Cum să curățați aurul de trandafir

Rose Aur obține culoarea roz din conținutul său parțial de cupru. În general, poate fi curățat ca alte bijuterii de aur, dar este important să luați măsuri de precauție pentru a-și păstra culoarea, mai ales dacă este antică. De-a lungul timpului, din cauza cuprului, aurul de trandafir dezvoltă o culoare mai profundă care o face mai valoroasă. Din acest motiv, nu doriți să eliminați acea culoare cu o mașină de curățare chimică sau un aparat cu ultrasunete. Pentru articole cum ar fi inele sau brățări care pot fi submersate în lichid, stick cu săpun și apă sau o clătire cu oțet rapidă și pentru non-submersibile ca ceasuri, optați pentru un curățător comercial special formulat.

Pași

Metoda 1 din 3:
Spălarea cu săpun și apă
  1. Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 1
1. Utilizați săpunul și apa pentru a curăța cele mai multe elemente care pot fi submersate în apă. Săpunul și apa ușoară pot fi folosite pentru a curăța cele mai multe obiecte de aur de trandafir. Este sigur pentru utilizarea pe pietre și diferite tipuri de metale. Poate fi dificil să se clătească complet, totuși, evitați să îl utilizați pe elemente cum ar fi ceasurile pe care nu le puteți umple cu adevărat pentru a clăti bine.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 2
    2. Line un vas curat sau un castron superficial cu un prosop de mână curat. Punctul prosopului este protejat bijuteriile dvs., oferindu-i ceva de stat în timp ce se înmoaie. Dacă săriți acest pas, bijuteriile se pot răsuci în partea de jos a tigaiei și se pot zgâria.
  • Orice prosop curat este bine atâta timp cât acoperă partea de jos a vasului și pleacă încă suficient spațiu pentru a adăuga suficientă apă cu săpun pentru a acoperi bijuteriile.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 3
    3. Adăugați aproximativ 2 inci (5.1 cm) apă și câteva picătură de săpun de mâncare. Apa ar trebui să fie caldă, dar nu prea caldă, astfel încât să se simtă inconfortabil să vă puneți mâinile. După ce adăugați săpunul de mâncare, doar răsturnați apa în jurul mâinilor pentru ao amesteca.

    Bacsis: Orice tip de săpun de mâncare va funcționa în majoritatea cazurilor, dar dacă bijuteriile dvs. are pietre organice, poroase, cum ar fi perlele sau opal, ar trebui să săriți cu totul săpun și să utilizați numai apă caldă.

  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 4
    4. Așezați-vă bijuteriile în castron, așa că este complet scufundat. Puneți cu grijă bijuteriile în castron și pe prosopul de mână. Dacă curățați o mulțime de bijuterii, răspândiți-o uniform, astfel încât niciunul dintre ei nu este stivuit unul de celălalt.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 5
    5. Înmuiați bijuteriile în apa de săpun timp de cel puțin 2 minute. Lăsați bijuteriile în apă fără să o atingeți pentru câteva minute. Majoritatea uleiurilor de pe pielea dvs., care v-au lăsat bijuteriile pot fi defalcate după doar câteva minute de înmuiere.
  • Dacă bijuteriile sunt deosebit de murdare, îl puteți lăsa înmuiere pentru încă câteva minute.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 6
    6. Scoateți bijuteriile din apa de săpun și frecați-o curată. Cu excepția cazului în care bijuteriile dvs. sunt foarte murdare, puteți freca curat folosind doar degetele. Luați cu atenție bijuteriile afară și frecați-o între degetul mare și arătătorul dvs., lăsând orice murdărie sau uleiuri persistente.
  • Dacă bijuteriile sunt foarte murdare, puteți folosi o perie foarte moale pentru ao curăța. Optați pentru o periuță de dinți foarte moale sau o perie de machiaj pentru a preveni zgârierea suprafeței aurului.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 7
    7. Umpleți un castron sau o ceașcă mică cu apă curată, călduță. Trebuie doar să utilizați un castron suficient de mare pentru a ține bijuteriile pe care le spălați. Dacă spălați doar o bucată, puteți folosi o cană de cafea sau o sticlă mică.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 8
    8. Răsturnarea bijuteriilor în apă pentru a îndepărta soluția de curățare. Folosind mâinile curate, mutați apa și bijuteriile din jurul în castron pentru a obține toate săpunul sau soluția de curățare de pe ea. Continuați să faceți asta până când nu se mai simte subțire sau pe film.
  • Îmbrățișarea apei este necesară în special dacă curățați bijuterii cu crăpături mici, filigree sau setări de piatră. Rushing apa curată peste bijuterii va ajuta la intrarea în acele zone mici.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 9
    9. Uscați bijuteriile prin frecare ușoară cu o cârpă fără scame. Utilizați o cârpă foarte moale, ca cea folosită pentru curățarea ochelarilor, pentru a usca toată apa din bijuterii. Prosoapele obișnuite de bumbac sau prosoapele de hârtie sunt prea abrazive și pot zgâria suprafața aurului, creând un finisaj plictisitor.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea cu oțet și sare
    1. Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 10
    1. Utilizați oțet și sare pentru a curăța bijuterii fără pietre ecologice, poroase. Dacă bijuteriile dvs. are perle, opal, safire, rubine, sau alte pietre poroase, doriți să vă îndepărtați de un aspru și coroziv ca oțet. Diamantele, morganite sau bijuterii fără pietre sunt bine pentru a fi supuse unei curățări rapide cu oțet.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 11
    2. Adăugați câteva uncii de oțet la borcanul mic. Alegeți un borcan alimentar pentru copii sau alt borcan mic cu un capac. Se toarnă oțet distilat alb în borcan până când este vorba de ⅔ plin. Nu vă faceți griji cu privire la măsurătorile exacte - doar puneți suficient în borcan pentru a acoperi complet elementul pe care doriți să îl curățați.
  • Doar doriți să utilizați oțet alb. Nu înlocuiți un alt oțet pe care îl aveți în cămară.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 12
    3. Se amestecă în sarea de masă până când nu se mai dizolvă. Adăugați sare de masă, 1 linguriță (4.9 ml) la un moment dat. Agitați sau amestecați sarea în oțet și apoi priviți la partea inferioară a borcanului. Dacă toată sarea se dizolvă și nu există nimic în partea de jos, adăugați mai multă sare și amestecați din nou. Continuați să faceți asta până când observați că sarea nu mai este dizolvă.
  • Sarea de amestec și oțetul creează o reacție chimică care îndepărtează pământul și provoacă strălucirea aurului de trandafir.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 13
    4. Dunk bijuteriile în oțet și soluție de sare timp de până la 1 minut. Oțetul și soluția de sare este foarte acidă și corozivă, deci nu lăsați-o înmuiere foarte lungă. Pentru o curățare rapidă pe o piesă care nu este foarte murdară, dați-o doar câteva secunde.
  • Reacția chimică funcționează foarte repede. Dacă părăsiți bijuteriile timp de mai mult de un minut, soluția va începe să degradeze cuprul în aurul de trandafir și să-l provoace.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 14
    5. Clătiți imediat soluția de oțet în apă curată și călduță. Soluția este acidă și poate afecta calitatea aurului dvs. dacă lăsați-o prea lungă. După doar câteva secunde de înmuiere, clătiți bine aurul, asigurându-vă că eliminați toate urmele soluției. Apoi, ștergeți-vă cu o cârpă fără scame.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 15
    6. Păstrați soluția jardată într-un dulap sau sub chiuveta de bucătărie. Închideți borcanul și păstrați-l undeva accesibil. Apoi, oricând observați bijuteriile dvs. este puțin plictisitor sau dingy, doar o pop acolo pentru câteva secunde. Puteți reutiliza aceeași soluție timp de câteva luni.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind curățitorii comerciali
    1. Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 16
    1. Utilizați un cleaner de bijuterii făcute special pentru aur de trandafir pentru non-submersibile. Nu utilizați SOAP sau o soluție de oțet pentru a curăța ceasurile sau alte obiecte de aur de trandafir care nu pot fi submersate în apă, deoarece va fi dificil să se spele acei curățători. Întrebați un bijutier sau un magazin în jurul online pentru un bijuterie curat marcat în condiții de siguranță pentru aur de aur.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 17
    2. Puneți o cârpă fără scame pe suprafața de lucru pentru a preveni zgârieturile. Dacă încercați să curățați un ceas sau alt element de aur de trandafir pe care nu îl puteți înmuia într-un dispozitiv de curățare a lichidului, faceți mai întâi o zonă de lucru care va proteja suprafața elementului. Așezați un microfibră sau o cârpă fără scame în jos pe masă sau contra înainte de a începe.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 18
    3. Aplicați bijuteriile curat la Aurul de trandafir conform instrucțiunilor pe ambalaj. Asigurați-vă că ați citit bine direcțiile înainte de a începe să evitați elementul dăunător. În mod obișnuit, curățătorul este aplicat cu un tampon de bumbac și lăsat să se înmoaie timp de câteva minute înainte de a fi frecat.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 19
    4. Utilizați o perie moale, pentru a curăța zonele greu accesibile. Crăpături într-o bandă de ceas, filigrees sau alte gravuri pot conține uleiuri și murdărie dificil de atins. Pentru a intra în acele spații greu accesibile, utilizați o perie foarte moale ca o perie de machiaj sau o periuță de dinți pentru copii.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 20
    5. Spălați curatorul cu o cârpă ușor umedă. Pentru a clăti, începeți prin a rula o cârpă fără scame sub apă călduță. Apoi, scoateți-l bine până când veți obține cea mai mare parte a umidității și nu mai picură. Frecați o cârpă umezită ușor peste suprafața elementului pe care îl curățați până când sunteți încrezători că nu există nici o curățare mai curată în urmă.
  • Imagine intitulată Clean Rose Gold Pasul 21
    6. Uscați elementul cu o cârpă fără scame pentru a preveni spoturile de apă. Rulați o cârpă fără scame, cum ar fi cele utilizate pentru ochelari de vedere peste element până când toată apa a fost uscată în sus. Asigurați-vă că eliminați orice umiditate pentru a preveni spoturile de apă sau un finisaj plictisitor.
  • sfaturi

    De-a lungul timpului, aurul de trandafir câștigă o patină verzui care își mărește de fapt valoarea. Pentru a evita diminuarea valorii bijuteriilor antice prin îndepărtarea nealimentară a patinei, o curățați profesional sau lipiți cu metode de curățare numai pentru apă.
  • Ștergeți elementele de aur de trandafir cu o cârpă uscată, fără scame, adesea pentru a evita curățarea majoră. Ar trebui să trebuie doar să curățați o bucată la fiecare două luni dacă ștergeți uleiul zilnic și acumularea de murdărie așa cum se întâmplă.
  • Avertizări

    Nu trebuie să utilizați curățătorii cu ultrasunete sau substanțe chimice dure la curățarea aurului, deoarece pot distruge finisajul și pot reduce valoarea bijuteriilor.
  • Curățarea pietrelor organice și poroase, cum ar fi perlele sau opalurile cu orice, în afară de apă sau un săpun foarte blând, poate distruge piatra în timp și provoacă daune scumpe.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar