Cum să curăț bijuteriile din oțel inoxidabil

Bijuteriile din oțel inoxidabil este popular deoarece este ușor și are un aspect modern. Poate dura mult timp și arata ca nou daca o iei curat. Se murdărește din când în când și când se întâmplă acest lucru, va trebui să o curățați. Din fericire, există diferite moduri în care să curăț bijuteriile din oțel inoxidabil.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind săpun și apă
  1. Imagine intitulată Bijuterii curată din oțel inoxidabil Pasul 1
1. Umpleți două boluri mici cu apă caldă. Unul dintre boluri va fi folosit pentru spălarea bijuteriilor, în timp ce celălalt va fi folosit pentru clătire. Asigurați-vă că bolurile pe care le utilizați sunt suficient de mari pentru a submina complet bijuteriile.
  • 2. Adăugați 2 până la 3 picături de săpun ușor de mâncare în primul castron. Dacă bijuteriile dvs. sunt deosebit de murdare, căutați un săpun de mâncare care este etichetat pentru combaterea grăsimilor.
  • Imagine intitulată Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 3
    3. Îndepărtați colțul de o cârpă moale, non-abrazivă, fără scame în apa de săpun. Aceasta este o necesitate pentru curățarea bijuteriilor, mai ales dacă are pietre prețioase, deoarece va preveni zgârieturile. Încercați să utilizați o cârpă microfibră - este moale, non-abrazivă și fără scame.
  • 4. Frecați cârpa de-a lungul bijuteriilor. Asigurați-vă că mergeți de-a lungul cerealelor, nu de-a lungul acesteia. Dacă frecați de-a lungul liniilor de cereale, riscați să vă zgâriați bijuteriile.
  • 5. Utilizați o periuță de dinți moale pentru a curăța orice murdărie din zone detaliate. Din nou, du-te cu cereale, nu peste ea. De asemenea, asigurați-vă că utilizați o presiune ușoară și nu pentru a curăța prea tare. Evitați spălarea oricăror pietre prețioase sau veți risca să le zgâriați.
    Sfat de experți
    Edward Lewand

    Edward Lewand

    Gemologul absolvent și acreditat AppraiseRedward LEWAND este un absolvent Gemolog și acreditat cu o experiență de peste 36 de ani de experiență în industria bijuteriilor. El și-a terminat rezidența în gemologia absolventă la G.I.A. În 1979, New York și acum este specializată în bijuterii fine, antice și imobiliare, consultări și lucrări de martor expert. El este un evaluator certificat al Asociației de evaluare a Americii (AAA) și un evaluator senior acreditat (ASA) al Societății Americane de evaluatori din pietre și bijuterii.
    Edward Lewand
    Edward Lewand
    Gemolog absolvent și evaluator acreditat

    Știați? Oțelul inoxidabil nu corodă, deci va trebui doar să curățați, dacă obțineți ceva pe el. Dacă se întâmplă acest lucru, îl puteți curăța cu săpun, apă și o perie moale sau o cârpă.

  • 6. Îndepărtați bijuteriile în cel de-al doilea castron de apă pentru ao clăti. Ușor Bob bijuteriile în sus și în jos pentru a scăpa de orice reziduu de săpun. Dacă este necesar, turnați apa murdară și înlocuiți-o cu apă proaspătă. Păstrați clătirea bijuteriilor până când nu mai rămâne reziduu de săpun.
  • 7. Utilizați o cârpă uscată pentru a șterge apa. Încercați să obțineți cât mai mult posibil apă. Dacă lăsați orice apă în urmă, puteți obține niște pete de apă.
  • Dacă bijuteriile dvs. are multe detalii în el, înfășurați-l în cârpă și așteptați câteva minute. Acest lucru va da o pânză ceva timp pentru a absorbi apa în exces.
  • 8. Poloneză bijuteriile, dacă este necesar, cu bijuterii poloneză sau o cârpă de lustruire. Asigurați-vă că polishul pe care îl utilizați este etichetat în condiții de siguranță pentru oțel inoxidabil. Nu folosiți poloneză de argint, deoarece vă va pata bijuteriile. Când lustruiți bijuteriile, asigurați-vă că mergeți cu cerealele și nu de-a lungul acesteia.
  • Imagine intitulată Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 9
    9. Terminat.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind soda de copt și apă
    1. Într-un castron mic, combinați 2 piese de copt de sodiu și 1 parte apă pentru a face o pastă. Cât de mult folosiți va depinde de cât de mare este piesa pe care încercați să o curățați. Majoritatea pieselor de bijuterii vor necesita 1 lingura (15 grame) de bicarbonat si ½ lingura (7.5 mililitri) de apă.
  • Imagine intitulată Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 11
    2. În amestec în amestec o periuță de dinți moale. Scopul de a obține doar sfaturile părului acoperite. Nu veți avea nevoie de o mulțime de amestec pentru a începe curățarea. Periuța de dinți trebuie să aibă părul moale, totuși, veți risca să vă zgâriați bijuteriile. Periuțele de dinți destinate copiilor au în mod obișnuit cele mai înalte păruri.
  • 3. Ușor curățați bijuteriile cu periuța de dinți. Încercați să mergeți cu cerealele și încercați să nu apăsați prea tare. Dacă treceți de cereale sau curățați prea tare, ați putea zgâria bijuteriile. Concentrați-vă pe fisuri și crăpături și aveți grijă să evitați orice pietre prețioase.
  • Imagine intitulată Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 13
    4. Conectați chiuveta, apoi clătiți bijuteriile folosind apă caldă. Puteți, de asemenea, să umpleți un castron cu apă caldă și puteți înmasta bijuteriile în el până când soda de copt vine.
  • 5. Ușor pe bijuteriile uscate cu un prosop moale. Dacă piesele dvs. au o mulțime de crăpături în el, cum ar fi un broșă sau un lanț de colier, înfășurați-l în prosop și lăsați-l să stea câteva minute. Prosopul va absorbi orice exces de apă.
  • Imagine intitulată Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 15
    6. Polonez bijuteriile, dacă este necesar, cu bijuterii poloneze sau o cârpă de lustruire. Utilizați poloneză care este etichetat în condiții de siguranță pentru oțel inoxidabil. Nu folosiți poloneză de argint, deoarece vă va pata bijuteriile. Când lustruiți bijuteriile, asigurați-vă că mergeți cu cerealele și nu peste el.
  • Imagine intitulată Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 16
    7. Terminat.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind pastă de dinți
    1. Imagine intitulată Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 17
    1. Alegeți o pastă de dinți alb, fără siliciu. Evitați să utilizați pasta de dinți de gel, deoarece nu are o praf de curățare specială pe care o are o pastă de dinți albă obișnuită. De asemenea, asigurați-vă că pasta de dinți nu conține nici o silice sau veți risca să vă zgâriați bijuteriile.
  • Imagine intitulată Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 18
    2. Umeziți colțul unei cârpe moi cu apă caldă. Strângeți orice apă în exces. Vrei ca pânza să fie umedă și să nu se înmoaieze. Încercați să utilizați o cârpă non-abrazivă, fără scame, cum ar fi Microfiber.
  • 3. Strângeți o cantitate mică de pastă de dinți pe cârpă. Nu aveți nevoie de mult mai puțin decât o sumă de mazare va fi mai mult decât suficientă. Puteți aplica întotdeauna mai multe pastă de dinți mai târziu.
  • 4. Rulați ușor cârpa peste suprafața bijuteriilor. Asigurați-vă că mergeți cu cerealele și nu de-a lungul acesteia. Dacă frecați cârpa peste cereale, veți risca să o zgâriați. De asemenea, aveți grijă să evitați orice pietre prețioase stabilite în bijuterii - multe pietre prețioase sunt foarte moi și pot fi ușor zgâriate de pastă de dinți.
  • 5. Utilizați o periuță de dinți moale pentru a ajunge la zone detaliate, complicate. Rulați părul sub apă caldă și aplicați mai multă pastă de dinți, dacă este necesar. Ușor curățați pasta de dinți peste suprafața bijuteriilor. Asigurați-vă că mergeți cu cerealele și nu împotriva lui. Aveți grijă să evitați să atingeți orice pietre prețioase.
  • Imagine intitulată Bijuterii curată din oțel inoxidabil Pasul 22
    6. Conectați chiuveta și clătiți bijuteriile cu apă caldă. Dacă este necesar, clătiți periuța de dinți cu apă, apoi utilizați-o pentru a curăța orice pastă de dinți reziduală din colțuri și de crannies.
  • Imagine intitulată Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 23
    7. Ușor pe bijuteriile uscate cu o cârpă moale. Acest lucru va împiedica orice loc de apă. Dacă bijuteriile dvs. are multe detalii în el, cum ar fi un lanț de broșă sau colier, înfășoară ușor în cârpă și așteptați câteva minute înainte de ao dezlipi. Acest lucru va da pânzei moi pentru a absorbi orice exces de apă.
  • 8. Puneți bijuteriile din oțel inoxidabil, dacă este necesar, cu bijuterii poloneză sau o cârpă de lustruire. Asigurați-vă că polonezul pe care îl utilizați este etichetat în condiții de siguranță pentru oțel inoxidabil. Nu folosiți poloneză de argint, deoarece va părăsi petele. Când lustruiți bijuteriile, asigurați-vă că mergeți cu cerealele și nu de-a lungul acesteia.
  • Imagine intitulată Bijuterii din oțel inoxidabil curat Pasul 25
    9. Terminat.
  • sfaturi

    Păstrați bijuteriile curate mai mult, fără a lăsa să intre în contact cu substanțe chimice, cum ar fi loțiuni, parfumuri și clor.
  • Dacă bijuteriile dvs. se zgârie, ca un bijutier profesionist pentru ao lustrui pentru dvs.
  • Păstrați bijuteriile din oțel inoxidabil în saci moi, separați de alte piese de bijuterii, în special cele realizate din alte metale.
  • Dacă aveți ezită la o anumită metodă, încercați mai întâi o zonă inconspicuoasă. De asemenea, puteți să-l testați pe o piesă veche din bijuterii din oțel inoxidabil pe care nu le mai purtați.
  • De asemenea, puteți utiliza un curățător special conceput pentru oțel inoxidabil. Pur și simplu aplicați-o cu o cârpă moale, apoi ștergeți-o cu o cârpă curată. Mergeți întotdeauna cu direcția cerealelor și aveți grijă să evitați orice pietre prețioase.
  • Îndepărtați petele de apă prin frecare cu o cârpă moale care a fost înmuiată în oțet albă distilat. Clătiți oțetul cu apă caldă și se usucă cu o cârpă moale.
  • Frecați bucăți murdare cu o cârpă moale înmuiată în ulei de copil pentru a scăpa de petele și strălucirea de întoarcere.
  • Scobitorii de dinți pot ajunge adesea la colțuri și cranieni că periuțele de dinți nu pot. Ele sunt excelente pentru curățarea între legăturile unui lanț.
  • Avertizări

    Nu utilizați un polonez care listează ceara ca ingredient. Va lăsa un film care vă va plictisi bijuteriile.
  • Evitați atingerea oricăror pietre prețioase. Unele dintre ele sunt prea fragile pentru a fi curățate cu sodă de coacere, pastă de dinți sau periuțe de dinți.
  • Nu utilizați pasta de dinți care conține silice.
  • Nu folosiți niciodată argint sau poloneză de argint pe bijuterii din oțel inoxidabil. Poate ruina suprafața sau poate lăsa pe pete pete.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind săpun și apă

    • Soft, fără scame
    • 2 boluri mici
    • Apă
    • Săpun blând
    • Pânză moale pentru uscare
    • Periuță de dinți moale (opțional)

    Folosind soda de copt și apă

    • Castron mic
    • Apă
    • Bicarbonat de sodiu
    • Material moale
    • Periuță de dinți moale

    Folosind pastă de dinți

    • Pastă de dinți fără siliciu fără silice
    • Material moale
    • Periuță de dinți moale
    • Apă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar