca o amenințare.
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    3. Lăsați pisica să stabilească ritmul de contact. Nu vă simțiți ca trebuie să vă grăbiți lucrurile. În cele din urmă, pisica ta va începe să aibă încredere și să te apropie de tine. Când se întâmplă acest lucru în mod regulat, pisica se va bate apoi în mod voluntar a capului împotriva mâinii sau a corpului. Această lovitură îi pune mirosul pe tine și arată că te acceptă.
  • Puteți încuraja pisica voastră să vă apropie de dvs. oferind tratamente gustoase. Odihniți-vă brațul pe podea și împrăștiați câteva tratamente în jurul vostru. Lăsați pisica să scoată curajul să vină și să mănânce tratamentele. Treptat, set se tratează mai aproape de tine, astfel încât să se poată aborda fără să se simtă amenințată.
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    4. Creați un mediu pozitiv între pisica dvs. și alte animale de companie. Permiteți-le să joace sau să mănânce unul lângă celălalt. Desigur, acest lucru va fi un alt proces întreg, deoarece va trebui să începeți de la o distanță mai mare și să le mutați mai mult în fiecare zi. Bineînțeles că ar fi util să aveți pe altcineva implicată în acest lucru.
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    5. Frecați urechile sau bărbia. Când semnalele de pisică (prin lovirea capului împotriva dvs.) că este pregătită pentru mai multe contacte, puteți freca urechile sau bărbia. Luați-o încet și începeți doar prin extinderea unui singur deget pentru ao freca. Nu face mișcări bruște, iar încrederea ei se bazează, vă puteți zgâria bărbia.
  • Evitați carcasa brută, deoarece pisicile nu le place.
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    6. Petreceți timpul să jucați cu pisica dvs. Când pisica dvs. începe să vă apropie în mod regulat și să vă purtați când o îngheați, puteți să vă opriți în jurul ei. Stai în sus și o înghiți. Ea poate începe chiar să stea în poala ta, ceea ce arată că ea are încredere în tine.
  • Face timpul de joc o parte obișnuită din rutina zilnică. Acest lucru vă va întări legătura pisicii față de dvs. și ea se va aștepta la această atenție de la dvs. Studiile au demonstrat, de asemenea, beneficii pentru om (cum ar fi colesterolul redus, scăderea tensiunii arteriale și mai puțină anxietate) de la atingerea și vorbirea cu animalele de companie.
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    7. Urmăriți semnele că pisica dvs. are nevoie de spațiu. Acest lucru este deosebit de important dacă reabilitează o pisică care a fost abuzată sau neglijată. S-ar putea să te găsești cu prudență pisica, când dintr-o dată, te muște. Acest lucru, împreună cu zgârierea surprizelor, ar putea însemna că pisica dvs. este copleșită de contactul fizic sau de afecțiunea. Dați pisicii ceva timp pe ea pentru a calma, deoarece probabil că este surprinsă de asemenea. Data viitoare, evitați să o mângâie atât de lungă.
  • Nu pedepsi niciodată pisica prin strigarea sau lovirea. Pisicile nu vor înțelege de ce îi rănești. În schimb, îndepărtați-vă din situație pentru o vreme.
  • Imaginea intitulată câștiga o pisică
    8. Asigurați-vă că pisica dvs. primește suficient exercițiu și se joacă timp. Dacă pisica ta încearcă să se zgârie sau să te muște, de obicei înseamnă că au energie pentru a arde. Permiteți un timp de joc cu ei cel puțin o dată pe zi. Un moment bun pentru a face acest lucru este înainte de a merge la culcare. Acest lucru îi arde energia, ceea ce îi va ajuta să asocieze acel moment de noapte cu lichidarea și să dormiți așa cum faceți.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă pisica ta a făcut ceva greșit, pur și simplu ignorați comportamentul și ieșiți departe. Pedepsind pisica o va face doar să asocieze mustrarea cu prezența ta și să o facă anxietate în jurul tău. Pentru a opri repetarea comportamentului, încercați să înțelegeți de ce a făcut-o în primul rând și a oferi o priză alternativă pentru comportament.
  • Aflați modalitatea corectă de a ridica o pisică, astfel încât să se simtă mai confortabil cu dvs. când o faceți. Este o idee bună să așteptați până când pisica dvs. este confortabilă cu dvs. înainte de a o lua în sus, pentru a nu anula toată munca cea mai devreme bună.
  • Când pisica ta este suficient de confortabilă pentru a vă permite să le îngrijiți, nu începeți niciodată deasupra lor. Veniți la nivelul lor. Păstrați mâna jos, de asemenea. Adu-l sub bărbie și le permite să-și miște capul în jos dacă aleg. Niciodată nu aveți mâna deasupra capului în timp ce se asociază obiecte deasupra capului cu păsări și va fi cel mai probabil să vă plimbați la mâna ta. Rămâi în zona din jurul capului, până când sunt confortabil cu tine. Dacă ajungeți la un punct de-a lungul corpului pisicii, unde devin extrem de incomod și ei, de exemplu, se hiss la tine, acest lucru nu poate fi doar disconfort. Poate însemna că există ceva intern care afectează acea zonă și determină durerea la atingere.
  • Dacă pisica voastră sa încălzit la tine puțin în jurul nopții Bonfire, acest lucru este un moment bun pentru a le încerca să-i mângâie. Șansele sunt că fiecare bang și sizzle în cer se sperie. De fiecare dată când auziți focuri de artificii, asigurați-vă că vă confruntați pisica. Un alt punct este, nu lăsați pisica dvs. în primul rând, mai ales într-o etapă în care nu au încredere în tine și nu se pot întoarce.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar