Cum să curățați un inel de diamant de platină

Inelele de diamante arată superbe în setările de platină. Cu toate acestea, anumite sarcini și chiar murdăria de zi cu zi pot lua stralucirea și strălucirea inelului tău valoros. Când se întâmplă acest lucru, este timpul să vă curățați inelul de diamant platină cu grijă! Vă puteți curăța bijuteriile dvs. de una până la două ori pe săptămână, sau ori de câte ori observați că inelul tău arată plictisitor. Ar trebui să utilizați săpun și apă cel mai adesea pentru a vă curăța inelul și o soluție de amoniac sau de gospodărie cu ușurință atunci când aveți nevoie de o metodă mai eficientă.De asemenea, trebuie să vizitați un bijutier de una până la două ori pe an pentru a vă curăța și verificați inelul.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind săpun și apă
  1. Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 1
1. Face un degresant ușor. Umpleți un castron de apă aproximativ 3/4 plin cu apă caldă. Adăugați câteva picături de săpun blând de mâncare, cum ar fi Dawn. Înmuiați bijuteriile timp de cel puțin 30 de minute pentru un rezultat bun.
  • Săpunul de mâncare va face inelul alunecos, deci dacă există o chiuvetă pe care o utilizați, asigurați-vă că scurgerea este conectată.
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 2
    2. Curățați inelul cu o periuță de dinți moale. Dacă aveți piele sensibilă, poate doriți să purtați mănuși. Utilizați o periuță de dinți curată și moale, care va fi utilizată numai pentru curățarea bijuteriilor. Umezi periuța de dinți în soluție. Curățați inelul peste castron, folosind mișcări circulare blânde.
  • Acordați o atenție deosebită locurilor care sunt greu de atins, cum ar fi interiorul setării și inferior al diamantelor.
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 3
    3. Uscați inelul. Lăsați inelul să se usuce la aer. Alternativ, puteți utiliza o cârpă moale și uscată fără scame pentru a îndepărta umiditatea de pe inel. Dacă vă grăbiți, puteți să-l uscați.
  • Dacă vă permiteți inelului să se usuce la aer, plasați-l undeva în siguranță pe o cârpă uscată fără scame. Nu puneți-l undeva, poate fi ușor bătut, ca pe marginea unui contor. Nu o puneți lângă o chiuvetă cu o scurgere deconectată.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind o soluție de amoniac
    1. Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 4
    1. Asigurați-vă că inelul dvs. este compatibil. Nu utilizați amoniac dacă inelul dvs. conține alte pietre în afară de diamante. Diamantele sunt pietre grele, care nu vor fi deteriorate de amoniac. Dacă inelul dvs. include materiale mai moi, cum ar fi opal, smaralde, perle sau onix, ar trebui să respectați o metodă de curățare care nu include amoniac.
    • Puteți afla duritatea pietrelor prețioase, privindu-și ratingul pe o scară de duritate a Gem. Cu toate acestea, ar trebui să știți sigur că pietrele din inel sunt pietrele naturale pe care le identificați ca și ele. Dacă aveți îndoieli, utilizați o metodă de curățare Gentler, cum ar fi săpun și apă, fie să consultați mai întâi un bijutier profesionist pentru a verifica ce pietre sunt în inelul dvs.
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 5
    2. Înmuiați bijuteriile în amoniac diluat. Umpleți un castron de sticlă cu apă rece, apă rece și amoniac. Nu umpleți castronul până la vârf, sau nu veți putea să mutați cu ușurință vasul fără a-l vărsa. Puneți inelul în castronul de soluție. Setați castronul undeva departe de copii și animale de companie și lăsați-vă inelul să se înmoaie timp de 30 de minute.
  • După o jumătate de oră, puneți mănuși de cauciuc și conectați scurgerea chiuvetei înainte de a prelua inelul. Sau, scoateți inelul cu clești.
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant de platină Pasul 6
    3. Face o soluție de spălare. Odată ce ți-ai înmuiat inelul pentru a slăbi orice murdărie construită, este timpul să curățați acel pic! Umpleți un castron de sticlă de aproximativ 3/4 plin cu apă caldă. Adăugați o stropire de amoniac și o ciupercă de lichid de spălat vase - nu sunt necesare măsurători exacte. Doar nu turnați atât de mult amoniac că nu puteți să vă ocupați de mirosul puternic al acestuia.
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant de platină Pasul 7
    4. Curățați ușor inelul. Purtați mănuși pentru a vă proteja mâinile. Utilizați o mișcare de spălare a luminii pentru a curăța inelul cu o periuță de dinți moale. Curățați bine pe interiorul inelului sub setare. Curățați spatele oricăror diamante dacă puteți, și acordați o atenție deosebită oricăror colțuri greu accesibile.
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 8
    5. Clătiți și uscați inelul. Clătiți inelul într-un castron de apă curată. Asigurați-vă că clătiți-o destul de bine încât toată soluția să fie spălată. Conectați scurgerea chiuvetei înainte de a încerca să preluați inelul. Setați inelul deoparte într-un loc sigur pentru uscarea aerului.
  • Puteți utiliza o cârpă uscată fără scame sau un uscător de suflare dacă doriți să reluați purtarea imediat a inelului.
  • Metoda 3 din 4:
    Folosind Cleaner de uz casnic diluat
    1. Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 9
    1. Alegeți un curățător de uz casnic. Verificați lista ingredientelor. Este bine dacă produsul conține amoniac atâta timp cât inelul dvs. are doar diamante și nici alte pietre prețioase. Cu toate acestea, agentul de curățare nu trebuie să aibă nici o înălbire a clorului, care poate afecta negativ metalul în setarea diamantului. Eticheta Cleanerului ar trebui să indice că este non-caustică.
    • Această metodă va funcționa pentru pietre dure, cum ar fi diamante, rubine, safire, topaz albastru, ametist și tanzanită. Nu utilizați această metodă pentru pietre prețioase, cum ar fi perlele, onixul, smaraldele sau opalurile.
    • Dacă aveți îndoieli dacă să utilizați un anumit agent de curățare, puteți apela un bijutier profesionist. Încercați să spuneți: "Am un inel de diamant și platină. Puteți să-mi spuneți dacă pot folosi diluat (numele de curator) pentru a-mi curăța inelul între curățarea profesională? Văd din ingrediente că dispozitivul de curățare nu conține nici o înălbire a clorului."
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant Platinum Pasul 10
    2. Diluează curat și înmuiați bijuteriile. Într-un borcan, amestecați aproximativ 2/3 părți apă cu 1/3 părți ale curățătorului de uz casnic. Plasați borcanul la îndemâna copiilor și animalelor de companie. Lăsați bijuteriile în borcanul de soluție pentru a înmuia cel puțin câteva ore, ideal peste noapte.
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 11
    3. Curățați bijuteriile pe o scurgere protejată. Acoperiți scurgerea chiuvetei cu o cârpă de spălare sau opritor de chiuvetă. Ar trebui să purtați mănuși de cauciuc pentru a vă proteja pielea de substanțele chimice din soluție și pentru a obține o aderență mai bună pe inel. Scoateți inelul din soluție. Țineți-l ferm și o rulați sub apă rece.
  • Curățați ușor inelul cu o cârpă umedă sau o periuță de dinți moale. Asigurați-vă că ați curățat bine partea inferioară.
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 12
    4. Uscați inelul. Setați bijuteriile la o parte într-un loc sigur, sigur pentru a se usca. Puteți alege să utilizați o cârpă moale, uscată fără scame și / sau uscați-o dacă doriți să o puneți înapoi imediat. Asigurați-vă că ați curățat bine borcanul înainte de ao reutiliza.
  • Metoda 4 din 4:
    Menținerea unui inel curat
    1. Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 13
    1. Vizitați un bijutier anual. Luați inelul la un bijutier profesionist cel puțin o dată pe an, dacă nu de două ori pe an. Le-ai curățat profesional inelul. Este înțelept să vizitați un bijutier dacă murdăria de pe inel este un strat compactat de murdărie sau ulei.
    • Cereți-le să verifice și setările. Luați bijutierul dvs. să facă ajustări necesare pentru a păstra pietrele securizate.
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 14
    2. Evitați atingerea diamantului (diamantele). Atingeți diamantele cât mai puțin posibil, chiar și atunci când mâinile tale sunt curate. Grease se acumulează ușor pe materialul unui diamant. Uleiurile naturale din piele pot clipe suprafața diamantului.
  • Este posibil să doriți să vă curățați bijuteriile mai des, cum ar fi de două ori pe săptămână, când este nou. Chiar și un film subțire poate clovia strălucirea diamantului tău, iar oamenii pot dori să-ți atingă inelul când îl arăți...mai ales dacă tocmai v-ați angajat sau căsătorit!
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 15
    3. Fii atent cu curățătorii cu ultrasunete. Curățătorii cu ultrasunete utilizează valuri sonore și o soluție vibratoare pentru a elimina murdăria construită. Cu toate acestea, ei pot slăbi sau pot fi montați diamante dacă nu sunteți precauți! Înainte de a utiliza un curățător cu ultrasunete, trebuie să vă asigurați că diamantul dvs. nu a fost tratat, nu include pene, iar inelul dvs. este în stare solidă.
  • Dacă inelul dvs. a venit cu un raport de clasificare, verificați-l pentru a vedea dacă diamantul dvs. a fost tratat. Nu utilizați curățătorii cu ultrasunete dacă raportul indică faptul că diamantul dvs. a fost îmbunătățit prin umplerea fracturii.
  • Dacă diamantul dvs. are incluziuni de pene, nu utilizați curățătorii cu ultrasunete. "Pene" sunt fisuri foarte mici în diamant. Puteți căuta pene de diamante folosind o loupe de bijuterii de 10x, totuși penele nu pot fi vizibile din orice unghi.
  • Cel mai bine este să întrebați bijutierul dvs. să vă inspectați inelul de diamant înainte de a utiliza un curățător cu ultrasunete. Cereți-i să caute pene de diamante. De asemenea, ar trebui să le cereți să inspecteze setarea inelului dvs., de asemenea - dacă există pietre libere, obțineți-le strânse.
  • Imagine intitulată Curățați un inel de diamant platină Pasul 16
    4. Protejați-vă inelul. Scoateți inelul și puneți-l într-un loc sigur și sigur când faceți o sarcină care necesită mâinile murdare sau de lucru cu substanțe chimice dure sau abrazive.
  • De exemplu, scoateți inelul când utilizați produse de curățare.
  • De asemenea, este posibil să doriți să eliminați inelul înainte de a înota într-o piscină clorurată. Clorul poate deteriora unele metale utilizate în setările inelului. În plus, înotul în apă rece se micșorează temporar degetele, deci ar fi mai ușor ca inelul tău să alunece.
  • Scoateți inelul atunci când faceți o sarcină în care mâinile dvs. pot acumula murdăria, cum ar fi grădinăritul sau aluatul.
  • sfaturi

    Ar trebui să faceți foarte blând atunci când curățați inelul dacă este un antic, deoarece vârfurile în setările mai vechi pot fi mai fragile. De asemenea, curățați foarte ușor dacă diamantul este ținut într-o setare de tensiune prin presiune de la o coadă.

    Avertizări

    Când utilizați amoniac sau alte produse de curățare a gospodăriei, asigurați-vă că urmați instrucțiunile de siguranță de pe etichetele produsului.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind săpun și apă

    • Bol de sticlă
    • Apa calda
    • Săpun blând de mâncare
    • Dop de scurgere
    • Periuță de dinți moale
    • Manusi de cauciuc
    • O cârpă fără scame
    • Uscător de suflare

    Folosind o soluție de amoniac

    • 2 boluri de sticlă
    • Apă rece
    • Amoniac
    • Manusi de cauciuc
    • Dop de scurgere
    • Clipuri
    • Apa fierbinte
    • Lichidul de spălat vase
    • Periuță de dinți moale
    • O cârpă fără scame
    • Uscător de suflare

    Folosind Cleaner de uz casnic diluat

    • Cleaner de uz casnic sau de bijuterii
    • Borcan de sticlă
    • Apă
    • Spălați cârpa sau dopul de chiuvetă
    • Manusi de cauciuc
    • Prosopul sau periuța de dinți moale
    • O cârpă fără scame
    • Uscător de suflare
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar